Kaip radzis sako "Ka daryt?" Tj aisku kad tobulint kokybe kiek imanoma greiciau ir sparciausteponas wrote:mnds wrote: Malonu, kad jūs nepamiršote manes ir dalinatės savo įspūdžaias - taip man yra lengviau orentuotis ką daryti
KL Telšiuose
juokiasi tas, kas juokiasi paskutinis ;]
KL, KL, KL visi garbinam KL bet nepamirskim ir anderneto pirmuju dienu, savaiciu menesiu ir kas buvo po to.
Aisku grazus strateginis planas atsukt motorus iki galo ir taip uzkibdyt vartotojus, bet kada vartotojai uzkibs juos slegs sutartys ir pan bei aisku jie smaguriaus srautu, tuomet vel po kazkurio laiko viskas palengva tik ves ir ves ;D
Dziugu, kad jum taip sukasi internetas as ir gal kaikurie kiti bendraminciai pasedesim ir palauksim savo kieme sventes ;]
KL, KL, KL visi garbinam KL bet nepamirskim ir anderneto pirmuju dienu, savaiciu menesiu ir kas buvo po to.
Aisku grazus strateginis planas atsukt motorus iki galo ir taip uzkibdyt vartotojus, bet kada vartotojai uzkibs juos slegs sutartys ir pan bei aisku jie smaguriaus srautu, tuomet vel po kazkurio laiko viskas palengva tik ves ir ves ;D
Dziugu, kad jum taip sukasi internetas as ir gal kaikurie kiti bendraminciai pasedesim ir palauksim savo kieme sventes ;]
Dabar sėdžiu ir galvoju kaip čia atsakyt, kad parodyti situaciją iš mano varpinės žiūrint. Ir iškilo man tokia metafora: važiuojant traukiniu, patogiai gulint ir žiūrint į lubas, atrodo, kad traukinys vos juda ...nitro wrote:Kaip radzis sako "Ka daryt?" Tj aisku kad tobulint kokybe kiek imanoma greiciau ir sparciau
Ir nereikia čia dabar pradėti vardinti visų blogybių ir trūkumų - aš pats juos, jūsų padedamas, jau pakankamai gerai žianu ir galiu jų išvardinti dvigubai, o gal ir trigubai daugiau, negu jūs jų man pasakytumėte. Jeigu ta diskusija dar vystytusi, siūlyčiau bent vieną kartą pavardinti ir teigiamus pokyčius. Nejaugi jų, jūsų akim žiūrint, visai nėra
UAB "Parabolė" direktorius
- yabadabadu
- Aktyvus narys
Skaitau ir nesuprantu jūsų dvejonių: juk Plungėj KL jau ne pirmus metus ir jau daug kartų sakiau, kad greičiai tikrai mažai skiriasi nuo parašytų. Kita vertus tas 40 ar 50 mbps šiandieną nieko nebestebina - tokie yra normalūs šiuolaikiniai-šiandieniniai greičiai, kurie ateity tik didės. Todėl sakyti, kad ir Andernetas pradžioj daug davė, o paskui užsuko, tikrai nėra pagrindo. Taip. Davė. O kai nebegalėjo duoti šiuolaikinių greičių, tai ir turėjo parsiduoti tam, kas įstengia duoti.
Taip pat norėčiau paprieštarauti p.Steponui dėl traukinių. Parabolė nėra kazkokia izoliuota nuo pasaulio organizacija. Tad galima važiuoti traukiniu ir žiūrėti į lubas. Bet visviena neišvengiamai atkreipsi dėmesį kai pro šalį prašvilps kitas traukinys, lekiantis tris, o gal ir penkis kartus greičiau. Gera galiu pasakyti nebent tai, kad dabar nebereikia taip dažnai atjunginėti-prijunginėti kabelio - šis reikalas dabar kažkiek aptvarkytas, o greičiai artimi nurodytiems. Tačiau ankstesnių metų Parabolės ryšio stabilumas ir toliau lieka problematiškas.
Taigi, kentėti galima. Čia ir bus ta geroji, bet ir realistiškoji žinia....
