natrix wrote:Kažkada buvo vilties sulaukt optikos jau ant šių Kalėdų
Tiesos čia yra. Va ką reiškia išankstinės kalbos neturint saujoje pinigų. Šias kalbas vedėme kai dar nebuvo aišku kas ten per stebuklai su mūsų internetu darosi. Visur ieškojau sliekų, bet BITĖ ir korifėjams dar buvo nekalta mergelė, todėl ilgą laiką klaidžiojau klaidingais keliais be reikalo knisdamasis prie savo tinklų ir įrangos
Laikas daro savo ir paaiškėjo:
kad BITĖ resursų kaip ir nebeturi ir reikia ieškoti kito tiekėjo
kad NTT jau seniai nebėra ta firma, kuri rūpinasi mums, kaip NTT nariams, gauti internetą pigesnėmis kainomis
kad atidunda greitieji traukiniai ir tokios įmonės kaip mes su dviem miestais liksime už borto, nes nesugebėsime to pavežti finansiškai
Kad sumažinti investicijas ir nereikėtų pirkti ir aptarnauti dviejų stočių, sekė logiškas veiksmas - Plungės ir Telšių sujungimas per optinį "Skaidulos" tinklą.
Tik čia man vis labiau aiškėja vienas negeras dalykas: kada aš buvau priverstas BITĘ judinti per omnitel.news'us, nes kitaip šansų juos kaip nors paveikti jau nebebuvo, apie tai sužinojo ir TEO, kurie pamatė, kad gali pasiimti iš BITĖS ar NTT neblogą kąsnelį ir dabar kaip rodos bando mano kantrybę vaikiškais žaidimais - neduodami leidimų požeminiams kabelių kanalams, kuriais galėčiau prieiti prie "Lietuvos energijos" ir "Skaidulos" tinklų pajungimo taškų
Bet laiko dar yra ir jei reikės rasiu kitą sprendimą.