Telšių optinio tinklo statyba
- martinuxxx
- Aktyvus narys
Re: Telšių optinio tinklo statyba
Tai yra tik mano subjektyvi nuomonė už kurią nereikia pykti.
As nieko nezyziu,o tik issakiau savo nuomone.As del to plano geresnio tikrai cia nesiplesysiu tik isreiskiau savo mintis garsiai,kad galbut nlb teisingai pasielgta,o del tu postu tai ka as zn,leidi save kelti auksciau uz visus..aciu uz demesi.
- martinuxxx
- Aktyvus narys
Tiesiog aš pareiškiau nuomonę tų kurie gavo geresnį planą,o ne kaip kad tu manai išsikėliau...
o cias kas nors jau kazka yra padare ar cia tik giliai visiemN3xt wrote:Birutes galu nepamirskitsteponas wrote:Kol nėra galutinai išspręstas finansavimo klausimas, statybą pradėsime nuo to, kas reikalauja mažiausiai lėšų. Todėl kai tik bus baigti darbai surišti su BITĖS srautų padavimu per optiką, bus pasatyti swičai 13 namų, kuriuose jau dabar yra atvesti optiniai kabeliai:
Mąsčio 4, 32, 44
Vilniaus 12
Luokės 75
Lygumų 53
Kęstučio 15
Sedos 7
Stoties 10
Simono Daukanto 32
Laisvės 12
Žemaitės 30
Respublikos 20
Nors skaičius 13 yra ne koks, bet tikiuosi tai nieko blagai neįtakos.
Toliau jau bus nuo šitų namų plečiamasi į šonus.
- martinuxxx
- Aktyvus narys
DIdžiųjų rajonų nesutvarkė,ką kalbėti apie mažesnius...
Dabar įrenginėja tinklus namų viduje ir tvarkosi su optiniais kabeliais.Viktoras wrote:o cias kas nors jau kazka yra padare ar cia tik giliai visiem
Vyrai dirba gana spėrai, bet kur konkrečiai, aš dabar negaliu pasakyti.
Rytoj galėsiu paklausi ką yra jau padarę ir kokie yra planai, bet tai niekaip nepagreitins darbų eigos.
Jie ir taip yra suinteresuoti kuo daugiau padaryti - moku tik už padarytą darbą.
UAB "Parabolė" direktorius
Mascio 4 rajonas is optines puses pilnai padarytas, visi namai jau aktyvuoti, abonentai kur buvo ant bendru modemu jau perjungti i optika. Dabar perjunginejami likusieji. Bet atrodo cia as toje temoje ir taip pastoviai atnaujinu
taip atnaujinat i savaite 1-2 namus , nesakyciau kad darbai eina sparciai .as maniau kad eis tikrai greiciau .
Dar viename iš pirmūjų šios temos postų rašiau, kad darbai Plungėje užsitęsė kiek daugiau nei metus.Svečias wrote:taip atnaujinat i savaite 1-2 namus , nesakyciau kad darbai eina sparciai .as maniau kad eis tikrai greiciau .
Ir čia analogiškai bus, o tai ir yra 1 ... 2 namai į savaitę.
Aš negaliu pasamdyti pulko žmonių, kad jie visi subėgtų ir viską per savaitę ar mėnesį padarytų - neturiu tam pinigų
Dirba taip:
Geraldas su Mantu ruošia projektus ir gauna leidimus iš TEO (leidimas galioja neilgai, todėl negalima paimti jo visam tinklui iš karto - reikia imti dalimis)
samdytos firmos 2 ar 3 žmonės iš Klaipėdos praveda optinius kabelius TEO požeminėse trasose
vienas žmogus iš Kauno - tempia kabelius namo viduje tarp laiptinių ir į butus, pastato dėžes, prijungia elektrą (Petras) - įrengia namo tinklą.
vienas žmogus vietinis (Saulius) suvirina optines gyslas, stato įrangą ir prijungia Petro jau pravestus abonentų įvadus
Na kaip matau kol iki manes optika ateis man jos nelabai ir bereiks, na bet ka cia padarysi,
- martinuxxx
- Aktyvus narys
Ne vien tau,aš irgi čia paskutinius metus,tačiau asmeniškai šiai dienai,mano poreikius su kaupu patenkina ir kabelinis internetas
va taip ir isprovokavom savo zizimais Stepona iki smulmenu aiskinimo . viskas labai grazu bet intuityviai jauciu vienoje grandyje darbu neekonomiskuma .tai su klaipedos darbininkais .jauciu kad jie dirba su pertraukomis nes nera darbo pastoviai , arba jie tokie ir darbininkai o chalturscikai. per kiek laiko jiems reik pratemt kabeli i 1.2 namus , man uztektu dienos max dvieju . ka jie veikia laukdami kitos savaites kai reiks vest i kitus du namus ? vaziuoja atgal i klaipeda ?steponas wrote:Dar viename iš pirmūjų šios temos postų rašiau, kad darbai Plungėje užsitęsė kiek daugiau nei metus.Svečias wrote:taip atnaujinat i savaite 1-2 namus , nesakyciau kad darbai eina sparciai .as maniau kad eis tikrai greiciau .
Ir čia analogiškai bus, o tai ir yra 1 ... 2 namai į savaitę.
