Atsipuskim

Moderators: Leonas, steponas

steponas
Šefas
Šefas

Re: Atsipuskim

Post by steponas »

Čia labai taikliai pastebėta :(
Image

O čia irgi manau ne daug nuo tiesos prognozės nukrypo :(
"Lietuva po Kubiliaus" http://www.lrytas.lt/-12568348081256394 ... i-lxix.htm
Image
UAB "Parabolė" direktorius
martinuxxx
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by martinuxxx »

Patys skundžiatės,bet kažkodėl konservų į seimą išrinkot daugiausiai...
Image
M-artin
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by M-artin »

O aš gailiuosi, kad ne už juos balsavau. :?
Galima kitam protingai patarti, bet negalima kito išmokyti protingai elgtis.
martinuxxx
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by martinuxxx »

Nematau pagrindo.
Image
natrix
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by natrix »

martinuxxx wrote:Patys skundžiatės,bet kažkodėl konservų į seimą išrinkot daugiausiai...
O ką reikėjo rinkt? :roll:
Image Image
ma44
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by ma44 »

i vidu neilysi .pradzioj vienoki ,kai isrenka pasikeicia .velnias juos supaistys .reiktu padaryt kaip kosmonautu kokia tai atranka ir ruost ir ziuret kokius 10 metu .tada rinkt . nu juk graziai sugalvojau ...
martinuxxx
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by martinuxxx »

natrix wrote:
martinuxxx wrote:Patys skundžiatės,bet kažkodėl konservų į seimą išrinkot daugiausiai...
O ką reikėjo rinkt? :roll:
Nematau didelio skirtumo ką,bet faktas tas kad kažką iš opozicijos,aš balsavau už "Tvarką ir Teisingumą" ir po šiai dienai nesigailiu,į kišenes jie visi kišasi,bet kai Kubilius ir kompanija PVM su akcizu naftos produktams padidino,tai jau pajaučiau netgi aš,o mano minėta partija pasisakė prieš PVM ir akcizų didinimą,todėl jaučiuosi nė kiek nesuklydęs.Tačiau kiekvieno iš mūsų yra asmeninis reikalas už ką balsuoti,tačiau kaip nekeista nieks niekada mano partijos nekeiksnojo,turbūt todėl kad mano pasirinkimas racionalus ir gerai apgalvotas
Image
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

martinuxxx wrote:... turbūt todėl kad mano pasirinkimas racionalus ir gerai apgalvotas
Jie visi geri tol, kol yra opozicijoje - realios valdžios neturi ir už nieką neatsako.
Gali kritikuoti kiek tik nori ir visada bus teisūs, nes mūsų liaudis visda buvo ir dar ilgai bus nepatenkinta - tai sunkiu gyvenimu, tai per didelias mokesčias :(
O kai gauna valdžią, reikia įtikti ir tiem ir tiem. Ir kaip tada suderinti - neimti mokesčių ir didinti pencijas ir visokias išmokas, bei mažinti kainas :)
Bėda kitur - net turgui žmonės žino kiek imti, kad kuo daugiau pirktų. O kubilinai eina va bank - didina mokesčius per daug nesižvalgydami, kad kaimynai iš to pelnosi.
Nemačiau dar turgui bobutės, kuri už kiaušinius užsišauktų dvigubai daugiau, negu kaimynė greta su krežių tokių pat kiaušių stovinti :lol: :lol: :lol:
O kubiliniai nematė koks PVM Lenkijoje ir kokios ten kainos :?:
Atsakomybės nėr, vat kur priežąstis :!:
Maximum kas gali įvykti, tai būti nuvarytam nuo lovio :(
M-artin
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by M-artin »

