Del virusu, kurie "kemsa" musu tinkla

Moderators: Leonas, steponas

steponas
Šefas
Šefas

Del virusu, kurie "kemsa" musu tinkla

Post by steponas »

Manu, kad šitai informacijai, esančiai temoje http://board.parabole.lt/viewtopic.php?t=2561 raikia skirti daugiau dėmesio, nes ji aktuali ne tik CS žaidėjams:
Marius wrote:Siuo metu siaucia 2 virusai "kemsantys tinklus":
1. W32.Welchia.Worm (symantec) (dar zinomas kaip W32/Nachi.worm [McAfee], WORM_MSBLAST.D [Trend], Lovsan.D [F-Secure], W32/Nachi-A [Sophos], Win32.Nachi.A).
2. W32.Blaster.Worm (symantec) (dar zinomas kaip W32/Lovsan.worm.a [McAfee], Win32.Poza.A [CA], Lovsan [F-Secure], WORM_MSBLAST.A [Trend], W32/Blaster-A [Sophos], W32/Blaster [Panda], Worm.Win32.Lovesan [KAV]).

Smulkesne informacija apie virusus, atnaujinimus antivirusinems programoms bei siu virusu naikinimo programeles galima rasti Antivirusiniu programu gamintoju puslapiuose (pvz.: http://www.symantec.com ).
Adminai jau pranešė, kad jie jau galės man pateikti sąrašą abonentų (IP ir t.t.), kurie nesitvarko ir tuos virusus savo kompuose turi. :D :D :D
Pradžioje pabandysime pranešti jiems, kad tvarkytusi skyles savo kompuose, telefonu - tikriausiai dauguma net neįtaria, kad jie tokie "negeri" yra ir gal jau tada susitvarkys patys arba bent pasakys ką ruošiasi daryti - kvies meistrus ir t.t.
Noriu jūsų patarimų kaip geriau paselgti, kad niekam nesukelti bereikalingų emocijų ir kuo skubiausiai visi susitvarkytų savo kompus. :!:
Abonentų IP skelbti viešai, be jų sutikimo, manau yra nekorektiška. :? Man pavyzdžiui būtų nemalonu, jei visi Šilainia žinotu, kad aš sergu kokia tai venerine liga ir nesigydau... :)
Last edited by steponas on Mon Sep 22, 2003 6:42 pm, edited 1 time in total.
UAB "Parabolė" direktorius
|5zU1RaW|
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by |5zU1RaW| »

Tai jūs juk skelbsite IP, o ne pavardes ar dar ką nors. Įdomu būtų pažiūrėt keliaženklis skaičius būtų :lol: Bet juk per forumą nevisi sužinos - taigi nevisi ir lankos čia :?
Hamann
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by Hamann »

nu o as pats zinau kad turiu ta virusa:) bet tingiu as ji gaudyt ;) nes ne c diske sedi o kitus diskus formatint tingiu :]
Image
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

Programa, fiksuojanti "kenkėjus" pradėjo dirbti šiandien prieš pietus :!:
Kai išėjau 17:00 iš darbo- jau buvo užfiksuoti 35 IP :evil:
UAB "Parabolė" direktorius
|5zU1RaW|
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by |5zU1RaW| »

Hamann wrote:nu o as pats zinau kad turiu ta virusa:) bet tingiu as ji gaudyt ;) nes ne c diske sedi o kitus diskus formatint tingiu :]
:evil:

http://securityresponse.symantec.com/av ... xBlast.exe
http://securityresponse.symantec.com/av ... xWelch.exe
dd
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by dd »

as kelis kartus net uzlopijau ta skyle ir pertikrinaw kompa tai ** L@MOS nesusitvarko kompu :cry: ir ** :cry: kazkoks lopas sukure virusa ir visu laidzioja ;[[ ** ir dar microsoftas su skyletais winai nu i ** :evil: :evil: :evil:
KoToGoTo

Image...

Go away!!!
Hamann
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by Hamann »

siti sudai nepadeda, raso kad nerado viruso, o po kiek laiko op ir ismeta lentele kad NAV aptiko kazkoki faila temuose uzkresta ir dar po kiek laiko ismeta kita lentele kad persikraus pc ;)
Image
dd
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by dd »

tai aik susirask kaip ta virusa interneta isnaikinti man rejkejo paciam rankutem isnaikinti navas doda linka :evil: ** nevejke fix vlecha :evil: :evil: :evil:
KoToGoTo

Image...

Go away!!!
Hamann
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by Hamann »

be klaidu dabar parasyk ta pati ;)
Image
dd
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by dd »

zinai kai sranda virusa ir taw rodo lentelej tokia pabraukta eilute ten paspaudi ir nuveda i puslapi ir skaityk kaip ji be programu isnaikinti :evil:
KoToGoTo

Image...

Go away!!!
Forest

Post by Forest »

Kas idomiausia as gaunu virusu i e-maila kurio niekas nezino ir beveik nenaudoju, Zone Alarmas uzrakina juos taip kad atidaryt be mano zinios niekas negali. Jie manes neerzina bet manau symantecas turi toolsus su kuriais ismeta parazitus. Naudoju AVG antivirus Pro tai pilnai ja pasitikiu. 100% isitikines kad nesu uzsikretes nes mano virusu paranoja dingo pries kelis metus. Peace for all ir sekmingos medziokles!:D :fist:
Hamann
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by Hamann »

nu as supratau, bet jej pas mane koksnors *.exe uzkrestas tai as ji galiu naikint nenaikines, jis vel pas mane atsiras paleidus ta faila :)
Image
Manx

Post by Manx »

:D Sekmingai sunaikinau Welch'a ir Blast'a :) Data: 18:45 Rugsejo 4 d. Ishbraukit mane ish juodo sarasho :wink: jei jau patekau ...
neidomu
Narys
Narys

Post by neidomu »

Gal atrodo kad kartojuos, bet BAIMĖS PILNOS KELNĖS :oops: :oops: :oops: :lol: Va dėl šitų virusiokų tai win98 atsparųs ? :oops:
Manx

Post by Manx »

:D :D Taij kad jokie WINDOWSAI neatsparus.. pas mane XP taij po prisijungimo po vasaros po 5 min. isiveijse abu.. :D Pasigavau FTP :roll:
Post Reply