Dėl interneto planų artimiausių perspektyvų
Dėl interneto planų artimiausių perspektyvų
Šiandien buvau papuolęs į gana įdomią situaciją.
Reikalas tame, kad LKTA gavo 7.5 milijono litų Europos pinigų LKTA narių mokymams ir prigalvojo visokiausių kursų.
Aš kaip įmonės vadovas patekau į vadovų kursus (Kauno regiono grupę) ir dabar tuos kursus turiu lankyti
Susirinko į juos įmonių viršūnės - savotiška išeiginė
Vyko "mokymai", bet vyko ir kalbos aktualia visiems tema - ko imtis atsakui į TEO norą perdalinti rinką (ir ne tik interneto).
Visi sutinka, kad 200 Mbps Lietuvoje yra tik reklaminis triukas, nes jeigu žmogus gali pakelti tik 15 kG, tai jam gali drąsiai siūlyti neštis kad ir 200 kG, bet jau iš anksto žinai, kad jis daugiau 15 kG nenusineš ir yra jau mažai klijentų, kurie to dar nesupranta ir ant šito vargiai gausiai "žuvys kibs"
Bet vat užsienio srautus reikės pakelti, tik klausimas kiek
Tai vat aš vis dar čia užsukančių žmonių aš ir noriu paklausti: kiek reikėtų pakelti greičius užsienyje, kad žmonės nebejaustų diskomforto jeigu toks dabar yra ir ar dar kur yra "nearti dirvonai", kuriuos jau laikas pradėti krutinti
Aišku atmetant patarimus, kad reikia greitinti optikos įdiegimą Telšiuose - tai aš ir be pastebėjimų iš šalies žinau
Reikalas tame, kad LKTA gavo 7.5 milijono litų Europos pinigų LKTA narių mokymams ir prigalvojo visokiausių kursų.
Aš kaip įmonės vadovas patekau į vadovų kursus (Kauno regiono grupę) ir dabar tuos kursus turiu lankyti
Susirinko į juos įmonių viršūnės - savotiška išeiginė
Vyko "mokymai", bet vyko ir kalbos aktualia visiems tema - ko imtis atsakui į TEO norą perdalinti rinką (ir ne tik interneto).
Visi sutinka, kad 200 Mbps Lietuvoje yra tik reklaminis triukas, nes jeigu žmogus gali pakelti tik 15 kG, tai jam gali drąsiai siūlyti neštis kad ir 200 kG, bet jau iš anksto žinai, kad jis daugiau 15 kG nenusineš ir yra jau mažai klijentų, kurie to dar nesupranta ir ant šito vargiai gausiai "žuvys kibs"
Bet vat užsienio srautus reikės pakelti, tik klausimas kiek
Tai vat aš vis dar čia užsukančių žmonių aš ir noriu paklausti: kiek reikėtų pakelti greičius užsienyje, kad žmonės nebejaustų diskomforto jeigu toks dabar yra ir ar dar kur yra "nearti dirvonai", kuriuos jau laikas pradėti krutinti
Aišku atmetant patarimus, kad reikia greitinti optikos įdiegimą Telšiuose - tai aš ir be pastebėjimų iš šalies žinau
UAB "Parabolė" direktorius
Re: Dėl interneto planų artimiausių perspektyvų
Manyciau padaryt 1:1 su lietuva ir gerai bus
- martinuxxx
- Aktyvus narys
Užsienio Mėgėjo 2 duočiau 6 mbps,Mėgėjo 3 - 10 mbps,o Mėgėjo 4 - 20 mbps,spartiesiems - 30 mbps
-
- Naujokas
Mano planas megejo2. Ar tokie parodymai normalus?
Duomenų gavimo sparta 1709.45 kbps
Duomenų siuntimo sparta 139.25 kbps
Naršymo sparta 336.15 kbps
Jei matuota diena tai per daug rodo. Jei nakti - per mazai, turetu but apie 2500. Taciau testai niekada visiskai tiksliai neparodo. Dabar tik supratau kad cia rrt matuokle, jos parodymais aplamai maziau reiktu pasikliaut.
Būtų geriau ne į temą nerašyti - bus bordakasMindaigielis wrote:Mano planas megejo2. Ar tokie parodymai normalus?
Juk yra tam kitų temų
Jeigu labai reikia tikslaus atsakymo - rašykite PM Mantui (MonteniS).