martinuxxx wrote: o mano minėta partija pasisakė prieš PVM ir akcizų didinimą,todėl jaučiuosi nė kiek nesuklydęs.Tačiau kiekvieno iš mūsų yra asmeninis reikalas už ką balsuoti,tačiau kaip nekeista nieks niekada mano partijos nekeiksnojo,turbūt todėl kad mano pasirinkimas racionalus ir gerai apgalvotas
Jie pasisakė beveik prieš viską, ką siūlė Kubiliaus vyriausybė. Kaipgi kitaip įtiksi rinkėjams? Pacituok man paketą, kokį pasiūlė TT partija, kad Lietuva išeitų iš krizės arba, kad jos pojūtis būtų minimalus Lietuvai? Jie patys nieko geresnio tikrai nepadarytų nei Kubilius, jų kiaušai net būtų per silpni priimti tokius sprendimus. Štai dar vienas įrodymas, kokius alternatyvius pasiūlymus ruošia opozicija : http://www.balsas.lt/naujiena/316810/al ... a-politika Jie puikiai supranta, kad šiuo metu nieko geresnio nepasiūlys ir jiems geriausiai dabar laukti kol pradės atsigauti ekonomika ir tada dar garsiau šaukti, jog jei jie būtų buvę valdžioje viso to nebūtų įvykę ir pan., ir taip perimti valdžia, kada jau viskas bus apvalyta.
steponas wrote: O kubiliniai nematė koks PVM Lenkijoje ir kokios ten kainos :?:
Atsakomybės nėr, vat kur priežąstis :!:
Maximum kas gali įvykti, tai būti nuvarytam nuo lovio :(
O ką Jūs būtūmėt daręs vietoj Kubiliaus kai atėjęs į valdžią pamatytumėt tokią katastrofišką padėti, o iki biudžeto priėmimo bebūtų likęs vos 1mėn ar mažiau :?: Kodėl tiek Estija, Latvija didino PVM? Estų padėtis daug geresnė, nes jų ankstesnė valdžia buvo sukaupusi rezervą, bet vis tiek ėmėsi panašių priemonių. Grybauskaitė, TVF daugumai Kubiliaus sprendimų pritarė. Klaidų aišku jis pridarė ir aš jo nedievinu, bet kad jis nepaliko visko likimo valiai t.y gerai.
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

M-artin wrote:O ką Jūs būtūmėt daręs vietoj Kubiliaus kai atėjęs į valdžią pamatytumėt tokią katastrofišką padėti, o iki biudžeto priėmimo bebūtų likęs vos 1mėn ar mažiau :?:
Aš už tat ir nelendu į valdžią, kad nežinau ką reikia daryti, kad visiem būtų gerai :)
Tik yra bendra taisyklė: "jeigu abejoji ar bus gerai - nedaryk".
Aišku pranašų dabar daug ir pranašauja tik blogą, o kas būtų buvę, jeigu būtų mokesčiai nepakitę, prognozuoti irgi sunku.
Tikriausiai būtų tas pats, bet jeigu kur ir yra rimtų finansinių rezervų, tai mažinti valdymo išlaidas.
Kodėl žmogus dirbantis firmoje gauna 1000 ... 3000 LT/mėn algą, o valdininkai beveik dvigubai, o kai kurie net dar daugiau :?:
Pasakatykit ką rašo Verslo žinios": "Lietuvos bankas skelbia, kad jo algos vienos mažiausių" http://vz.lt/straipsnis/2009/08/21/Liet ... dcomment=1
ir tai yra 4.039 L/mėn be visokių priedų, kurie yra irgi apie tokį pat dydį kaip ir alga :!: :!: :!:
Arba ištrauką iš čia http://vz.lt/straipsnis/2009/07/22/Sark ... el_islaidu
"Seimo narius papiktino, kad valdybos nariai kas mėnesį gauna iki 30 tūkst. Lt algos, o p. Šarkinas – dar ir apie 5 tūkst. priedą reprezentacinėms išlaidoms, kuriuo jis gali naudotis kaip tinkamas...
Seimo narius piktina ir 16 mln. Lt Lietuvos banko darbuotojams už 4% metinių palūkanų pačio banko išduotų paskolų, taip pat išlaidos dviems mokymų ir poilsio centrams Palangoje ir Druskininkuose.

Ir čia jau eina kalba apie 20% sumažintas algas :!: :!: :!:
O yra ir tokių "vargšų", kurie aiškina, kad algą susimažino nuo 27000 Lt iki 24000 Lt ir kaip jiems dabar bus sunku beišgyventi :x
O kur dar kyšiai :!:
Jiems aplamai algos reikėtų nemokėti - kyšių pakaks :)
Ir pamatytumėte - niekas iš darbo neišeis :!:
M-artin
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by M-artin »

Taip, kai kur atlyginimai tikrai per dideli, bet ne visiems darbuotojams. Paprasta kokio skyriaus darbuotoja tikrai negauna daugiau negu 2000Lt. Be to, buvo minėta, kad jeigu ir visus biurokratus atleidus būtų sutaupyta tik 2mlrd Lt. Kai tuo tarpu valstybės deficitas siekia apie 10 jau. :? Dabar jiems algos bus vėl mažinamos kaip ir pensininkams ar motinoms(kurių pastaruosius metus pašalapos buvo ir dar tebėra didžiausios ES :!: ) Kubilius taip pat minėjo, kad jo alga sumažinta jau apie 36proc. ar daugiau ir į rankas jis gauna kažkur apie 10tūkst. Lt. Ar tai valstybės vadovui yra daug ? Jei visi tokie priešiški Kubiliaus vykdomai politikai, juk galėtų susikooperuoti verslininkai, žymus ekonomistai ir pan., ir padaryti kokią programą, ją viešai pristatyti visuomenei, arguomentuoti jos naudą ir pasiūlyti valdžiai. Deja, dabar kiekvienas iš kažkur išlindęs rėkia, kad reikia mažinti mokesčius ir skatinti verslą, kitaip sakant, cituoja ekonomikos vadovėlį. :)
natrix
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by natrix »

