I-mas nauju interneto planu projekto aptarimas

Moderators: Leonas, steponas

Locked
M-artin
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by M-artin »

steponas wrote: Berašant paskambino Rimas ir pranešė priežąstį - meistras paskandino telefoną ir niekam apie tai nepranešė. Manau šitą meistrą Parabolėje matėte paskutinį kartą :evil:
Toks negailestingas? :D
Galima kitam protingai patarti, bet negalima kito išmokyti protingai elgtis.
nice
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by nice »

jo reikia buti meistram alaidziam gi ju nedaug ir taip yra sudrausminti uztektu ir viskas. beto ten modemo nepastebejau kiek supratau namuose jo nera
nitro
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by nitro »

Tas modemas gal rusyje stovi kaip anksciau kad eidavo:) o del meistro pasalinomo tikrai teisingai jei nebusi grieztas i tave ziures kaip i sudo kruva kuria galima maustyti, seip telsiu meistrus jau labai senei peikiu ir jei pazystami jungiasie patariu jiem but kuo grieztesniems kad savo darba padirbtu kuo greiciau o tai jie labai megsta tempti guma

Beje meistru yra ir nemazai, ju tiesiog paieskot reikia
90% dėl avarijų kalti vyrai - Kodėl? Nes mašinų raktelius duoda moterims!
M-artin
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by M-artin »

nitro wrote: Beje meistru yra ir nemazai, ju tiesiog paieskot reikia
Gal jų ir yra, bet galbūt jų Steponas nedomins. :roll:
nitro
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by nitro »

Na cia gal ir tavo teisybe, bet kam laikyti tokius kurie vos ne skersa deje ant darbo ir galvoja kad alga moka normalia, dirbt nebutina ir sedet galima
M-artin
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by M-artin »

Na taip. :) Gaila, senai beteko juos matyt, tad nieko sakyt negaliu.
martinuxxx
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by martinuxxx »

nice wrote:ir tegu meistrai neaiskina jog esu atjungtas nuo serverio nes be service pack rasiau win tegu galva prasiplauna.
Tu durnas ar tik apsimeti,kuo čia susijes serveris paraboles ir windows service pack?Niekuo,tai koki čia sh.. mali kad rasei be service packo,ar su juo ar be jo internetas turi veikti,o jei rasai be jo turbut suinteresuotas didesni bizni pasidaryt,kadangi service pack užtaiso daug windows saugumo spragu,o jei tu service packo neirašai,tai tas spragas palieki,na šiaip man nesvarbu,bet viskas palieka ant tavo sąžinės.
steponas wrote:Berašant paskambino Rimas ir pranešė priežąstį - meistras paskandino telefoną ir niekam apie tai nepranešė. Manau šitą meistrą Parabolėje matėte paskutinį kartą
Tikrai,pritariu kad tokius mest is darbo,nes viska daro atmestinai,o ir siaip kada man reikdavo,paskambinu meistram,amzinai telefonas isjungtas,arba nekelia :evil:
Last edited by martinuxxx on Mon Jan 14, 2008 12:26 am, edited 4 times in total.
Image
nitro
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by nitro »

P.Steponai butu malonu kad parasytumet siuo metu bedirbanciu telsiu meistriuku nr, nes taip iseina jei giedrius pasisalino nebeturiu numerio ne vieno meistruko
yabadabadu
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by yabadabadu »

stepas.b wrote:Na va, patys matot: vėl modemai, kabeliai (jei ne vienos rūšies, tai kitos), skirstytuvai, atšakotuvai.... mano galva, kabeliai, kokie jie bebūtų, pamažu baigia savo erą ir netolimos ateities internetą įsivaizduoju labai paprastą:

