nepraleidai o cia nutuokti reikia ,Steponas nesake nieko konkr as taip manau .M-artin wrote:Nu ne, matyt, praleidęs šitą Stepono post'ą būsiu.ma44 wrote: tai ar nesupratai ,kad jie nupjove Paraboles kabelius ir uzsuko i savo modemus , kur sugadino paraboles turta .
KL Telšiuose
Čia jokios paslapties nėra. Bus vieši teismo posėdžiai pagal šiuos dokumentus.M-artin wrote:O teismas su KL prasidėjo dėl jau anksčiau minėtų jų orinių kabelių, ar ir dar dėl kažko kito?
Manau, paskaitę Aplinkos ministerijos raštą, suprasite kieno ausys kyšo, kad Telšių valdžia nepripažįsta Lietuvos istatymų
Last edited by steponas on Thu Oct 02, 2008 12:32 pm, edited 1 time in total.
UAB "Parabolė" direktorius
- martinuxxx
- Aktyvus narys
Truputi norisi pakomentuoti tad,štai ką norėčiau pasakyti:mnds wrote:Kai žiurestit prilaikykit savo žandikaulius kad nenukristu katik ivede KL ir štai :
Manot šitie greičiai išliks visą sutarties laiką?Juk čia yra 3 kartus didesni greičiai negu priklauso
Prisimenate kai minėjau,jog pasakė kad siurbikus kirs?Būtent,atsuko kraną,kad nemastantys ant jo pasimautų t.y siūs bet ką nesvarbu reikia ar nereikia,svarbu kad parsisiunčiu pažiuriu 5 min. ir trinu lauk.Dideli greičiai yra gerai,bet viskam yra ribos,t.y jei parabolėje parsisiunti per mėnesį 50 GB,tai su KL parsisiuntus 0,5 TB,kitą mėnesį matysi,1 mbps ir viskas.
Yra ir kita medalio pusė: turint ~9 mB/s greitį,tavo norimą failą parsiūs ne per keletą valandų o per 10-15 min. t.y tiek laiko bus srautas užimtas,o vėliau jis bus laisvas,o parabolėje yra duodama mažiau greičio tačiau jis beveik visada išnaudojamas.Aišku toks dalykas įmanomas tik su protingais žmonėmis,o ne su tais kurie pumpina nesvarbu,reikia ar nereikia.Asmeniškai aš stengsiuosi siūstis tik tai ko man reikia,ir ne per piką, t.y viską darysiu su protu,kitaip tikrai galima būti tuo nukirstuoju,nes visgi jie į programą nežiūri kasdien,turbūt kas mėnesį,tai pamatę kad vienas vartotojas sugebėjo 0,5 TB prasukti,bus jo greitis sumažintas iki 1 mbps.
Last edited by martinuxxx on Thu Oct 02, 2008 11:26 am, edited 1 time in total.
Telšiuose liks beveik viskas, tik nebebus tobulinama KTV stotis, o liks kaip rezervinė va kaip tik tokiam nenumatytam atvejui. O internetui odin hrien iš kur jį paduoti - ar iš Plungės per mūsų optiką, ar tiesiai į Telšus iš BITĖS per tą patį Skaidulos kabelį. Jeigu jau nutrauks Skaidulos kabelį, tai ryšio abiem tavėjais nebus vienodai.yabadabadu wrote:man visgi idomu ar p.Steponui tikrai nebaisu visas "smegenis" ishkelti i Plunge ir Telsius palikti visishkai priklausomus nuo Plunges? nes tiek daug veiksniu gali itakoti ne tik Plunges bet ir Telsiu stabiluma. nekalbant apie elektros ar technikos sutirkimus Plungej, lieka dar problemos svetimose firmose nuo kuriu priklausys ar Telsiai tures stabilu interneta ar ne. negi skaicia tokie baisus kad Telsiai palikti visihkai priklausomi nuo Plunges? as vis dar atsimenu kai dns ir t.t. buvo Kaune - stabilumu tikrai negalejot girtis...
zodziu as geriau be optikos dar pora metu nei su optika ir valdymu Plungej... kai pagalvoji (vien teorishkai) kad toks KL sugalvojas pakerstauti ir nukirtes elektros kabeli Plungej palieka be interneto abu miestus... aisku kazkada teisme gal ir pavyks atvesdinti ta narkomana kuris uz 20lt ta kebeli nukirto ir kazkam kazka irodyti, bet klientams tai bus neidomu vishkai... as tai tikrai bijociau priimti toki technini sprendima koks yra diegiamas...
O be to niekas į ugnį juk plikas nešoks - viskas Telšiuose bus palikta taip, kad būtų per kokią valandą galima gražinti į senas vėžes. O po metų bus matyti ar to reikia ir tada priimti sprendimą kiek tos technikos Telšiuose palikti.