Visur tos netvarkos ir neteisybės yra. Ir neaišku kiek laiko reikės, kol tai pasikeis. Dabar jau nebesistebiu ir pradedu suprast 1926 m. A. Smetonos perversmą :roll:
Aišku, krizė - svarbu, sunku ir t. t. Bet mano manymu, nemažiau svarbu turėtų būt, ar kas pasikeis po krizės. Kažkaip abejoju. Kubilius jau vadovavo vienos krizės metu - veržėmės diržus, išgyvenom. Na ir kas - liaudis, aišku, buvo nepatenkinta tuo sunkmečiu (gal ir ne be pagrindo), išsirinko kitus, geresnius. Pagyveno tada kaip reikiant. Bet kas iš to - vėl sėdim prie suskilusios geldos :cry:
Image Image
martinuxxx
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by martinuxxx »

Kokie jūs naivūs.Tas pats Kubilius gauna pakankamai kad priimtų verslui palankius sprendimus,pakalbėjo su B.Lubiu ir sumažins pelno mokestį 5 %,iš vis valdininkams nereikia mokėti algos,arba ne didesne kaip vidutinis šalies užmokestis ~2 000 lt.O šiaip ar taip Vyriausybė skolinasi už 7-9 % palūkanas kai tuo tarpu TVF skolina Latvijai už 2,2 %,o TVF reikalauja mažinti valdininkų skaičių,mažinti pensijas,o visa tai ir be TVF pagalbos anksčiau ar vėliau reikės padaryti patiems.O kas dėl opozicijos,kai valdė socdemai aš asmeniškai gyvenau geriau,negu kad konservai.
Image
Guest

Post by Guest »

nezinau ar tu tuos procentus tiksliai zinai ,bet nesvarbu .as manau kad kazkur kazkas tave asmeniskai paliete tai ir sakai prie socd geriau gyvenai . pensininkui kol kas nesijaucia nei i viena puse : nei geriau nei blogiau .dar sakyciau geriau bet cia nulis , kubiliaus vyriausybe kazka su mokesc uz siluma patvarke ir vasara mokejom maziau .ateje i valdzia kazkaip jauciasi kad visi pradeda laviruoti tarp dvieju "zaibu" . kazkaip reikia aukletis nauja karta kitaip nematau kad kada kas nors butu zmoniskai be visokiu korupciju. as nematau sviesos tunelio gale , nebent kokia revoliucija ,bet ir jos nieko daug neatnesa .laikinai kazkokiam sloksniui .
M-artin
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by M-artin »

martinuxxx wrote:Kokie jūs naivūs.Tas pats Kubilius gauna pakankamai kad priimtų verslui palankius sprendimus,pakalbėjo su B.Lubiu ir sumažins pelno mokestį 5 %,iš vis valdininkams nereikia mokėti algos,arba ne didesne kaip vidutinis šalies užmokestis ~2 000 lt.O šiaip ar taip Vyriausybė skolinasi už 7-9 % palūkanas kai tuo tarpu TVF skolina Latvijai už 2,2 %,o TVF reikalauja mažinti valdininkų skaičių,mažinti pensijas,o visa tai ir be TVF pagalbos anksčiau ar vėliau reikės padaryti patiems.O kas dėl opozicijos,kai valdė socdemai aš asmeniškai gyvenau geriau,negu kad konservai.
Prie socdemų matai jis geriau gyveno, dauguma tada geriau gyveno. :lol: Tie tavo socdemai nesugebėjo nė menkiausio rezervo sukurti, o ta pati Blinkveičiūtė, pensininkų motina, visas soc. išmokas padidino ne pagal sveiką protą, kad net ekonomikos augimo metais neužteko pinigų ir reikėjo skolintis :!: Jei žmonėms taip patiko socdemai, tai ko jie vėl jų neperrinko, gal dėl jų nemokšiškumo, melavimo žmonėms į akis, kad krizės nėra? :D O gal Kubilius per pusę mėn. sukėlė pasaulinę krizė lėmusią Amerikos bankų bankrotą pasaulinį BVP kritimą ir pan? :) Kas dėl TVF, tai jų paskola neduodama taip paprastai kaip visiems atrodo. Užtenka pažiūrėti į Latviją ten viskas karpoma drastiškai ir tai ką paliepa TVF, valstybė savo žodžio beveik nebeturi. Grybauskaitė nemažai yra dirbusi su jais ir tikrai geriau žino ar geriau jie ar ne, už tave. ;)
Post Reply