Interneto iš BITĖS padavimas per optiką

Moderators: Leonas, steponas

steponas
Šefas
Šefas

Interneto iš BITĖS padavimas per optiką

Post by steponas »

Gaunu PM , kur žmonės klausia ar pasikeis greičiai, kai internetas iš BITĖS bus gaunamas per optiką. Kad nerašinėti kiekvienam atskirai, užvedu šiam reikalui specialią temą, čia ir atsakinėsiu į jūsų visus klausimus.

Daugelis tikriausiai žino, kad internetas iš BITĖS šiuo metu iki Plungės ir Telšių atkeliauja per radijo relines linijas BITĖS bokštais. Tokių linijų pajėgumas perduoti srautus yra ribotas ir išsisėmė - BITĖ daugiau srauto jomis paduoti mums nebegali. Todėl Plungėje piko metu abonentai patiria nepatogumų - lėtai varto puslapius, žiūrint video trūkinėja vaizdas, negalima pažaisti tinkle kai kurių žaidimų ir t.t.
Nuo vasaros vyksta darbai, kurie leis mums iš BITĖS gauti interneto srautus per optiką. Tam mes iš "Skaidulos" išsinuomavome optinę skaidulą, per kuria, sutankinimo aparatūros pagalba, 8 kanalais sujungėme savo Plungės ir Telšių stotis. Yra padaryti visi reikalingi optinio kabelio sujungimai, kad iš BITĖS visas interneto srautas būtų paduodamas į mūsų stotį Plungėje. Liko BITEI sumontuoti savo įrangą ir šitie darbai bus baigti - srautai iš BITĖS ateis per optiką. Tada vėl bus galima iš BITĖS pirkti tiek srauto, kiek jo mums reikės ir ateityje tokios problemos nebebus.
Pagal paskutinius pranešimus, BITĖ savo aparatūrą pas mus montuos ir bandymus atlikinės gruodžio 8-9 dienomis. Po to turėtų būti dar jos pilnas testavimas ir tada jau visa mūsų technika bus perjungta prie šių optinių kabeliu ateinančių srautų.
Kai kas galvoja, kad perjungus pasikeis ir planų greičiai.
Aišku, kad piko metu plungiečiai tikrai pajus, kad daug geriau viskas dirba, bet kaip bus Telšiuose aš nežinau. Pagal mane vartotojas nepajus nieko.
Apie visus atliekamus optino sujingimo darbus ir kitus veiksmus, kurių abonentas negali matyti, aš pasistengsiu jus informuoti šioje temoje
Last edited by steponas on Mon Mar 16, 2009 11:23 am, edited 1 time in total.
UAB "Parabolė" direktorius
nice
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by nice »

O kokios kliutys Telsiuose padidinti greiti, kai optika pasieks mus?
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

nice wrote:O kokios kliutys Telsiuose padidinti greiti, kai optika pasieks mus?
CISCO aparatų pajėjumai nebeleidžia. Reikia arba aparatų daugiau statyti, kurių kiekvienas, kad ir padėvėtas, apie 20000 Lt kainuoja ir jų reikėtų minimum 2-jų, arba statyti optinį tinklą.
nice
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by nice »

kiek procentu jie dabar yra isnaudojami?
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

Plungės ir Telšių miestų tinklų sujungimas per optiką į vieną tinklą baigtas.
Vakar buvo baigti darbai ir dabar Plungė ir Telšiai naudojasi tais pačias srautais, gaunamais iš BITĖS per optiką.
Problemų dėl srautų dydžio nebėra - galima imti kiek tik reikia.
Dabar nustatysime kokie yra mūsų lietuviško ir užsienio srauto poreikiai ir padarysime, kad visada būtų 15-20% srautų atsarga.
Kai viskas nusistovės, užsiimsiu greičių peržiūrėjimu pagal tai, kad visi galėtų komfortiškai naudotis būtiniausias servisais.
Dabar man reikalinga ir jūsų pagalba šalinant visokius trūkumus.
Todėl nepatingėkite ir man juos rašykite, o aš jau tikrinsiu dėl kokių priežasčių taip yra ir tas priežastis šalinsiu.

