ne šlubuoja, o klaikiai šlubuojanatrix wrote:Internetas šįvakar kotais šlubuoja: negalima sakyt, kad nėra, bet momentais, labai trumpam lyg dingsta ir vėl viskas normaliai. Taip ir banguoja
Internetas Telsiuose
Aš matau, kad Telšiuose interneto lietuviškas kanalas nedirbo 5 minutes nuo 20:07 iki 20:12. o Plungėje lietuviško srauto kanalas yra užsikišęs nuo 17:00 iki dabar. Telšiuose srauto netrūksta.natrix wrote:Internetas šįvakar kotais šlubuoja: negalima sakyt, kad nėra, bet momentais, labai trumpam lyg dingsta ir vėl viskas normaliai. Taip ir banguoja
Girdėjau šiandien kalbant, kad srautas turėjo dar praeitą savaitę būti gerokai padidintas, bet matau to nėra padaryta ir dabar. Ryt aiškinsiuos kodėl.
UAB "Parabolė" direktorius
- yabadabadu
- Aktyvus narys
Padėtis dabar yra tokia.yabadabadu wrote:o telsiams uzsienio netruksta? nesakau kad jau blogai bet piko metu lygtai kishasi. tiesa gal cia tik mane domynantys resursai nes niesk daugiau berods nesiskundzia.
Įvertinus tai, kad pas mus Telšiuose ir Plungėje stovi BITĖS įranga, per kurią max gali važinėti 100 Mbps srautai ir žinanat, kad BITĖ iš Klaipėdos turi 2 kanalus po 155 Mbps kiekvienas ir kad tais dviem kanalais naudojasi 3 įmonės (Parabolė, Andernetas arba KL ir kažkas dar iš Mažeikių) tai matosi, kad be optikos nekažką jau ir pridėsi, ypač Plungėje, kur dabar max yra likę nenaudojama 14 Mbps.
Dabar Mantas dar yra užprašęs Plungėje 2 Mbps užsienio srauto ir kas liks (10 ... 14 Mbps) lietuviško srauto. Kol kas iš BITĖS atsakymo nėra.
Kaita buvo tokia:
- yabadabadu
- Aktyvus narys
teisybe pasakius skaityti viska tingiu bet esme kad uzsienis random tarpais isvis dingsta man. ir ne tai kad visai dingsta bet kazkokia nesamone kad vieni psl neveikia kiti veikia. ir taip ne 1 kompe. router profilaktishkai jau irgi pasikeiciau. kai siandien modemas pats persikrove antra karta itariu kad problemso visgi ne pas mane
lietuvis lietuviui pats geriausias uzkandis
Man sunku kažką jau dabar komentuoti, nes pats užviriau košę ir dabar klausinėti nebepatogu yra. Sakau gal tai su IP keitimu surišta yra, nes juk ir savo AS numerį tik dabar gavom ir kažkį serverį tiems keitimams bandyti į Plungę nubogino, su kuriuo kažkokius bandymus atlieka, kad "ant gyvo kūno" kuo mažiau jų liktų.
O gal tai surišta ir su kitkuo, bet jau iki bus pradėtas interneto tiekimas per optiką, didelių pastangų manau man dėti nebeverta, nebent visai nukvaktų
O gal tai surišta ir su kitkuo, bet jau iki bus pradėtas interneto tiekimas per optiką, didelių pastangų manau man dėti nebeverta, nebent visai nukvaktų
- yabadabadu
- Aktyvus narys
o per kiek laiko ta optika tikrai atsiras? nes siaip mes ish ponishkumo nerashinejam. cia ne pirma diena. tiesiog nieks nesiskunde tai ir as tylejau ir pas save bedu ieskojau. ir kas blogiausia kad tai nestabilu. dingtu tas uzsienis isvistai turiu atsarginiu kanalu, o dabar nespeji per atsargini pasijungti parabole atsigauna. uz keliu valandu ir vel tas pats. na zodziu... be t tai cia nemirtina - tik erzina
Po lietuviško srauto užvakarykščio padidinimo Plungei padėtis šyryt yra tokia:
Kažkodėl Plungiečiai daugiau suvalgo ne Dawn kanalo, bet UP.
