Paskutines naujienos
- yabadabadu
- Aktyvus narys
i australija 120ms ner jau taip blogai... nebent austrija gal turejai omenyj?mail4acc wrote:Pingai is australijos man yra 120+ man tai daug.
o beja. sujungti miestai,tai dabar nauda pasijaus neblogai ? :/
nauda tik parabolei. ir tai abejotina. bet tai laikas parodys...
lietuvis lietuviui pats geriausias uzkandis
nera? na... kaip kam... o klausykit.. as kaip klientas klausiu to kas gali tiksliai atsakyti- koks butent bus greitis padarius visus darbus,ir iki kiek tie darbai truks ?yabadabadu wrote:i australija 120ms ner jau taip blogai... nebent austrija gal turejai omenyj?mail4acc wrote:Pingai is australijos man yra 120+ man tai daug.
o beja. sujungti miestai,tai dabar nauda pasijaus neblogai ? :/
nauda tik parabolei. ir tai abejotina. bet tai laikas parodys...
- yabadabadu
- Aktyvus narys
o kokios naudos tamsta tikites jeigu signalas pirma keliaus i plunge tada atgal i vilniu? apie terminus geriau net neklausti - pries metsu optika buvo prizadeta praeita pavasari...mail4acc wrote:nera? na... kaip kam... o klausykit.. as kaip klientas klausiu to kas gali tiksliai atsakyti- koks butent bus greitis padarius visus darbus,ir iki kiek tie darbai truks ?
larx, as parabolej turi uapie 25ms. siaip del statistikos.
Aš įsivaizduoju truputį kitaip:yabadabadu wrote:o kokios naudos tamsta tikites jeigu signalas pirma keliaus i plunge tada atgal i vilniu? apie terminus geriau net neklausti - pries metsu optika buvo prizadeta praeita pavasari...
Dabar BITĖS signalas nežinau kokiu būdu, bet greičiausiai per optika, patenka į Klaipėda. O iš Klaipėdos radijo relinėmis linijomis keliauja iki Plungės. Plungės bokšte dalis yra atšakojama į Plungę, o kita dalis nukeliauja į Telšius.
Po visų darbų tas pats BITĖS signalas iš Klaipėdos per "Skaidulos" optinį kabelį pateks į Plungę ir iš ten jau, per tą patį "Skaidulos" kabelį, bet tik jau mūsų išsinuomota gysla, kartu su KTV signalais, nukeliaus į Telšius.
Kur čia gali slypėti kažkokie pavojai ar negerumai aš nežinau, tik žinau vieną: per optinį kabelį BITĖ galės mums paduoti srauto kiek mes panorėsime ir optinis ryšys yra daug patikimesnis už radijo ryšį.
Tai darau tam, kad arklinio vežimuko keleiviai, atvykę į finišą galėtų be problemų lipti į greitąjį traukinį.
Aišku norėtusi, kad viskas vyktų greičiau, bet vat nesigauna greičiau ir nežiūrint į tai vis vien arklys vežimą traukia ir šis finišą tikrai pasieks.
O su pažadais tai čia slydus reikalas - galvoji ir planuoji vienaip, o gaunasi visada kitaip.
Parabolė tai ne partija, kuri krembliuje Maskovoje savo suvažiavime penkmečio planus tvirtino ir paskui žūt būt turėjo kažkas raportuoti, kad jie įvykdyti. Tikriausiai žinot ar bent girdėjote kaip tie planai buvo vykdomi ir kas iš to vykdymo išėjo.
Todėl aš daugiau pažadų neberašysiu, o tiesiog rašysiu kas yra daroma, kas padaryta ir kas ruošiamasi daryti.
O kas gausis jus matysite patys.
