Nauji interneto planai
Jau kuris laikas nieko iš Plungės negirdėti, net baugu darosi.
Nežinai žmogus ar ten viskas gerai, ar visai blogai.
Net gerbiamo stepo.b forume nebematyti.
Gal kas galėtų iš plungiečių nušviesti padėtį:
Kaip jiems nauji planai eina, gal kokie trūkumai yra pastebėti ar dar ko nors norėtusi
Kaip mano vasario mėnesio pranešimai dėl nuimtos avansinio mokėjimo lengvatos juos paveikė, gal labai pikta pasidarė ir norisi dėti į kojas
Nu ir kas svarbiausia - kaip žmonės dabar vertina mūsų planus ir kas girdisi juos lyginant su KL
Kaip jiems nauji planai eina, gal kokie trūkumai yra pastebėti ar dar ko nors norėtusi
Kaip mano vasario mėnesio pranešimai dėl nuimtos avansinio mokėjimo lengvatos juos paveikė, gal labai pikta pasidarė ir norisi dėti į kojas
Nu ir kas svarbiausia - kaip žmonės dabar vertina mūsų planus ir kas girdisi juos lyginant su KL
UAB "Parabolė" direktorius
Mhmm... Na viskas normaliai. Niekas nešokinėja, piko metu pasaka atidarinėja puslapius t.t.. Kai filma dar per 15~min max parsisiunti ko daugiau norėti?steponas wrote:Jau kuris laikas nieko iš Plungės negirdėti, net baugu darosi.
Dėl avanso, tai niekas nenumirs.. na žinoma žmonių atsiras kuriems bus "per brangu", bet gi už paslaugas atitinkamai mokėti ir reikia, tegul dabar pasilieka parabolėje ir renka metų stažą..
Kaip vertina planus? Pasigedau Plungėje reklamų Norėtusi kažko daugiau, na tai kad prikabinėti galėtų kas nors po visą plungę skrajučių, nes neužtenka vien pletkų tarp draugų/pažystamų.. O šiaip, keletas draugų kai sužinojo iš manęs tai, jog tokie greičiai.. žada artimiausiu metu pereiti pas jus.. Bet kiek plektai sklinda, ir KL žada kažka daryti su planais tai čia nežinia..
Tai ką ten dar galima daryti, jeigu aš žiūrėdamas į http://www.kli.lt/index2.php?do=85 savo planus sudariauBuma wrote:Bet kiek plektai sklinda, ir KL žada kažka daryti su planais tai čia nežinia..
Nebent yra problemų su tinklu, ar su pinigais (srauto sąskaita norisi kuo daugiau įsidėti sau į kišenę) ir šitie deklaruojami planai lieka tik popieriuje
Abiem atvejais taip pigiai be pastangų nelabai išeis padaryti, nebent eilinę akciją skelbti ir dar kažkiek laiko žmoneliams galveles padūrinti
- martinuxxx
- Aktyvus narys
KL ne tik kad nedidina greičių bet visai suįžulėjo - vietoj 15 mbps jau pora dienu turim 2mbps ir čia ne lietuvos kanalas,o užsienio ir lietuvos kartu sudėjus
Taigi mokinkitės kaip reikia žmones apgaudinėti,ir sau į kišenes krautis...taigi kol nebus rimto konkurento (paraboles) nieks nieko nedidins Telsiuose,cia kartojasi tokia pat situacija kaip andernetas tieke 384 kbps o parabole apie 1 mbps...ir buvo net galvojama optikos nebevesti...o dabar antraip yra...nesuprantu to KL yra optika,bet kam ji reikalinga jei greiciai paduodami tokie kaip kad KTV tinkluose...vienintele mintis lieka,kraunasi sekmingai sau i kisenes ir tiek...duodami 8 kartus maziau negu deklaruoja popieriuose ir 2 dviem ar trim tukstančiam abonentų yra viskas gerai...negi nieks nesupranta kad juos apiplešineja vidury baltos dienos...ne ne juk ne visi muzikai yra.Tikriausiai supranta,tik nera kur eiti,todel ir leidžiasi apvogiami...taigi laukiam jusu kaip tyro vandens p.Steponai Tiksliau jusu įmonės Telšiuose tinklų modernizavimo...