Jis kontroliuoja tinklų darbą ir atsakys tiksliausiai, o jeigu reikės, tai ir padės pratestuoti ar suremontuoti, jeigu kas bus surasta negero.
tai kad ponas Steponai nemanau kad cia ka gero is musu suzinosit . jums kiek suprantu noretusi zinot optimalu varianta , bet mes pasisakysim kiekvienas savo norus ir gal but nerealius norus .mane pav tenkintu ir 10 mb . 20 dar geriau ,duosit 100 ir ta priimsim . kadangi as savo limitu neisnaudoju ir visada isitenku normose tad aisku kad nieko nereikalingo nesisiunciu o internetui patys zinote kad pasakisku greiciu nereikia ,man dabar aktualus butu uploads ir tai duotu optika .
tai kad ir dabar spartieji gauna 1:1 t.y. 4:4 .martinuxxx wrote:Užsienio Mėgėjo 2 duočiau 6 mbps,Mėgėjo 3 - 10 mbps,o Mėgėjo 4 - 20 mbps,spartiesiems - 30 mbps
Kas liečia srautą į LT, tai šiandieną problemų kaip ir nematau - juk daugelis šiandienos kompų ir nesugeba apdoroti daugiau nei 100 mbps. O užsienio srautą (jei tikrai yra tokia galimybė) reikėtų padidinti, kad jis būtų nors 1:4 lyginant su Lietuvos srautu, t.y. jei į LT plane numatyta 100 mbps, tai užsienis - 25 mbps. Ir ne tik padidinti, bet kažką patobulinti dėl stabilumo, nes dabar, ypač piko metu, žiūrint YouTube, užeina, kad stabdo, nors vaizdas ir ne HD kokybės, kai iš pažiūros, pagal planą greičio turėtų pilnai pakakti.
Tokių problemų, kad reikėtų skambinti visais varpais, šiandieną nesimato, tačiau, kaip sakoma, tobulėjimui ribų nėra
Tokių problemų, kad reikėtų skambinti visais varpais, šiandieną nesimato, tačiau, kaip sakoma, tobulėjimui ribų nėra
Ne paslaptis, kad srautai pinga ir dabar lietuviškas srautas praktiškai kainuoja tiek kiek transportas (1 Gbps galima nupirkti mokant nuo 700 iki 1000 Lt). Lietuviško srauto padavimą dabar stabdo tik įrangos galimybės. Jeigu visiems atsuksi kranus iki max (100 Mbps), tai aparatūra nebepaveš ir eis lubom savo galimybių (prasidės pingai, šmingai, trūkinėjimai ir kitokia velniava), kas mano žiniomis darosi pas didžiuosius tiekėjus. Aišku tai irgi tik laiko klausimas - pakeisim našesne ir viskas išsispręs.stepas.b wrote:Kas liečia srautą į LT, tai šiandieną problemų kaip ir nematau - juk daugelis šiandienos kompų ir nesugeba apdoroti daugiau nei 100 mbps. O užsienio srautą (jei tikrai yra tokia galimybė) reikėtų padidinti, kad jis būtų nors 1:4 lyginant su Lietuvos srautu, t.y. jei į LT plane numatyta 100 mbps, tai užsienis - 25 mbps. Ir ne tik padidinti, bet kažką patobulinti dėl stabilumo, nes dabar, ypač piko metu, žiūrint YouTube, užeina, kad stabdo, nors vaizdas ir ne HD kokybės, kai iš pažiūros, pagal planą greičio turėtų pilnai pakakti.
Kas liečia užsienio srautus, tai jie irgi pinga ir praktiškai kas metai (nepatiriant nuostolių) būtų galima juos didinti dvigubai, ką aš ir galvoju daryti.
Padidinus greičius užsienyje, nebeaišku ką daryti su Sparčiaisias planais optiniame tinkle. Dabar ten skaičiuojamas tik sunaudotas užsienio srautas, bet ir to jau lyg ir nebėra prasmės skaičiuoti. Kad jų nereikėtų visai naikinti (noriu išlaikyti fasoną ) galvoju ženkliai padidinti MB kiekius.
Mano galva artėjama prie tokio taško kada viską lems serviso lygis, nes visi galės duoti tiek, kiek vartotojui ir nereikia.
O kas dėl stabylumo (nes kitų prioežąsčiu dėl ko trūkčioja YouTube aš nematau, nes užsienio srauto turim su geroka atsarga), tai greitai sužinosim, nes jau kitą savaitę mūsų tinklas (per Lietuvos energijos tinklus) bus prijungtas prie NTT centrinio mazgo Vilniuje ir srautai ateis iš NTT.