UAB "Parabolė" direktorius
- yabadabadu
- Aktyvus narys
tomis radiorelinemis linijomis keliauja ne tik musu internetas bet ir bites pokalbiai. todel esant bent kokiam maziausiam sutrikimui yra zmones kurie budi kiaura para ir pvz dingus elektrai vaziuoja ir kurena generatoriu kad tik butu islaikomas elektros tiekimas o ir siaip akumulatoriai bazinej stotyj laiko iki 8val autonominiu rezimu. jeigu ryshys kazkur nutruktu del kazkokiu kitu basesniu priezasciu tai bite gaus srauta per kita puse. ta prasme kad bites radiorelines linijos sujungtos i zieda. ir dabar interneto tiekimas iki manes vyksta taip:
BITE (radioreline ar optika nesvarbu) -> paraboles serverine telsiuos -> kabelis iki manes.
greitu laiku paliks:
BITE - plunges serverine -> skaidulos optika i telsius -> telsiu serverine -> kabelis ar optika iki manes.
per visa ta laika kai srautas buvo imamas i bites ryshys galejo durniuoti bet niekada nebuvo nutrukes visishkai teisingai? jeigu ir budavo kad interneto nebudavo tai tik del paraboels kaltes kai koks paraboles serveris nuluzhdavo. va to as ir bijau - dasideda ne tik kad skaidulos optika kuri velnias zino kaip operatyviai taisoma bet ir plunges serverine kuri nemanau kad bus aprupinta generatoriais palaikyti elektrai o autonominiu rezimu kiek ishtemps? na ir viso to prieziura ir konfiguracija... jeigu leonui nesuprantami tokie primityvus dalykai kaip trakeris kuri netgi martinuxxx be jokio specialaus ishsilavinimo sugeba pakurti per 20min tai bijau ir pagalvoti kas bus kai jis priziures kur kas sudetingesni uki. juk niekam nepaslaptis kad kai tik bishki didesni gedimai taip kaunas seda i masina ir vaziuoja i vieta tvarkyti. ir jeigu plunge butu nuo kauno kaip kokia karmelava tai no problems. dabar gi apie stabiluma sujungus tinklus bijau kad teks uzmirsti. bet tai as pesimistas - duok dieve as neteisus ir viskas praeis sklandziai. bet nesakykit kad neturiu priezasciu to sujungimo prisibijoti
BITE (radioreline ar optika nesvarbu) -> paraboles serverine telsiuos -> kabelis iki manes.
greitu laiku paliks:
BITE - plunges serverine -> skaidulos optika i telsius -> telsiu serverine -> kabelis ar optika iki manes.
per visa ta laika kai srautas buvo imamas i bites ryshys galejo durniuoti bet niekada nebuvo nutrukes visishkai teisingai? jeigu ir budavo kad interneto nebudavo tai tik del paraboels kaltes kai koks paraboles serveris nuluzhdavo. va to as ir bijau - dasideda ne tik kad skaidulos optika kuri velnias zino kaip operatyviai taisoma bet ir plunges serverine kuri nemanau kad bus aprupinta generatoriais palaikyti elektrai o autonominiu rezimu kiek ishtemps? na ir viso to prieziura ir konfiguracija... jeigu leonui nesuprantami tokie primityvus dalykai kaip trakeris kuri netgi martinuxxx be jokio specialaus ishsilavinimo sugeba pakurti per 20min tai bijau ir pagalvoti kas bus kai jis priziures kur kas sudetingesni uki. juk niekam nepaslaptis kad kai tik bishki didesni gedimai taip kaunas seda i masina ir vaziuoja i vieta tvarkyti. ir jeigu plunge butu nuo kauno kaip kokia karmelava tai no problems. dabar gi apie stabiluma sujungus tinklus bijau kad teks uzmirsti. bet tai as pesimistas - duok dieve as neteisus ir viskas praeis sklandziai. bet nesakykit kad neturiu priezasciu to sujungimo prisibijoti
O kur Plungėj yra ta Parabolės serverinė? Gal kasoj kasininkė šildosi kojas prie kokio serverio
Skaitinėdamas čia postus (kurie dabar tapo padorūs), sužinojau naudingų dalykų:
a)Kad optika skirta dideliems duomenų kiekiams varinėti, bet prisijungimas trunka ilgiau (jei suprantu teisingai). Bet po optikos įvedimo niekaip nesuprantu kur šuo pakastas: įjungus kompą skaipas prisijungia iškart, o kad galėčiau vartyti puslapius, dabar jau net po kelis kartus turiu atjungti-prijungti kabelį. Po kelių valandų - vėl tapati procedūra. Greitis tikrai šiomis dienomis normalus, sakyčiau, beveik lygus nurodytam. Baigiu nudrožti lizdą kompiuteryje ir nežinau: kviesti Leoną ar čia problema mano paties kompe.
b) Dideli greičiai gali greičiau užlenkti kietąjį diską. Klausimas: užlenktų tada, kai nuolat pompuojami stambūs failai ar užlenkimui pakanka jau to, kad kompas tik gauna pvz. 20 mbps greitį?