Taigi mokinkitės kaip reikia žmones apgaudinėti,ir sau į kišenes krautis...taigi kol nebus rimto konkurento (paraboles) nieks nieko nedidins Telsiuose,cia kartojasi tokia pat situacija kaip andernetas tieke 384 kbps o parabole apie 1 mbps...ir buvo net galvojama optikos nebevesti...o dabar antraip yra...nesuprantu to KL yra optika,bet kam ji reikalinga jei greiciai paduodami tokie kaip kad KTV tinkluose...vienintele mintis lieka,kraunasi sekmingai sau i kisenes ir tiek...duodami 8 kartus maziau negu deklaruoja popieriuose ir 2 dviem ar trim tukstančiam abonentų yra viskas gerai...negi nieks nesupranta kad juos apiplešineja vidury baltos dienos...ne ne juk ne visi muzikai yra.Tikriausiai supranta,tik nera kur eiti,todel ir leidžiasi apvogiami...taigi laukiam jusu kaip tyro vandens p.Steponai Tiksliau jusu įmonės Telšiuose tinklų modernizavimo...
Kaip ir anksčiau, forumą atidžiai seku. Jei tokia padėtis Plungėje, kokia yra dabar, bus pastoviai, tai bankrotas tikrai negręsia. Ir būtų labai nejauku, jei kas nors vėl pablogėtų. Tobulėjimui ribų nėra, bet iki šios dienos eilinio vartotojo poreikiai yra patenkinti su kaupu, - kad taip sklandžiai eitųsi ir visose gyvenimo srityse .....steponas wrote:Jau kuris laikas nieko iš Plungės negirdėti, net baugu darosi.
Na, vieną rytą praėjusioj savaitėj buvo dingęs pusvalandžiui ryšys, kartais pametamas koks nors paketas ar dar kažkas. Bet ar dėl kelių atsitiktinių smulkmenų reikėtų kelti paniką? O paprastai, ryšys šiuo metu Plungėje yra stabilus net piko metu ir greičiai artimi nurodytiems. Galima drąsiai sakyti, kad bent jau ilgesniam laikui su problemomis Plungėje baigta.
Sudėtingėjant gyvenimo sąlygoms, labai miela, kad Parabolėje yra atvirkščiai - viskas stabiliai gerėja.
P.S.Kas liečia kainas ir lengvatas, dar sykį leisiu sau pasikartoti: už gerą ryšį iki 40 lt/mėn - protinga kaina.
Taip gaunasi dėl labai paprastos priežasties - beveik esu sau ponas ir nereikia niekam mokėti duoklės. Partneriai irgi turi labai gerą supratimą kiek šiuo metu galima iš tokios veiklos uždirbti ir manęs nespaudžia, kad pelnas būtų atiduodamas dividendams. Viskas eina atgal į tinklus - modernizacijai ir srautams pirkti. Aišku viskas pasikeistu, jeigu ponui reikėtų atseikėti bent 20% pajamų, nes tai būtų galima padaryti tik srauto sąskaita.stepas.b wrote:Sudėtingėjant gyvenimo sąlygoms, labai miela, kad Parabolėje yra atvirkščiai - viskas stabiliai gerėja.
Matyt visiems įdomu kiek aš dabar moku už srautus
Po to kai perėmiau iš NTT derybas dėl srautų kainų, tai dabar sąskaita yra 2,5 karto mažesnė negu buvo tokiu metu pernai. Taip kad rezervą srautams pirkti turiu nemažą ir dar - jau artėja momentas kada vėl bus galima kalbėti su BITE dėl kainų peržiūrėjimo.
