Greičiausiai taip ir bus, kad vėliau jau tikrai keisti ką nors sau gerinant sąlygas nebus galimybių. Bet dabar man yra pats nepalankiausias momentas ką nors keisti dėl nesutarimų su KL Plungėje. Jie dabar yra atakuojami įvairių tarnybų dėl nelegalių statybų padarinių pašalinimo, o kaip žinia padarinius galima greičiausiai pašalinti įteisinus nelegalią statybą, kas dabar ir vėl bandoma daryti neteisėtais būdais renkant gyventojų parašus ir darant kitokius abejotinus žygius. Man judinti gyventojus dar visokiom savo bėdom ir kainom, kada jie žada už parašą metus teikti KTV ir interneto paslaugas nemokamai, būtų beprotybė. Todėl aš jau geriau su kainom paliksiu viską kaip yra ir palauksiu kas bus. Jeigu padėtis išliks stabili su dabartiniu abonentų augimu, tai gal ir ištempsiu viską į tinkamą lygi be jokių mokestinių pakeitimų. Svarbu tik, kad nepadidėtų ryškiai išlaidos ir nepakeistų savo pozicijos Šiaulių bankas dėl lizingavimo sąlygų, dėl kurių jau esame sutarę. Aišku lieka klausimas dėl darbuotojų atlyginimų, bet gal tas krizės laikotarpiu ir neturės reikšmės, nes mano darbuotojams visi mano finansiniai reikalai yra žinomi.yabadabadu wrote:na jeigu dabar nepadarysti tai pasku juo labiau progos nebus
Dėl Plungės ir Telšių salygų suvienodinimo
UAB "Parabolė" direktorius
- yabadabadu
- Aktyvus narys
Nekyla rankos rašyti, bet nieko kito nelieka.
Išsiunčiau aš savo žmonėms tokį emailą:
Laukiu Jūsų komentarų ir prognozių ko galima laukti iš abonentų po tokio Kalėdinio pasveikinimo, nors Kalėdoms užsakiau atvirukus ir išsiūsiu už poros savaičių apie gruodžio vidurį - ne kartu su šias pranešimais.
Išsiunčiau aš savo žmonėms tokį emailą:
Tai vat koks sąlygų suvienodinimas gaunasi - ne Telšiai tempiami prie Plungei teikiamų geresnių sąlygų, bet Plungei mažinamas lengvatų dydis.Mano emailas wrote:----- Original Message -----
From: Steponas
To: Virginija Valutkevičienė ; Steponas Zepčiukas ; Telsiai ; Raseiniai ; Plungė ; Parabolė (pagrindinis) ; Nazarijus Antonovas ; Mantas Didžgavis ; Leonas Gaudutis ; KTV paštas ; Giedrius Šaulys ; Donatas Šaulys ; Anicetas darbo
Sent: Friday, November 28, 2008 1:31 PM
Subject: Dėl pakeitimų 2009 metams
Sveiki,
daug galvojau, skaičiavau, analizavau ir svarsčiau, bet norint kitais metais statyti optinį tinklą Telšiuose, kito kelio nėra, kaip arba didinti abonentinius mokesčius, arba apkarpyti lengvatas.
Kadangi iš dvejų blogybių man rodos geresnė yra lengvatų apkarpymas, tai nuo 2009-01-01 siūlau įvesti tokius pakeitimus:
1. Plungėje visų paketų abonentams taikomos tos pačios nuolaidos už stažą:
a) stažas nuo 1 iki 3 metų ...... 5% (Mažajam paketui buvo 10%)
b) stažas 3 ir daugiau metų .... 10% (Mažajam paketui buvo 20%)
2. Už interneto paslaugas avansinis tarifas taikomas mokant ne mažiau kaip už 3 mėnesius.
Dėl šito termino dar galvoju - gal jis per trumpas yra.
Paskaičiavus šiai dienai gautųsi, kad padidėjusios pajamos turėtų padengti bent pusę Telšių optinio tinklo statybos išlaidų.
