Konkursas planų lentelei apiforminti
Buvo parašyta, kad Steponas paklausė savo darbuotojų, kada jie ketina užbaigti vedžioti optiką, tai atsakymas buvo jog iki birželio pradžios ir jei viskas gerai darbai persikels į Telšius. Ir tada tik Leonui bereikės pajunginėt abonentus ir viskas.
Galima kitam protingai patarti, bet negalima kito išmokyti protingai elgtis.
Aš daugiau dėmesio skyriau pačioms statyboms, nei informacijai.stepas.b wrote:Keista, tai kur Plungėj tas optinis internetas yra - apskambinau visiems savo pažystamiems vos ne pusej miesto ir niekas nieko apie jokį šviesolaidį nėra girdėjęs... Tai kurioj vietoj jis dabar yra tampomas, kada numatomas įvesti Vaišvilos, Jucio ir Končiaus gatvėse? Jei lankstinukų ir kitur infos dar nėra - tai gal čia kas konkrečiau pasakytų?
Kauno praktika parodė, kad plačiai paskleidus info, iš visų kampų pradeda eiti abonentai ir labai pyksta, kad jiems negali greitai nieko padaryti. Nervuojasi ir kartais net iš mūsų dėl to išeina. Jiems atrodo, kad mes kažko be pagrindo tempiame gumą ir juos diskriminuojame.
Dabar nusprendžiau daryti kiek kitaip - pirma pasidaryti bent 90 % darbų ir jau tik tada pradėti garsiau apie tai kalbėti, ką žadu artimiausiu metu ir padaryti.
Tam reikia bent sudaryti planus ir paruošti lankstinuką - ką aš dabar ir bandau padaryti.
O darbai yra padaryti šie:
95% namų yra apjungti optinias kabelias
75 % namų yra pilnai įrengti namų tinklai
75 % namų įrangą galima prijungti prie elektos tinklo (vienas iš sunkiausiu biurokratinių dalykų)
gal kokiuose 10 Mačernio gatvės namų Leonas jau pastatė įrangą ir jungia abonentus
Darbai vykdomi nuo Mačernio gatvės, nes Jucio gatvę aptarnaujantis 3com aparatas yra mažai apkrautas, o šitoje pusėje nuo Vaižganto galtvės yra daugiau abonentų ir kitam 3COM'ui vos užtenka pajėgumų internetui tiekti - šitoje pusėje abonentai Plungės FTP nepasiekia - neužtenka pajėgumo
UAB "Parabolė" direktorius
- yabadabadu
- Aktyvus narys
man kartais susidaro toks ispudis kad forumo dalyviai tai kaip paraboles akcininkqai ir Steponas valandu valandas gaishta atsiskaitydamas forume vietoj to kad atsiduotu problemu sprendimui ir naujoviu diegimui ;D
ash ir pats tuo piknaudziauju, bet kartais mes Stepona tikrai per daug spaudziam ir per daug info reikalaujam mano nuomone
ash ir pats tuo piknaudziauju, bet kartais mes Stepona tikrai per daug spaudziam ir per daug info reikalaujam mano nuomone
lietuvis lietuviui pats geriausias uzkandis
O darbai yra padaryti šie:
75 % namų įrangą galima prijungti prie elektos tinklo (vienas iš sunkiausiu biurokratinių dalykų)
gal kokiuose 10 Mačernio gatvės namų Leonas jau pastatė įrangą ir jungia abonentus
O šitie skaičiai Vaišvilos ir Končiaus gatves ar liečia? Nes Leonas sakė, jog pvz. Vaišvilos gatvėj optika bus labai negreit Kitas klausimas, ar visi namai mikrorajonuose iki birželio bus apvedžioti optika, ar tik dalis jų - o po to į Telšius?
Leonas šiuo klausimu labai nekalbus, kad norom nenorom kyla įtarimas, jog ta optika liečia tik dalį namų...
O šitie skaičiai Vaišvilos ir Končiaus gatves ar liečia? Nes Leonas sakė, jog pvz. Vaišvilos gatvėj optika bus labai negreit Kitas klausimas, ar visi namai mikrorajonuose iki birželio bus apvedžioti optika, ar tik dalis jų - o po to į Telšius?
Leonas šiuo klausimu labai nekalbus, kad norom nenorom kyla įtarimas, jog ta optika liečia tik dalį namų...
vot as irgi taip manydamas nieko "nespaudziu" ir kaip tikras zemaitis sakau " pamatysu kas is to iseis "yabadabadu wrote:man kartais susidaro toks ispudis kad forumo dalyviai tai kaip paraboles akcininkqai ir Steponas valandu valandas gaishta atsiskaitydamas forume vietoj to kad atsiduotu problemu sprendimui ir naujoviu diegimui ;D
nojaus laivą pastatė mėgėjas , titaniką - profesionalas .
didzioji didybe zmogaus slypi jo paprastume .
didzioji didybe zmogaus slypi jo paprastume .
Šitie sakičiai liečia visą mūsų tinklą išskyrus Dariuaus ir Girėno gatvės mikrorajonėlį - vadinamą kareivinių rajoną.stepas.b wrote:O šitie skaičiai Vaišvilos ir Končiaus gatves ar liečia? Nes Leonas sakė, jog pvz. Vaišvilos gatvėj optika bus labai negreit Kitas klausimas, ar visi namai mikrorajonuose iki birželio bus apvedžioti optika, ar tik dalis jų - o po to į Telšius?
