Be to yra ir psichologinis aspektas: kai yra kažkas ribojamo, gyveni su baime ir išnaudoji vos pusę savo resursų. daugelis renkasi neribotus planus grynai dėl ramybėsnitro wrote:man labiau patiktu kad bent 20-25 gb duotu tada pats ant tokio plano gali but kad sedeciu, nes visgi zaidimai online irgi srebia nemazai
Konkursas planų lentelei apiforminti
- yabadabadu
- Aktyvus narys
- martinuxxx
- Aktyvus narys
Na va pagaliau ir jūs patys, be mano pasufleravimų, prisikasėte iki konkurencinės kovos tarp interneto tiekėjų pagrindinio dalyko - tokie greičių parametrai, kokius siūlo dabar kai kurie interneto tiekėjai, prie dabar esančių srautų kainų, be ribojimų, yra tik grįnu grįniausia avantiūrąstepas.b wrote:Be to yra ir psichologinis aspektas: kai yra kažkas ribojamo, gyveni su baime ir išnaudoji vos pusę savo resursų. daugelis renkasi neribotus planus grynai dėl ramybės
Visuose jų reklamose skelbiami kosminiai planų greičiai gal būt galimi tik tada, kai:
firma, patirdama nemažus nuostolius, dengia išlaidas srautui pirkti. Tai yra daroma veiklos pradžioje norint įsiskverbti į rinką ir pervylioti toje teritorijoje jau veikiančių interneto tiekėjų abonentus.
Visas tas procesas skatinamas visokiomis akcijomis ir nuolaidomis, bet kaip taisyklė viskas remiaisi į terminuotas kelių metų sutartis. Klijentas palengva blogėjant situacijai nebepabėgs, nes bus sukaustytas financiniais įsipareigojimais. Jam nutraukus sutartį prieš terminą reikės susimokėti už visas akcijų suteiktas lengvatas ir tai jau bus nejuokinga suma.
slapta atliekamas koks nors srautų ribojimas - suteikiamas mažas sesijų skaičius.
kad sistema bent kiek krutėtų, greičiai sakysim kas antram klijentui nustatomi daug mažesni, negu skelbiama - sakysim tik 1/3 plano ar dar mažiau. Praėjo 2 ... 3 dienos tam atstatomi greičiai iki žadėtų, kitam sumažinami ir taip sukama ratu
stipriai (3 ... 10 kartų mažesnis negu planas) sumažinamas p2p srauto greitis, o sakoma, kad p2p srautas yra neribojamas
Aš visų būdų kol kas nežianu, bet tuo aktyviai domiusi ir bandysiu panaudoti tai atvirai, kad abonentas žinotų ką jis su tokiu planu turės ir tam ryšitusi sąmoningai dėl kitokios naudos kurią jis gaus tokį planą turėdamas.
Daugelis mano draugų seniai mane ragina užsiimti panašia veikla ir pradėti slaptus ribojimus ir be jų man prognozuoja liūdną baigti, bet aš galvoju kiek kitaip ir, kadangi pats esu Parabolės pagrindinis akcininkas (valdau virš 75% akcijų), nesu sukaustytas visokias įsipareigojimais, todėl galiu elgtis kaip noriu ir rizikuoti.
UAB "Parabolė" direktorius
Tai apie ką jūs ką tik kalbėjoje (kitų operatorių veiksmus) yra atvira vagystė - kitaip to nepavadinsi.
Kitas dalykas, jei aš pasirašau terminujotą sutartį, bet tiekėjas nevykdo savo įsipareigojimų (šiuo atveju greitis yra trigubai mažesnis nei nurodyta), pilnai turiu teisę tokią sutartį nutraukti ankščiau laiko, ne tik, kad nemokėjęs nė cento netesybų, bet dar ir prisiteisęs iš tiekėjo už moralinę žalą. Aišku, norinčių tampytis po teismus nėra daug.
Dideli greičiai ir gera perdavimo kokybė, gali reikšti ir įmonės prestižą. Turint omeny, kad ta optika ir taip jau gana pavėluotas reikalas, pirmame puslapyje siūlomi planai pvz. STUDENTAS neturėtų būti labai sunkiai įkandami tiekėjui.
Įsiskaitęs dar kartą į ankstesnius postus, pradėjau nerimauti - jei gerai supratau, stabilumas bus garantuojamas tik ribotų planų turėtujams. O kitiems - kaip Dievulis užsimanys, nes pagrindinis ir nepajudinamas orientyras - P2P vartotojai, kurių mes niekaip negalime apriboti. Lyg ir išeitų: geriau tegu kenčia 95% vartotojų (o norėdami šiek tiek palengvinti savo kryžių, užsikrauna ribotus planus), bet kad tik liktų patenkinti tie 5%. Duok Dieve, tarkim, kad aš blogai supratau...
Kitas dalykas, jei aš pasirašau terminujotą sutartį, bet tiekėjas nevykdo savo įsipareigojimų (šiuo atveju greitis yra trigubai mažesnis nei nurodyta), pilnai turiu teisę tokią sutartį nutraukti ankščiau laiko, ne tik, kad nemokėjęs nė cento netesybų, bet dar ir prisiteisęs iš tiekėjo už moralinę žalą. Aišku, norinčių tampytis po teismus nėra daug.
Dideli greičiai ir gera perdavimo kokybė, gali reikšti ir įmonės prestižą. Turint omeny, kad ta optika ir taip jau gana pavėluotas reikalas, pirmame puslapyje siūlomi planai pvz. STUDENTAS neturėtų būti labai sunkiai įkandami tiekėjui.
Įsiskaitęs dar kartą į ankstesnius postus, pradėjau nerimauti - jei gerai supratau, stabilumas bus garantuojamas tik ribotų planų turėtujams. O kitiems - kaip Dievulis užsimanys, nes pagrindinis ir nepajudinamas orientyras - P2P vartotojai, kurių mes niekaip negalime apriboti. Lyg ir išeitų: geriau tegu kenčia 95% vartotojų (o norėdami šiek tiek palengvinti savo kryžių, užsikrauna ribotus planus), bet kad tik liktų patenkinti tie 5%. Duok Dieve, tarkim, kad aš blogai supratau...
Last edited by stepas.b on Wed Jan 16, 2008 3:37 pm, edited 1 time in total.
na va as apie tokius dalykus galvojau ir anksciau kad daro Steponas , kai blogai veikia inetas ir visi meistrai o ir Steponas tyli ,bet dabar jis devagojasi kad taip nedaro ??? tad duok deve kad as klydau .....
o ar nera taip kad mes tuos is bites nupirktus limitus persiurbiam ir pries kaledas tenka uzsispaust kad metus uzbaikt ant "nulio" ...
o ar nera taip kad mes tuos is bites nupirktus limitus persiurbiam ir pries kaledas tenka uzsispaust kad metus uzbaikt ant "nulio" ...
nojaus laivą pastatė mėgėjas , titaniką - profesionalas .
didzioji didybe zmogaus slypi jo paprastume .
didzioji didybe zmogaus slypi jo paprastume .