Aš nesakau, kad pas mus viskas dabar puiku ir nėra trūkumų - yra, bet mes dirbame iš visų jėgu kiek galime, kad jūs tų trūkumų pastebėtumėte kuo mažiau
Dabar aš jau pats namuose turiu galimybe matyti koks yra srautų apkrovimas ir galiu pasakyti, kad tikrai pvz vakar lituviško srauto buvo dar gera atsarga, bet užsienio srautas nuo 18:00 iki 24:00 buvo apkrautas pilnai ir atsargų nebuvo, reiškia reikia jį plėsti - ką kitą savaitę ir padarysime.
O šiap reikėtu suprasti - Parabolė daro biznį ir jo sėkmė susideda ir priklauso nuo keletos pagrindinių dedamųjų.
1. Interneto paslaugų grupė:

www naršymo

galimybės siurbti info iš lietuvos ir užsienio

galimybės žaisti ne Parabolės serveriuose
2, Vietinio Parabolės lano paslaugų

elektroninis paštas

FTP

žaidimų serveriai (CS ir kiti)

news.parabole.lt serveris (omnio miroras)

radijas Parabolė FM
Matyt nereikia aiškinti, kad vietinis Parabolės srautas iš CMTS nėra begalinis - tik apie 40 ... 47 mbps

Kai jį statėme buvo tik vienas planas - 64 kbps
Patys galite paskaičiuoti, kiek prie tokio greičio CMTS'as "paveža" abonentų, įvertinant , kad pikuose internetu vienu metu naudojasi ne daugiau kaip 40 ... 60% abonentų.
Bet abonentų apetitai ir galimybės mokėti už internetą yra ne vienodos, o be to ir aplamai 64 kbps pasidarė daugumai nebeįdomūs - reikėjo įvesti įvairius planus I1 ... I6, dėl ko CMTS'as projektinio galingumo "nebepaveža" ir buvome priversti pirkti ir statyti antrą CMTS'ą
Iš to seka, kad dirbant toliau - anksčiau ar vėliau - teks visgi nuspręsti kas yra svarbiau ir susistatyti pagal mano išvardytas paslaugas prioritetus tiek interneto paslaugoms, tiek vitinio Parabolės LAN'o paslaugoms.
Gal jau ateina, laikas kada geriau jau plėsti lituvišką srautą ir nebesikoncentruoti tiek į FTP, už kurį ir "parištas" gali būti ir srautą suėda, o be to man atrodo tik pas mus tas "rojus" su FTP greičiais yra - visose kitose KTV FTP srautas yra įsakičiuojamas į bendrą perkamą srautą
Perki 128 kbps ir naudoji sau juos kaip tinkamas - ar ftp, ar www ar kam kitam.
Kai buvau Danijoje pamačiau, kad KTV taip pat daro - už maždaug 65 Lt duoda 512 kbps Danijoje ir 128 kbps užsienio trafiko ir viskas
Kaip jums atrodo - ar teisingu keliu aš žadu eiti