stepas.b wrote:Labiausiai į akis ir ausis krito tai, kad muzika filmo eigoj skamba tai labai garsiai, tai normaliai....... vienur puikus stereo garsas, kitur - kaip iš juostinio mago prieš 30 metų............
Šita blogybė yra todėl, kad muzikiniai kūriniai į CD įrašyti skirtingu garso lygiu. Aš montuodamas su Pinnacle Studio 12.1 stengiuosi juos pagal indikatorių išlyginti, bet vis vien nesigauna vienodas garso lygis. Tikriausiai tam yra naudojamos specialios priemonės (pavyzdžiui FM radijo studijose), kurių aš dar nežinau. Reikės pradėti domėtis, nes tikrai užknisa kada tai pritildyk, tai pagarsink. O garso kokybė turėtų būti gera, nes montažui naudojau originalius CD atvežtus iš Meksikos be jukių ten perdirbimų į MP3 ar panašius dalykus. Filams yra sumontuotas Ful HD su Dolby Digital 5.1 garsu ir pas mane paleidus per tam pritaikytą Panasonic aparatūrą tikrai yra be priekaištų, išskyrus gido kalbą ir aišku garso lygis truputį kinta.
stepas.b wrote:
Pats vaizdas toks labai "pašarpintas", apšerkšnyjęs - nemoku apibūdinti, na pvz. panašiai kai su Fotošopu apdorojant nuotrauką uždėtum "Sharp more" - daugiau ryškumo.
Šitą aš irgi pastebėjau . Taip būna kada FLV failą, kurį talpini į internetą, gamini iš MPEG4 užkoduoto AVI failo. Nesupratau kodėl Saulius nesugebėjo panaudoti FLV failo, kurį aš padarau tiesiai su Pinnacle. Dabar kažkodėl aš turiu pirma padaryti AVI failą, o paskui jis su kita programa gamina iš jo FLV.
Manau šitą problemą išspręsiu ir FLV gaminsiu tiesiai su Pinnacle ir tada turėtų būti gerai.
Anksčiau patalpintame filme, kuris buvo pagamintas iš MPEG2, juk to nėra
Pavyzdžiui "Kotrynos krikštynos" aukščiausia kokybe iš čia
http://www.laiko.lt/index.php?page=saugykla
Nors ir Meksika ir Krikštynos yra pritaikyti 1 Mbps srautui. Gal galite patikrinti ar ir pas Jus taip yra, kad ankstesnis yra geresnės kokybės
stepas.b wrote: Animacija mano galva ten irgi nereikalinga, nes filmas gan solidus, o ne komedija kokia, kai kurie kadrai (pvz. gidės kalba) labai ištęsti.
Filme panaudojau specialius animuotus perėjimus, skirtus turistinėm kelionėm montuoti. Dėl tos animacijos tai čia pastovūs ginčai vyksta - vieniem labai patinka, kiti aplamai apart švelnaus scenų pasikeitimo nepripažįsta.
O mėgėjų filmai tuo ir skiriasi nuo profesionalių, kad mėgėjui galima viskas, nes į kažkokius prizus jis nesiorientuoja ir niekas jo nevaržo
O gidės kalbą buvo įrašyta diktofonu, kad montuojant galėčiau padaryti taip, kad rodant kažkokį tai epizodą (pavyzdžiui antropologijos muziejų) būtų pilnai papasakota kokia tai tema (pavyzdžiui kodėl indėnai išplėšdavo aukoms širdis), o ne tik po sakinį kada kamera į gidę atsukta yra. Tokiu atveju iš tokio filmo kažkokios naudingos informacijos ir neišgirstum - tik atskirus sakinius arba tik muziką.
Aplamai labai dėkui už kantrybę ir pastabas, nes tai kaip tik man ir reikalinga, o parašo man tikrai nedaugelis.
yabadabadu wrote:man tia parase kad plugin performed ilegal operation. itariu kad tas flash player orentuotas i 9 flasha? :/
Tikrai taip, kada įsijungia grotuvas yra užrašas, kad peržiūrai reikalingas flash player 9 ir yra nuoroda, kad galima atsisiųsti iš čia.
Bet gal tas langas atsidaro tik tada, kai kompe jau yra tas flash player 9.
O kas būna, jeigu būna kita versija arba visai nebūna to flash playerio aš nežinau.
Kažkaip reikėtų tai patikrinti.
Gal galėtų kas mane apšviesti kaip tada būna