Kitaip apie optiką Telšiuose galima pamiršti.
Pirmadienį jau reikia atspausdinti pranešimus abonentams, todėl prašau pagalvoti ir bent iki šeštadienio pietų atsakyt, kaip jūs manote ar galima tai daryti, kai Kompiuterinis Langas tiek Plungėje, tiek ir Telšiuose mus stipriai dempinguoja.
Laukiu Jūsų komentarų ir prognozių ko galima laukti iš abonentų po tokio Kalėdinio pasveikinimo, nors Kalėdoms užsakiau atvirukus ir išsiūsiu už poros savaičių apie gruodžio vidurį - ne kartu su šias pranešimais.
Ir šati jau gautas pirmas atsakymas į mano emailą:
----- Original Message -----
From: Virginija
To: Steponas
Sent: Friday, November 28, 2008 2:01 PM
Subject: Re: Dėl pakeitimų 2009 metams
Laba diena,
mes negalesime laikyti kainu tame paciame lygyje, jau bent del PVM tarifo pasikeitimo.
Kol kas neaisku 1 ar 2 punkto dalim didamas PVM tarifas nuo 2009 metu.
Del lengvatu mazinimo, galima butu ivesti dali apribojimu, neisgasdinant abonentu.
Gal avansini tarifa taikyti mokant nemaziau uz 6 menesius
Pagarbiai
UAB "Parabolė"
vyr. finansininkė
Virginija Valutkevičienė
- yabadabadu
- Aktyvus narys
teko kalbeti su tais kas tampo teo kabelius. telsiu optinis tinklas bus baigtas iki nauju metu. na gal nebus visai baigtas bet jau pries naujus metus bus siuloma klinetams optinis rysys i namus. ir ju tinklas globalus siekantis kiekviean nama. ta prasme ivedimas i konkretu buta uztruks tik tiek kiek nuo laiptines iki buto reikes davesti kabelio. ir beveik visuose daugiabuciuose globaliai visuos telsiuos. na toliau lieka lyginti paraboles siulomas paslaugas ir teo siulomas paslaugas... lyginkit pats... as esu vienas is istikimiausiu Jusu klientu. bet negaliu nieko prizadeti kaip bus po nauju metu. turbut palauksiu menesiuka kirta pasiklaustyi atsiliepimu kaip ten ir kas tame optiniam teo tinkle, bet bijau kad neuslauksiu kol parabole prisiruos isivesti optika. jau nekalbant apie tai kad namie ir skaitmenine tv irgi norisi ziureti ir siaip visokiu papildomu bonus priklausomai nuo plano - kaipo pvz nemokamas wireless ryshys kur yra teo hotspotai. man tai ganetinai aktualu kad uz tas pacias babkes galesiu ir wireless naudotis...
ir jeigu jau atsakyti i Jusu klausima tai man asmenishkai absoliuciai nesvarbu del tu lengvatu - man idomiau teikiamos paslaugos. o siuo klausimu labai smarkiai atsiliekat. optika zadejot pries metus o nebus turbut ir uz metu. jeigu ir toliau taip tupciosit gali tekti meskerioti kur vandens nera...
ir jeigu jau atsakyti i Jusu klausima tai man asmenishkai absoliuciai nesvarbu del tu lengvatu - man idomiau teikiamos paslaugos. o siuo klausimu labai smarkiai atsiliekat. optika zadejot pries metus o nebus turbut ir uz metu. jeigu ir toliau taip tupciosit gali tekti meskerioti kur vandens nera...
lietuvis lietuviui pats geriausias uzkandis
Kaune TEO per optika jau keli metai tiekia paslaugas, bet kad ten būtų kažkoks bumas, kažkodėl negirdėti. Panašiai ir Plungėje yra. TEO optika jau yra nuo šių metų pradžios, bet kažkodėl tarp išeinančių iš mūsų, tokių iš viso nepastebėta. Gal Telšiuose ir kitaip bus, nors kažkas ypatingo ir neturėtų nutikti, nes didžioji "masė", kuriems tos optikos būtinai reikėjo, jau išėjo į Kompiuterinį langą.
