Dėl Plungės ir Telšių salygų suvienodinimo

Moderators: Leonas, steponas

Ar pritariate mano pasiūlytam reformų varijantui?

Pritariu
11
50%
Nepritariu
7
32%
Nedomina
4
18%

Total votes: 22

stepas.b
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by stepas.b »

Anglų kalbą žinau labai mažai, bet YouTube, dabar berods jau leidžia įkelti iki 1 GB dydžio failą arba 10 failų po 100 MB vienu metu. Dabar vien dėl smalsumo bandau įsivaizduoti, kaip tokią operaciją galėtų atlikti telšietis Parabolės abonentas (belaukiantis optikos), jei plungiškis abonentas su optika ir Sparčiuoju-3 lrytas.lt video normaliai gali matyti tik po vidurnakčio? Skaičiai (kaip ir anglų k.) nėra mano stiprioji vieta, bet užtat nuojauta sako, kad laiko intervalas būtų verčiantis netekti žado.... kaip ir permainos šiame forume ;)
ma44
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by ma44 »

yabadabadu wrote:teko kalbeti su .. as esu vienas is istikimiausiu Jusu klientu. bet negaliu nieko prizadeti kaip bus po nauju metu. turbut palauksiu menesiuka kirta pasiklaustyi atsiliepimu kaip ten ir kas tame optiniam teo tinkle, bet bijau kad neuslauksiu kol parabole prisiruos isivesti optika.
ir jeigu jau atsakyti i Jusu klausima tai man asmenishkai absoliuciai nesvarbu del tu lengvatu - man idomiau teikiamos paslaugos.
ir as toks pat , ir mano mintys tokios pat . bet su tuom teo yra dar biski ???
reiks tikrai pasizvalgyti .
M-artin
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by M-artin »

ma44 wrote: nebereikalinga linija tikrai nebus ,as tai turiu saltiniu kur apie teo galiu viska suzinot .
Na, kad linija nebereikalinga, Zebriukas ir pats savo DUK'e rašo:
1.
# Norint namuose naudotis šviesolaidiniu ZEBRA internetu iki kompiuterio reikalinga šviesolaidinė TEO AB LT prieiga. Naudojantis šviesolaidiniu ZEBRA internetu papildoma įranga nereikalinga.
http://internetas.zebra.lt/pagalba/duk#13
Na, bet nesvarbu tai.

Jei TEO tieks greičius artimus tiems, kurie nurodyti planuose, tai teks tikrai gerai apmąstyt apie šitą variantą.
Jei Parabolės optikos darbai prasidės tik po gero pusmečio ir dar neaišku nuo kokio rajono, gal spėsiu pasivažinėt TEO "greitajame traukiny" už mažesnę kainą negu Parabolėje, o paskui persėst į Parabolės. :roll:
Galima kitam protingai patarti, bet negalima kito išmokyti protingai elgtis.
stepas.b
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by stepas.b »

nuojauta vis labiau kužda, kad per atimiausias dienas sulauksim iš Stepono "sprogstančių" naujienų, nes forume kaip ir seime ėmė kristalizuotis frakcijos: Zebrininkų, KL'angistų ir Bitininkų WMC (čia mano frakcija) Tebemąstantiems konservatyviai būtų pravartu žinoti, kad pavėluoti pasiūlymai - beverčiai pasiūlymai :lol: :lol: :lol:
M-artin
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by M-artin »

:D
KL'as Telšiuose, mano akimis žiūrint, dar nenusistovėjęs toks. Vieniems čia tiekė 100mbps, paskui beliko 1024kbps :D , vėliau lyg pakėlė iki 15mbps... Gal iš tikrųjų ten dar viską reguliuoja ir paskui dirbs normaliai...
Galima kitam protingai patarti, bet negalima kito išmokyti protingai elgtis.
stepas.b
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by stepas.b »

M-artin wrote::D
KL'as Telšiuose, mano akimis žiūrint, dar nenusistovėjęs toks. Vieniems čia tiekė 100mbps, paskui beliko 1024kbps :D , vėliau lyg pakėlė iki 15mbps... Gal iš tikrųjų ten dar viską reguliuoja ir paskui dirbs normaliai...
KL ir manęs nedomina. Na, o Zebra įdomi tuo, kad turi daugybę (ir nuolat plečia) savo Wi-FI zonų, tame tarpe ir viešų. O ten už panašią kainą kaip ir čia gausi ne ką prastesnį variantą ir be jokių kabelių!