Stovi daugiaibutis namas, ant jo stogo lėkštė (ar kokia tai antena)ir kabelis (koks jis bebūtų) ateina tik iki lėkštės, toliau jo kelionė - baigiasi. vartotojai internetą pasiima nuo lėkštės per wi-fi, apsieidami be jokio laido - naujuose kompuose si technologija jau yra, o sėdintiems prie desktopų teireikia įsigyti wi-fi adapterį...... Juk ir dabar mano kompas yra puikiausiame ryšyje su KOMPIUTERINIU LANGU ir ERDVĖMIS - pairašei su jais sutartį ir - pirmyn :!: neabejoju, kad ir Parabolės internetą galėsime pagauti iš oro, būdami betkurioje miesto dalyje. Tačiau yra tam tikri etapai ir Parabolė, kaip ir kiekviena įmonė, turi juos praeiti 8)
gal Jus visgi dar pasidomekite apie belaides technologijas, ju pralaiduma ir tik tada pradekite garsiai reikshti mintis. manote optika tik lietuvoj tampo ir tik is neturejimo kas veikti? siandien jau 10mbs reikalaujat o uz metu noresit ir visu 100mbs. dabar nueikit ir prognozes paskaitykit kokie shansai ishdalinti visiems paraboles klientams kad ir po 10mbs per wireless. arba pasijunkite i anderneta per ora ir suzinosite apie ka kalbate ;D
jau nekalbant apie kita sio reikalao puse kad 2ghz namie kad labai silpna as visai nenoriu tureti. kas nori extremo tegul folija prasibado mikrobangej ;D taip kad nuo kabeliu niekur nepabegsit. o jei labai norisi wireles tai simtas su biskiu lt bekainuoja routeriuks :/
martinuxxx wrote:
nice wrote:ir tegu meistrai neaiskina jog esu atjungtas nuo serverio nes be service pack rasiau win tegu galva prasiplauna.
Tu durnas ar tik apsimeti,kuo čia susijes serveris paraboles ir windows service pack?Niekuo,tai koki čia sh.. mali kad rasei be service packo,ar su juo ar be jo internetas turi veikti,o jei rasai be jo turbut suinteresuotas didesni bizni pasidaryt,kadangi service pack užtaiso daug windows saugumo spragu,o jei tu service packo neirašai,tai tas spragas palieki,na šiaip man nesvarbu,bet viskas palieka ant tavo sąžinės.
jeigu nera sp2 pasigauti koki bruda labai lengva. todel kol xp be sp2 atgal net nejungia kiek zinau. todel sp ir parabole siek tiek surishti ;)
lietuvis lietuviui pats geriausias uzkandis
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

martinuxxx wrote:,kadangi service pack užtaiso daug windows saugumo spragu,o jei tu service packo neirašai,tai tas spragas palieki
O kai prijungi kompą prie tinklo toliau veiksmas vystosi taip:
:arrow: per kokias 5 .. 10 sekundžių tavo kompas pasigauna virusą
:arrow: virusas pradeda siųsti į tinklą milžiniškus kiekius trumpų paketų
:arrow: suveikia virusų gaudyklė mūsų serverinėje ir šį abonentą atjungia, kad toks pilietis neknistų proto likusiems

Ar čia yra koks ryšys jums spręsti :twisted:
UAB "Parabolė" direktorius
stepas.b
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by stepas.b »

Apie ką aš kalbu? 10 kartų kartojau ir toliau reikės daryti tą patį N kartų: apie Wimax kalbėjom, kad tai gali būti tik tolimoj ateity. O dabar:

Į namo sklepą ar ant stogo (kur stovi Parabolės modemas, skirstytuvas ir galingesnis routeris, ar keletas jų, kad pakaktų 128 butų namui) ateina optinė skaidula. O iš sklepo internetą pasiimam oru (kas turi senesnius kompus, įsigys wi-fi adapterį)

Visame name pažystu tik vieną moteriškę, turinčią seną kompą. Visi kiti sėdi su laptopais, galinčiais wifinti.

jei aš durnas, tada paskaičiuokit patys, kas Parabolei būtų pigiau ir parankiau:

1. Grąžyti 128 skyles į lauko sieną ir tempti UDP (ar kokį ten) kabelį į kiekvieną butą (namas taptų panašus į negro galvą, apipintą daugeliu smulkių kasyčių), ar:

2. Įmesti galingesnį routerį (ar keletą jų) sklepe ar kitoje patogioje namo patalpoje - o tokių patalpų čia yra nemažai

O toliau kiekvienas sėdim po savo planais. taigi, viskas eina per 1 bendrą routerį, vietinio tinklo principu.
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

stepas.b wrote:O toliau kiekvienas sėdim po savo planais. taigi, viskas eina per 1 bendrą routerį, vietinio tinklo principu.
Čia yra tiesiog pasaka ir aš apie tai tik pasvajoti galiu :)
Jeigu tai būtų galima laisvai daryti - taip ir daryčiau, bet, kaip rašiau anksčiau, tam reikia turėti licnciją, kurios taip laisvai niekas neduoda. Vasarą baigėsi WIMAX konkursas. DELFI primena, kad konkursą diegti „WiMax” laimėjo AB Lietuvos radijo ir televizijos centras, UAB „Balticum TV“ ir UAB „Neltė“.
http://www.delfi.lt/news/economy/ITbuss ... slink=true

Ir kalbos negali būti, kad taip lengvai būtų šis dalykas leidžiamas.
Šitie ponai padarys viską, kad tokiems buožgalviams kaip Parabolė, kuo ilgiau tokie dalykėliai būtų uždrausti :evil:

Mes aišku per LKTA gal su laiku ir pralaušime draudimus, bet dar tas bus negreit, nes vieni iš LKTA didžiųjų narių yra konkurso laimėtojai Balticum ir Lietuvos radijo ir televizijos centras http://www.lkta.lt/lt.php?lkta-nariai , kurie dabar KTV operatorių visus bendrus veiksmus tuo klausimu žiauriai blokuoja ir neduoda mums net prasižioti apie WIMAX technologijos laisvą panaudojimą :evil: :evil: :evil:
stepas.b
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by stepas.b »

steponas wrote:
stepas.b wrote:O toliau kiekvienas sėdim po savo planais. taigi, viskas eina per 1 bendrą routerį, vietinio tinklo principu.
Čia yra tiesiog pasaka ir aš apie tai tik pasvajoti galiu :)
Jeigu tai būtų galima laisvai daryti - taip ir daryčiau, bet, kaip rašiau anksčiau, tam reikia turėti licnciją, kurios taip laisvai niekas neduoda.

