Internetas Telsiuose
Re: Internetas Telsiuose
Vakar dingo elektra ne pas mus, o vilniuje pas NTT , ko pasekoje neturejome mes interneto ir visi kiti ju klientai.
- martinuxxx
- Aktyvus narys
Apie NTT man niekas nieko nesake...
Ką tik skambinau į NTT ir teiravausi kodėl nesuveikė rezerviniai elektros šaltiniai.martinuxxx wrote:Apie NTT man niekas nieko nesake...
Situacija pasirodo yra tokia:
NTT nuomoja serverinės patalpas iš Lietuvos energijos kartu su elektros maitinimu, kuris yra rezervuotas net 3 būdais:
yra atvesti į serverine du elektros kabeliai iš skirtingų pastočių ir dingus elektrai vienoje pastotyje, automatiškai prisijungiama prie kitos
serverinėje yra UPS'ai, kurie gali palaikyti serverių maitinimą iki 30 min.
stovi dyzelinis elektros generatorius, kuris, nesant elektros iš abiejų pastočių, automatiškai užsiveda ir užtikrina elektros tiekimą praktiškai neribotą laiką, jeigu kas tik kuro į baką kas keletą valandų papildo
Ir to tikrai turėtų pakakti, bet matomai kaip ir visur yra problema žmonėse ir niekas realiai už nieką neatsako - UPS'ų akumuliatoriai pasenę ir laiko gal 1 sekundę, o generatoriaus bake kuras neįpiltas ir kaltų dėl to kaip visada nėra
Pats esu kariavęs su elektriku, kuris aptarnauja namą, kuriame yra Plungės KTV stotis. Jis beveik visada vaikšto su kvapeliu ir niekada nežino kur koks kirtiklis ką atjungia (nėra sužymėta), todėl atėjęs į namą kažą tvarkyti (kad ir lemputės koridoriuje pakeisti) išjungia bendrą namo kirtiklį ir visas namas, tame tarpe ir mūsų KTV stotis, lieka be elektros. Kiek bandėme kalbėtis su juo ir jo viršininkais - reakcija nulinė. Teko įsirengti savo spinta, atsivesti iš pastoties į namą dar vieną kabelį. Dabar jis nuo mūsų spintos rakto neturi, todėl išjungimai jau nebegresia.
Bet tai nereiškia, kad taip negali nutikti dėl tokio pačio "elektriko" kaltės, kuris aptarnauja elektros pastotę, Kad ir užvakar buvęs atvejis Plungėje kada gal pusdienį nebuvo elektros Plungės interneto stotyje. Taip ir neaišku kas ten per avarija buvo, nes nieko valdžia apie tai nežino - niekur jokia avarija neužfiksuota. Tikriausiai vėl koks nors girtas elektrikas ką nors pastotyje tvarkė (gal tikrino ar keitė saugiklius) ir kad nereikėtų nieko galvoti išjungė visą pastotį.
Todėl aš jau neturiu iliuzijų, kad kas nors ten gali į gerąją pusę pasikeisti - Elektros tinklai yra tokia Dievo užmiršta vieta, kur kaip dirbo girtuokliai, taip ir toliau dirba
Todėl vėl mano kabinete auga UPS'ų krūva, kurią ruošiasi vyrai į Plungę ir Telšius vežti
UAB "Parabolė" direktorius
- martinuxxx
- Aktyvus narys
Viskas čia aišku... Žodžiu yra darbuotojai,kurie už nieką neatsako.. nu 3 maitinimo palaikymo būdai,bet jei net salerkos nesugeba ipilti... nu nežinau
bet greitis atrodo sumazejo . vos 43 beisspaudziu vietoj 100 . dar reiks tiesiai is linijos pasitikrint nes routeri pirkau is Natalijos preita savaite ir buvo viskas gerai .
- martinuxxx
- Aktyvus narys
O,tai Natalija routeriais,prekiauja,o kiek jinai prašo už vienetą ?
Pone Steponai ar negeriau tureti savo elektrika kad jis prižiuretu kad viskas butu tvarkoj,aišku kas jau priklausis nuo juo,tada nereikes tu su kvapeliu ir dar suo juo viršinkais aiškintis kodel taip padare?
kazka nupaistei vaikeli . nesinori placiau aiskint kodel .krotek wrote:Pone Steponai ar negeriau tureti savo elektrika kad jis prižiuretu kad viskas butu tvarkoj,aišku kas jau priklausis nuo juo,tada nereikes tu su kvapeliu ir dar suo juo viršinkais aiškintis kodel taip padare?
Rauteriais prekiauja "Parabolė", o kiek kainuoja gal parašys MonteniSmartinuxxx wrote:O,tai Natalija routeriais,prekiauja,o kiek jinai prašo už vienetą ?
tai ten kaunieciai atveza kartais .martinuxxx wrote:O,tai Natalija routeriais,prekiauja,o kiek jinai prašo už vienetą ?
Deja "Parabolė" per maža įmonė, kad perimtų didžiausio Lietuvos monopolisto AB LESTO elektros tinkluskrotek wrote:Pone Steponai ar negeriau tureti savo elektrika kad jis prižiuretu kad viskas butu tvarkoj,aišku kas jau priklausis nuo juo,tada nereikes tu su kvapeliu ir dar suo juo viršinkais aiškintis kodel taip padare?
Nebent ateityje savo saulės elektrinę pasistatytumėme, bet ir tai naktį ir žiemą reikėtų elektrą iš AB LESTO elektros tinklų imti
Del routeriu, kaina nuo 79Lt uz n standarto 150. Siuo metu turime truputeli geresnius modelius po 99,bet neuzilgo turesime ir pigesniu.
- martinuxxx
- Aktyvus narys
Kaip įmonei,kainos protingos,šaunuoliaiMonteniS wrote:Del routeriu, kaina nuo 79Lt uz n standarto 150. Siuo metu turime truputeli geresnius modelius po 99,bet neuzilgo turesime ir pigesniu.
Guest wrote:Vakar vakare vel buvo dinges internetas?
Nežinau,vakar prie kompo vakare nebuvau,tad nežinau
Del elektriko jus ne taip matau supratot mane.Aš turejau ameni tai kas priklauso su elekros iranga pas mus imonei eigu ivyksta koks gedimas,o kad Vilniuje ivyko tas gedimas,tai aišku kad čia mes nieko negalim padarytį.