Tai visiems netgi labiau atsilepia negu einanitis lubomis Dawn, nes nebepraeina užklausos.
Pirmadienį-antradienį BITĖ turėtų sumontuoti savo įrangą ir pradėti tiekti srautus per optiką, todėl tikiuosi padėtis pasikeis.
Bet kodėl skundžiasi telšietis, kad jam neina pažaisti CS Lietuvos tinkle, kada Telšiuose lietuviško srauto trūkumo nėra, aš nelabai suprantu. Reikėtų registruoti gedimą ir aiškintis. Buvome sutarę, kad tokiems tikrinimams įsitaisysime specilų nedidelį laptopėlį, kuri galėsime palikti pajungtą pas abonentą, kad pastoviai kelias paras stebėti kas ten linijoje iki jo darosi, bet taip ir nebuvo tas padaryta - matomai nusprendė, kad tas mažai gelbės.
Kažkodėl Plungiečiai daugiau suvalgo ne Dawn kanalo, bet UP.
Tai visiems netgi labiau atsilepia negu einanitis lubomis Dawn, nes nebepraeina užklausos.
Pirmadienį-antradienį BITĖ turėtų sumontuoti savo įrangą ir pradėti tiekti srautus per optiką, todėl tikiuosi padėtis pasikeis.
Bet kodėl skundžiasi telšietis, kad jam neina pažaisti CS Lietuvos tinkle, kada Telšiuose lietuviško srauto trūkumo nėra, aš nelabai suprantu. Reikėtų registruoti gedimą ir aiškintis. Buvome sutarę, kad tokiems tikrinimams įsitaisysime specilų nedidelį laptopėlį, kuri galėsime palikti pajungtą pas abonentą, kad pastoviai kelias paras stebėti kas ten linijoje iki jo darosi, bet taip ir nebuvo tas padaryta - matomai nusprendė, kad tas mažai gelbės.
- yabadabadu
- Aktyvus narys
plunges up kanals suvalgomas del labai paprastos priezasties - p2p tinklai. parsisiusti parsisiuntei greitai ir palikai sharinti. na ir sharina zmones, tai yra uploadina kai dowlnloadinti neber ko nes vietos diske ner. o up visada prasom.
CS ar kitu zaidimu neina pazaisti del nestabilaus rysio - modemai pametineja rysi. uztai ir tos statistikos kai kas nenori normalios padaryt kad nesimatytu kas realiai darosi tinkle...
CS ar kitu zaidimu neina pazaisti del nestabilaus rysio - modemai pametineja rysi. uztai ir tos statistikos kai kas nenori normalios padaryt kad nesimatytu kas realiai darosi tinkle...
Bijau, kad priežastis yra panaši kaip ir pernai prieš Kalėdas - perkrautas BITĖS kanalas iki mūsų. Ir tai padariau aš pats spausdamas BITĘ atiduoti kuo didesnį mums kanalą ir tai sutampa ne tik su mūsų IP keitimu, bet ir su užvakarykščiu paskutinių kanalo likučių išnaudojimų. Dabar BITĖS kanalas yra apkraunamas iki galo be jokio rezervo. Ką nors aiškintis iki BITĖS srautų padavimo per optiką, nebėra prasmės. Bet jeigu ir tada bus panaši padėtis, laukia sunkūs laikai manęs. Velniškai sunku pačiam būnant tokio lygio, priversti dirbti specus, kurie į tave žiūri panašiai kaip tu į skruzdėlę žiūrėtum. Išankstinis nusistatymas ir dieviškoji teisuolio aureolė neleidžia įsiklausyti į tokio tamsuolio dejavimus ir tik radikalios priemonės gali priversti juos pirštą pakrutinti.ma44 wrote:manau kad tikrai gali but nestabilus rysys . ir tai prasidejo jei neklystu po ip keitimo .kokie tie matuokliai bebutu bet anksciau matuojant su speedtest taip rodykles netrukciodavo kaip dabar .atrodo lyg per kemsynus kliudamas vaziuoji . nors greiti istempia iki normos .
Manau prisimenate kokiomis priemonėmis šių metų pradžioje priverčiau specus ką nors daryti.
Ir tai liečia ne tik BITĘ.