Torrent apribojimai ir darbo internete kokybė
Torrent apribojimai ir darbo internete kokybė
Kaip žinia darbo internete kokybė daug priklauso nuo to kaip mes tą internetą naudojame.
Kaip parodė paskutinės savaitės, nelabai išmintingai mes tuo internetu naudojamės http://board.parabole.lt/viewtopic.php? ... 92#p136292 - šeriame savo kompiuteriuose saugomu turiniu (filmais, muzika ir t.t.) visą pasaulį be jokių apribojimų
O iš to išeina kaip žemaičiai sako: "gera širdelė - plika subinele"
"Suvalgome" savo UP kanalą, dėl ko labai nukenčia mūsų pačių darbo internete kokybė - lėtai vartosi puslapiai, blogai veikia Skype, pablogėja darbas on-line ir t.t.
Kitaip pasakius - gerą darome tik kitiems, o patys nervuojamės, pykstame ir keikiame Parabolę, kad blogai veikia internetas
Ar mums tikrai šito reikia
Tuo labiau, kad vis garsiau girdėti ACTA, LANVA ir panašių monstrų dundesys.
Dažnas atsakys - nieko čia tokio blogo man šitie monstrai nepadarys, man reikalinga torrentuose turėti gerą reitingą ir manęs šita tema neliečia
Gal ir taip - aš čia ne rodiklis
Todėl noriu padiskutuoti kaip pasikeistų situacija (pagerėtų/pablogėtų/liktų tokia pat), jeigu kiekvienas savo torrentus truputį apribotų, kad ir taip:
Atkreipkite dėmesį, kad jeigu viršutiniame langelyje yra įrašytas 0 (nulis), tai torrentams Jūs leidžiate "suvalgyti" visą Jūsų turimo plano UP kanalą
O langelyje "Maksimalus parsisiuntimo greitis" palikdami 0 (nulį) Jūs savo torrentams leidžiate sunaudoti visą Jums skirtą Dawn kanalą
Manau, kad būtų labai sveika, jeigu Jūs kažką siunčiatės iš torrentų ir norite dar ką nors naudingo internete daryti (naršyti, kalbėti Skype, žiūrėti per YouTube ir t.t.) ir čia šito 0 (nulio) nepalikti
Visą kitą (bendras maksimalus prisijungimų skaičius ir t.t.) jau lyg ir diskusijų objektas, nors kaip tai atsilieptų UP kanalo sunaudojimui aš nežinau.
O gal Jūs žinote dar kitokių būdų ką ir kaip reikėtų daryti, kad darbo internete kokybė pagerėtų ir aš vis mažiau girdėčiau nepatenkintų Parabolės paslaugomis balsus
Visi Jūsų komentarai ir pastabos padės man apsispręsti ar dėti man pastangas, kad mūsų serviso darbuotojai, pajungdami naujus abonentus ir šalindami gedimus, pasižiūrėtų ir į abonentų torrent nustatymus ir nustatytų ten tokias reikšmes, kokios yra visiems priimtinos, ar palikti viską taip kaip yra - tai kiekvieno asmeninis reikalas.
Balsuodami už vieną ar kitą atsakymą turėkite galvoje, kad tai liečia ne Parabolės perkamo srauto kiekį, o Jusų turimo plano UP ir Dawn kanalų sunaudojimą.