Sorry, jei klausimai kvaili - juk pasaulis pilnas proto, o išminties jame maža.
Skaitinėdamas čia postus (kurie dabar tapo padorūs), sužinojau naudingų dalykų:
a)Kad optika skirta dideliems duomenų kiekiams varinėti, bet prisijungimas trunka ilgiau (jei suprantu teisingai). Bet po optikos įvedimo niekaip nesuprantu kur šuo pakastas: įjungus kompą skaipas prisijungia iškart, o kad galėčiau vartyti puslapius, dabar jau net po kelis kartus turiu atjungti-prijungti kabelį. Po kelių valandų - vėl tapati procedūra. Greitis tikrai šiomis dienomis normalus, sakyčiau, beveik lygus nurodytam. Baigiu nudrožti lizdą kompiuteryje ir nežinau: kviesti Leoną ar čia problema mano paties kompe.
b) Dideli greičiai gali greičiau užlenkti kietąjį diską. Klausimas: užlenktų tada, kai nuolat pompuojami stambūs failai ar užlenkimui pakanka jau to, kad kompas tik gauna pvz. 20 mbps greitį?
Sorry, jei klausimai kvaili - juk pasaulis pilnas proto, o išminties jame maža.
Labiausiai visokiausiu pasikeitimų bijau aš, nes tikrai negali žinoti ar bus gerai, o prašovęs gali netekti pajamų. Bet šitoje vietoje jau deja esu įspirtas į kampą - daugiau srauto per relines linijas BITĖ patiekti nepajėgi, o pasibaigus optikos statybai Telšiuose jo reikės gal 3 ... 5 kartus daugiau, o ateityje išvis matomai be optinių sujungimų nieko nebepadarysi. Todėl ir pasidariau optinius sujungimus su "Skaidulos", "Lietuvos energijos" ir TEO optiniais tinklais, kad niekas daugiau negalėtų mane užspiesti į kampą dėl to, kad aš negaliu iš kitus pasiimti srauto ar įvykus avarijai negaliu ilgai jos padarinius likviduoti. Aišku bus išspręsti klausimai ir dėl rezervavimo. Galvoju tartis su BITE, kad jie paliktu savo radijo relinę įrangą neišmontuotą ir reikalui esant būtų galima ją naudoti. Nors šitai gali būti ir iš fantazijų šalies.yabadabadu wrote:bet nesakykit kad neturiu priežasciu to sujungimo prisibijoti
- yabadabadu
- Aktyvus narys
ne prisijungimas o ping (reagavimo laikas). ir tai matuojama milisekundemis. realiai to nemanau kad pajus vidutinis vartotojas. cia buvo parasyta tik tam kad nesakytu kad pingas pagerejo isejus ant optikos. bet realiai del to nereiketu nemiegoti naktimisstepas.b wrote:a)Kad optika skirta dideliems duomenų kiekiams varinėti, bet prisijungimas trunka ilgiau (jei suprantu teisingai). Bet po optikos įvedimo niekaip nesuprantu kur šuo pakastas: įjungus kompą skaipas prisijungia iškart, o kad galėčiau vartyti puslapius, dabar jau net po kelis kartus turiu atjungti-prijungti kabelį. Po kelių valandų - vėl tapati procedūra. Greitis tikrai šiomis dienomis normalus, sakyčiau, beveik lygus nurodytam. Baigiu nudrožti lizdą kompiuteryje ir nežinau: kviesti Leoną ar čia problema mano paties kompe.