Taip pat norėčiau paprieštarauti p.Steponui dėl traukinių. Parabolė nėra kazkokia izoliuota nuo pasaulio organizacija. Tad galima važiuoti traukiniu ir žiūrėti į lubas. Bet visviena neišvengiamai atkreipsi dėmesį kai pro šalį prašvilps kitas traukinys, lekiantis tris, o gal ir penkis kartus greičiau. Gera galiu pasakyti nebent tai, kad dabar nebereikia taip dažnai atjunginėti-prijunginėti kabelio - šis reikalas dabar kažkiek aptvarkytas, o greičiai artimi nurodytiems. Tačiau ankstesnių metų Parabolės ryšio stabilumas ir toliau lieka problematiškas.
Taigi, kentėti galima. Čia ir bus ta geroji, bet ir realistiškoji žinia....
Vat kaip tik kentėti ir nereikia - bent aš to nedaryčiau - jeigu tikrai žinočiau, kad galiu gauti geriau, tai su lyg diena ten pereičiaustepas.b wrote:Taigi, kentėti galima. Čia ir bus ta geroji, bet ir realistiškoji žinia....
Bet su amžiumi ateina ir patirtis, kuri tik patvirtina elementarią taisyklę: "nemokamas sūris tik pelėkautuose", todėl kai ganu laišką, kuriame aiškinama: "esu bankininkas ir turiu galimybę paimti iš banko 1000000 $, bet man reika, kad jūs padėtumėte tai padaryti ... už tai gausite 30% sumos", aš tokį laišką plėšau ir į šiukšlių dėžę.
O kad jaunimas išėjo į KL manau nėra joks stebuklas - jaunus žmones varo azatras ir norėjimas viską išbandyti.
Aišku esant karo stoviui KL labai norėtų mane pribaigti, bet nelabai tikėtina, kad jie į Telšius yra padavę 1 ... 2 Gbps srauto, kad bent iš Prabolės išėjusiems būtų pastoviai užtikrintas 50 Mbps greitis.
Kaune Mikrovisatos TV siganalas buvo nekoduotas daugiau kaip 4 metus ir visi mano abonentai galėjo tas pačias TV programas žiūrėti už dyką. O be to po mūsų abonentų butus vaikštinėjo ir jiems į namus skambinėjo, daugybė Mikrovisataos agentų, kurie siūlė metus nemokamai ir dar visokiausių gėrybių, bet praktika parodė, kad mus paliko nedidelė dalis žmonių. Todėl Mikrovisatai vis vien teko sumokėti pinigus ir civilizuotu būdu perimti mūsų verslą Kaune. Dabar mes neblogai su jais sutariame - ir jie patenkinti ir aš.
O toks lipimas ant galvos, nedavimas kitam dirbti ir ramiai gyventi kaip Plungėje ir dabar jau Telšiuose daro KL, nieko gero rezultate neduoda. Vyksta karas, o kare puolantysis visada praranda daugiau, negu ginyboje sėdintis. Toje pačioje Plungėje, kai visur, net ant durų rankenų, žmonės vos ne kas savaitę gauna KL reklamas, rezultate nuo 2006 rugpūčio, kai jie Plungėje pradėjo dirbti, iki dabar į KL išėjo 32 abonentai kas sudaro apie 3% visų abonentų, tad vargu ar verta dėti 100000 ... 200000 Lt į srautą, kad gauti apie 15000 Lt pajamų
Gal čia mano kalbos ir atrodo iš fantastikos srities, bet iš mano varpinės žiūrint tai atrodo - ateitis parodys ar aš klydau.