O žinant, kad konkurentai turi nemažą dalį pajamų atseikėti savo ponams, kyla minčių, kad abonentai judės ne iš manęs, o į mane, todėl kelnių taip greitai man niekas nenumaus
O kur dabar ir ateityje paprastas pilietis galėtų tą užsienio srautą panaudotistepas.b wrote:Kaip supratau, čia buvo kalbama apie lietuvišką srautą. Belieka sulaukti užsienio srauto pigimo
Puslapius kažin ir padidinus gerokai srautą jau greičiau ar vartys, FTP jau beveik visi užraukti, torentus netgi rusai jau pradėjo laužti, kad piratinės produkcijos abonentai nesiuntinėtų. Dabar pas rusus už tai yra atsakingi interneto tiekėjai ir jeigu jie neklausys, bus greit valdžios sudoroti. Greičiai bus reikalingi tik tiesioginiam video žiūrėjimui, o tai yra max apie 2000 kbps, ką jau dabar turite. Paštui, bankui, žaidimams, balsui perduoti ar video žiūrėjimui ir panašiems reikalams, kas gali būti žmonėms įdomu ir naudinga turėti internetą, didelio greičio juk nereikia.
Dabar kol Lietuvoje dar veikia linkomanija ir panašūs į ją, dar yra prasmė tuos greičius turėti, bet netolimoje ateityje tikrai tokių linkomanijų nė su žiburiu nerasi - pasodins vieną į Pravieniškes ir to pakaks, kad visi greitai meškeres susivyniotų.
Kai linkomanijas sudoros, nieko naujo aišku niekas ir pas mus negalvos - padarys, kad už viską bus atsakingas tiekėjas ir bus basta. Aišku visokiem šnipeliam turėsi leisti srautą filtruoti, kad jie galėtų sekti kokiais duomenimis abonentai apsikeitinėja. Tada pastovai drebėsi, kad kokie niekadėjai vienas kitam piratinės produkcijos nesiuntinėtų, nes turėsi juos atjungti - prarasi iš jų uždirbamus pinigus.
Taigi ir čia Lietuvoje greitai 2000 - 5000 mbps bus per akis, tik bijau, kad gali internetui žmonių interesas kristi, nebent pasirodytų kokios naujos paslaugos - mokami filmai ar dar koks velnias.
Vat ir gaunasi - atvešiu aš jus prie to greitojo traukinio, o tuo traukiniu nėra kur važiuoti
- martinuxxx
- Aktyvus narys
Visų pirma negalvokite kad čia taip viskas paprastai,ES komisija prieš keleta menesiu balsavo ar galima sekti interneto vartotojus,ir nedidele persvara buvo nutarta kad negalima,todel nieko artimiausius metus ar pora nebus...
Linkomanija uzdarys,atsidarys nauja,uzregistruos ant kokio bomzo ir psio...be to kitiem ir senas stuffas pravers,taigi jeigu naujo stuffo kranai bus uzsukti,bus dedami senesni filmai,zaidimai...
Galu gale optika tikrai nepamaisys...kad ir kas benutiktu,taip kad pirmyn Aš jau laukiu jos kaip išganymo
Kas dėl vartotoju kai bus optika,ju tik dauges,tas aisku kaip diena
Galu gale kodel Linkomanijos neuzdaro tiesiog isjungdami serva kuriame jis guli ? Todel kad jis Ukrainoje,ir nieko pasokineti negali... pati Lanva sako kad tai labai problematiska imone tiekiant hostinga...todel bando kitais budais įkibti...
Linkomanija uzdarys,atsidarys nauja,uzregistruos ant kokio bomzo ir psio...be to kitiem ir senas stuffas pravers,taigi jeigu naujo stuffo kranai bus uzsukti,bus dedami senesni filmai,zaidimai...
Galu gale optika tikrai nepamaisys...kad ir kas benutiktu,taip kad pirmyn Aš jau laukiu jos kaip išganymo
Kas dėl vartotoju kai bus optika,ju tik dauges,tas aisku kaip diena
Galu gale kodel Linkomanijos neuzdaro tiesiog isjungdami serva kuriame jis guli ? Todel kad jis Ukrainoje,ir nieko pasokineti negali... pati Lanva sako kad tai labai problematiska imone tiekiant hostinga...todel bando kitais budais įkibti...