Po perjungimo prie optikos BITĖS tinklomato grafikai yra tokie:

Lietuvos kanalas
Image

Užsienio kanalas
Image

O čia matosi kada Telšiuose įvyko perjungimas

Lietuvos kanalas
Image

Užsienio kanalas
Image
_LArX_
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by _LArX_ »

O tai kada bus visi darbai baigti nes yra sukiles ms ir siuncia ziauriai mazu greiciu
yabadabadu
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by yabadabadu »

nekalbant apie tai kad perjungimas uztruko 7val viduryj dienos tai greicia dabar visishkas gaidys. bent jau man pablogejo labai. paraboles forumas ir tai vos vartosi... nba zodziu norejom kaip geriau gavosi kaip visada. sveikinimai visiems tapusiems priklausomiems nuo plunges :D
lietuvis lietuviui pats geriausias uzkandis
ma44
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by ma44 »

as tai nieko nebematau kai perjunge ,tuscias grafikas reiskia labai maza srauta gaunam arba visai negaunam ,as toki grafika tik taip suprantu .
tai matomai kaip jaba yra sakes tie meistrai su** raukia kad po tiek valandu knisimosi gavosi didesnis su*** . kai man senai ciesais atveze pirma aparatura numerio atpazinimui kad galetu zmones automatiskai rinkti tarpmiestinius pokalbius , tai ja pats pirma kart pamates vien pagal schemas pamontavau ir reikejo tukstancius laideliu paltuot tai paleidus tik pora zmoniu buvo kur neatitiko numeris , o cia optikai angali uzspaudzia , aparatura ta pati ir nesugeba kiek tai paderint tai reik patilet ......
P.S. susinervinau ir klaidas daryt pradejau rasydamas , kokias cia klaidas gali pasakyt -kol kas inetas gaidys ir viskas . ta ka mes gaunam gali ir patys meistrai pamatyt be musu komentaru .
Image
stai taip gaunam , valio gyvenam , per tris minutes siaip taip pamatavau . planas su 2000 greiciu .
stepas.b
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by stepas.b »

Greitaveika į LT beveik idealiai atitinka plane nurodytą
Image

Bet išėjus pasivaikščioti truputį toliau, reiškiniai darosi nelabai suprantami ir malonūs.................
Image
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

stepas.b wrote:Bet išėjus pasivaikščioti truputį toliau, reiškiniai darosi nelabai suprantami ir malonūs

Ar čia pas jus po kurio tai laiko taip :?:
Dabar kaip tik testuoja planų greičius ir vakare, kai bus didelis apkrovimas dar pratestuos. Ir tai darys su visais skirstymo įrenginias - optinio skirstymo, CISCO ir TRICOM aparatais, kad būtų aišku ar nėra kokių nors niuansų.
Jeigu ką pastebėsite ne taip - rašykite, tik rašykite tiksliau: kada tai buvo, kas buvo ir kur tai buvo. Kad neatskleisti savo duomenų - rašykite PM.
Čia liečia visus.
stepas.b
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by stepas.b »

steponas wrote:Ar čia pas jus po kurio tai laiko taip :?:
Dabar kaip tik testuoja planų greičius ir vakare, kai bus didelis apkrovimas dar pratestuos. Ir tai darys su visais skirstymo įrenginias - optinio skirstymo, CISCO ir TRICOM aparatais, kad būtų aišku ar nėra kokių nors niuansų. Jeigu ką pastebėsite ne taip - rašykite, tik rašykite tiksliau: kada tai buvo, kas buvo ir kur tai buvo. Kad neatskleisti savo duomenų - rašykite PM. Čia liečia visus.
Juk ant paveikslėlio yra užrašytas tikslus laikas. Kadangi buvo imta kalbėti, kad srautas iš Bitės jau keliauja per optiką, tai, norėdamas savo akimis pamatyti kaip gyvai atrodo stebuklas, nuo vakar vakaro karts nuo karto patestuoju. Rezultatai panašūs:

Į LT greitaveika, sakyčiau, ideali. O su užsieniu tikrai dedasi kažkokie nesuprantami reiškiniai - kada betestuosi daugiau 200-300 kbps (vietoj 1024 kbps dieną) neišeina. Kalbant apie UP ir PING'us - situacija dar liūdnesnė. Tokia info šiai valandai.

Kitas dalykas - kol dar visi neišsilakstėme į skirtingas puses, būtų pats laikas pagalvoti apie greitaveiką, ypač į užsienį: 1024 kbps (ir dar optiniam tinkle!) šiandieną atrodo labai labai archaiškai - tiesiog nebeatitinka realybės. Youtube dabar (o kiti panašūs veikėjai jau ir anksčiau) siūlo vaizdą žiūrėti "hight quaility", po kurios nebekyla ranka spustelti ant "normal quaility" varianto. 1024 kbps (700-800 kbps realiai) reikš žiopčiojimą, striginėjimą ir nervinimasi............. su kuo dabar ir susiduriame.
Tinklų sujungimai, srautų padavimai ir kt. - vidinis Parabolės reikalas ir klientas to niekada nematys.
Išoriniai dalykai būtų sekantys:

