Iterneto planai naujam sezonui
Iterneto planai naujam sezonui
Žinau, kad čia mūsų nedaug likę ir pradžioje net nenorėjau nieko niekam sakyti - viską tyliai padaryti, bet šyrit galvoju - nė velnio - geriau jau bent 2 ... 3 nuomonės iš pašalies, negu tik savos komandos prognozės
O pakalbėti tikrai yra apie ką
Vakar pas mane, kaip ir kiekvienais metais (rugsėjo mėnesį baigiasi sutartis), buvo atvykęs BITĖS atstovas dėl sutarties pratęsimo ir mes sutarėme unikalų dalyką:
atlikti bandymus kiek reikia srauto, kad galėtume tiekti panašius planus http://www.kli.lt/index2.php?do=87
ir overbukingas butų bent jau ne daugiau už 20 ... 30 (vienu Mbps naudojasi ne daugiau kaip 20 ... 30 abonentu) - visiems būtų stabilus gereitis, pagal plano viršų.
Su dabartinėmis BITĖS kainomis, padarius tokius planus, overbukingas būtų ape 130
Tai vat, kitą savaitę BITĖ atsuks kranelį ir mes pradėsime bandymus su planais, o paskui BITĖ žiūrės - gali ji mums už tokią pat sumą, kurią mes jai dabar mokame, duoti tiek srauti - ar ne.
Bet kaip ten bebūtų, jau žinau - gausiu iš BITĖS srauto gerokai daugiau, todėl reikia ir nemenkai didinti greičius
O jau ar abonentai tuo pasinaudos - jų reikalas
Tad, jeigu galite man padėti, pats laikas tą padaryti
Pasiūlykite savo planų varijantus, o aš, kai jie įsigalios, žmogų, kuris bus arčiausiai tiesos - apdovanosiu vieno ar kelių mėnesių nemokamu internetu
O pakalbėti tikrai yra apie ką
Vakar pas mane, kaip ir kiekvienais metais (rugsėjo mėnesį baigiasi sutartis), buvo atvykęs BITĖS atstovas dėl sutarties pratęsimo ir mes sutarėme unikalų dalyką:
atlikti bandymus kiek reikia srauto, kad galėtume tiekti panašius planus http://www.kli.lt/index2.php?do=87
ir overbukingas butų bent jau ne daugiau už 20 ... 30 (vienu Mbps naudojasi ne daugiau kaip 20 ... 30 abonentu) - visiems būtų stabilus gereitis, pagal plano viršų.
Su dabartinėmis BITĖS kainomis, padarius tokius planus, overbukingas būtų ape 130
Tai vat, kitą savaitę BITĖ atsuks kranelį ir mes pradėsime bandymus su planais, o paskui BITĖ žiūrės - gali ji mums už tokią pat sumą, kurią mes jai dabar mokame, duoti tiek srauti - ar ne.
Bet kaip ten bebūtų, jau žinau - gausiu iš BITĖS srauto gerokai daugiau, todėl reikia ir nemenkai didinti greičius
O jau ar abonentai tuo pasinaudos - jų reikalas
Tad, jeigu galite man padėti, pats laikas tą padaryti
Pasiūlykite savo planų varijantus, o aš, kai jie įsigalios, žmogų, kuris bus arčiausiai tiesos - apdovanosiu vieno ar kelių mėnesių nemokamu internetu
UAB "Parabolė" direktorius
Re: Iterneto planai naujam sezonui
Planai bus koreguojami tik optiniam tinklui ar ir kabeliniui pridėsit po kokius 200kbps?
Galima kitam protingai patarti, bet negalima kito išmokyti protingai elgtis.
Abu koreguosim, tik aišku pagal tų tinklų įrangos galimybes - nedarysiu tokių, kad įranga nebepavežtųM-artin wrote:Planai bus koreguojami tik optiniam tinklui ar ir kabeliniui pridėsit po kokius 200kbps?
- martinuxxx
- Aktyvus narys
Na ką gi,turbūt šiuo klausimu Steponui atsipirksiu su kaupu,kad man paliko prieigą prie parabolės forumo.
Norėtųsi apšviesti situaciją nes jums KL planų pasiekti nepavyks,nes jie nė velnio neduoda kiek parašyta.