kabelio ikishti ishtraukti nera prasmes - manau uztektu ishjungti/ijungti network conection. ir manau kad problema DNS serveris. nes skype naudoja IP ir jam DNS kaipo ir nereikia. pradziai pasitikslinkit kokie nustatymai del DNS - gal koks egzotinis DNS uzstatytas.
jo, greito interneto kabeli ikishai i kompa ir kompas jau dega atvira liepsna o jeigu rimtai tai nesvarbu didelius ar mazus failus pumpuosi, bet esme kad jeigu ishnaudosi visa siai dienai sugebiama patiekti kanalo srauta tai kietas diskas gaus apkrovima nemazesni nei paraboles serveriai. o diskai tai tam nepritaikyti. bet velgi nereiskia kad prisijungus kad ir 100mbs interneta reiketu vengti torent ar failu siuntimosi. tie nemalonumai gresia tik profesionaliems p2pistams kaip martinuxxx kur kompai kiaura para ka nors pumpina down ir up.stepas.b wrote: b) Dideli greičiai gali greičiau užlenkti kietąjį diską. Klausimas: užlenktų tada, kai nuolat pompuojami stambūs failai ar užlenkimui pakanka jau to, kad kompas tik gauna pvz. 20 mbps greitį?
taip kad miegokit ramiai - nei optika nei dideli greiciai vidutinio paraboles vartotojo nelabai palies. cia tik man neramu del ping kadangi jie man svarbus ir vaikams negalintiems uzmigti negavus uploader statuso gali atsirasti (o gali ir neatsirasti) problemu su kietu disku
jeigu aparatura praboles pusej pirka o ne nuomuojama tai realu. bet jeigu visa aparatura iskaitant ir pas parabole stovincia nuomavotes tai tikrai manau ishmontuos ir kitur panaudos.steponas wrote:Galvoju tartis su BITE, kad jie paliktu savo radijo relinę įrangą neišmontuotą ir reikalui esant būtų galima ją naudoti. Nors šitai gali būti ir iš fantazijų šalies.
Bijau, kad ne aparatūros reikalas čia gali būti, o mūsų serverinės problema. Aparatūra dabar tiek tekainuoja, kad aš ją galiu nusipirkti reikalui esant ir pats. Iki šiol ją BITĖ mums davė panaudai nemokamai.yabadabadu wrote:jeigu aparatura praboles pusej pirka o ne nuomuojama tai realu. bet jeigu visa aparatura iskaitant ir pas parabole stovincia nuomavotes tai tikrai manau ishmontuos ir kitur panaudos.
- yabadabadu
- Aktyvus narys
tai kad nebutu blogiau zinoma rupi kiekvienam.bet manau Steponas pasidomejo kas eina tuom kabeliu daugiau ,ir kas ji esant reikalui ir kaip greit remontuoja ir kt.dalykus .manau kaip ir telekome jei kas tai gyslai nutiks tai ja gales greit uzkeist i kita , bet jei kabeli nutrauks kas tada ,kas ir kaip greit remontuos ? na zinoma del ineto stabilumo mes turim nerimo .steponas wrote:Aš įsivaizduoju truputį kitaip:
Po visų darbų tas pats BITĖS signalas iš Klaipėdos per "Skaidulos" optinį kabelį pateks į Plungę ir iš ten jau, per tą patį "Skaidulos" kabelį, bet tik jau mūsų išsinuomota gysla, kartu su KTV signalais, nukeliaus į Telšius
Manau, kad kabelis gulės žemėje patikimai, nes eina po geležinkelio bėgiais ir nukasti jį ne taip paprasta, juk traukiniai važinės ant jųma44 wrote:tai kad nebutu blogiau zinoma rupi kiekvienam.bet manau Steponas pasidomejo kas eina tuom kabeliu daugiau ,ir kas ji esant reikalui ir kaip greit remontuoja ir kt.dalykus .manau kaip ir telekome jei kas tai gyslai nutiks tai ja gales greit uzkeist i kita , bet jei kabeli nutrauks kas tada ,kas ir kaip greit remontuos ? na zinoma del ineto stabilumo mes turim nerimo .
O dėl remonto manau jaudintis nereikia, nes jame cirkuliuos ir Splius ir Balticum ir kitų banginių signalai