Išspausdindami kalėdinius lankstinukus žengėte vieną labai protingą žingsnį. Ženkite ir antrą - pats laikas bent jau Spartiesiems planams panaikinti režimą DIENA-NAKTIS - man atrodo, kad techninės galimybės dabar jau leidžia ta padaryti. Naudą klientai p[ajus iškarto, o arklinis vežimukas šalia rinkos banginių jau galės pakelta galva dardėti. Toks mano Kalėdinis palinkėjimas.
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

stepas.b wrote:pats laikas bent jau Spartiesiems planams panaikinti režimą DIENA-NAKTIS - man atrodo, kad techninės galimybės dabar jau leidžia ta padaryti. Naudą klientai pajus iškarto, o arklinis vežimukas šalia rinkos banginių jau galės pakelta galva dardėti. Toks mano Kalėdinis palinkėjimas.
Dabar toks palinkėjimas jau galimas ir nuo to ir pradėsiu, tik palauksiu kol pabaigs tvarkytis su testais.
O dėl to, kad į užsienį tik pusė yra, tai aš negaliu to suprasti - srauto dabar netrūksta ir optiniai planai turi veikti gerai. Dabar trūkumų yra tik tiems, kas ant trečio CISCO Telšiuose yra prijungti. Kitiems turi būti gerai.
Visada rašykite į kur yra testuota, nes aš tada galiu pasitikrinti ir iš TEO ir iš Mikrovisatos tinklų ir Parabolės tinklų ir palyginti rezultatus.
Reikėtų matuoti daugiau taškų užsienyje, nes mažesni greičiai gali būti ir dėl kitų priežasčių, kurios ne nuo mūsų priklauso.
stepas.b wrote:Bet išėjus pasivaikščioti truputį toliau, reiškiniai darosi nelabai suprantami ir malonūs.................
Image
Dabar tik išsiaiškinau kur čia parašyta į kokį serverį testuota :oops:
Ar tamsta rimtai galvojat, kad į Pakistaną http://www.google.lt/search?sourceid=na ... 4&q=lahore geri ryšio kanalai iš Europos yra :?
Kažin ar kada ateis tokie laikai, kad į visus pasaulio serverius būtų tokie greičiai, kokių mes norėtume :)
Aš jau ne kartą dar anksčiau esu sakes, kad priimsiu pretenzijas, jeigu testuodami užsienį matuosite į ftp.sunet.se
Kaip parašyta čia http://board.parabole.lt/viewtopic.php?t=7852&start=0
yabadabadu
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by yabadabadu »

uzsienis konkretus gaidys vis dar.
lietuvis lietuviui pats geriausias uzkandis
stepas.b
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by stepas.b »

O jūs nemanykit, kad užsienis prasideda ir baigiasi Rygoje arba Varšuvoje.

Taigi AMERIKA:

Image

O štai EUROPA:

Image

Šiek tiek į rytus:

Image

Ir dar toliau:

Image

Pagaliau Australija:

Image

Taigi akivaizdu, kad UP visur dvigubai mažesnis (išskyrus į LT) kur betestuotum. Rezultatai geresni nei buvo dieną ir tai jau į gerąją pusę. Tačiau Google ir daugelis kitų portalų savo serverius turi išmėčiusios po visą svietą, todėl vieni filmukai YouTube eina gan sklandžiai, o kiti vos žiopčioja. Kad to nebūtų, išvada yra viena ir aiški - reikalinga didesnė greitaveika į užsienį - nedelsiant, ko ir tikiuosi sulaukti artimiausias savaites.

Ir kas liečia testavimus, visai nebūtina plėšytis perpus nei jums, p.Steponai, nei mums eiliniams vartotojams. Tam yra atsakingi darbuotojai.

P.S. Greitis į LT ir toliau išlieka idealus. Bet nebandykit vėl užmigti ant laurų :evil:
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

stepas.b wrote:Taigi akivaizdu, kad UP visur dvigubai mažesnis (išskyrus į LT) kur betestuotum.
Ir kas liečia testavimus, visai nebūtina plėšytis perpus nei jums, p.Steponai, nei mums eiliniams vartotojams. Tam yra atsakingi darbuotojai.
P.S. Greitis į LT ir toliau išlieka idealus. Bet nebandykit vėl užmigti ant laurų :evil:
Dėkui už testus. Kadangi pas Jus yra Spartusis-3 , kurio greitis dabar turi būti 1024 kbps, tai būtų kaip ir gerai.
O dėl UP - dabar po planų lentelėmis http://www.parabole.lt/modules.php?name ... age&pid=34 yra nurodyta:
· optinio interneto siuntimo/priėmimo spartų santykis yra:
· a) Lietuvoje - 1:1
· b) užsienyje - 1:2
Taigi panašiai ir gaunate.
Rytoj išsiaiškinsiu kame čia yra reikalas, kad jo negali padaryti kaip ir Lietuvoje santykiu 1:1.
Ir be to aš nelabai suprantu kam Jums žiūrėjimui per YouTube reikalingas greitas UP. Tas daugiau reikalinga duomenų perdavimui iš savo kompiuterio kur nors kitur. Negi ir YouTube servisas nuo UP priklauso :?:
Post Reply