Parabolė savo problemas išsprendė vietoje 300 Mbps užsienio srauto nupirkdama 400 Mbps, bet Jūsų plano Up liko toks koks buvo - pusė Dawn kanalo. Pavyzdžiui Mėgėjo-1 planui UP kanalas užsienyje yra 1 Mbps, Mėgėjo-2 yra 5 Mbps ir t.t. - žiūrėkite planų lentelę
Ne vienas tikriausiai pagalvojate ko aš čia lyg ir be reikalo spirgu - juk ne Parabolės reikalas kaip abonentai pas save tvaroksi
Bet man norėtusi, kad ir Jūs mane prisimintumėte taip kaip 105 komentarą rašęs žmogus , nors nuo to laiko, kaip buvau priverstas palikti Kauną, jau praėjo 7 metai
http://kauno.diena.lt/naujienos/miestas ... komentarai
Kad nemanytumėte, kad aš pats jį parašiau pasakysiu, kad mano yra 28-tas komentaras - gal kiek žiaurokas, bet teisingas
Aš aišku nenorėčiau, kad koks monstras mane priverstų pasitraukti ir iš Žemaitijos, bet niekas Lietuvoje negarantuoja, kad tokioms firmelėms kaip Parabolė, ilgai liks vietos po saule
Kaip parodė paskutinės savaitės, nelabai išmintingai mes tuo internetu naudojamės http://board.parabole.lt/viewtopic.php? ... 92#p136292 - šeriame savo kompiuteriuose saugomu turiniu (filmais, muzika ir t.t.) visą pasaulį be jokių apribojimų
O iš to išeina kaip žemaičiai sako: "gera širdelė - plika subinele"
"Suvalgome" savo UP kanalą, dėl ko labai nukenčia mūsų pačių darbo internete kokybė - lėtai vartosi puslapiai, blogai veikia Skype, pablogėja darbas on-line ir t.t.
Kitaip pasakius - gerą darome tik kitiems, o patys nervuojamės, pykstame ir keikiame Parabolę, kad blogai veikia internetas
Ar mums tikrai šito reikia
Tuo labiau, kad vis garsiau girdėti ACTA, LANVA ir panašių monstrų dundesys.
Dažnas atsakys - nieko čia tokio blogo man šitie monstrai nepadarys, man reikalinga torrentuose turėti gerą reitingą ir manęs šita tema neliečia
Gal ir taip - aš čia ne rodiklis
Todėl noriu padiskutuoti kaip pasikeistų situacija (pagerėtų/pablogėtų/liktų tokia pat), jeigu kiekvienas savo torrentus truputį apribotų, kad ir taip:
Atkreipkite dėmesį, kad jeigu viršutiniame langelyje yra įrašytas 0 (nulis), tai torrentams Jūs leidžiate "suvalgyti" visą Jūsų turimo plano UP kanalą
O langelyje "Maksimalus parsisiuntimo greitis" palikdami 0 (nulį) Jūs savo torrentams leidžiate sunaudoti visą Jums skirtą Dawn kanalą
Manau, kad būtų labai sveika, jeigu Jūs kažką siunčiatės iš torrentų ir norite dar ką nors naudingo internete daryti (naršyti, kalbėti Skype, žiūrėti per YouTube ir t.t.) ir čia šito 0 (nulio) nepalikti
Visą kitą (bendras maksimalus prisijungimų skaičius ir t.t.) jau lyg ir diskusijų objektas, nors kaip tai atsilieptų UP kanalo sunaudojimui aš nežinau.
O gal Jūs žinote dar kitokių būdų ką ir kaip reikėtų daryti, kad darbo internete kokybė pagerėtų ir aš vis mažiau girdėčiau nepatenkintų Parabolės paslaugomis balsus
Visi Jūsų komentarai ir pastabos padės man apsispręsti ar dėti man pastangas, kad mūsų serviso darbuotojai, pajungdami naujus abonentus ir šalindami gedimus, pasižiūrėtų ir į abonentų torrent nustatymus ir nustatytų ten tokias reikšmes, kokios yra visiems priimtinos, ar palikti viską taip kaip yra - tai kiekvieno asmeninis reikalas.
Balsuodami už vieną ar kitą atsakymą turėkite galvoje, kad tai liečia ne Parabolės perkamo srauto kiekį, o Jusų turimo plano UP ir Dawn kanalų sunaudojimą.