Tada ir galėsim palyginti ar taip jau blogai buvo su BITE ir ar reikia iš jų kuo greičiau muilą nešti
- martinuxxx
- Aktyvus narys
Mano greičiai buvo parašyti optiniam tinklui,nes kabeliniam nėra reikalo rašyti,ten įranga daugiau nepavežtu.ma44 wrote:tai kad ir dabar spartieji gauna 1:1 t.y. 4:4 .martinuxxx wrote:Užsienio Mėgėjo 2 duočiau 6 mbps,Mėgėjo 3 - 10 mbps,o Mėgėjo 4 - 20 mbps,spartiesiems - 30 mbps
Drįstu ginčytis,nes parabolės ir TEO greičiai nuo kovo 1 dienos bus kaip ir vienodi,(TEO užsienio duos dar daugiau,aišku jeigu parabolė užsienio greičių nepakels).Viskas lyg ir gražu,bet iki vasario pabaigos pasirašę su TEO sutartį mokės tik pusę kainos (sudėjus dviejų metų vidurkį) o juk žmogui šiuo krizės metu kaina yra jei ne lemiamas,bet vienas iš tų prioritetų į kurį kreipiamas nemažas dėmesys..Aš nesiūlau parabolei mažinti kainas,bet jeigu nemažinam kainų,tai tada greičiai turi buti akivaizdžiai didesni negu konkurentų.Tai tik mano nuomonė ir nereikia dėl jos pyktisteponas wrote:Mano galva artėjama prie tokio taško kada viską lems serviso lygis, nes visi galės duoti tiek, kiek vartotojui ir nereikia.
Jau esu rašęs, kad Valstybė turėtų kontroliuoti ar didieji žaidėjai elgiasi sąžiningai rinkoje ir nedempinguoja mažųjų taip juos naikindami.martinuxxx wrote:Viskas lyg ir gražu,bet iki vasario pabaigos pasirašę su TEO sutartį mokės tik pusę kainos (sudėjus dviejų metų vidurkį) o juk žmogui šiuo krizės metu kaina yra jei ne lemiamas,bet vienas iš tų prioritetų į kurį kreipiamas nemažas dėmesys..Aš nesiūlau parabolei mažinti kainas,bet jeigu nemažinam kainų,tai tada greičiai turi buti akivaizdžiai didesni negu konkurentų.
Sakykite kas čia per konkurencija
http://www.teo.lt/lt/karsti_pasiulymai-886-1825.html
http://www.teo.lt/lt/karsti_pasiulymai-880-2057.html
Iš kokių lėšų bus apmokėta už programų transliacijas autoriams ar už sunaudotus srautus, dalinamus dykai
Moksliškai tai vadinama kryžminiu subsidijavimu, ką Lietuvoje ir kitose civilizuotose šalyse didelę įtaką rinkoje turintiems "žaidėjams" draudžia daryti Konkurencijos įstatymai
Kaip Valstybė gina smulkiuosius, rodo ir mano pateikti pavyzdžai - pofik jiems dėl mūsų
Šitaip nei Parabolė, nei kiti panašūs į mus konkuruoti negali - nudvės kaip nešeriami arkliai
Jau rašiau, kad dėl tokių TEO fintų LKTA parašė skundą Konkurencijos tarybai, bet rezultato kol kas jokio ir vargu ar bus geriau vartotojui, tame tarpe ir tamstai gerbiamas martinuxxx, kai tokie kaip Parabolė bus didžiųjų nudvasinti .
Aišku TEO pėdomis seka ir daugiau didesnių įmonių, kurios prisidengusios tokais kaip KL, bando daryti tą patį ką ir TEO http://www.kli.lt/index2.php?do=73
Aišku gali būti ir taip, kad mus su laiku jie suės, bet gal duos Dievas - išgyvensiu, nes yra nedaug žmonių, kurie ieško trumpalaikės naudos ir tokiems gundymams lengvai pasiduoda, nors čia jau galiu ir klysti - laikai keičiasi.
- martinuxxx
- Aktyvus narys
Aš jusu situacija suprantu: TEO turi daugybę klientų,ir savaime suprantama pajamų,už kurias gali naujiem vartotojam teikti paslaugas metus laiko nemokamai.Parabolė sau to leisti negali,nes yra smulki įmonė lyginant su TEO.Tai jau aišku,o iš ko dengiami tie nemokami metai?Iš tų kurie yra seni TEO klientai,iš tų ir dengia,aš taip suprantu.
Blogai supranti, bet panašiaimartinuxxx wrote:o iš ko dengiami tie nemokami metai?Iš tų kurie yra seni TEO klientai,iš tų ir dengia,aš taip suprantu.