Tiek kiek parašyta jų planų lentelėse jie duoda nuo 00:00 (nakties) iki 12:00 dienos,tai faktas,kompo hardas tuo laiku trata nes nespėja rašyti duomenų 10-11 MB/s greičiu.Taigi su KILO planu šiuo paros laiko tarpu gaunu: lietuvos 100 mbps,užsienio 10 mbps
Na o nuo 12:00 (dienos) iki 00:00 (nakties) gauname ~20 mbps lietuvos ir 2 mbps užsienio ( na užsienis vakar t.y penktadienį tikrai buvo 2 mbps tik šiandien nesuprantu kodėl yra 10 mbps,bet turbut ryt poryt sumažins iki 2 mbps)
Ir dar pridedu testą darytą 13:50.
Lietuva: Užsienis:
Taigi į mano greičius ir reiktų jums orentuotis,nes jie yra realūs,o ne "ant popieriaus"
Norėtųsi apšviesti situaciją nes jums KL planų pasiekti nepavyks,nes jie nė velnio neduoda kiek parašyta.
Tiek kiek parašyta jų planų lentelėse jie duoda nuo 00:00 (nakties) iki 12:00 dienos,tai faktas,kompo hardas tuo laiku trata nes nespėja rašyti duomenų 10-11 MB/s greičiu.Taigi su KILO planu šiuo paros laiko tarpu gaunu: lietuvos 100 mbps,užsienio 10 mbps
Na o nuo 12:00 (dienos) iki 00:00 (nakties) gauname ~20 mbps lietuvos ir 2 mbps užsienio ( na užsienis vakar t.y penktadienį tikrai buvo 2 mbps tik šiandien nesuprantu kodėl yra 10 mbps,bet turbut ryt poryt sumažins iki 2 mbps)
Ir dar pridedu testą darytą 13:50.
Lietuva: Užsienis:
Taigi į mano greičius ir reiktų jums orentuotis,nes jie yra realūs,o ne "ant popieriaus"
Maloni naujiena Manau, kad Spartusis-4 arba Mėgėjo-4 gal ir verta greitį į LT pakelti iki 100 mbps ..... Na, o jei kalbėčiau tik iš savo siauros varpinės, tai sakyčiau, kad mano Mėgėjo-3 planui 50 mbps į LT ir kokie 5 mbps į užsienį būtų per akis. Visai nebūtina daryti tai, ką daro KL - juk Parabolės favoritas - STABILUMAS ir operatyvumas gedimo atveju
Beje, gal jau būtų galima atsisakyti to planų skirstymo į Sparčiuosius ir Mėgėjus, ir panaikinti tuos apribojimus? Taip pat, painiavos įneštų greičių kaitaliojimai tam tikromis paros valandomis - geriau vienodas greitis visą parą.
Šiaip ar taip - pats faktas yra tikrai sveikintinas.
Beje, gal jau būtų galima atsisakyti to planų skirstymo į Sparčiuosius ir Mėgėjus, ir panaikinti tuos apribojimus? Taip pat, painiavos įneštų greičių kaitaliojimai tam tikromis paros valandomis - geriau vienodas greitis visą parą.
Šiaip ar taip - pats faktas yra tikrai sveikintinas.
Last edited by stepas.b on Sat Aug 08, 2009 3:58 pm, edited 1 time in total.
- bordaciokas
- Narys
stepas.b wrote:Maloni naujiena Manau, kad Spartusis-4 arba Mėgėjo-4 gal ir verta greitį į LT pakelti iki 100 mbps ..... Na, o jei kalbėčiau tik iš savo siauros varpinės, tai sakyčiau, kad mano Mėgėjo-3 planui 50 mbps į LT ir kokie 5 mbps į užsienį būtų per akis. Visai nebūtina daryti tai, ką daro KL - juk Parabolės favoritas - STABILUMAS ir operatyvumas gedimo atveju Šiaip ar taip - pats faktas yra tikrai sveikintinas.