Parabolė savo problemas išsprendė vietoje 300 Mbps užsienio srauto nupirkdama 400 Mbps, bet Jūsų plano Up liko toks koks buvo - pusė Dawn kanalo. Pavyzdžiui Mėgėjo-1 planui UP kanalas užsienyje yra 1 Mbps, Mėgėjo-2 yra 5 Mbps ir t.t. - žiūrėkite planų lentelę
Ne vienas tikriausiai pagalvojate ko aš čia lyg ir be reikalo spirgu - juk ne Parabolės reikalas kaip abonentai pas save tvaroksi
Bet man norėtusi, kad ir Jūs mane prisimintumėte taip kaip 105 komentarą rašęs žmogus , nors nuo to laiko, kaip buvau priverstas palikti Kauną, jau praėjo 7 metai
http://kauno.diena.lt/naujienos/miestas ... komentarai
Kad nemanytumėte, kad aš pats jį parašiau pasakysiu, kad mano yra 28-tas komentaras - gal kiek žiaurokas, bet teisingas
Aš aišku nenorėčiau, kad koks monstras mane priverstų pasitraukti ir iš Žemaitijos, bet niekas Lietuvoje negarantuoja, kad tokioms firmelėms kaip Parabolė, ilgai liks vietos po saule
UAB "Parabolė" direktorius
Re: Torrent apribojimai ir darbo internete kokybė
Na as galiu pasakyti tik savo nuomone, anksciau, kazkur apie puse metu atgal dar naudojau p2p klienta (tik failu atsisiuntimui ir tik is uzsienio, bet niekados nesu tuos failus dalines ), todel man tai nera aktualu.. Del manes, darykite kaip Jums patogiau
Aš galvoju kada internetas yra ypatingai apkrautas tai reiketu tem kas be apribojimu Up torrentus, reiketu to momentu opriboti jiems greiti,eigu yra tokia galymibe.O taip aš esu ankščiau dažnai Up torrentus,o dabar daugiau atsisiuntu ir mažai Up.Mano nuomone reikietu pačiam suprasti kad nereikia paskiau skustis kad stringa internetas.Del skaičiavimo nieko neturiu prieš.O del nustatymu torrentu tai labai gerai pasiulita.Pati problema galvoju kad vistiek ateiti isispres,nes tieko skaityti internete kad siulo pilnai uždrausti torrentus,o siustis filmus, muzika,programas,ir taip toliau,iš failu talpiklu aišku už tam atitinkama mokesti.Šita pasiulyma siulo filmu ,muzikos,programines irangos kompanijos.
kadangi as torentu nenaudoju , tai mano atsakymas manau aiskus .jei reikia is bet kur atsisiunciu ir be torentu , nebe tie laikai kai greicius turejom kilobitinius ir tai trukdavo ilgai . o skeptikam (kurie sauks uz torentus) noreciau pasakyt kad mazu maziausia jie neturi sazines jei nesupranta kad vagia srauta nuo musu visu .tai nesazininga .(bet kur siais laikais rasi ta sazine). jei mes nezinotume viso to "katilo" darbo šauktume ant Stepono . bet tik p.Steponui sprest ar kazka reguliuot , ar laukt kol del interneto kokybes prades abonentai ieskot kur geriau .
Šituo atveju aš savo problemą išsprendžiau pirkdamas daugiau srauto, bet ateityje tikrai turėsiu kažką daryti, nes matosi taip ilgai nesitęs - UP suvartojimas jau prie 400 Mbps ribos vėl artėja (tiek dabar yra nupirkta užsienio srauto).ma44 wrote:bet tik p.Steponui sprest ar kazka reguliuot , ar laukt kol del interneto kokybes prades abonentai ieskot kur geriau .
Bet ir dabar, kad ir srauto pilnai pakanka, manau pas daugumą abonentų, kurie pastoviai laiko įjungtus torentus, problema liko
Nenorėčiau tikėti, kad, instaliavę torentus, kas dar skiria dėmesio ir jų konfigūravimui
Gal aš ir klystu, bet žiūrint į UP kanalo suvartojimą (mėlyna spalva) tokia išvada peršasi.
Nieko nesakyčiau, jeigu UP suvartojimas būtų apie vidurį DAWN kanalo (žalia spalva) grafiko, bet tik ne aukščiau jo.
Ar ne taip
na taip as ir galvojau , kazkur tupejo kazkokia nuojauta kad srauto dadejimas nieko neduos .o juk logiskai pagalvojus nieko duot ir negalejo .juk sitie dalykai plinta geografine progresija , kiek beduosi srauto jo vistiek neuzteks , vistiek visa suvalgys . ir kaip nesuvalgys jei valgo visas pasaulis , jei galima taip pasakyt . kai eina lubomis tai tie torentistai kiek jau gauna tiek gauna jie siurbia savo kiek kas pagavo kanalu o mes net pralyst i paprasta puslapi nebeisispraudziam .steponas wrote: bet žiūrint į UP kanalo suvartojimą (mėlyna spalva) tokia išvada peršasi.