Aš negaliu pasamdyti pulko žmonių, kad jie visi subėgtų ir viską per savaitę ar mėnesį padarytų - neturiu tam pinigų
Dirba taip:
Geraldas su Mantu ruošia projektus ir gauna leidimus iš TEO (leidimas galioja neilgai, todėl negalima paimti jo visam tinklui iš karto - reikia imti dalimis)
samdytos firmos 2 ar 3 žmonės iš Klaipėdos praveda optinius kabelius TEO požeminėse trasose
vienas žmogus iš Kauno - tempia kabelius namo viduje tarp laiptinių ir į butus, pastato dėžes, prijungia elektrą (Petras) - įrengia namo tinklą.
vienas žmogus vietinis (Saulius) suvirina optines gyslas, stato įrangą ir prijungia Petro jau pravestus abonentų įvadus
be to o kokiu dar darbu lieka namo viduje tai tik pravest tarp laiptiniu , juk i butus galima tais paciais laidais nes greicio kritimo manau nebus .o optini i buta bent teo jei nenori ir neveda , paduoda ant to pacio .na argumentas kad nera pinigu svarus bet kad pagal ta schema manau daugiau kainuos .as tai isnaudociau ta klaip firma pilnu pajegumu be pertrauku ir vesciau pirmiau pagrindinius atejimus .valstybe skolinasi is zmoniu o ar privatininkas negali skolintis is fiz asmenu ? as pavz pilnai galeciau pravest isankstini abon mokesti uz metus i prieki jei man sakysim kita savaite iveda optika .nejaugi tas kabelis toks brangus ? na gal kur ir nusnekejau , gal is sono atrodo kad greiciau sugebeciau .
Jie daro rajonėlias tuos namus, kurie yra jungiami prie to rajonėlio centrinio swičo (kaip 1 poste surašiau), o paskui aišku važiuoja namo. Jie toliau daryti negali, nes mes turime nedaug laiko namams perjungti prie optokos ir savo koasialinį kabelį ištraukti - mes iš TEO leidimą gauname tik kabelių pakeitimui. Jeigu reikėtų vesti naujus, atsakymas aiškus - nėra vietos, o be to ir nuomą už juos reikėtų mokėti.Svečias wrote:viskas labai grazu bet intuityviai jauciu vienoje grandyje darbu neekonomiskuma .tai su klaipedos darbininkais .jauciu kad jie dirba su pertraukomis nes nera darbo pastoviai , arba jie tokie ir darbininkai o chalturscikai. per kiek laiko jiems reik pratemt kabeli i 1.2 namus , man uztektu dienos max dvieju . ka jie veikia laukdami kitos savaites kai reiks vest i kitus du namus ? vaziuoja atgal i klaipeda ?
Namo viduje daro pilną UTP kabelių tinklą iki abonento kompo. Dabar pas mus juk yra koaksialiniai kabeliai, kur tik padarytas atšakojimas į modemą. Tokių abonentų, kurie naudojasi modemais, esančias ne bute ir pas kuriuos jau iš laiptinės ateina UTP kabelis, yra mažai.Svečias wrote:be to o kokiu dar darbu lieka namo viduje tai tik pravest tarp laiptiniu , juk i butus galima tais paciais laidais nes greicio kritimo manau nebus .
Pas TEO juk yra DSL modemai, "šeriami" per dvilaidę telefono liniją, o kiek žinau TEO optinį kabelį atveda į butą. Kad kitaip darytų negirdėjau.Svečias wrote: o optini i buta bent teo jei nenori ir neveda , paduoda ant to pacio
Jau minėjau - negailme taip greitai visko sutvarkyti ir iš KTV pusės, nes reikia keisti namo stiprintuvus į optinius nodus (imtuvus), kur atskiros problemos yra. Jeigu ištrauksi koaksialinį kabelį nesutvarkęs KTV optinės dalies, žmonės liks be televizijos, o tai aišku kuo man baigtusiSvečias wrote:na argumentas kad nera pinigu svarus bet kad pagal ta schema manau daugiau kainuos .as tai isnaudociau ta klaip firma pilnu pajegumu be pertrauku ir vesciau pirmiau pagrindinius atejimus .
Kabelis jau yra visas nupirktas ir kita technika supirkta, todėl pinigai čia nepadės. Tėsiog nebėra tokų pajėgu, kaip Kaune kad turėjau - nėra už ką išlaikyti, nes tiek nebeuždirbu. Aš ir taip labai džiaugiuosi, kad judam į priekį ir ... pagal mane gana sparčiaiSvečias wrote:valstybe skolinasi is zmoniu o ar privatininkas negali skolintis is fiz asmenu ? as pavz pilnai galeciau pravest isankstini abon mokesti uz metus i prieki jei man sakysim kita savaite iveda optika .nejaugi tas kabelis toks brangus ? na gal kur ir nusnekejau , gal is sono atrodo kad greiciau sugebeciau .
as pats naudojaus ju optika keitiklis treciam aukste o i ten pasidaviau savo kabeliuka senaji .ir greitis ka zadejo ... su kai kokiais nukripimais buvo .zinoma be ju modemo su modemu visai kiti parodymai .
P.S. paskutinis sakinys viska pasako , klausimu nebeliko ...