Veduosi KTV - kiek kainuos kabelis, dalikliai ir t.t.

Moderators: Leonas, steponas

Gedas
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Veduosi KTV - kiek kainuos kabelis, dalikliai ir t.t.

Post by Gedas »

Tai va, nusprendžiau išbandyti Parabolės KTV, abonentinį jau susimokėjau. Kiek dar man kainuos šitas malonumas. Reikės daliklio 3 krypčių ( telikas, TV plokštė ir dar rezervui 1), kabelio kažkiek metrų, atšakotuvo TV-FM 1vnt, antgaliai keli. Gal dar ką pamiršau ?
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

Gal koks 20 Lt krūvoj paėmus :?
UAB "Parabolė" direktorius
Gedas
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by Gedas »

Dar klausimas - kuo skiriasi TV signalo atšakotuvas nuo daliklio ?
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

Signalo atšakotuve signalas yra atšakojamas ir nedaug nuslopintas gali būti paduodamas tolyn į kitą atšakotuvą ir t.t., o daliklis signalą padalina į kelias (2...10) lygias dalis ir yra statomas linijos gale arba abonento bute.
Gedas
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by Gedas »

Girdėjau siūlymų jungiant PC TV tiunerį tam kanalui skirti stipresnį signalą ( t.y. dalinti ne į lygias dalis), o telikui tipo užteks kas liko. Pas mane viena iš 3 atšakų eis į kompą. Ką galite pasakyti šituo klausimu iš savo praktikos ?
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

Manau, kad čia blefas - mūsų signalai yra pakankamai stiprus, meistras pastatys daliklį ir viskas bus gerai :)
Tik esu girdėjęs, kad kompiuteriniai tiuneriai nekaip rodo :?
jeZuZ
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by jeZuZ »

Gedas wrote:Girdėjau siūlymų jungiant PC TV tiunerį tam kanalui skirti stipresnį signalą ( t.y. dalinti ne į lygias dalis), o telikui tipo užteks kas liko. Pas mane viena iš 3 atšakų eis į kompą. Ką galite pasakyti šituo klausimu iš savo praktikos ?
kieka ash galiu pasakyti, tai tv tuneriui tikrai reikia kuo geresnio signalo, nes matomai jis vistiek yra mazhesniu gabaritu ir jo priemimo galimybes mazhesnes, be to ant kompo monitoriaus visas signalo triukshmas zhymiai geriau pasimato, nes papraschiausiai ant monitaro daugiau eiluchiu nei ant paprasto teliko. tokie vat mano pasvarstymai :roll:

ai nors bendrai jei signalas normos ribose, tai turbut nieko tam tiuneriui geriau ir nedadesi, stiprink nestiprines ta signala
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

jeZuZ wrote:...ai nors bendrai jei signalas normos ribose, tai turbut nieko tam tiuneriui geriau ir nedadesi, stiprink nestiprines ta signala
... nes esant pakankamam signalui (apie 1 mV arba 60 dB/mkV) suveikia kanalų selektoriaus automatinis stiprinimo reguliavimas ir papūsk į uodegą... kas gavosi - tas gavosi :twisted:
Gedas
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by Gedas »

Na pajungė, bet esu nemaloniai nustebintas. Nukirpo kabelį skydinėj nuo bendros antenos pajungė į savo dėžutę ir turėk. Užsiminus kad reikėtų statyti daliklį ir t.t. pasakė, kad kabelį ir daliklius reikės pirkti pačiam, o jis tik pajungs į dėžutę. Ir dar tipo taip pigiau gausis negu kad Parabolė atsivežtų kabelį ir daliklius. Šiap jau jei firmos teikia paslaugas, tai įrangą (kabelius ir t.t.) klientui parduoda pigiau, negu jis gali gauti parduotuvėje. O jei pas mane nebūtų kabelio ?
Dirbat kaip tarybiniais laikas.
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

Meistrui apie papildomus darbus turi būti nurodyta paskyroje. :?
Matomai sudarnt sutartį nebuvo aptarta kokius darbus jam teks daryti :!:
Yra dabar paprastas metodas - paskambinti 37-71-99 ir užregistruoti ką norite daryti ir bus padaryta ir mokėti reikės tik už medžiagas 8)
Tik vat medžigų, tokių kaip turgaus fuflo, mes nenaudojame ir jeigu norite pataupyti kelis litus - nusipirkite daliklį ir kabelį patys :wink:
Gedas
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by Gedas »

Tai ką gi jis būtų junges, jei kabelio nebūtų ? O kad tokius darbus darantis meistras nesivežioja buhtos kabelio ir daliklių tai labai keista. Nebent jis eina pas klientą tiesiai iš namų pėsčias.

O kas dėk kainų tai firma perka iš kitos firmos pigiau negu žmogus parduotuvėjė. Todėl jums super duper kabelis turi kainuoti pigiau negu man "turgaus fuflo"

Kabelio metro kaina ?
Daliklio 3 krypčių kaina ?
Antgalių kaina ?
TV-FM daliklis ?

Perkant parduotuvėje niekaip nesigauna "gal koks 20 litų"
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

Per paskutinius 5 metus pirmas klijentas mane kainų klausia - reikės pasidomėti :roll:
rmask
VIP
VIP

Post by rmask »

TV_FM daliklio galetumet viesai parasyt kaina
Varanas
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by Varanas »

Heh - nereiketu tuo gristi - "turgaus fuflo nepardavinejam". Vienas is pavyzdziu : kiek tinklo plokste kainuoja, jei ja deda meistrai ? :) Koki 50 Lt ???? Kai parduotuvej tokia pati apie 20 Lt ...
.·-·.·-·.·-·.·-·.·-·.·-·.·-·.·-·.·-·.·-·.·-·
A girdi, paduok dar viena
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

Varanas wrote:... Koki 50 Lt ????
Su įdėjimu atrodo dabar kainuoja 30 Lt :?
Ar čia yra daug :?:
Post Reply