Optikos klojimo darbai slenka gana greitai. Kai Geraldas viską suderino ir davė užduotis temti kabelius, tai per kokias tris dienas ir pratempiė visame Vaišvilos gatvės rajone. Leonas yra toli nuo to proceso - jis rūpinasi pajungimais, gedimais, atjungimai, optinių swičų pastatymu ir naujų abonentų pajungimu. Dar žmogelis bandė ir čia forume man pagelbėti, bet dabar numojo ranka, nes jam pradingo kažkodėl toks noras, nors sakyčiau lyg ir per greitai. Kadangi į butus, ne taip kaip Telšiuose, iki abonentų kompų nėra utp kabelių, tai ir kabelius Leonui tenka pratemti.
Darbai persikels į Telšius, kada vienas Leonas galės Plungėje tvarkytis - statyti sau swičus ir jungti abonentus.
Aš Plungės parduotuvių gerai nežinauzzEimas wrote:Tai jeigu jau macernyne pajungineja,kada iki senosios maximos (buvusios medios) eisit?
tiksliau 45 namo
Man geriau gatvė ir namo numeris yra.
Jau kažkur rašiau, kad vis spaudžiu Geraldą duoti bent preliminarius darbų grafikus, bet jis turi begalę darbų, kad eitu kuo greičiau pati staytba - biurokratija ant jo pečių su TEO, Plungės būstu, namų bendrijomis ir kitais "organais" guli - negaliu aš jam sakyti - šiandien viską mesk kokiai savaitei ir padaryk man planą.
Tuo labiau, kad šendien galutinai paaiškėjo, kad su BITE mums nepakeliui - nepavš ji mūsų norų. Sujungimus su Lietuvos energija reikia padaryti. Vėl viska su TEO ir su Lietuvos energija reikia derinti, gauti leidimus, paruošti planus .... daugiau nebenoriu vardinti - dūmai rūksta vien pagalvojus ko iš vieno žmogaus aš noriu išlauži
zzEimas, juk dabar žinai, kad inetą galima ir per GPRS pasijungi kaip atsarginį variantą - įsimetei PILDYK ir GO Čia visai nejuokauju - tokį variantą ir pats turiu Pereinant nuo Bites prie Širšės reikėtų nemažų sutrikimų laukti... Nors ir dabar turiu ne ką didesnį greitį kaip su PILDYK GPRS'u
Last edited by stepas.b on Thu Jan 17, 2008 10:25 pm, edited 1 time in total.
Kad ne matyt, man taip neatrodo - aš esu davęs nurodimus pajungti net tuos namus prie Telekomo pastato, kur iki šiol visai mūsų tinklų nėra.stepas.b wrote:O "barakais" vadinamų Vašvilos g.33 arba Mačernio g.49 turbūt laukia kareivinių likimas ir jie turbūt bus aplenkti
Ir ten prie III-čios ligoninės kažkur naujus namus pastatė, tai ir ten jau kabeliai yra nutempti ir atrodo jau net namo tinklai įrengti.
Ir karievinės neliks be ryšio. Papraščiausiai TEO dabar keistai vamzdyną mums davė - nuo Vaišvilos 33 iki pašto - nedavė , nuo pašto iki kareivinių davė. kaip prašokti trūkstamą atkarpą Geraldas jau sugalvojo - ištrauks koksialinį kabelį, kuris į kareivines nuo vaišvilos gatvės eina ir vietoje jo įtrauks optinį. Tas ir numatyta sekančiu etapu ir aš įsivaizduoju, kad jis iki vasaros turėtų pabaigti visą Plungę, o ne tik šitą Mačernio, Jucio ir Vaišvilos dalį
"...iki vasaros turėtų pabaigti visą Plungę, o ne tik šitą Mačernio, Jucio ir Vaišvilos dalį."
Na, jei naujienos tokios geros, manau, ir Parabolės tinklalapyje jau būtų galima nebeužilgo apie tai paskelbti... Žinoma, viršuje didelėmis ir ryškiomis raidėmis užrašius, kad rojus prasidės tik vasarą ir pareiškimais šturmuoti kasoje triūsiančią moteriškę dar ankstoka...
Na, jei naujienos tokios geros, manau, ir Parabolės tinklalapyje jau būtų galima nebeužilgo apie tai paskelbti... Žinoma, viršuje didelėmis ir ryškiomis raidėmis užrašius, kad rojus prasidės tik vasarą ir pareiškimais šturmuoti kasoje triūsiančią moteriškę dar ankstoka...
Aš kažkaip pirma norėčiau, kad man Geraldas su Mantu (MonteniS) ant stalo paklotų perjungimo darbų grafikusstepas.b wrote:Na, jei naujienos tokios geros, manau, ir Parabolės tinklalapyje jau būtų galima nebeužilgo apie tai paskelbti... Žinoma, viršuje didelėmis ir ryškiomis raidėmis užrašius, kad rojus prasidės tik vasarą ir pareiškimais šturmuoti kasoje triūsiančią moteriškę dar ankstoka...
Kitaip prisidirbsiu košės ir bus "atsargai žmonės - didelis melagis po Plungę vaikšto"
- yabadabadu
- Aktyvus narys