Jo, sutinku, kazkas panasaus jau
Asmeniškai man juokingai biški atrodo tie spartieji ir mėgėjo planai. Kodėl ? Kam man reikalingas didelis greitis, jeigu apribojama atsisiųstų duomenų srautas. Juk didelio greičio norim tam, kad galėtume greitai parsisiųsti filmą ar vieną kitą muzikos albumą. Geriau pakelt kainas ir neberibot duomenų srauto. Dėl mėgėjo planų tai man viskas patinka. Tik mėgėjo-3 ir mėgėjo-4 įdomūs. Faktas tas, kad mėgėjo-4 planui reik didint greitį.stepas.b wrote:Beje, gal jau būtų galima atsisakyti to planų skirstymo į Sparčiuosius ir Mėgėjus, ir panaikinti tuos apribojimus? Taip pat, painiavos įneštų greičių kaitaliojimai tam tikromis paros valandomis - geriau vienodas greitis visą parą.
Aš asmeniškai naudoju mėgėjo-2 planą ir nesiskundžiu.
Bet jei jau žadat didinti greičius manau, galėtumėt pakelt kažkur iki ~ 1 - 2 MB/s.
Kalbant apie mėgėjo-3 planą, greitis galėtu pakilti maždaug iki ~ 4 - 5 MB/s.
Mėgėjo-4 tai jau kaip ir pats minėjot ~ 100 Mbps/s.
Na, o su mėgėjo-1 tai greiti pakelt bent iki 400 - 600 KB/s.
Tokius greičius siūlau į lietuvą ir optiniams planams. Į tai atsižvelgiant galima analogiškai pakelt ir į užsienį. Na čia tik mono nuomonė.
Na, įdomi situacija. KL vos ne ant kiekvieno plano Lietuvoje duoda 100mbps, tad naujam vartotojui vis tiek ten daugiau atrodys, nors iš tikrųjų jie duoda 5 kartus mažiau. O jei lyginti pagal realius greičius, tai ir dabar daug kuo jiems nenusileidžiat (žinoma, kas turi optiką), išskyrus užsienį. Nepaminėjot ar daug didesnius srautus gausit tik Lietuvoje ar ir už jos ribų.
Dėl "sparčiųjų" planų, tai beveik pritarčiau stepui.b. Kadangi ketinat nemažai didinti greičius, tai po padidinimo optiniam tinklui jie kaip ir nebereikalingi, bet tik ne Telšiams.
Na, o optiniai planai iš mano varpinės visai neblogai atrodytų taip:
Mėgėjo1: LT-5120kbps, užsien. - 512kbps
Mėgėjo2: Lt- 15 360kbps, užsien. - 1024kbps
Mėgėjo3: Lt- 30 720 kbps, užsien.- 2048kbps
Mėgėjo4L Lt-60 000 kbps, užsien. - 4096 kbps
Spartieji 1, 2, 3,: LT - 35 840kbps, Užsien- 4096kbps
Kabeliniui
Jei išeina maždaug po 512kbps prie kiekvieno plano Lietuvos.
Dėl "sparčiųjų" planų, tai beveik pritarčiau stepui.b. Kadangi ketinat nemažai didinti greičius, tai po padidinimo optiniam tinklui jie kaip ir nebereikalingi, bet tik ne Telšiams.
Na, o optiniai planai iš mano varpinės visai neblogai atrodytų taip:
Mėgėjo1: LT-5120kbps, užsien. - 512kbps
Mėgėjo2: Lt- 15 360kbps, užsien. - 1024kbps
Mėgėjo3: Lt- 30 720 kbps, užsien.- 2048kbps
Mėgėjo4L Lt-60 000 kbps, užsien. - 4096 kbps
Spartieji 1, 2, 3,: LT - 35 840kbps, Užsien- 4096kbps
Kabeliniui
Jei išeina maždaug po 512kbps prie kiekvieno plano Lietuvos.
Last edited by M-artin on Sun Aug 09, 2009 12:23 pm, edited 1 time in total.
Galima kitam protingai patarti, bet negalima kito išmokyti protingai elgtis.
o kaip uploadadidinsit kabeliniui internetui ar tik downloada?
- martinuxxx
- Aktyvus narys
Uploado nedidins,geriausiu atveju bus didinamas downloadas jeigu ka as apie kabelini interneta.
upluado nedidins nes jo technines galibybes neleidzia
Gausime gerokai didesnes spartas ir Lietuvoje ir užsienyje, todėl bus keliami abu greičiai.M-artin wrote:Nepaminėjot ar daug didesnius srautus gausit tik Lietuvoje ar ir už jos ribų.
