Internetas Telsiuose

Moderators: Leonas, steponas

steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

yabadabadu wrote:ir kas ihsvis idomiausiai - kodel jie patys persikraudineja? cia taip ir turi buti? ta prasme jeigu jis pameta ryshi tai persikrauna? nes anskciau to nebudavo - kai ryshys pastrigdavo tai reikedavo paciam rankytem perkrauti (ishjungti-ijugnti) o dabar tik ryshys dingo keliom sekundem jis jau puola persikrauti. mano modemas nutolishkai buvo perprogramuotas ar kodel cia tokie pasikeitimai? jeigu ne paslaptis esant kokiom salygom tie modemai persikruana ir ar tai reguliuojama?
Modemų programinė įranga nesikeitė jau kelis metus. Yra buvę tokių atvėjau Kaune, bet nieko konkretaus nustatyti nepavyko, tik buvo perkrauti patys CISCO ir viskas susitvarkė. Aišku perkrovimas meistrams yra peilis - po jo reikia važinėti po namus ir rankomis perkraudinėti kolektyvinius modemus. Bet tai man maža bėda ir aš daviau komandą tai nedelsiant padaryti. Dėl viso pikto vis vien reikėtų modemą pakeist, nes yra buvę nemažai atvejų, kada modemas pradeda dirbti neprognozuotai. O per tokią didelę krūvą, tokių gali atsirasti ir ne vienas. Todėl ir susidaro vaizdas, kad dirba blogai visiems. O monitoringas vietoje tikrai nepamaišytų.
Dabar daugiau problemų yra Plungėje, nes ten kemšasi kai kur ryšys pačioje serverinėje ir reikės keisti dalį įrangos, kas kitą savaitę, kai tik bus ji gauta, ir bus daroma.
O Telšiuose visumoje yra ramu - daug skambučių su nusiskundimais iš abonentų nėra.
Šios problemos sprendimu ir tikrųjų priežasčių nustatymu aš esu labai suinteresuotas, nes tikrai gal mažiau techniški abonentai to nemato arba dėl to kenčia bet tyli ir mūsų paslaugomis yra nelabai patenkinti. Man tokie mistinai dalykai, kada neaiškios priežastys, labai nepatinka ir juos būtina kuo greičiau išsiaiškinti.
UAB "Parabolė" direktorius
yabadabadu
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by yabadabadu »

kaip jau sakiau - galime ir nuo modemu keitimo pradeti. bet bijau kad tai bus tik laiko gaisimas kadangi ne viena ir ne du kartus buvo kad man pasiskundus forume buvo ir daugiau kuriems atsitiko tas pats tuo paciu metu. tai cia kokia 10 modemu jau reiketu keisti.
skundu nera todel kad rysio nutrukimas uztrunka apie 2min. max 5min. dauguma abonentu net ensuprato kas ivyko, o torent vartotojams ir ishvis skirtumo nera.

ir velgi pagrindine problema - kodel persikrauna modemas? gal ash blogai formuluoju. bet manishkis modemas dingus rysiui uzgesta visos lemputes ir uzsikrauna ish naujo taip pat kaip ir kad buciau ji ishjunges, anksciau to nebudavo - jeigu ryshys dingdavo tai reikedavo modema rankytemis ishjungti ir vel ijungti. dabar dingus ryshiui jis persikrauna pats. cia modemo gedimas ar navarotas kad dingus rysiui jis persikrauna? ar ryshys del to ir dingsta kad jis pakimba ir neatsiranda tol kol jo neperkrauni? tai cia gal kokia brokine modemu partija kad ne man vienam taip? kas dar idomu kad daznai buna lygiai 12 val dienos kad tai atsitinka. arba lygiai 18 val kaip man vakar. kazkaip vis dar nesitiki kad cia modemai.. bet pradziai pradekim bent nuo ju ...
lietuvis lietuviui pats geriausias uzkandis
stepas.b
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by stepas.b »