Bet jei krizė padarys taip, kad teks viską pradėti iš naujo, tai labiausiai intriguoja Bitės pasiūlymas: EEEPC su internetu - 89 lt/mėn. (už poros mėnesių ta kaina bus bus dar keliom dešimtim mažesnė, - sakė salone). Kompas ir 7 mbps telpa kišenėj. O žengiant į WEB3 epochą - tokie dalykai - kaip tik tai, ko reikia. Nepykit, kalbu už savo frakciją ;) :lol:
ma44
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by ma44 »

stepas.b wrote:nuojauta vis labiau kužda, kad per atimiausias dienas sulauksim iš Stepono "sprogstančių" naujienų, nes:
sprogimo nebus ,bereikalo tikiesi ,viskas susitvarkys sklandziai .
ma44
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by ma44 »

M-artin wrote: Na, kad linija nebereikalinga, Zebriukas ir pats savo DUK'e rašo:
1.
# Norint namuose naudotis šviesolaidiniu ZEBRA internetu iki kompiuterio reikalinga šviesolaidinė TEO AB LT prieiga. Naudojantis šviesolaidiniu ZEBRA internetu papildoma įranga nereikalinga.
na matai kaip jie raso ,"iranga nereikalinga",o tai nereiskia kad nukabins linijos mokesti 23lt. .arba sugalvos prikabint kokia "gala" .
stepas.b
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by stepas.b »

ma44 wrote: sprogimo nebus ,bereikalo tikiesi ,viskas susitvarkys sklandziai .

Čia ir vėl noriu susieti su valžios kiemu. Grybauskaitė iš Briuselio apsiputodama klykė ne pirmus metus: "tvarkykitės, stabilizuokit biudžetą, žabokit korupciją, nes bus blogai"............... Paklaustas, ką apie tai mano mano Kirkilas (nustatęs ramaus kietuolio čyzą) sumumėdavo: "ką ten ta senmergė peza...... dirbam, svarstom, situaciją kontroliuojam"..........

Yra toks posakis (jei supranti lotyniškai) SUNT NIHIL EST NIHIL. Labai fainai čia kažkas išsireiškė: "Jei ir toliau bus tūpčiojama vietoj, tai teks meškerioti ten kur nėra vandens" :lol: :lol: :lol: Seniai kas taip bebuvo prajuokinęs.........
ma44
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by ma44 »

stepas.b wrote: SUNT NIHIL EST NIHIL
prasom ,juokites i sveikata . bet cia ir nemokant kalbos man atrodo sitaip niekaip negali issiverst , nes du zodziai vienodi ,viso trys zodziai .man atrodo cia kazkas ne taip .

P.S.o del krizes ,as manau jei zmones taip netridaliuotu ,nelab cia ir suprastum kas ta krize .man asmeniskai ji nei silta nei salta .nesuprantu ko jaudintis .esu ramus kaip belgas .
yabadabadu
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by yabadabadu »

nebeskaudinkit p.Stepono ir nebesimegaukit kad buvote teisus. bent jau as rasau apie tai ka rasau tik del to kad pats p.Stepons gali buti uziemes kitais darbais ir nespeti sekti ka siulo konkurentai ir galejo praziopsoti momenta kai situacija smarkiai pasikeite. sedint kaune kur isp pasirinkimas labai platus ir tradicishkai zmones renkasi pigu ir greita vietinikauno isp p.Stepoans gali ir nezinoti kas darosi musu provincijoj ir kad ta optika tik dabar realiai atzygiuoja i musu kiema. ta prasme ji dar net neatzigiavo. realiai visas smagumas prasides kazkur po nauju metu sausio menesi. toliau lieka sulyginti teo siulomas paslaugas ir kainas su savo siulomoms ir daryti ishvadas.
ir beje bevielio rysio frakcija vis dar neskaitau uz perspektyvia. sioj temoj rasiau kad man irgi aktualus evielis rysys bet tai yra tik esant skubiam reikalui. kaip stabilu interneta radio rysi niekada nesirinciau net jeigu radijo rysio pralaidumas sugebetu bent kiek priarteti prie vario pralaidumo ja nekalbant apie optika. irk iap jau esu ne karta rases radijo rysiu plungej galima megautis tik todel kad nedaug vartotoju. realiai gi tai tik atsarginis varintas o vario ar optikos dekstopams dar ilgai radijo rysys nepakeis.