Laime, kad daugumoj žmonės supranta kas čia vyksta ir galvoja kaip gerbiamas yabadabadu
Vat į tokius žmones aš ir orentuojuos ir dėl tokių žmonių aš dirbuyabadabadu wrote:p.s. tikiuosi visi isheja i KL pasirashe metines sutartis ir greiciau nei po metu negrysh
- yabadabadu
- Aktyvus narys
abu Steponai mane gasdinat....
stebas.b neaisku kodel vaidina maryte melnikaite ir kankinasi parabolej vietoj to kad isheitu i KL. itariu kad KL nelabai ir gali patiekti tokius greicius jam i namus kaip ir i ofisa?
p. Steponas skaiciais... visu pirma kiap imanoma zinoti kiek tiksliai ishejo i KL? ir kodel 32 zmones lygu 15 tukstanciu pajamu? net jeigu visi 32 mokedavo po 80lt tai gaunasi tik apie 2500lt. o jeigu visgi pajamu sumazejo apie 15k tai ishejo ne 32 o apie 250-300
anyway, paskutiniu metu ryshys bent jau man vel stabilus ir man to uzhtenka. greiciai kur kas geresni nei kaimynu sedinciu KL(andernete). tikiu kad yra vietu kur greiciai kosminiai pas KL, bet labai nedaug vietu. kai kur pas KL internetas ishvis dingineja i diena po keliasdesimt kartu. nes anderneto tinklas tikrai nebuvo paruoshtas tokiems apkrovimams ir KL dar nemazai investuoti kad sugebetu i kiekviena uzhkampi pateikti tokius greicius ir uztikrinti stabiluma...
stebas.b neaisku kodel vaidina maryte melnikaite ir kankinasi parabolej vietoj to kad isheitu i KL. itariu kad KL nelabai ir gali patiekti tokius greicius jam i namus kaip ir i ofisa?
p. Steponas skaiciais... visu pirma kiap imanoma zinoti kiek tiksliai ishejo i KL? ir kodel 32 zmones lygu 15 tukstanciu pajamu? net jeigu visi 32 mokedavo po 80lt tai gaunasi tik apie 2500lt. o jeigu visgi pajamu sumazejo apie 15k tai ishejo ne 32 o apie 250-300
anyway, paskutiniu metu ryshys bent jau man vel stabilus ir man to uzhtenka. greiciai kur kas geresni nei kaimynu sedinciu KL(andernete). tikiu kad yra vietu kur greiciai kosminiai pas KL, bet labai nedaug vietu. kai kur pas KL internetas ishvis dingineja i diena po keliasdesimt kartu. nes anderneto tinklas tikrai nebuvo paruoshtas tokiems apkrovimams ir KL dar nemazai investuoti kad sugebetu i kiekviena uzhkampi pateikti tokius greicius ir uztikrinti stabiluma...
lietuvis lietuviui pats geriausias uzkandis
Skaičiuojant, kiek žmonių išėjo, reiktų turėti omenyje, kad nemenkas skaičius naujų abonentų ir neatėjo į Parabolę. Na o dėl tų karų, jei tame nėra ,,nešvarių" dalykų, o tik konkurencija, kad ir didelė, pripratus prie ramaus gyvenimo, tai čia jau nieko nepakeisi. Daug priklauso ir nuo verslo tikslo - ar norima jį sukurti ir išlaikyti, ar laukiama, kada jį bus pelninga parduoti.
Oficialiai, ponas Steponai, Jūs orentuojatės į visus abonentus, kurie ,,telpa" į Parabolės siūlomus planus.
Pats neturiu tokio įpročio pulti į naujoves (tarkim KL), prieš tai nepalaukęs ir nesusipažinęs su kitų žmonių patirtim. Be to, kažkur dar tebėra viltis apie optinį Parabolės internetą Telšiuose...
Teko girdėt, kad miestų sujungimas lyg ir baigtas, o tai jau būtų žingsnelis Parabolės užsibrėžtų artimiausių tikslų kelyje
Oficialiai, ponas Steponai, Jūs orentuojatės į visus abonentus, kurie ,,telpa" į Parabolės siūlomus planus.
Pats neturiu tokio įpročio pulti į naujoves (tarkim KL), prieš tai nepalaukęs ir nesusipažinęs su kitų žmonių patirtim. Be to, kažkur dar tebėra viltis apie optinį Parabolės internetą Telšiuose...