Pažvelkite i zebrą prieinama kaina 90 dabar, bet neturiu keleto privalumu, nėra bevielio, sparta. o kaina pripažinkim nemaža. ir išvykus iš namų netas lieka juose (namuose)steponas wrote:Kaip suprasti "pakeltos"Viktoras wrote:Na matau itk viena bloga dalyką čia, kainas jos nėra konkurencingos ir ženkliai pakeltos, o dėl kito neturiu nusiskundimų
Nieko čia tokio sudėtingo nėra, tik noro reikiamartinuxxx wrote:Galu gale kodel Linkomanijos neuzdaro tiesiog isjungdami serva kuriame jis guli ? Todel kad jis Ukrainoje,ir nieko pasokineti negali... pati Lanva sako kad tai labai problematiska imone tiekiant hostinga...todel bando kitais budais įkibti...
Viskas dabar priklausys nuo Rusijos, nes mūsų vadininkai po senovei į rytus žiūri
Jeigu ten pradės tokius kaip linkomanija rimtai bausti ir tekėjams drausti pažeidėjus (abonentus) jungti prie interneto, mūsiškai jau po mėnesio tą patį darys - paminėsi mano žodį
O likomanijos savinkas arba neturi turto ir patirties arba yra durnas, nes įstatymai yra griežti ir pradėjus juos taikyti pasekmės būtų labai liūdnos - ir kompensacijas milijonines priteistų ir į cype kokiems 5 metams uždaytų
Tai kad Plungė jau važiuoja tuo greituoju traukiniusteponas wrote:O kur dabar ir ateityje paprastas pilietis galėtų tą užsienio srautą panaudoti [ ... ] Vat ir gaunasi - atvešiu aš jus prie to greitojo traukinio, o tuo traukiniu nėra kur važiuoti
O srautą bus kur panaudoti, tik naudoti gal jį reikės ne taip dažnai. Juk einame į WEB 3.0 Kai visos programos veiks ne kompiuteryje, o tinkle, greičio prireiks. Kas liečia mediją, tai juk ir dabar Youtube leidžia įkelti 1 BG riebumo failus. Tai kaip manot: įpūsti į serverį tą 1 BG vartotojas norėtų su 3 mbps ar 25 mbps greičiu? Arba sakysim koks nors martinux apsiženijęs išlėks užsienin ir norėdamas savo mamytę pagraudinti, nutars permesti savo vestuvių vaizdo įrašą, kokių 5 GB riebumo .....
Forumuose rimti dėdės rimtai kalba, kad pilnai į WEB 3.0 įžengsime jau 2012 m. Na, gal krizė kiek pristabdys .... Tad greičių poreikis išliks. Kasdien riebų failų daugelis nesiuntinės pirmyn-atgal, bet jei jau siųs, tai norės greitai nusiųsti. Ir čia tik laimime - visada bus resursų rezervas.
Tai tiek apie ateitį. O šiai dienai turime, ką galime turėti geriausiai, maža to, Parabolės ryšys dabar tiesiog skautiškai pavyzdingas.
- martinuxxx
- Aktyvus narys
Jis ne durnas,o tiesiog jam pasake kad gali būti bauda iki 10 k,ir nebent priteistu teismas kokia kompensacija...steponas wrote:Nieko čia tokio sudėtingo nėra, tik noro reikiamartinuxxx wrote:Galu gale kodel Linkomanijos neuzdaro tiesiog isjungdami serva kuriame jis guli ? Todel kad jis Ukrainoje,ir nieko pasokineti negali... pati Lanva sako kad tai labai problematiska imone tiekiant hostinga...todel bando kitais budais įkibti...
