yabadabadu wrote:p.Steponai, visada pabrezdavau kad pasilieku su parabole del serviso kokybes. manua ne man vienam tai svarbu. todel esant mokant darbuotojams uz virsvalandzius bus pigiau nei daryti akcijas tipo "metus internetas veltui" ar panasiai o zmonems gauti pagalba 24/7 bus labai viliojantis pasiulymas. nes dabar dingsta internetas sestadieni is ryto ir paskambinus pasako kad savaitgaliais jie nedirba ir taisys tik pirmadieni. gerai kad pats atsigauna bet siaip.... nesumelavo man tada telefonu? tikrai visa savitgali nepriklauso jiems taisyti? na o jeigu servisas veiktu 24/7 tai idomi ideja aisku
Su tokiais pinigais, kuriuos dabar galiu skirti servisui, nedaug ką daugiau ir padarysi. Plungėje ir Telšiuose turiu po vieną meistrą KTV ir vieną meistrą internetui. Sudėtingesniems interneto klausimams spręsti Kaune yra Mantas, kuris savo ruožtu gali pasijungti ir Marių (Proservis) ar BITĘ.
Kad sužinoti visokias bėdas turiu šį forumą ir pats kontroliuoju
ktv@parabole.lt
Daugiau žmonių samdyti, kad jie dirbtų trim pamainom 24/7 - nemažai lėšų reikėtų, kurių dabar statyboms ir taip trūksta. Todėl nieko nelieka, kaip kažkokiu būdu bent dalį klausimų padėti išspręsti pačiam.
Anksčiau, prieš kokius 8 metus, kada dar mano kabinetas buvo šalia kasos, aš viską girdėdavau ką abonentai su kasininke kalba ir galėdavau staigiai į tai reaguoti, nes kasininkės aišku yra nepajėgios, ypač techninius klausimus spręsti, ir negali iš jų to reikalauti - ir taip jau gerai, kad jos, dirbdamos su pinigais, gali bent atsakyti į abonentų skambučius ir gedimus registruoti. Todėl manau pradžiai padarysiu tokius dalykus:
abonentiniuose skyriuose pastatysiu web kameras, kad galėčiau vėl girdėti su kokiom problemom žmonės dažniausiai ateina.
pasistatysiu telefoną su autoatsakikliu, kuris perimtų visus abonentų skambučius, jeigu po ketvirto pipso niekas neatsiliepia. Aišku abonentas pradžioje išklausys instrukciją ir t.t. kas gali būti jam naudinga esant gedimui ir to pusei jų užteks. Nes, jeigu tai koks nors gedimas, kuris liečia visą tinklą, tai sužinos informaciją apie esamą padėti, kas yra daroma ir kada bus pašalinta problema.
Tokiu būdu aš perimsiu visus skambučius, kurie bus po darbo ir poilsio dienom. O mano darbo laikas kaip žinia yra guminis ir galima jį ištempti kiek nori. Aišku aš prie telefono visą laiką nesėdėsiu, bet išklausysiu įrašus dažnokai, kaip ir dabar forumą dažnokai žiūriu, ir priimsiu sprendimą ką daryti.
Gal dar ką galite pasiūlyti kas būtų naudinga
yabadabadu wrote: BET! uzsienio reikia duoti tiek kad uztektu normaliam surfingui. mano durna galva tai yra nemaziau 1mbs. lietuvos nereiketu bijoti duoti ir 100mbs, nu ne 100 aisku bet DAUG. ir riboti duomenu kieki per menesi kaip ir dabar tik ribas smarkiai paelti. ir manau kad realiai viskas baigsis kaip ir martinuxxx atveju - jis gi nepumpuoja 24/7 isnaudodams visa greiti - tai tiesigo nerealu. bet kad kazka pasiulyti konkreciau reiketu bent kazkokias ribas kad apibrztumet...
Dėl planų greičių žiūrėsiu kada BITĖ galės paduoti mums per optiką daugiau srauto. Tai turėtų būti jau greitai, nes visi jų taim outai išsisėmė.
Aišku Telšiuose viską riboja esami CISCO pajėgumai ir gali tekti spręsti klausimą - pirkti dar naujų CISCO aparatų, kuriuos po metų reikės išmesti į šiukšlyną, ar viską skirti statyboms. O pinigai čia vis vien nėra menki. Kad ir padėvėtas CISCO mažiausiai kainuoja 20000 Lt.
Tai vot kokia dilema.
Bet jeigu kalbėti apie realius planus optikai, tai aš manau protingi būtų jau tokie, kaip Meganeto Mažeikiuose, tik gal su pastabom ne viskas tvarkoj yra. O tokius greičius Lietuvos tinkluose, kaip pas juos dabar yra Kaune
http://www.meganet.lt/?sj=1 , sunku bus pasiekti dėl transporto kaštų, nes duodant po 100 Mbps ir 1 Gbps vargu ar užtektų.
Bet viskas pasimatys, kai bus ryšys per "Lietuvos energiją" su NTT skirtstymo centru Vilniuje ir atsiradus pakankamai pigiam pieringui su "Infrastuktūra" greičiai bent didžiausiuose Lietuvos tinkluose galėtų būti ženkliai didesni.
Ką tik paskambino BITĖ ir pranešė, kad įrangą pradės statyti kitą pirmadienį ir tai gali užtrukti 2 dienas. Taip, kad kitą savaitę jau turėtume gauti internetą iš BITĖS per optiką.