Bet aišku išeinančių gal kažkiek ir bus, bet panagrinėjus rugsėjo ir spalio duomenis, negaliu pasakyti, kad Kompiuterinio Lango atėjimas į Telšius rugsėjo mėnesį, sukėlė kažkokias dideles bangas:
Pajungta Plungė - 50, Telšiai - 69
Atjungta Plungė - 31, Telšiai - 53
Šį mėnesį kol kas Telšiuose atjungto nematau nei vieno - gal neatžymėta arba išeina nuo gruodžio 1-mos.
Manau panaši situacija bus ir į Telšius atėjus TEO optikai, nes daugumai žmonių matomai reikia kažko kito, arba jie yra labai inertiški
Bet aišku išeinančių gal kažkiek ir bus, bet panagrinėjus rugsėjo ir spalio duomenis, negaliu pasakyti, kad Kompiuterinio Lango atėjimas į Telšius rugsėjo mėnesį, sukėlė kažkokias dideles bangas:
Pajungta Plungė - 50, Telšiai - 69
Atjungta Plungė - 31, Telšiai - 53
Šį mėnesį kol kas Telšiuose atjungto nematau nei vieno - gal neatžymėta arba išeina nuo gruodžio 1-mos.
Manau panaši situacija bus ir į Telšius atėjus TEO optikai, nes daugumai žmonių matomai reikia kažko kito, arba jie yra labai inertiški
Skaitau ir stebiuos - kiek anksčiau už tokio pobūdžio pastebėjimus, kokius dabar reiškia yabadabadu, jis pats ne vieną forumietį apšaukė konkurentų emisarais. Ne taip senai netgi teigė, kad optikos mažiausiai laukiąs. Laikai keičiasi... Vadinkim tai praregėjimu Jeigu jau vieno iš ištikimiausių Parabolės klientų pasaulėžiūroje įvyko tokie pokyčiai, manyčiau, Steponui reikėtų sunerimt
O kalbant rimčiau, yabadabadu išreiškė savo nuomonę, kažkiek tai žmonių galvoja taip pat. Todėl Parabolei reikėtų reaguot į besiklostančią situaciją, o ne ramintis kol kas dar į minusą nevedančiais skaičiais apie prijungtus abonentus. Nereik pamiršt, kad konkurentų pranašumas šiuos skaičius palaipsniui gali ir sumažinti.
Kokias pasekmes turės nuolaidų apkarpymas, sunku pasakyt. Remiantis ikišioline Jūsų patirtim, ryškaus pablogėjimo neturėtų būti. Tačiau čia svarbi ir dar kita pusė - ar nenorėdami prarast klientų Plungėje, jų neprarasit Telšiuose Tikitės sumažinęs nuolaidas padengt net pusę Telšių optikos išlaidų - puiku. Tik čia aš dar nesuprantu - ar ta optika tokia pigi, ar tos nuolaidos plungiškiams tokios didelės Gal vertėtų visai nuolaidas panaikint - išeitų visa optika Tai gal jau paskaičiuota Telšių optikos kaina? Bankai kredito neduoda?
O kalbant rimčiau, yabadabadu išreiškė savo nuomonę, kažkiek tai žmonių galvoja taip pat. Todėl Parabolei reikėtų reaguot į besiklostančią situaciją, o ne ramintis kol kas dar į minusą nevedančiais skaičiais apie prijungtus abonentus. Nereik pamiršt, kad konkurentų pranašumas šiuos skaičius palaipsniui gali ir sumažinti.