Kitu atveju, ypač kas liečia skaitmeninę televiziją, aš dviejų stočių nepatempsiu finansiškai.
- martinuxxx
- Aktyvus narys
Būtent apie ką aš ir kalbu,papumpinus normaliai kad ir tą savaitę,būsi nukirstas Taigi pasikartosiu,bet viską reikia daryti su protu,siūstis tik tai ko tau reikia,o šio parabolės forumo tikrai nepamiršiu,o pasibaigus sutarčiai tikrai pareisiu pas jus,nes pasirodo optika po metų tikrai bus,ir nesvarbu kad jūs teduosite 10 mbps,man to visiškai pakanka ,aplamai nesmagu yra čia rašyti,kai kažkur išėjai,ir nebesi (kad kartais ir nelabai draugiškos bet vistiek) bendruomenės dalimisteponas wrote:O dabar vyručiai įjunkit savo pompas ir papūskit kokią savaitę, o geriausia visą spalio mėnesį, kad tuos variklius kaip reikiant patikrinti
Kaip suprantu iki šiol ten buvo vieni delfistai o jūsų išėjo jau ne taip mažai (gal koks 10 ... 15 štukelių), tad jūsų atsiradimas KL tinkle turėtų pasijausti manau
Malonu, kad jūs nepamiršote manes ir dalinatės savo įspūdžaias - taip man yra lengviau orentuotis ką daryti
Būtent apie tai aš irgi norėčiau kai ką pasakyti:steponas wrote:Jeigu ta diskusija dar vystytusi, siūlyčiau bent vieną kartą pavardinti ir teigiamus pokyčius. Nejaugi jų, jūsų akim žiūrint, visai nėra ?
Teigiamas dalykas galėtų būti tik pats jūs, kasininkė ir Montenis,kitų darbuotojų su kuriais teko turėti reikalų darbui nėra atsidavę,ir nepykit,bet atrodo kad jie dirba atmestinai
Nepasakosiu visų smulkmenų bet deklaruojamas techninis palaikymas iki 20 ar 21 val. vakaro yra tik popieriuose,vakar skambinau mažiausiai 20 kartų,ir niekas neatsiliepė,ir taip jau ne pirmą, kartą,taigi jūsų proservisas yra visiškas nulis,dar dieną kaip nors ką nors prisišauksi,bet ne vakare.Tik kažkodėl jums parašius visi atgyja ir padaro viską per 10 minučių,tai sakau galėtumėt jūs dirbti techniku Tada viskas būtų labai gerai,na ir aišku arba nuėjus pas kasininkę,viskas pagreitėja,ir kaip bebūtų keista kai kasininkė skambina,iš karto atsiliepia,o kai pats skambini iš 10 ar 15 karto pakelia,tačiau vakar nieks neatsiliepė,taip kad 1 diena nuplaukė,už kurią aš sumokėjau,aišku čia nereikalausiu kažkokių kompensacijų,bet darbuotojų klaidos,turėtų kaip nors būti fiksuojamos,ir už tai jie baudžiami.Visgi skaitau kad man parabolė davė daugiau,negu kad aš jai mokėdamas abonentinį mokestį.
Kaip lengva pasakyti jog zmones dirba atmestinai.martinuxxx wrote: Būtent apie tai aš irgi norėčiau kai ką pasakyti:
Teigiamas dalykas galėtų būti tik pats jūs, kasininkė ir Montenis,kitų darbuotojų su kuriais teko turėti reikalų darbui nėra atsidavę,ir nepykit,bet atrodo kad jie dirba atmestinai
Relus pavizdys - vardu pavardziu neminesiu.
Tecnikas dirba savo iprasta darbo diena, ryte nuvaziuoja pas abonenta del skundo, kad jam neveikia internetas. Abonento nera namuose, ir ka jis gali padaryti? Nieko apsisuka pasijama savo popierius ir keliauja toliau.
Atjungineja, pajungineja - iprasta darbo diena.
Tik staiga suskamba telefonas. - Zmogau ten ir ten buvai?
- Buvau, bet nieko neradau.
-Zmogus skundziasi jog neveikia internetas ir toliau.
-Gerai toi baigiu si abonenta ir iskart vazioju pas ji.
-Sutarta, bet butinai nuvaziuok.
Na ir toliau darbuojames....
Nepraejus nei 10 min vel skambutis i telefona.
-Buvai jau nuvaziaves?
-Ne, neturejau dar laiko, bet jau vaziuoju toi.
-Aisku pasiskubink.
praeina dar kelios min.
Skambina kasininke.
-Tu buvai ten nuvaziaves?