steponas wrote:Dabar daugiau problemų yra Plungėje, nes ten kemšasi kai kur ryšys pačioje serverinėje ir reikės keisti dalį įrangos, kas kitą savaitę, kai tik bus ji gauta, ir bus daroma.
Tai čia gal ir yra priežastis, kodėl kas kelias valandas turiu atjungti-prijungti kabelį? Jei taip - tai nors gera perspektyva nusimato, juk iki kitos savaitės nebetoli. Skype nuo interneto niekada neatsijungia (turbūt nespėja parodyti atsijungimo), nes tie nutrūkimai trunka kelias sekundes? Kaip kitaip tai būtų galima paaiškinti...
martinuxxx
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by martinuxxx »

kai CISCO perkrovė jautėsi,nes buvo internetas dingęs gal ~20 sekundžių.
Image
yabadabadu
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by yabadabadu »

nu ka, siandien veliau praisdejo rysio sutrikimai - lygiai 12:45...
p.Steponai, ar modemas pats turetu persikrauti dingus rysiui? man vis dar idomu kodel dingus rysiui greiciau nei per 2 min jis persikrauna nors anskciau to nedarydavo ir reikedavo perkrauti paciam.
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

stepas.b wrote:Tai čia gal ir yra priežastis, kodėl kas kelias valandas turiu atjungti-prijungti kabelį? Jei taip - tai nors gera perspektyva nusimato, juk iki kitos savaitės nebetoli. Skype nuo interneto niekada neatsijungia (turbūt nespėja parodyti atsijungimo), nes tie nutrūkimai trunka kelias sekundes? Kaip kitaip tai būtų galima paaiškinti...
Tikrai ką žianu, tai kad retsykias piko metu kemšasi ryšys pačioje stotyje tarp serverių, nes serveriuose yra naudojamos 100 Mbps tinklo kortos.
Kad pastatyti 1 Gbps tinklo kortas, reikia pagrindinį swičą pakeisti į gigabitinį. Jį turi atboginti iš kažkur pirmadienį. Tinklo kortos jau yra, tai gal jau antradienį ir tvarkys. Kai tik žinosiu kada tvarkys - pranešiu.
Manau turėtų padėti.
yabadabadu wrote:nu ka, siandien veliau praisdejo rysio sutrikimai - lygiai 12:45...
p.Steponai, ar modemas pats turetu persikrauti dingus rysiui? man vis dar idomu kodel dingus rysiui greiciau nei per 2 min jis persikrauna nors anskciau to nedarydavo ir reikedavo perkrauti paciam.
Ar jis turi pats persikrauti, ar ne - tikrai nežianu, bet manau, kad gali būti visaip, nes juk dalis modemų tėsiog "pakimba" ir kol jiems neišjungi maitinimo, tol jie taip "pakibę" ir stovi. Aš galvoju, kad skirtingi modemų gamintojai, užkrauna į juos skirtingas programas, nors gal ir klystu. Kitą savaitę šiuo klausimu "pasikaustysiu" ir atsakysiu.
Viena žinau - modemai dažniausai persikrauna dėl sutrikimų up kanale, o tai dažniusia būna dėl įvairių trukdymų - name padidėja elekros suvartojims: elektros laidai ploni, aliuminiai ir nepaskaičiuoti tokioms apkovoms, todėl pradeda kontaktai degti, traškėti ir hana.
Yra vietų, kur atsukus mūsų koksialinį kabelį nuo daliklio ir prijungus testeri tarp skydo ir kabelio šarvo, testeris rodo 60 ... 80 voltų.
Žodžiu kuo toliau, tuo ši problema aktualesnė darosi, nes žmonės dabar tempia į namus visokia techniką (kad ir automatines skalbimo mašinas, kurios, kai virina skalbinius, ryja gal 3 kW energijos). O juk daugiaukšio namo butui statybos metu buvo skirta vos 3 kW iš viso. tad ir elektros laidai buvo atitinkamo storio pakloti.
Nuo šio maro yra priemonė (kondensatorius) kuris kainuoja apie 60 ... 70 Lt. Iki šiol juos statėme tik ten kur to tikrai reikėjo, bet matau, kad reikės sustatyti juos visur. Tada tikriausiai mums bus nusispjauti ant visokių elektrikų bėdų.
Reikėtų jums atydžiau pasekti kaip yra su elektros svyravimais pas jus bute - ar mirga lemputės, ar ne. Kas turi galimybę galėtų į rozetę ir testerį įbesti ir pasimatys ar įtampa nešokinėja ir ar tikrai apie 220 V yra.
Last edited by steponas on Fri Sep 19, 2008 6:38 pm, edited 1 time in total.
stepas.b
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by stepas.b »

