stepas.b wrote:Tai Bitei jau Amen?
Nežinau ar jau Amen
Visi jie parazitai, ir BITĖ ir NTT, meluoja, kad jau viskas pas juos gatava, nes būdamas „Skaiduloje“ sužinojau kokioje padėtyje yra jų sujungimai, kuriais jie per „Skaidula“ turi mus pasiekti. Pasirodo NTT dar net sutarties nėra su „Skaidula“ sudariusi ir dabar man užklausus koks galutinis variantas - liepė daryti sujungimą su "Lietuvos energijos" tinklu. O derinant sujungimo projektą iš "Lietuvos energijos" sužinojome, kad Plungėje, kur bus mūsų sujungimo taškas, "Lietuvos energija" neturi tinkamos aparatūros, kad tokius srautus mums galėtų paduoti. Kai šitą pasakiau NTT vadui Vidui Pukėnui, šis liepė man tuo nesirūpinti – sako "ne tavo reikalas čia".
Vat kokia dabar yra padėtis dėl tiekėjo - kas pirmas galės mus pasiekti per optiką (ar per "Lietuvos energiją", ar per "Skaidulą") - su tuo ir bus rimtai toliau kalbama, o ateity matysim – IP‘ai tai juk Parbolės bus.
stepas.b wrote:Ar to sujunginėjimo metu internetas nedurniuos???
Pradžioje "Skaidula" mums duos 2 optines skaidulas - vieną internetui, o su kita bandysime jau naują įrangą, kuri stovės galutiniame variante ir galės perduoti ir internetą ir KTV - viso per vieną skaidulą turėsime 4 kanalus pirmyn ir atgal, kurių kiekvienų galima bus perduoti arba duomenis 4 Gbps greičiu, arba analoginius KTV signalus.
Kas liečia internetą, tai čia nemanau, kad bus kokių tai nežinomųjų, nes optiniai keitikliai skiriasi tik galingumu ir Swičui vienodai rodo, ar tie namai bus Plungėje, ar Telšiuose. Manau, kad bent čia nieko tokio naujo nebus.
Antra - nieko nebus daroma neišbandžius. Bet aišku aš nesu toks didelis optimistas, todėl manau, kad gali būti visokių fokusų.