LATGA-A siulo bendradarbiauti !!!
LATGA-A siulo bendradarbiauti !!!
Gavau aš praeitą savaitę iš autorių teisių gynimo agentūros "labai įdomų" laišką su priedais.
Galvojau kur įkišiu į stalčių - tegu pribresta iki kondicijos, bet šiandien galvoju, kad ir jums apie jį gerai būtų žinoti
Padėjau aš jį į FTP ftp://ftp.parabole.lt/incoming/Temp/Stepono/LATGA-A/
Nors jis ir ilgas bei nuobodus, bet labai rekomenduočiau jį jums pastudijuoti - labai gali netolimoje ateityje tas žinojimas praversti...
Laukiu komentarų ir patarimų bei pasiūlymų (tame tarpe ir PM), nes čia jau neskambutis yra (pavartę ankstesnes temas apie tą skambutį galite sužinoti plačiau) ir taip lengvai neišsivyniosiu...
Galvojau kur įkišiu į stalčių - tegu pribresta iki kondicijos, bet šiandien galvoju, kad ir jums apie jį gerai būtų žinoti
Padėjau aš jį į FTP ftp://ftp.parabole.lt/incoming/Temp/Stepono/LATGA-A/
Nors jis ir ilgas bei nuobodus, bet labai rekomenduočiau jį jums pastudijuoti - labai gali netolimoje ateityje tas žinojimas praversti...
Laukiu komentarų ir patarimų bei pasiūlymų (tame tarpe ir PM), nes čia jau neskambutis yra (pavartę ankstesnes temas apie tą skambutį galite sužinoti plačiau) ir taip lengvai neišsivyniosiu...
Last edited by steponas on Wed Mar 10, 2004 4:48 pm, edited 1 time in total.
UAB "Parabolė" direktorius
Eilini karta lietuva nori buti pirma pasaulyje Pirmu pirma patarciau pasiskaitineti internete kaip riaa ( amerikos organizacija atliekanti ta pati ka latga ) , bando priversti interneto tiekejus atskleisti ju vartotoju tapatybes ir kaip jiem ten sekasi .... Su prezidenturos palaikymu teismu vis dar nepraejo. (arba mano zinio gal biski paseno) O seip tai labai idomi tema cia.
Visgi matau kad amerikoj jau ishsisprende siti klausimai. Galite pasiskaityti cia: http://www.internetnews.com/xSP/article.php/3300211
p.s. cia sutartis daugiau apie interneto svetaine, taciau manau latga ateityje pasiulys ir panasia kaip tai riaa bande
p.s. cia sutartis daugiau apie interneto svetaine, taciau manau latga ateityje pasiulys ir panasia kaip tai riaa bande
Na nzn ar cia galima butu ka nros ypatingo sugalvoti... bet as jusu vietoje mastyciau taip: "kol su ginklu prie smilkinio nespaudzia manes ta LATGA, tegu ir eina... ji savais keliais" cia viskas suksis apie tokius veikejus kurie turi isorinius ip adresus ir yra sukure svetaines su pvz muzika filmais ir t.t. kiek man yra zinoma pas mus tokiu nera... ir be to absurdas butu apsiimti tokiais dalykais... nes parabole turi gana maza upload'a... taip kad tai tik traffica uzkemsa bei laiko truputi atima... tai va... tos sutarties pasirasymas manyciau tik bereikalingas galvos skausmas... viena ir taip jau turit - mus
LATGA-A visur deklaruoja, kad jų, kaip agentūros, pajamos yra tik 20% nuo surinktos sumos - kita dalis yra išdalinama autoriams
Pirma: aš manau, kad tai yra netiesa, nes neaišku kaip tas negras Afrikoj už būgno mušima (kurinio, kurį transliavo pvz travel TV atlikimą,) ar koks senovės poetas, kurio eilės skambant tam būgnui buvo skaitomos ir kuris senai yra mires ir jo visą turtą valdo giminės, tą atlyginimą iš jų gauna
Antra: aš manau, kad jie už tuos % gerkles visiem pasiryžę pergraužti ir gero iš jų tikrai nėra ko tikėtis
Mano visos baimės manau žinot dėl ko yra...
Principe šita sutartis apima netgi p2p apsikeitimus (atydžiai pastudijuokit terminus ir pamatysit ką ponai turi galvoje "ginant" savo pinigine ... atsiprašau - autorių teises) - beveik kaip Šiaurės Korėja...
Pirma: aš manau, kad tai yra netiesa, nes neaišku kaip tas negras Afrikoj už būgno mušima (kurinio, kurį transliavo pvz travel TV atlikimą,) ar koks senovės poetas, kurio eilės skambant tam būgnui buvo skaitomos ir kuris senai yra mires ir jo visą turtą valdo giminės, tą atlyginimą iš jų gauna
Antra: aš manau, kad jie už tuos % gerkles visiem pasiryžę pergraužti ir gero iš jų tikrai nėra ko tikėtis
Mano visos baimės manau žinot dėl ko yra...
Principe šita sutartis apima netgi p2p apsikeitimus (atydžiai pastudijuokit terminus ir pamatysit ką ponai turi galvoje "ginant" savo pinigine ... atsiprašau - autorių teises) - beveik kaip Šiaurės Korėja...