p.s. abejoju ar yra toks posakis nes goglas zino tik viena psl su tokia citata :/
Rezultatai nuo 1 iki 2 iš 2 užklausai "SUNT NIHIL EST NIHIL" . (0,05 sekundės)
Last edited by yabadabadu on Sat Nov 29, 2008 1:34 am, edited 1 time in total.
lietuvis lietuviui pats geriausias uzkandis
stepas.b
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by stepas.b »

ma44 wrote:
stepas.b wrote: SUNT NIHIL EST NIHIL
prasom ,juokites i sveikata . bet cia ir nemokant kalbos man atrodo sitaip niekaip negali issiverst , nes du zodziai vienodi ,viso trys zodziai .man atrodo cia kazkas ne taip .
Verčiasi paprastai: IŠ NIEKO [gaunasi] - NIEKAS. Taigi, tas pats tvermės dėsnis. Vadinasi ir iš TŪPČIOJIMO VIETOJE gausis tik TŪPČIOJIMAS VIETOJE :lol: :lol: :lol:
stepas.b
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by stepas.b »

yabadabadu wrote:nebeskaudinkit p.Stepono ir nebesimegaukit kad buvote teisus. bent jau as rasau apie tai ka rasau tik del to kad pats p.Stepons gali buti uziemes kitais darbais ir nespeti sekti ka siulo konkurentai ir galejo praziopsoti momenta kai situacija smarkiai pasikeite. sedint kaune kur isp pasirinkimas labai platus ir tradicishkai zmones renkasi pigu ir greita vietinikauno isp p.Stepoans gali ir nezinoti kas darosi musu provincijoj ir kad ta optika tik dabar realiai atzygiuoja i musu kiema. ta prasme ji dar net neatzigiavo. realiai visas smagumas prasides kazkur po nauju metu sausio menesi. toliau lieka sulyginti teo siulomas paslaugas ir kainas su savo siulomoms ir daryti ishvadas.
ir beje bevielio rysio frakcija vis dar neskaitau uz perspektyvia. sioj temoj rasiau kad man irgi aktualus evielis rysys bet tai yra tik esant skubiam reikalui. kaip stabilu interneta radio rysi niekada nesirinciau net jeigu radijo rysio pralaidumas sugebetu bent kiek priarteti prie vario pralaidumo ja nekalbant apie optika. irk iap jau esu ne karta rases radijo rysiu plungej galima megautis tik todel kad nedaug vartotoju. realiai gi tai tik atsarginis varintas o vario ar optikos dekstopams dar ilgai radijo rysys nepakeis.

p.s. abejoju ar yra toks posakis nes goglas zino tik viena psl su tokia citata :/
Rezultatai nuo 1 iki 2 iš 2 užklausai "SUNT NIHIL EST NIHIL" . (0,05 sekundės)
Apie tą posakį..... Lefebristų tarpe (nes jie palaiko lotynų kalbą bažnyčioje) toks posakis yra labai mėgiamas.

O visa kita - iš jūsų lūpų - Dievui į ausį. Ir rašydamas dažnai ilgus postus visada prieš akis turiu ne ką nors kitą, o tą patį WEB3, šalia kurio iki 2012 metų dabartinis WEB'as liks tik kaip laikina alternatyva. Principas paprastas: TERMINALAS-KONSOLĖ. Na, ir žaibiškas ryšys, kas beko - juk visos programos dirbs ne kompe, o WEB'e. Apie tai entuziastingai kalba daug rimtesni dėdės nei mes čia. Ir jūsų ką tik minėtas Google tą jau seniai daro, o aš esu Google fanatikas.

Radijo ryšys dar negali konkuruoti su variu, bet eilinio vartotojo poreikius gali patenkinti pilnai. Sutinku su Jumis, kad ryšys geresnis kai vartotojų stotyje mažai, bet neišleiskim iš akių fakto, kad Bitė - ne Parabolė ir plėtimo, tobulinimo darbai ten vyksta nuolat, o ne kartą per porą metų.

Galite paklausti: o ką visa tai turi bendro su šia tema? Atsakymas labai paradoksalus: vakarais ir savaitgaliais YouTube ir kiti video (su optika) apgailėtinai žiopčioja, o WMC, nors ir pasiskeryčiodamas karts nuo karto, bet visdėlto važiuoja. Todėl mėgautis savo teisumu kažkaip net nekyla noras, o greičiau kyla mintis: kaip kartais gerai būti paprastu vartotoju :lol:
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