Vat čia finale ir išloš telšiečiai - optiniam tinkle namų grupių swičai su centrinių swičų komutuosis ne 100 Mbps, bet 1 Gbps linijomis
Nu ką ir aš pasiūlysiu greičius. Rašysiu tokius grubiai apytikslius, nuo-iki:
Kabelinis
Spartieji LT 6500-8000 kbps Užs 2300-2500 kbps
Mėgėjo1 LT 2000-2500 Užs 384-512 Čia nakties greičiai LT, dieną perpus mažėja
Mėgėjo2 LT 4000-4500 Užs 640-800
Mėgėjo3 LT 8000-10000 Užs 1300-1500
Mėgėjo4 LT 15000-18000 Užs 2300-2500
Optika
Spartieji1,2,3 LT 60000-70000 kbps Užs 4000-5000 kbps
Spartusis4 LT 70000-80000 Užs 4500-5500
Mėgėjo1 LT 3500-4000 Užs 384-512
Mėgėjo2 LT 10000-12000 Užs 1300-1500
Mėgėjo3 LT 35000-40000 Užs 2500-3000
Mėgėjo4 LT 45000-55000 Užs 4000-5000
Tiesa, gal naktį reiktų atiduot visą srautą, per daug neribojant, jei tik kam jo reikia (ypač spartiesiems)
Klausimėlis: pakelsit greičius kiek įmanoma, bet dar Telšiai praktiškai neturi optikos, ją įvedus (nebent ilgai dar to nebus)srauto poreikis padidės gerokai, ar tada nepritrūks?
Kabelinis
Spartieji LT 6500-8000 kbps Užs 2300-2500 kbps
Mėgėjo1 LT 2000-2500 Užs 384-512 Čia nakties greičiai LT, dieną perpus mažėja
Mėgėjo2 LT 4000-4500 Užs 640-800
Mėgėjo3 LT 8000-10000 Užs 1300-1500
Mėgėjo4 LT 15000-18000 Užs 2300-2500
Optika
Spartieji1,2,3 LT 60000-70000 kbps Užs 4000-5000 kbps
Spartusis4 LT 70000-80000 Užs 4500-5500
Mėgėjo1 LT 3500-4000 Užs 384-512
Mėgėjo2 LT 10000-12000 Užs 1300-1500
Mėgėjo3 LT 35000-40000 Užs 2500-3000
Mėgėjo4 LT 45000-55000 Užs 4000-5000
Tiesa, gal naktį reiktų atiduot visą srautą, per daug neribojant, jei tik kam jo reikia (ypač spartiesiems)
Klausimėlis: pakelsit greičius kiek įmanoma, bet dar Telšiai praktiškai neturi optikos, ją įvedus (nebent ilgai dar to nebus)srauto poreikis padidės gerokai, ar tada nepritrūks?
Įvertinsiu ir tokį dalyką, kaip optinis tinklas Telšiuose ir pasiliksiu atsargą.natrix wrote:Klausimėlis: pakelsit greičius kiek įmanoma, bet dar Telšiai praktiškai neturi optikos, ją įvedus (nebent ilgai dar to nebus)srauto poreikis padidės gerokai, ar tada nepritrūks?
Praktikos turėtų pakakti žiūrint į preeitų metų Plungės optinio tinklo greičio pakėlimus.
Kadangi niekur nerandu komentarų i savo klausimą, tad leisiu sau pasikartoti:
Taigi, stepas.b rašė: "Beje, gal jau būtų galima atsisakyti to planų skirstymo į Sparčiuosius ir Mėgėjus, ir panaikinti tuos apribojimus? Taip pat, painiavos įneštų greičių kaitaliojimai tam tikromis paros valandomis - geriau vienodas greitis visą parą. " ????????????????????????????????????????????????????? Nes čia ir matau visas reikalo šaknis.
Taigi, stepas.b rašė: "Beje, gal jau būtų galima atsisakyti to planų skirstymo į Sparčiuosius ir Mėgėjus, ir panaikinti tuos apribojimus? Taip pat, painiavos įneštų greičių kaitaliojimai tam tikromis paros valandomis - geriau vienodas greitis visą parą. " ????????????????????????????????????????????????????? Nes čia ir matau visas reikalo šaknis.