Mes aišku per LKTA gal su laiku ir pralaušime draudimus, bet dar tas bus negreit, nes vieni iš LKTA didžiųjų narių yra konkurso laimėtojai Balticum ir Lietuvos radijo ir televizijos centras http://www.lkta.lt/lt.php?lkta-nariai , kurie dabar KTV operatorių visus bendrus veiksmus tuo klausimu žiauriai blokuoja ir neduoda mums net prasižioti apie WIMAX technologijos laisvą panaudojimą :evil: :evil: :evil:
tada išties labai įdomiai gaunasi: eilinis vartotojas (fizinis asmuo) gali savo bute pasistatyti routerį ir Parabolės internetą pasiskirstyti nors ir 100-ui kompiuterių, o pati Parabolė (juridinis asmuo) - routerio name pasistatyti negali. Suprasčiau situaciją ir licenzijų reikalingumą tada, jei parabolė apskritai norėtų internetą tiekti ne laidais, o oru... bet kai nuo sklepo iki buto jau reikalingi atskiri popieriai.... Tada sorry už ankstesnius mano postus :roll:
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

stepas.b wrote:tada išties labai įdomiai gaunasi: eilinis vartotojas (fizinis asmuo) gali savo bute pasistatyti routerį ir internetą pasiskirstyti nors ir 100 kompiuterių, o Parabolė (juridinis asmuo) - routerio pasistatyti negali. Suprasčiau situaciją ir licenzijų reikalingumą tada, jei parabolė apskritai norėtų internetą tiekti ne laidais, o oru... bet kai nuo sklepo iki buto jau reikalingi atskiri popieriai.... Tada sorry už ankstesnius postus :roll:
Toks paprastas paskirstymas su buitinių prietaisiukų pagalba mums yra netinkamas, nes mes tuoj bankrutuotumėme. Jų apsaugos silpnos ir kiekvienas gudresnis vaikas tikriausia juos nulaužtų :?
O ir ryšio kokybė yra prasta ir atstumai mažiukai, nes leidžiamas galingums yra labai mažas ir kitokio pasistatyti negali. Pas mane name II-rame aukšte mano kabinete yra toks rauteriukas, tai jau gretimam kambaryje ryšio kaip ir nėra, o apie I-mą aukštą net kalbos nėra. Aš jį laikau vien tam, kad viską pasijungęs kabelias (4 kompiuteriai) dar ir žentas, kada iš Švedijos atvažiuoja, galėtų mano kabinete savo laptopą be laido prisijungti, nes negaliu pakęsti betvarkės kada kažkoks laidas ant žemės mėtosi.
Mes galėtume naudotis tik WIMAX profesonalia įranga, kur licenzijos yra ir tai jie (Balticum ir kiti) žino.
Lenkijoje per konfereciją tokia tema apie WIMAX buvo. Kalbėjo beveik pusę dienos apie tai. Lenkai irgi skundėsi, kad taip kaip Lietuvoje ir dar blogiau yra. Ten dar ir konkurso nebuvo ir kai kurie KTV operatoriai jau nieko nelaukdami tai padarė. Net vežė mums parodyti, kaip tai padaryta yra ir galėjome savo rankomis įrangą pačiupinėti.
Bet dabar jau jiems liepė ją išjungti ir jie kovoja, kad iš viso išmontuoti jos nereikėtų - gal ateityje prasimuš leidimus.
Čiagi didei dalykai ir dideli pinigai suksis.
Jie galvoja, kad iš mūsų išeis abonentai ir mes bijodami bankroto jiems likučius beveik už dyką turėsime atiduoti.
Taip, kad čia kaip kare - nasmert kova vyksta :!:

Užmiršau paminėti, kad ir Parabolė, kaip NTT vienas iš akcininkų ir partnerių http://www.ntt.lt/article/archive/90/ , šiame konkurse dalyvavo, bet šūdą laimėjome :(
nice
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by nice »

martinuxxx vel parodei savo ziniu kieki ir kokybe :lol: :lol: :lol: kita kart suzinok kaip yra pries varydamas :lol: :lol:
Steponai kai baiges del vilniaus gatves? kol kas neskambino man tie zmones :?
Locked