Kokias pasekmes turės nuolaidų apkarpymas, sunku pasakyt. Remiantis ikišioline Jūsų patirtim, ryškaus pablogėjimo neturėtų būti. Tačiau čia svarbi ir dar kita pusė - ar nenorėdami prarast klientų Plungėje, jų neprarasit Telšiuose Tikitės sumažinęs nuolaidas padengt net pusę Telšių optikos išlaidų - puiku. Tik čia aš dar nesuprantu - ar ta optika tokia pigi, ar tos nuolaidos plungiškiams tokios didelės Gal vertėtų visai nuolaidas panaikint - išeitų visa optika Tai gal jau paskaičiuota Telšių optikos kaina? Bankai kredito neduoda?
Jokių čia paslapčių nėra. Baigiamas ruošti visas projektas ir skaičiuojamos išlaidos medžiagoms. Buvau Šiaulių banke ir susitariau dėl sąlygų. Dabar Geraldas dirba su projektu, o Kęstas ir Virginija - su popierias Šiaulių bankui. Manau galutinai viskas su finansavimu paaiškės per gruodžio - sausio mėnesius. Jeigu viskas tvarkoje, iki pavasarį atšils oras, susipirksime reikalingas medžiagas ir pirmyn. Manau darbai turėtų tęstis panašiai kaip Plungėje. Iki padarys visus namus - gal apie metus. Bet viskas eis etapais ir kai kurios šitas gėris ko gero pasieks gana greitai.nitro wrote:Natrix pamirsai vien punkta prie klausima apie lesas, tai jis skambetu taip:
Po kiek metu ta isvajotoji paraboles optika bus ? O tikrai gal jau yra ziniu is banku ir bent preliminarios datos zinomos kada butu galima pradet?
O jeigu finansavimo nebus - galvosiu ką daryti, kad padaryti, nes kitaip man nieko gero nesigauna - reikia dėti šaukštą.
O kas dėl pajamų padidėjimo sumažinus nuolaidas, tai žinokit nestebūklai ir tų mokėjimų Šiaulių bankui būtų - apie 5-6 tūkstančiai litų į mėnesį. Nu jeigu bankas sugriežtins reikalavimus ir sutrumpins terminą iš 5 metų iki 2 ... 3 metų (dėl termino pasakys, kai išnagrinės mūsų pateiktus dokumentus), tai tada į mėnesį reikėtų mokėti apie 10 tūkstančių litų.
Taip, kad biški pasitvarkius su pajamom, galima ir padaryti.
Aš irgi skaitau ir stebiuosi. Lietuviško mąstymo ypatumai ne visada įkandami netgi pačiam lietuviui. Štai dvi analogiškos situacijos: įsisiautėjant ekonominei krizei visos valstybės kaip kuri išgali mažina mokesčius, kuria darbo vietas, skolinasi, kad galėtų skolinti piliečiams. Lietuvos vyriausybei atrodo viskas aukštyn kojom: mokesčius reikia didinti, o darbo vietas mažinti. Parabolėj atsispindi lygiai tas pats: konkurentai pastoviai ir sistemingai didina lengvatas, kuria naujus mokėjimo palnus ir akcijas......... Tuo tarpu Parabolei viskas atrodo priešingai: kelti abonentinių jei ir nežada, bet lengvatas nuimti jau nori. Tokie dalykai yra suprantami ir pateisinami nebent tuo atveju, jei turėtumėt pasiūlyti geresnę alternatyvą vietoj pasenusios nuolaidų sistemos, bet labai abejoju ar kas norės mokėti daugiau, o gauti tą pačią (ir vis prastėjančią) paslaugą. Ir plius dar užblokuokim kitų tinklų IP, kad į forumą nepatektų svetimi - vaizdelis iš šalies tikrai įspūdingas. Apie sektas ir jos bruožus rašiau ne taip jau ir seniai......