Paskaičius jūsų ir mano darbuotojų išreikštas mintis (beje ir mano panašios yra) susidaro įspūdis, kad išlikti šioje rinkoje vilčių mažai. Bet aš neturiu pasirinkimo, nes kito šaltinio, užtikrinti sau pragyvenimą, neturiu, o į žemę gyvas nelįsiu, todėl ieškosiu būdų kaip tai padaryti. Nors pasižiūrėjus ką Lietuvos valdžia su "Vilniaus prekyba" ir kitais panašias, padarė su sumulkiaisiais prekybininkais ir amatininkais, galima nujausti kuo tai baigsis. Dabar visi laimingi ir patenkinti Maximom, Akropoliais, Megom ... O kad daugybė žmonių dėl to liko ubagais ir buvo priversti palikti Lietuvą, visiems pox... :(

Nieko - dar iki pirmadienio turiu biškį laiko ir gal koks sprendimas į galvą šaus ar gal kas gerą patarimą duos :?
O ne taip - "gelbėjimosi ratas", "smaugti", "susierzins" arba panašiai, kur pagrindinis patarimas turint tik tiek lėšų - nejudink nejudink, o tai visai visi išsibėgios :?
O kaip uždirbti statyboms, deja nelabai supratau. O kad apklijavus lapukais visas Plungės ir Telšių virtuves ir koridorius, gausi ekonominį efektą, aš tuo labai abejoju - nebe lapukų žmonėms reikia. Jais prigūstos pašto dėžutės ir apklijuotos laiptinių sienos daugiau erzina, negu pats mokesčių pakėlmo faktas.
Iš to seka - jeigu neturi juodų pinigų iš kokio nafos kontrabandos biznio ar užsienio vertelgų, belieka tik kaip gladijatorių laikais, atsiduoti nugalėtojo malonei - pirštas į viršų - gyvenk, o į apačią ... :cry:
UAB "Parabolė" direktorius
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

Matomai jau visai dėmesį praradau - tik dabar pastebėjau kad taip man svarbią temą užrakinęs buvau :oops:

Bet nieko naujo deja neįvyko, niekas man išganingų pasiūlymų ar idėjų nepadavė.
Tik šian bevažinėdamas į Plungę ir Telšius turėjau laiko pagalvoti ir štai kas išsirutuliojo:
:arrow: Nereikia kariauti tokias būdais, kur iš anksto esi pasmerktas pralaimėjimui, nes priešininko pranašumas yra ryškus ir neginčijamas.
Čia aš kalbu apie visokias nemokamas akcijas. TEO ir KL operuoja kitokiom piniginėm galimybėm ir jiems nėra svarbu patiriami nuostoliai. Pernai TEO davė nemokamai internetą pusę metų ir su sąlygom dėl terminuotos sutarties, o šiemet jau duoda nemokamai metams ir be jokių įsipareigojimų. KL - taip pat.
Tokiu keliu einant, jie nusimaus kuriam laikui visai kelnes, o aš be pajamų nudvėsiu.
Man tas netinka.
:arrow: Nereikia varžytis dėl skaičių dydžio lankstinuke. Aišku reikalinga siekti, kad kuo didesni greičiai būtų tinkle, bet tai nestatyti vieninteliu tikslu kitų būtinų dalykų sąskaita. Tikriausiai TEO už lietuvišką trafiką nemoka nieko, o ir transportas jiems nieko nekainuoja – ryšių kanalizacija sava. Todėl jų čia neperspjausi. KL peringą su infrastuktūra pateikia kaip lietuvišką trafiką ir kol pas mus nėra optinio sujungimo per "Lietuvos energiją", mes pigiai peringo nepasidarysim ir 100 mbps greičio negalėsim siūlyti. Aišku tas greitis optiniam tinkle turės būti didesnis, negu dabar ir su jūsų pagalba manau nustatyti jo protingas ribas.
Aplamai ateityje peringo problemą manau išspręsiu, bet su TEO vis vien šitoje vietoje tikriausia nepasigalinėsi.

Lieka viena vieta, kur galima su jais rimtai pasivaržyti, tai servisas ir naujos serviso paslaugos. TEO tam pinigų neskiria ir net savo skyrius rajonuose beveik išnaikino. Man teko su tuo jų servisu susidurti ir pajusti praktikoje ką tai reiškia ir pasakysiu mano mintys yra analogiškos omni.news žmonių pasisakymams. Nėra pas juos nemokamo ir greito serviso. Mažai išmanantis kompiuteriuose žmogus turi begalę problemų ir priverstas praktiškai už viską mokėti ir laukti pagalbos kaip Dievo malonės.
Jei aš klystu - pataisykit.
Ir gal pamastom ta kryptim - gal kas išeitų sugalvoti kaip tai pateikti abonentams ir ne abonentams, kad jie suprastų ir pastatytų man pliusą.
UAB "Parabolė" direktorius
Post Reply