Nieko nesakyčiau, jeigu UP suvartojimas būtų apie vidurį DAWN kanalo (žalia spalva) grafiko, bet tik ne aukščiau jo.
Ar ne taip
as - torentiste
naudojuos jais, kai tik apie toki dalyka suzinojau..
tik seniau budavo, kad jei tik uzsidejau kazka siustis, nuo pc galiu eit salin - uzgruzindavo viska, puslapiu nevartydavo..
paskui netycia aptikau vienam forume patarimus, kaip nusistatyt torentus, ir dabar tiesa sakant, kai tik pc ijungtas, tai ir torentai ijungti, ar siunciuosi, ar is manes siunciasi, internetas nestringa ir nelagina..
man tai gerai sis dalykas..
o kad tai sukelia bedu kitiem vartotojam, tikrai nezinojau, nesu isprusus IT srityje
tik seniau budavo, kad jei tik uzsidejau kazka siustis, nuo pc galiu eit salin - uzgruzindavo viska, puslapiu nevartydavo..
paskui netycia aptikau vienam forume patarimus, kaip nusistatyt torentus, ir dabar tiesa sakant, kai tik pc ijungtas, tai ir torentai ijungti, ar siunciuosi, ar is manes siunciasi, internetas nestringa ir nelagina..
o kad tai sukelia bedu kitiem vartotojam, tikrai nezinojau, nesu isprusus IT srityje
Čia yra ne dėl torentistų, bet dėl to, kad aš (bent kiek pataisyti padėti) liepiau visiems planams sumažinti UP kanalo greitį ir dabar UP tikrai nėra pusė DAWN. Dabar UP kanalo yra 400 Mbps ir iš kreivės matosi, kad ši riba nebuvo pasiekta.
Vėliau kai jau veiks skaičiavimo sistema, UP greitį mažinsiu tik tiems, kurie neriboja torrentų, o kitiems tikriausiai UP kanalą net dar padidinsiu.
Būtų įdomu sužinoti kas dabar darosi pilko metu apie 21 valandą. Koks tada yra UP
Gal galite įdėti savo torrent nustatymų nuotraukėlę ir parašyti kokį planą turiteisdykus wrote:as - torentiste
koks tiksliai mano planas as nezinau, bet tas didziausias berods..
pas mane sitaip:
pas mane sitaip:
gal dar reikia testo? cia su ijungtais torentais:
tai kad pas tamsta visai upload neapribotas . o kiti parametrai net dar padidinti .
as gi ir nesakiau, kad kazkas apribotas..
tik sakiau, kad man su tokiais nustatymais, nelagina interneto, kaip kad budavo seniau, kad turejai rinktis, torentai, ar narsymas internete..
ir rodydama savo nustatymus, suprantu, kad bus man uzsukta, bet nenoriu nieko slept, lai buna kaip bus
tik sakiau, kad man su tokiais nustatymais, nelagina interneto, kaip kad budavo seniau, kad turejai rinktis, torentai, ar narsymas internete..
ir rodydama savo nustatymus, suprantu, kad bus man uzsukta, bet nenoriu nieko slept, lai buna kaip bus
Niekas nebus užsukta, jeigu pati to nepadarysitisdykus wrote:ir rodydama savo nustatymus, suprantu, kad bus man uzsukta, bet nenoriu nieko slept, lai buna kaip bus
Ateityje, kai bus įvesta skaičiavimo sistema, sumažinsime UP kanalą tiems, kas labai jau piktnaudžiauja ir specialiai laiko įjungtus torentus visa parą šerdamas savo kompe esančiais filmais ir muzika visą pasaulį.
Bet paprasti vartotojai, tokie kaip Jūs, kurie retkarčiais, kada jiems reikia kažą siųstis tik juos įjungia, to net nepajus. Net geriau jiems ko gero bus - bus laisvesnis UP kanalas ir aš tokiems abonentams jo net daugiau galėsiu duoti.