Mano galva, esant tokiai situacijai, reikia karts nuo karto keisti viską iš esmės - o visų pirmiausia atnaujinti planus, didinti greitaveiką ir žiūrėti kad vakarais ir savaitgaliais būtų įmanoma normaliai žiūrėti video internetu. štai KL lankstinukais barake nulipdė sienas visur, kur tik įmanoma - koridoriuj, ant skydinių, net ir bendroj virtuvėj.......... Ir jei tie lankstinukai žmonių neveiktų, tai nekabotų. Tie, kurie tokius lipdo, nėra kvaili - žino, kad apsimoka ir net labai apsimoka.
Artėjančios Kalėdos kaip tik gera proga peržiūrėti paslaugų asortimentą, blogiausiu atveju geriau tą patį saldainį pervynioti į kitą popierėlį, nei iš vis tylėti. O jei to neišeina, tada laikas pagalvoti apie Anderneto atvejį.
P.S. Nelabai jauku darosi pagalvojus, kad pasilikti su Bitės WMC gali tekti žymiai anksčiau nei maniau.
Mano galva, esant tokiai situacijai, reikia karts nuo karto keisti viską iš esmės - o visų pirmiausia atnaujinti planus, didinti greitaveiką ir žiūrėti kad vakarais ir savaitgaliais būtų įmanoma normaliai žiūrėti video internetu. štai KL lankstinukais barake nulipdė sienas visur, kur tik įmanoma - koridoriuj, ant skydinių, net ir bendroj virtuvėj.......... Ir jei tie lankstinukai žmonių neveiktų, tai nekabotų. Tie, kurie tokius lipdo, nėra kvaili - žino, kad apsimoka ir net labai apsimoka.
Artėjančios Kalėdos kaip tik gera proga peržiūrėti paslaugų asortimentą, blogiausiu atveju geriau tą patį saldainį pervynioti į kitą popierėlį, nei iš vis tylėti. O jei to neišeina, tada laikas pagalvoti apie Anderneto atvejį.
P.S. Nelabai jauku darosi pagalvojus, kad pasilikti su Bitės WMC gali tekti žymiai anksčiau nei maniau.
- yabadabadu
- Aktyvus narys
p.Steponai pasiskambinkit i teo ir paklauskit kiek realiai namu buvo imanoma pajungti i optini tinkla iki siol ir kiek artimiausiu laiku. reikals tame kad iki siol REALIAI ta optika buvo galima tureti labai ribotam kiekyj namu. dabar gi teo pratampe kabalius i kiekviena daugiabuti ir pasiruose tiekti paslaugas didziajai daugumai klientu. todel neraminkite saves tuo kas buvo iki siol ir kas bus dabar. del to ir nebuvo niekur to diziulio antpludzio i teo kad nebuvo ta paslauga jau tokia masine ir buvo mazesniu ISP kurie siule daugiau ir pigiau. Jus gi nesiulote nei greiciau nei pigiau tai kuo teo blogai? del pasenusiu stereotipu kad ten nestabilu? tai parabolej tas pats - sugalvojot viduryj dienos linijas tikrinat ir palieki pusvalandziui be internet. aisku cia juokai bet esme kad parabole siai dienai neturi jokiu pranasumu pries teo
kas del to kad atsiverciau tai velgi. tai kas buvo pries metus nelygu tam kas yra siandien. ciagi ne bulviu verslas kad nieks nesikeicia simtmeciais. pries metus visi manau buvot patenkint igreiciais o ir p.Steponas uzmigo ant lauru ir dabr turime ka turime. netgi tokia youtube jau rodo hd kokybes video ir 1mbs siai dienai butinas norint komfortishkai narshyti internete. to nereikejo pries metus. netgi pries pusmeti paraboles duodamu greiciu uztekdavo. plius papildomos paslaugos ir ju kaina. parabolej kainos kilsta pas kitus krenta. as ne fanatikas kad vis sakyciau jog vskas pas paraboles gerai. kaip pries metus nesugebeja uizvelgti ko stepas.b saukia kad kitur geriau nes nebuvo geriau , taip matau kad greitu laiku parabolej bus blogiau nei kitur. atsiminkit ka p.Stepoans rase lygiai pries metus - kad optikos vedimo darbai Telsiuos prasides veliausiai birzelio menesi. o ka turime? 