GALA skaitmeninės televizijos klijentai dengiami iš inteneto ir telefonijos pajamų, kas ir yra kryžminis subsidijavimas.
Tas jau buvo Valdžios uždrausta. Liepta TEO tam įkurti atskirą įmonę, kur toks finansavimas aiškiai pasimatytų, bet tai nepadaryta kažkodėl.
O su internetu tai iš viso įdomu, nes tai jau nuo labai senai tęsiasi.
Civilizuotuose šalyse jau seniai tokios įmonės vadai už dempingą cypėje uždaryti būtų
Kalbant apie greičius reiktu kalbėti ne apie gražius skaičius kaip 100mbps, bet kokios paslaugos per interneta veikia nepakankamai gerai dėl interneto greičio. Geras pavyzdys youtube. Stingant vaizdui iškarto kaltiamas lėtas interneto ryšys, bet ne visada tame yra problema. Daugelis tikriausiai pastebėjote, kad vienas video tokios pačios kokybės rodo gerai, o kitą su strigimais, nespėja atsiūsti, nors pas jus interneto greitis nepasikeitė. Youtube nėra visi video sukelti į vieną serverį iš kurio viskas vienodu greičiu paduodami, tiosiog tuo metu stringantis video tuo metu greičiau negali būti paduotas nė dėl jūsų turimo plano apribojimų, bet dėl daugelio priežasčių. Vienos preižastys visiškai nepriklauso nuo Parabolės, kitos gali būti išsprestos pakeitus interneto srauto teikėja turinti kita (nebutinai geresnį) kanalą į užsienį. Tai kartais galima pastebėti, kai tas pats failas siunčiasi naudojantis parabolės interetu lėčiau negu pas kitą interneto tiekėja, bet būna ir atvirkščiai. Kokio interneto greičio reikia priklausomai nuo video kokybės galima pasitestuoti su šiuo video http://www.youtube.com/watch?v=XITHbsUUlYI Jeigu pastebėsite paprastai kokybei užtenka 1mbps ir tik HD1080p gali pareikalauti iki 5mbps, bet čia jau ir kompiuterio pajėgesnio reikia, kad susidorotu su tokiu vaizdu.
Taigi reikia kelti klausimą kokios interneto paslaugos nepakankamai komfortiškai veikia dėl turimo plano greičio apribojimo, ir kitas klausimas ar pigiausiam planui reikia duoti toki greiti, kad viskas veiktu nepriekaištingai? Gal reikia išlaikyti principa daugiau moki komfortiškiau ir naudojiesi internetu. Nors žvelgiant į ateitį kaip Steponas minėjo planų skirstymas pagal greičius turėtu visai išnykti, pigiuasias planas turėtu pasiekti toki greitį, kad visos paslaugos gerai veiktu, tik brangiau mokantys gautu papildomas paslaugas, geresnį, greitesnį servisą, stabilesnį ryšį ir t.t. Jau dabar į tuos 100 mbps ar 200mbps domisi tik kas aktyviai naudojasi torrentais, o visai kitai didžiajai pilkajai masei reikalingas tiesiog INTERNETAS, kuris gerai veiktu, galėtu naudotis visomis interneto teikiamomis paslaugomis ir jam nusispjauti į tuo magiškus skaičius kaip 200mbps.
Taigi reikia kelti klausimą kokios interneto paslaugos nepakankamai komfortiškai veikia dėl turimo plano greičio apribojimo, ir kitas klausimas ar pigiausiam planui reikia duoti toki greiti, kad viskas veiktu nepriekaištingai? Gal reikia išlaikyti principa daugiau moki komfortiškiau ir naudojiesi internetu. Nors žvelgiant į ateitį kaip Steponas minėjo planų skirstymas pagal greičius turėtu visai išnykti, pigiuasias planas turėtu pasiekti toki greitį, kad visos paslaugos gerai veiktu, tik brangiau mokantys gautu papildomas paslaugas, geresnį, greitesnį servisą, stabilesnį ryšį ir t.t. Jau dabar į tuos 100 mbps ar 200mbps domisi tik kas aktyviai naudojasi torrentais, o visai kitai didžiajai pilkajai masei reikalingas tiesiog INTERNETAS, kuris gerai veiktu, galėtu naudotis visomis interneto teikiamomis paslaugomis ir jam nusispjauti į tuo magiškus skaičius kaip 200mbps.
Progresas padare rozetes neprieinamas daugumai vaiku. Mirsta gabiausieji.