-Ne bet jau toi busiu.
-Butinai nuvaziuok.
Na va tecnikas pasuka i ta nelaiminga nama nepraejus nei 10 min nuo paskutinio skambucio.
Isuka i kiema, o ten pamato matyta automobili. Ir vel pokalbiai.
-Sveikas, matau tavo masina prie sito namo, gal tu ten ir ten?
-Taip ten.
-Tai gerai as nebelipu.
-Gerai, as jau viska sutvarkiau.
Zinot, idomiai pasirodo is sono ziurint kada del vieno zmogaus tiek diskusiju, kelta bangu, kur pasirodo problema - neperkrautas modemas
Tapacia diena toliau tecnikas dirba, laksto po namus ir ju skydines.
Ir vel skambutis jam.
-Tu jau atjungei ta abonenta ir perjungei ten ir ten?
-Ne dabar ta ir ta dirbu.
-Gereiciau pasiskubink.
-Gerai
po penkiu min vel tapati dainele, Ar tu ten ir ten? ar tu jau pasjungei? Ar tu pajungei ar pajungei .
Ir kas sako jog ten zmones dirba atmestinai man juokas kyla, kada matai kiek parabolei darbininku ir ka jie per diena atlieka, puikiai zinau is anderneto buvusius darbuotojus, jie per diena aplanko max viena taska ir toliau jiem dzin. galu gale jungia abonenta atsibosta ir pasako uzsuksim rytoi Vazinedavo po du o jai ne tris, - vienas dirba kiti spokso
O cia jau mielas mano drauge nesakyk jog zmones dirba atmestinai :]
Man internetas buvo jau pajungtas apie 6 val, kur sutartis buva pasirasyta 3 val. Nauji kabeliai, per kelis aukstus. Aisku cia buvo daugiau mano inecetyvos, kada tais laikais vienas parabolinis darbuotojas dirbo plungei ir jam buvo iseigine kartu kibom ta diena ir viska susitvarkem.
Kasininke irgi buvo interisuota kuo greiciau mane pajungt, dave visus numerius kad pasiskambinciau telsiskiams parabolieciams pasiimciau kebelius ir kad mane uzjungtu, Kazkodel kol as juos matau jie dirba tikrai gerai, aisku nevienas nera angelas, bet dirba tikrai, reikia suprast jog ir jie zmones.
Cia galiu paminet kaip is viena paraboles pliusu, bent kolkas, nes nezinau pas men jokiu gedimu nebuvo nereikejo ju pagalbos, iki siol pats viska susitvarkau jai ko man reikia.
Na prie darbo tikrai galima prisikabinti, bet svarbiausia jam prisiskambinti neina, sugedo eini pas drauga rasai i sita foruma tada steponas pasiuncia juos cia, atsimenu pries pora men reikejo kabeliui uzdet antgalius pagalvojau paskambinsiu po pietu tures laika prileks bet tai skambink neskambines niekas i tave nereguoja, pakelia rageli sako skambink kitam, nu gerai paskambini kitam tas vel ta pacia melodija suka pakeles gal is 10 karto tiktai
90% dėl avarijų kalti vyrai - Kodėl? Nes mašinų raktelius duoda moterims!
nu tai aisku, kas kam galvoj, tipo butinai as tau turiu rodyti ka siunciu, se jei jau labai rupi:yabadabadu wrote:tai kad ishtrynei torentu pavadinimus - nera del ko zvengtimnds wrote:Kai žiurestit prilaikykit savo žandikaulius kad nenukristu katik ivede KL ir štai :
p.s. tikiuosi visi isheja i KL pasirashe metines sutartis ir greiciau nei po metu negrysh
aisku kad vel bus blogai nes tipo redagavau torrentu saraša
Aš nepasakyčiau, kad mono žmonės dirba tamestinai. Gal buvo vienas tik toks biškį prie tinginio vaikinas Telšiuose, bet ir tai aš jam per daug didelių pretenzijų negalių išsakyti - jo manymu jis dirbo iš visų jėgų. O likę žmonės tikrai atiduoda visas jėgas tam, kad abonentai mūsų paslaugomis būtų patenkinti. Aišku visko būna - ir nežinojimo, ir nesuspėja tiek padaryti, kiek iš jų tikies. Galu gale jie juk tik samdomi darbuotojai ir dirba už atlyginimą. Jų darbo valandos yra tik 8 į para ir 48 į savaitę, o ne kaip mano - 24 į parą ir 168 į savaitę. Aišku visada sveika žmogų pastumėti, kad jis būtų suinteresuotas dirbti ir tai daryti galima ne tik pastovia griežta kontrole ar priekaištais ir nuobaudomis. Aš geriau stengiuosi susirasti tokius žmones, kurių kontroliuoti beveik nereikia ir tokių patikėkit yra.N3xt wrote:Kaip lengva pasakyti jog zmones dirba atmestinai.