Viskas dabar priklausys nuo Rusijos, nes mūsų vadininkai po senovei į rytus žiūri
Jeigu ten pradės tokius kaip linkomanija rimtai bausti ir tekėjams drausti pažeidėjus (abonentus) jungti prie interneto, mūsiškai jau po mėnesio tą patį darys - paminėsi mano žodį
O likomanijos savinkas arba neturi turto ir patirties arba yra durnas, nes įstatymai yra griežti ir pradėjus juos taikyti pasekmės būtų labai liūdnos - ir kompensacijas milijonines priteistų ir į cype kokiems 5 metams uždaytų
Gryna tiesa - reikės didelio greičio, bet tik labai trumpam - daugumoje atvejų (WEB 3.0) tėsiog milisekundėm.stepas.b wrote:O srautą bus kur panaudoti, tik naudoti gal jį reikės ne taip dažnai. Juk einame į WEB 3.0 Kai visos programos veiks ne kompiuteryje, o tinkle, greičio prireiks. Kas liečia mediją, tai juk ir dabar Youtube leidžia įkelti 1 BG riebumo failus. Tai kaip manot: įpūsti į serverį tą 1 BG vartotojas norėtų su 3 mbps ar 25 mbps greičiu? Arba sakysim koks nors martinux apsiženijęs išlėks užsienin ir norėdamas savo mamytę pagraudinti, nutars permesti savo vestuvių vaizdo įrašą, kokių 5 GB riebumo .....
Forumuose rimti dėdės rimtai kalba, kad pilnai į WEB 3.0 įžengsime jau 2012 m. Na, gal krizė kiek pristabdys .... Tad greičių poreikis išliks. Kasdien riebų failų daugelis nesiuntinės pirmyn-atgal, bet jei jau siųs, tai norės greitai nusiųsti. Ir čia tik laimime - visada bus resursų rezervas.
Čia panašiai kaip ir mano atveju. Turiu aš dabar TEO interneto planą, skirtą įmonėms. Moku aš už jį 250 Lt/mėn., o gaunu tik 512 kbps dawn ir 256 kbps UP. Man dabar tenka kartais siųsti 1-2 GB failus iš namų į Laiko pėdų serverį Plungėje ir aišku yra nepatogu tiek laukti. Todėl pradėjau kalbą su BITE ką jie man galėtų pasiūlyti.
Ir vat ką atsakė: duosim tau 7 mbps 3G ryšį iš Sargėnų bokšto stoties, bet žinok kad tai yra visas tos stoties kanalas. O tai praktiškai reiškia, kad bus momentu kad šituo kanalu naudosis keletas abonentų ir teks juo dalintis ir aš tada tuos 7 mbps matysiu kaip savo ausis, nors tai gali ir nesijausti, jeigu visi naudosis nejungdami p2p programų, tokių kaip torentai, kurie mėnesių mėnesiais neišjungti sukasi.
Jeigu būtų pradėti gaudyti turinio vagys ir sumažėtų p2p naudojimas, aš irgi galėčiau visiem abonentams duoti po 100 mbps, nors tai būtų visas namo svičo resursas - niekas to nepajustu, visi galvotų, kad turi po 100 mbps ir laisviausiai galėtų naudotis tomis gėrybėmis kurias čia įvardijai, nors aš srauto pirkčiau labai negaug - ant viso 1000 abonentų tinklo gal kokius 200 mbps. O jeigu kartais ir atsirastų koks p2p ar panašus dalykas ir tinklas būtų užimtas, tai suveiktų "quality of service" sistema ir niekas net nepajustų, kad kažkas tinkle yra ne taip - p2p paketai būtų siunčiami tik tada kai visi kiti paketai (www, žaidimai, balsas, video) jau bus praėję.
Vat čia ir lieka svarstyti ar tikrai man neužtektų kokių 5 mbps tokiems poreikiams patenkinti, kad galėčiau normaliai žiūrėti video, kalbėtis skype, žaisti tinkle, naršyti po internetą nu ir kartą į mėnesį (ir tai būtų maximum) savo 1 GB filmuką į YouTube ar į panašią vietą nusiųsti. Nebent tas didelis greitis man nieko papildomai nekainuotų.
- martinuxxx
- Aktyvus narys