Vakar įvyko telefoninė konferencija, kurioje dalyvavo BITĖS techninio skyriaus žmonės, Proservis ir aš su Mantu.
Buvo kalbama apie srautų padavimą iš BITĖS per optiką. Problema yra ta, kad BITĖ šiandienai negali paduoti optika srautus į mūsų Plungės stotį.
Todėl teks jiems leisti laikinai pasinaudoti mūsų optika, kurią mes nuomojamės iš Skaidulos.
Technikai viską suderino kur kokia įranga turi būti, kad tai būtų galima realizuoti.
Dabar BITĖ pažadėjo per 2 savaites šitą įrangą pas mus pastatyti ir išbandyti, nors jų pažadais dėl terminų tikėti labai jau neišeina, nes šitie dalykai turėjo būti užbaigti jau lapkričio I-mą savaitę.
Realiai galvoju gal iki Kalėdų ir pajungs, o jeigu nepajungs, manau jau sausio mėnesį turėsiu priėjimą per Lietuvos energiją prie NTT ir Lat Telekomo srautų ir tada jau galėsiu nuspręsti ką toliau su tais pažadukais daryti - likti BITĖJE ar išeiti į NTT ar Lat Telekomą, nes IP adresai jau bus Parabolės ir aš jau turėsiu pasirinkimo laisvę.
Nors, kas liečia terminų laikymosi, nesu girdėjęs labai gerų atsiliepimų ir apie NTT, TEO ar Lat telekomą.
Kadangi šitas forums neturėtų būti įdomus kitų firmų abonentams (KL, Anderneto ar TEO) ir tarnauja tik kaip papildomos informacijos šaltinis konkurentams ir visokioms kontroliuojančioms organizacijoms, tai manau jį palikti prieinamą tik iš Parabolės tinklo. Aišku tai sudaro nekurių nepatogumu, tame tarpe ir man pačiam, bet manau tai nėra didžiausia blogybė.
Kokie būtų jūsų patarimai šiuo klausimu