- martinuxxx
- Aktyvus narys
Truputėlis pasamprotavimų:
Kaip paaiškinti tai kad seni abonentai moka po 40 lt,o gauna ~1 mbps,tačiau mnds gauna ~50 mbps ?
Pasidomėjau tuo ir sužinojau kad, seniems vartotojams nėra sutvarkyti greičiai pagal IP adresus,dėl to seniems yra padaryti tie 1 mbps ir tiek,o naujiems yra atsuktas likęs srautas,kadangi,įvesdami internetą,jiems gali papriekaištauti kodėl yra greitis ne pagal planą.Taigi kaip čia kažkas minėjo 50 mbps srautu gali mnds džiaugtis dabar ir maždaug apie mėnesį,nes tiek laiko bus tvarkomi greičiai pagal IP.O kas bus po to ?Baisu ir pagalvoti kurie pasiėmė planus kuriuose rašomi stebuklingi žodeliai iki.tai gerai iki 25600 kbps,o nuo kiek ?Taip kad kaip sakoma aukštai kilę žemai gali kristi greičiai... Aš tokių iki nepripažystu todėl pasiėmiau planą kuriame nėra tokių iki ,tiesiog mnds gaus iki 25600 kbps,o aš 15360 kbps,tačiau ne iki,o va lygiai tiek,priedo naktį 100 mbps,kas yra labai neblogai,kadangi per valandą gali parsisiūsti 35 GB duomenų,kas yra labai daug.Taigi tokie kosmosai bus neilgai,ir tiesiog mnds gali jais dabar džiaugtis
Kaip paaiškinti tai kad seni abonentai moka po 40 lt,o gauna ~1 mbps,tačiau mnds gauna ~50 mbps ?
Pasidomėjau tuo ir sužinojau kad, seniems vartotojams nėra sutvarkyti greičiai pagal IP adresus,dėl to seniems yra padaryti tie 1 mbps ir tiek,o naujiems yra atsuktas likęs srautas,kadangi,įvesdami internetą,jiems gali papriekaištauti kodėl yra greitis ne pagal planą.Taigi kaip čia kažkas minėjo 50 mbps srautu gali mnds džiaugtis dabar ir maždaug apie mėnesį,nes tiek laiko bus tvarkomi greičiai pagal IP.O kas bus po to ?Baisu ir pagalvoti kurie pasiėmė planus kuriuose rašomi stebuklingi žodeliai iki.tai gerai iki 25600 kbps,o nuo kiek ?Taip kad kaip sakoma aukštai kilę žemai gali kristi greičiai... Aš tokių iki nepripažystu todėl pasiėmiau planą kuriame nėra tokių iki ,tiesiog mnds gaus iki 25600 kbps,o aš 15360 kbps,tačiau ne iki,o va lygiai tiek,priedo naktį 100 mbps,kas yra labai neblogai,kadangi per valandą gali parsisiūsti 35 GB duomenų,kas yra labai daug.Taigi tokie kosmosai bus neilgai,ir tiesiog mnds gali jais dabar džiaugtis
Dabar jau kažkiek aiškiau.steponas wrote:Čia jokios paslapties nėra. Bus vieši teismo posėdžiai pagal šiuos dokumentus.
Manau, paskaitę Aplinkos ministerijos raštą, suprasite kieno ausys kyšo, kad Telšių valdžia nepripažįsta Lietuvos istatymų
Galima kitam protingai patarti, bet negalima kito išmokyti protingai elgtis.
Gal dar susipažink su http://www.rtk.lt/lt/catalog_item3.php? ... 0&id=32705M-artin wrote:Dabar jau kažkiek aiškiau.
gal dar bus aiškiau
- martinuxxx
- Aktyvus narys
- yabadabadu
- Aktyvus narys
Tai čia ne 100 Mbps reikia, jeigu abonentas pas save jau apie 60 Mbps turiyabadabadu wrote:jeigu nesunku padaryk tracert - idomu is kur cia KL uzpirko telsiams apie 100mb/s uzsienio
Čia šlanga jau turi būti ohoho
Matyt tiesioginis optins kabelis iš Vilniaus yra atvestas arba keleto Gpps linija yra padaryta
Jooo - čia įspūdingai atrodo
Nežinau kaip Telšiuose, bet Plungėje meistrai minėjo, kad nevaldomi buitiniai 100 Mbps sawičai tinkle stovi, kaip čia tokius srautus ir suvaldyti reikia. Matyt ne man šitą, tėsiog jau meninį darbą suprasti - aukštoji matematika