steponas wrote:Kad pastatyti 1 Gbps tinklo kortas, reikia pagrindinį swičą pakeisti į gigabitinį. Jį turi atboginti iš kažkur pirmadienį. Tinklo kortos jau yra, tai gal jau antradienį ir tvarkys. Kai tik žinosiu kada tvarkys - pranešiu.
Manau turėtų padėti.
Na ir gerai. O aš jau buvau ant savo kompo bepradedąs pykti :twisted:
yabadabadu
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by yabadabadu »

na man yra buve kad modemo sharvas man kirstu :/ beje netgi pacia pirma modemo pastatymo diena. bet su rysiu problemos prasidejo ne taip seniai gi. ir va butent siuo metu man nekerta :/ ir nebesupratau, cia mano rozeciu problemos ar kazkur kitur reikia tuos kondensatorius statyti?
nitro
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by nitro »

kirsti galejo jei lietei pvz radiatoriu ar kazka tokio kas yra izemintas.
90% dėl avarijų kalti vyrai - Kodėl? Nes mašinų raktelius duoda moterims!
mnds
Narys
Narys

Post by mnds »

tikrai jaučiasi kad trukineja interneto rysys, nes zaidziant CS:S kas ~15min connection problem atsitinka :?
Image
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

yabadabadu wrote: ir nebesupratau, cia mano rozeciu problemos ar kazkur kitur reikia tuos kondensatorius statyti?
Jeigu yra name problemų su elektra, tai dažniausiai dega laidai elektros skydinėje, o bute nesu pastebėjęs. Kondensatorius dedame mes ant savo magistralinių kabelių, kurie jungia namus ir namų laiptines, kad jų šarvais netekėtų elektros srovė dėl skirtingų įžeminimo varžų. Pastatę kondensatorių mes nutraukiame elektros srovės grandinę. Tie kondensatoriai yra specialai pritaikyti kabelinei televizijai ir turi tam skirtas jungtis pagal kabelio storį. Kad nuspręsti ar šitą dalyką reikia daryti, manau reikės važiuoti ir spręsti iš Kauno.
Pirmadienį jau gal turėčiau žinoti ką toliau daryti.
Last edited by steponas on Sat Sep 20, 2008 8:41 am, edited 1 time in total.
yabadabadu
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by yabadabadu »

mnds wrote:tikrai jaučiasi kad trukineja interneto rysys, nes zaidziant CS:S kas ~15min connection problem atsitinka :?
o modemas namie stovi ar ant kolektyvinio modemo? butu idomu rasti kam dingineja ryshys ir kas turi modema namie...
isdykus
Narys
Narys

Post by isdykus »

man tai dingsta netas, tai modemo lemputes dega, istraukiu ir is naujo ikisu laiduka ir tada atsiranda netas..
buna dienu kai taip buna tik tarkim karta, buna kad isvis nebuna, bet buna kad tikrai vos ne kas 15 min turiu istraukinet/-ikisinet ta modemo laiduka..
nice
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by nice »

jo idomiai galvoji del cisco dingineja ir pas mane internetas bet dabar retai besedziu ir pora kart per diena tepasteniu as tokius dalyskus
mnds
Narys
Narys

Post by mnds »

yabadabadu wrote:o modemas namie stovi ar ant kolektyvinio modemo? butu idomu rasti kam dingineja ryshys ir kas turi modema namie...
Aš tai ant kolektyvinio modemo sėdžiu.
Image
Post Reply