Teko girdėt, kad miestų sujungimas lyg ir baigtas, o tai jau būtų žingsnelis Parabolės užsibrėžtų artimiausių tikslų kelyje
Su skaičias čia manau viskas tvarkoje yra:yabadabadu wrote:p. Steponas skaiciais... visu pirma kiap imanoma zinoti kiek tiksliai ishejo i KL? ir kodel 32 zmones lygu 15 tukstanciu pajamu? net jeigu visi 32 mokedavo po 80lt tai gaunasi tik apie 2500lt. o jeigu visgi pajamu sumazejo apie 15k tai ishejo ne 32 o apie 250-300
26 mėnesiai x 40 Lt x 32 abonentų = 33280 Lt, bet kadangi ne visi 32 abonentai nuo pat pradžių išėjo į KL, tai suma yra mažesnė.
O kiek abonentų išėjo į KL tai čia yra tikslūs duomenys, nes buvo patikrinta realiai kur yra prijungti visi nuo to laiko išėjusių abonentų kabeliai. Tai atliko tam tikslui sudaryta komisija, kurios aktas dabar yra pridėtas prie ieškiminio pareiškimo dėl žalos iš Plungės savivaldybės išiekojimo ir randasi Plungės apylinkės teisme. Kaip žinia teisme tokias dalykais, kurių negali įrodyti, nesišvaistoma.
Kiek neatėjo aš įrodyti deja negalėsiu, todėl jų ir neskaičiuoju.natrix wrote:Skaičiuojant, kiek žmonių išėjo, reiktų turėti omenyje, kad nemenkas skaičius naujų abonentų ir neatėjo į Parabolę. Na o dėl tų karų, jei tame nėra ,,nešvarių" dalykų, o tik konkurencija, kad ir didelė, pripratus prie ramaus gyvenimo, tai čia jau nieko nepakeisi. Daug priklauso ir nuo verslo tikslo - ar norima jį sukurti ir išlaikyti, ar laukiama, kada jį bus pelninga parduoti.
O darbai yra daromi, jau baigiami suvirinti galai, šyryt gauta reikalinag sujungimui įranga ir jau gal kitos savaitės pradžioje prasidės linijos bandymai.
Lygiagrečiai yar dirbama su Telšių optika - kalbama su banku dėl finansavimo, iškomi leidimai iš TEO ir daromi projektai. Po sujungimo gal net lapkričio mėnesį jau turėtų prasidėti darbai tuose 12-koje namų, kur jau optinis kabelis yra
Taip kad arklys nemiega ir vežimuks juda
- yabadabadu
- Aktyvus narys
man visgi idomu ar p.Steponui tikrai nebaisu visas "smegenis" ishkelti i Plunge ir Telsius palikti visishkai priklausomus nuo Plunges? nes tiek daug veiksniu gali itakoti ne tik Plunges bet ir Telsiu stabiluma. nekalbant apie elektros ar technikos sutirkimus Plungej, lieka dar problemos svetimose firmose nuo kuriu priklausys ar Telsiai tures stabilu interneta ar ne. negi skaicia tokie baisus kad Telsiai palikti visihkai priklausomi nuo Plunges? as vis dar atsimenu kai dns ir t.t. buvo Kaune - stabilumu tikrai negalejot girtis...
zodziu as geriau be optikos dar pora metu nei su optika ir valdymu Plungej... kai pagalvoji (vien teorishkai) kad toks KL sugalvojas pakerstauti ir nukirtes elektros kabeli Plungej palieka be interneto abu miestus... aisku kazkada teisme gal ir pavyks atvesdinti ta narkomana kuris uz 20lt ta kebeli nukirto ir kazkam kazka irodyti, bet klientams tai bus neidomu vishkai... as tai tikrai bijociau priimti toki technini sprendima koks yra diegiamas...
zodziu as geriau be optikos dar pora metu nei su optika ir valdymu Plungej... kai pagalvoji (vien teorishkai) kad toks KL sugalvojas pakerstauti ir nukirtes elektros kabeli Plungej palieka be interneto abu miestus... aisku kazkada teisme gal ir pavyks atvesdinti ta narkomana kuris uz 20lt ta kebeli nukirto ir kazkam kazka irodyti, bet klientams tai bus neidomu vishkai... as tai tikrai bijociau priimti toki technini sprendima koks yra diegiamas...
lietuvis lietuviui pats geriausias uzkandis