KL Telšiuose
- martinuxxx
- Aktyvus narys
O tu vietoj to geriau pasakytum ką ne taip pasakiau, o ne pradėtum pisinėtis. Negi tau taip sunku ar principai neleidžia? Nesuprantu aš tavęs niekaip nors tu ką....yabadabadu wrote: ar kai martins paraso vejus kiti ish paskos rasho ta pati? tikrai juokas ima kai zmogus niekad nesusidures su raid nuejo pasiskaite ir jau patarimus dalina. ir taip visada
Galima kitam protingai patarti, bet negalima kito išmokyti protingai elgtis.
- yabadabadu
- Aktyvus narys
- martinuxxx
- Aktyvus narys
Taigi iškilo idomus klausimas,bet prieš tai keletas testukų:
Matavimas į Kauną:
Viskas normalu.
Matavimas į Vilnių:
Kodėl gi sumažėja šitaip down kanalas ?
Matavimas į Alytų:
Čia iš viso downloadas panašus į parabolės uploadą .Atkreipkime dėmesį ir į pingą,koks jis didžiulis palyginus su Kaunu.
Taigi man susidaro įvaizdis,jog KL yra kažkokio kito interneto tiekėjo (pvz. Verslo tilto) esančio Kaune ar jo rajone VIETINIO tinklo dalis,todėl ir įmanomi tokie pasakiški greičiai,nes kaip bebūtų,siunčiantis per torrentus "kauniškių" pasitaiko,todėl ir gaunu tokius kosminius greičius..
Jeigu ką čia tik šiaip pamąstymui.Idomu ir pačiam kad Vilniuje ir Alytuje kanalai taip smarkiai susiaurėja...
Matavimas į Kauną:
Viskas normalu.
Matavimas į Vilnių:
Kodėl gi sumažėja šitaip down kanalas ?
Matavimas į Alytų:
Čia iš viso downloadas panašus į parabolės uploadą .Atkreipkime dėmesį ir į pingą,koks jis didžiulis palyginus su Kaunu.
Taigi man susidaro įvaizdis,jog KL yra kažkokio kito interneto tiekėjo (pvz. Verslo tilto) esančio Kaune ar jo rajone VIETINIO tinklo dalis,todėl ir įmanomi tokie pasakiški greičiai,nes kaip bebūtų,siunčiantis per torrentus "kauniškių" pasitaiko,todėl ir gaunu tokius kosminius greičius..
Jeigu ką čia tik šiaip pamąstymui.Idomu ir pačiam kad Vilniuje ir Alytuje kanalai taip smarkiai susiaurėja...
- martinuxxx
- Aktyvus narys
Jokių klaustukų čia nėta. Tėsiog KL kabo su peringu su kitais tinklais, o lietuviško srauto neperka. O pieringą ne visi turi (pavyzdžiui Parabolė), todėl su jais jungiamasi per užsienio kanalą, todėl ir greičio su tokiais serveriais nėra, nes užsienio perka visi mažai.martinuxxx wrote:Bet vilnius lieka didelis klaustukas
Štai ir klaustuko atsakymas - KL nieko nemoka už lietuvišką srautą.
Rimti tiekėjai turi ir peringą ir dar lietuviško srauto nuperka nemažai, todėl abonentai net nežino kada kokį srautą naudoja - jiems visada gerai.
Gal mokitesni žmonės dar ką ir pridės, bet manau, kad nusakiau bent į tą pusę.
UAB "Parabolė" direktorius
- martinuxxx
- Aktyvus narys
Butent P.Steponai,aš tą ir norėjau pasakyti,kad KL nieko nemoka už LT srautą,todėl apie kažkokius mažinimus mažiau negu 15 mbps,man juokas ima...taigi manau nebeatsiras tokių kurie sakys,kad KL nesugebės tiekti 15 mbps.Taigi Steponas manau pilnai supranta kad "peeringas" yra geras dalykas,ir sieks su kuom nors dideliu tiekėju susijungti.
Taip, aš suprantu, kad tai yra geras dalykas, tik sujungimo taškas yra Vilniuje ir transportas iki jo nemažai kainuoja ir dabar geriau apsimoka pirkti lietuvišką srautą, negu transportą pieringui. Bet jeigu ateityje srautai bus perkami iš NTT per Lietuvos energiją, tai atsiras galimybė ir papildomai nupirkti iš Lietuvos energijos transporto ir pieringui. Tai paaiškės manau kitų metų pradžioje, kada NTT paskels kainas už savo skitmeninę televiziją ir jeigu kaina mane tenkins tada ir primsiu sprendimą kaip daryti.martinuxxx wrote:Taigi Steponas manau pilnai supranta kad "peeringas" yra geras dalykas,ir sieks su kuom nors dideliu tiekėju susijungti.
Gal tada pirksiu iš NTT kokius 100 ... 150 Mbps užsienio, kokį 500 Mbps lietuviško srauto ir kokį 1 Gbps transporto, kurio bus galima 200 Mbps panaudoti skaitmeninės TV 96 programom atsitemti ir dar liks 800 Mbps pieringui.
Jeigu per kitus metus pavyks modernizuoti Telšių tinklą, va tada ir pakalbėsim apie greičius
- martinuxxx
- Aktyvus narys
Tai, kad jau geriau pumperiai konkurentų piniginę tegul tuština, kad jiems "geriau" sektusi dempingu mums kelnes mauti ir laukti kol mes nudvėsimemartinuxxx wrote:... tada parlėksim į parabolę
Geriau jau grįžkite kai aš ne tik tinklus busių modernizavęs, bet ir mašinėlę srautų valdymui pastatęs
- martinuxxx
- Aktyvus narys