UAB "Parabolė" direktorius
Jau perskaicius antra sakini man "pasistojo" toks itarimas, cai kartais ne kokiu banditeliu - pasipinigautojiu pasipinigavimas ?
cituojiu:
"... tiek autoriai, tiek atlikejai ir fonogramu gamintojai turi isimtines teises leisti arba uzdrausti kuriniu ir atlikimu bei fonogramu padaryma viesai prieinamais kompiuteriu tinklais (internete), bei ...: citatos pabaiga, del techniniu kliuciu cituota nelietuviskom raidem .
Didziai persiprasau ka reikstu savoka cituoju:
".. kuriniu ir atlikimu bei fonogramu padaryma..." cit pab.
Atsiprasant, pro kuri gala reiktu tuos kurinius atlikimus bei fonogramas DARYTI viesai prienamuose tinkluose ???
Nemaniau, kad tooookios oficiliai laaaaabai svarbios organizacijos (suprskit vos ne nacionalinio saugumo ) samdytu sekretores kurios nepaiso Lietuviu kalbos taisykliu (na vadinasi tas dalykas dauk sudetingiau bet mano galva tokiu sudetingu dalyku "nevirskina" taigi kalbininkai pasireiskite ) .
Mano labai ir labai durna galva turejo but kazkas panasaus i :
" ... kuriniu ir atlikimu bei fonogramu PLATINIMA, LAIKYMA viesai prienamuose tinkluose (internete)..."
Taigi arba cia pasipinigautojai arba laaabai svarbi organizacija kuri "moka" dirbti.
Cia mano asmenine nuomone .
Aciu uz demesi.
cituojiu:
"... tiek autoriai, tiek atlikejai ir fonogramu gamintojai turi isimtines teises leisti arba uzdrausti kuriniu ir atlikimu bei fonogramu padaryma viesai prieinamais kompiuteriu tinklais (internete), bei ...: citatos pabaiga, del techniniu kliuciu cituota nelietuviskom raidem .
Didziai persiprasau ka reikstu savoka cituoju:
".. kuriniu ir atlikimu bei fonogramu padaryma..." cit pab.
Atsiprasant, pro kuri gala reiktu tuos kurinius atlikimus bei fonogramas DARYTI viesai prienamuose tinkluose ???
Nemaniau, kad tooookios oficiliai laaaaabai svarbios organizacijos (suprskit vos ne nacionalinio saugumo ) samdytu sekretores kurios nepaiso Lietuviu kalbos taisykliu (na vadinasi tas dalykas dauk sudetingiau bet mano galva tokiu sudetingu dalyku "nevirskina" taigi kalbininkai pasireiskite ) .
Mano labai ir labai durna galva turejo but kazkas panasaus i :
" ... kuriniu ir atlikimu bei fonogramu PLATINIMA, LAIKYMA viesai prienamuose tinkluose (internete)..."
Taigi arba cia pasipinigautojai arba laaabai svarbi organizacija kuri "moka" dirbti.
Cia mano asmenine nuomone .
Aciu uz demesi.
Vis tiek visu autoriu neapgins, todel ir ta sutartis bus tokia, tik tai, kad "pasirasyta", o is jos kokia nauda Parabolei? -jokios. Man atrodo cia jie patys iesko naudos. Po to prades tasyt po visokius susitikimus, dar gal prireiks paramos tiem piratams gaudyti. Visam pasauly viskas vyksta sitaip masiskai, o Lietuva, kur ten sudaro dali procento, jau padarys tvarka, ania? Mano nuomone tokia: jei as nusipirkau kazkokio autoriaus kurini, ji sugebejau nukopinti, ar dar kazkaip pakeisti jo isvaizda ar turini, vadinasi jau as esu autorius, o ne joks piratas. Zinoma, tai nebus tikrasis kurinys, sakykim, kicas, bet is kitos puses tai irgi yra kuryba. Tikiuosi pagavot, ka norejau pasakyti. Jeigu dar toliau pradetume gilintis, tarkim, kas yra kuryba, tai butu "kicas per kica ant kico is kico". O ir tie patys autoriai plagijuoja kitu darbus, kodel ju nieks piratais nevadina? Tai ir vel tas pats per ta pati gaunasi arba "papilstykim, is tuscio i kiaura". Ta organizacija tikrai sukurta ne TAIS tikslais.
Na miegojau o ka PVZ as taip interpretavau, kas draudzia parabolei kitaip interpretuot ? gi kazkaip reikia BANDYT atskirt ar tave cia teisetai pagal kost.. kost.. protokola tardo ar cia kokia jo@##i banditeliai pasipinigautojai .Karys wrote:neidomu, ryskiai miegojai, kai lietuviu mokytoja aiskino kaip reikai taisyklingai rasyti "Kurinius gali leisti arba uzdrausti padaryti viesai prieinamais" tai va padaryti viesai prieinamais, o ne kaip tavo fantazija jau ce nesa, "padaryti"
P.S. jai jau daro tai tegu daro pilna suprantama forma O ne "daro" ir pif mastyk ka nori, as ir pamasciau ...
- V-I-L-K-A-S
- Aktyvus narys