2 metes veluojanti optini tinkla ir kylancias kainas. siandien pilnai suntinku su stepas.b kad tiek musu vyriausybe kazkokiam ne tokiam pasaulyj gyvena nei likes pasaulis ar as nesugebantis suprasti kaip mokesciu kelimas skatins ekonomika, tiek parabole su kainu kelimais/nuolaidu naikinimais... p.Steponui laikas atsibusti ir surpasti kad jeigu zmones vis dar neishbego pas kitu tiekeju tai taip nebus amzinai. pries metus ar keleta kai uzstojau parabole krutine ji nebuvo autsaideris. dabar gi atisilikas nuo kitu didziulis ir dar bandoma labiau prismaugti abonenta... stepo.b paligynimas us musu naujaja vyriausybe ganetinai tinkamas. bet velgi gal tiek kubilius tiek p.steponas geriau uz mus ismano ka daro. tik norejau pasakyt kad netgi istikimiausi praboles klientai jau dairosi kitur. ne del dideliu greiciu - man ju uztektu. bet parabolej neber nei to stabilumo del kurio atejau ir kuriuo megavausi nei paslaugu esanciu pas konkurentus...
p.s. ar as apie ta pati cia 4 kartus rasiau? :/ nemoku minciu reiksti
kas del to kad atsiverciau tai velgi. tai kas buvo pries metus nelygu tam kas yra siandien. ciagi ne bulviu verslas kad nieks nesikeicia simtmeciais. pries metus visi manau buvot patenkint igreiciais o ir p.Steponas uzmigo ant lauru ir dabr turime ka turime. netgi tokia youtube jau rodo hd kokybes video ir 1mbs siai dienai butinas norint komfortishkai narshyti internete. to nereikejo pries metus. netgi pries pusmeti paraboles duodamu greiciu uztekdavo. plius papildomos paslaugos ir ju kaina. parabolej kainos kilsta pas kitus krenta. as ne fanatikas kad vis sakyciau jog vskas pas paraboles gerai. kaip pries metus nesugebeja uizvelgti ko stepas.b saukia kad kitur geriau nes nebuvo geriau , taip matau kad greitu laiku parabolej bus blogiau nei kitur. atsiminkit ka p.Stepoans rase lygiai pries metus - kad optikos vedimo darbai Telsiuos prasides veliausiai birzelio menesi. o ka turime? 2 metes veluojanti optini tinkla ir kylancias kainas. siandien pilnai suntinku su stepas.b kad tiek musu vyriausybe kazkokiam ne tokiam pasaulyj gyvena nei likes pasaulis ar as nesugebantis suprasti kaip mokesciu kelimas skatins ekonomika, tiek parabole su kainu kelimais/nuolaidu naikinimais... p.Steponui laikas atsibusti ir surpasti kad jeigu zmones vis dar neishbego pas kitu tiekeju tai taip nebus amzinai. pries metus ar keleta kai uzstojau parabole krutine ji nebuvo autsaideris. dabar gi atisilikas nuo kitu didziulis ir dar bandoma labiau prismaugti abonenta... stepo.b paligynimas us musu naujaja vyriausybe ganetinai tinkamas. bet velgi gal tiek kubilius tiek p.steponas geriau uz mus ismano ka daro. tik norejau pasakyt kad netgi istikimiausi praboles klientai jau dairosi kitur. ne del dideliu greiciu - man ju uztektu. bet parabolej neber nei to stabilumo del kurio atejau ir kuriuo megavausi nei paslaugu esanciu pas konkurentus...
p.s. ar as apie ta pati cia 4 kartus rasiau? :/ nemoku minciu reiksti
lietuvis lietuviui pats geriausias uzkandis