Užaugo nauja karta ...

Moderators: Leonas, steponas

Post Reply
steponas
Šefas
Šefas

Užaugo nauja karta ...

Post by steponas »

Šiandien "Lietuvos ryte" yra straipsnis http://www.lrytas.lt/-12111738721210769 ... 5stymo.htm
Man irgi taip atrodo, kad naujai kartai (mano sūnus) ir netgi pačiai naujausiai (anūkas) nepasisekė išsivaduoti iš okupantų rusų įtakos - viskas vyksta pagal "geriausias" rusijos kalėjimų tradicijas - gaidžiai, ožiai, duchai ... :(
Kaip galvojate, kiek dar reikės metų ir kelinta karta jau bus tikrai laisvi žmonės, neįtakojami rusų padugnių :?
Lietuvos rytas wrote:– Kas pasikeitė nuo „Radioshow“ laikų? Ar tebematote žmonių tipus, iš kurių šaipėtės, miestų gatvėse?

– Užaugo nauja karta, kurie yra tokie patys broniai ir česlovai. Tie patys „homosovietikai“, palikę su baudžiaviniu mąstymu, kad valstybė bloga, ją galima apgaudinėti, bet štai jais valdžia turinti pasirūpinti.

Jie pripratę prie rusiškos kalėjimo kultūros, jie niekada nepraneš apie pavojingą chuliganą policijai, nes tuomet mano tapsią ožiais skundikais. Jie įsivaizduoja, kad mus okupavo kažkokie ufonautai, o policija yra jų represinis įrankis.

Gyvenimas pamažu gerėja. Žmonės keliauja po pasaulį, plečia akiratį. Ir čia tampa ne taip baisu, kaip buvo seniau. Eidamas pro telefono būdelę galiu matyti, kad stiklas neišdaužtas, nepriterliota. Prieš dvidešimt metų bet koks naujas daiktas iškart būdavo apdaužytas.

Žmonės nėra blogi. Vandalizmas plinta, kai vienam paaugliui rankos niežti ką nors sulaužyti, o dauguma tai laiko geromis manieromis. Jei nedorėlį draugai sudrausmintų, viskas būtų kitaip.
UAB "Parabolė" direktorius
stepas.b
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Re: Užaugo nauja karta ...

Post by stepas.b »

Vis tas testosterono perteklius... Praeis nemažai laiko kol išmoksim gyventi...
nitro
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by nitro »

Drysciau labai abejot ar isnyks rusu palikimas, mat jaunimas prisiklauso ir pats vartoja tiap mokydamas dar mazesnius...
90% dėl avarijų kalti vyrai - Kodėl? Nes mašinų raktelius duoda moterims!
ma43
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by ma43 »

nitro wrote:Drysciau labai abejot ar isnyks rusu palikimas, mat jaunimas prisiklauso ir pats vartoja tiap mokydamas dar mazesnius...
na zinot as tame gyvenime arba kazko nesuprantu arba as pats koks nors trenktas .
mano tevai buvo eiliniai valstieciai ,eiliniai kolukieciai . nelabai ka mane ten ir auklejo (nors is mazens nebuvau sunkus vaikas) .vaikyste mano prabego Stalino laikais , tevai nekalbejo to "ko nereikia" ir nieko nezinojau iki pat armijos kad yra tokie tremtiniai ir pan .literatura zino viresnieji kokia buvo ir t.t. bet siandien as ziuriu i pasauli i aplinkinius zmones ir visa kita siuolaikisku zvilgsniu . man nebuvo svarbu kokia santvarka ,as elgiausi pagal savo prota ir sazine . man bjauru matyti kad buve tarybiniai mokytojai stovedavo prie baznycios ir ziuredavo kas is vaiku eina i ja , o siandien jie ant keliu toje baznycioje pakrite atsiverte i krikscionis . ir kalbu ne todel kad esu didelis katalikas , ne as baznycios nelankau tik pagal " reikala " (cia kas kaip nori tesupranta) . as stebiu zmones ir pagal ju darbus suprantu kas jie tokie . man atrodo kad kaip seniau sakydavo jei nera "glumzeje koses " niekas neides .gal tik psihologai gali pasakyt kokiame cia amziuje tas svarbiausias zmogiskumas formuojasi ir kaip ji formuot . bet nesimato kad kas ( valstybes palaiminimu) patriotu iniciatyva (o juk daug patriotais dedanciais yra ) darytu kazka visuomenes svietimo srityje apie vaiku auklejima ,ju psihologija ar pan.
taigi nuklydau , o noriu pasakyt kad ir be auklejimo galima save issiauklet . gal uztektu pradziai ir tokios paprastos taisykles : nedaryk kitam to , ko nenoretum kad tau padarytu ir jau bus geriau visiems .
nojaus laivą pastatė mėgėjas , titaniką - profesionalas .
didzioji didybe zmogaus slypi jo paprastume .
Post Reply