Telsietis ikure internetine radijo stoti UNIT
Noreciau jus pakviesti prisijungti, prie musu eterio siandiena, kaip ir skelbiama tinklapyje, sio vakaro laida prasides po 21 val ;]
Jai neprilus mums internetas tad laidoje galesite girdeti kaip jau iprasta kasvakara tesioginius pokalbius su kitais zmonemis ;]
-
Šiandienos tema: Lygios teisės tarp vyrų ir moterų.
Jai turite ka pasakyti, prasome nesnausti ir pasikviesti mus i savo skype kontaktus, (mano asmeninis skype name: wwwbanditt1)
Tikrai pasuksime jai noresite ir jums ;]
Jai neprilus mums internetas tad laidoje galesite girdeti kaip jau iprasta kasvakara tesioginius pokalbius su kitais zmonemis ;]
-
Šiandienos tema: Lygios teisės tarp vyrų ir moterų.
Jai turite ka pasakyti, prasome nesnausti ir pasikviesti mus i savo skype kontaktus, (mano asmeninis skype name: wwwbanditt1)
Tikrai pasuksime jai noresite ir jums ;]
Ar ne tęsinys Lietuvos ryto straipsnio http://www.lrytas.lt/-12108546111208729 ... %C4%85.htmN3xt wrote:Šiandienos tema: Lygios teisės tarp vyrų ir moterų.
Vien komentarų virš 800 jau yra
Lietuvos rytas wrote:Tomas Vingys: „Bobos turi žinoti savo vietą“ (842)
Bandžiau žmoną dresuoti, bet kur tu išdresuosi nuodingą gyvatę. "Reuters"
Tomas Vingys
2008-05-16 07:52
Atleiskite už posakį, bet bobos šiais laikais visai „išpindėjo“. Žodžio negali ištarti, o jau spiegia apie lygias teises ir diskriminaciją. Šiandien visam kolektyvui aiškinau: bobos turi būti savo vietoje. Ir ta vieta tikrai ne solidžiame šefo kabinete. Kai firmos galva tampa moteris, gero nelauk. Kai ją ima purtyti priešmenstruacinės isterijos, verslą išsyk ištinka koma.
Kai prie pietų stalo kolegoms dėsčiau šias mintis, vyrai sėdėjo nudelbę akis ir srėbė barščius. Supratau, kad tylomis jie man pritaria, tačiau bijo šalia sėdinčių moterų. „Tu mačistas, Tomai“, „Kaip tau ne gėda taip kalbėti, juk pats dukrą augini“, „Jūs visi esate kiaulės ir niekaip neatsikratote viduramžių laikų mąstymo“, – ne kiekvienas vyras gali išklausyti tokią kaltinimų laviną. Stipriosios lyties atstovai dabar virsta silpnosios lyties atstovais ir bijo tas užsispyrėles tramdyti. Aš esu tikras vyras. Ramiai išklausiau, nesiginčijau – jokios prasmės su bobomis ginčytis. Grįžęs į kontorą pareiškiau išeinąs iš darbo. Viskas. Man gėda dirbti ten, kur moterys paėmė valdžią.
Kontoroje visi žino – jei skyriaus vadovu būtų paskyrę mane, darbai eitųsi kaip iš pypkės. Jei kas nors strigtų, paskambinčiau užsakovui ir pakviesčiau išgerti. Prie degtinės butelio visi reikalai sparčiai tvarkomi. O ką gali padaryti viršininkė moteris? Negi ji siūlys: „Petrai, reikia mums sugerti“? Į ją, kaip į ufonautę, pažiūrėtų. Moteris gali tik kavos pakviesti, o kava kelia kraujospūdį, ir problemos tik aštrėja.
Bent jau seksualiai ji rengtųsi – tada išminties spragas didelė krūtinė uždengtų. Tačiau mūsų viršininkė emancipuota, ji nė už ką nesiraitys su verslo partneriais kamasutros pozomis. Tai neva žemintų jos orumą. Kažkada draugiškai ją pakirkinau – per firmos vakarėlį mestelėjau į iškirptę ledo gabalėlį. Maniau, bus puikus pokštas. O ji apie seksualinį priekabiavimą ėmė vapėti ir teismais grasinti.
Kiekvienas rytas, kai ji ateina prie mano stalo papliurpti, yra už nakties baisiausius košmarus baisesnis. „Tomai, norėčiau su tavimi pasikalbėti, – pradeda ji klastingai šypsodamasi. – Vakar vakare eidama miestu žiūrėjau į paniurusius žmonių veidus ir mąsčiau, ką būtų galima padaryti, kad visiems gyventi būtų geriau. Ir kilo man idėja, kad galėtume sukurti produktą X, kuris palengvintų jiems buities rūpesčius“.
Jau vien nuo tokios įžangos mane purto. Visai aš nenoriu girdėti, kaip ji aukštakulniais miestu taukšėjo ir mintijo apie pasaulio gelbėjimą. Verslas niekada nebuvo pasaulio gelbėjimas. Verslas yra kova su konkurentais. Konkurentai negamina produkto X, konkurentai gamina produktą Y, ir jiems sekasi daug geriau nei mums. Todėl mes irgi turėtume gaminti produktą Y, o kitus išstumti iš rinkos.
„Tomai, na, tu pradėk mąstyti pagal žydrųjų vandenų strategiją. Vietos rinkoje visiems užteks“, – ta neišmanėlė drįsta man, dešimt metų dirbusiam ekspertui, taip paprieštarauti.
Mano koja po stalu ima nervingai krutėti. Norisi atsistoti ir išeiti, bet negaliu taip pasielgti, nes aš tik pavaldinys, o ji viršininkė. Ji uždirba daugiau už mane, nors proto galvoje – ne daugiau kaip pas „Dviračio žynių“ blondinę. „Verslo principai dabar kitokie nei prieš dešimt metų. Kai pasaulį valdė agresyvūs vyrai, buvo vertinama kova. Dabar jau aišku, kad bendradarbiavimas yra sėkmės paslaptis“, – nesuprantu, iš kokių serialų ta kalė prisirinko tokių saldžių frazių. Vemti verčia girdint, kad ne tik mūsų kontora, bet ir visas pasaulis subobėjo.
Gražus buvo gyvenimas prieš trisdešimt metų. Kai mano tėvukas, visuose Žirmūnuose garsus santechnikas, grįždavo iš darbo, visi tupėdavome it pelės po šluota. Jis įsijungdavo televizorių, o mama bėgdavo šildyti vakarienės. Niekada ji tėvui nepriekaištaudavo, kad jis prakaitu dvokia ar degtinės stikliuką išlenkęs – suprasdavo, kad vyras sunkiai dirbo. O jei kas nors jai būtų pasakęs, kad vyrai turi skustis (girdėjau tai ne iš vienos šiuolaikinės moters), tik pirštą prie smilkinio mama būtų pakraipiusi.
Ech, kad dabar būtų tokių nuostabių ir protingų moterų, kaip mano mama. Ji viską suspėdavo – ir ligoninėje sesele dirbo, ir šeimos rūbus rankomis mazgodavo, ir kambarius iki blizgėjimo šveisdavo, ir skaniausius cepelinus gamindavo. Svarbiausia, ji mums, trims vaikams, įskiepijo supratimą, kad tėvo žodis yra šventas. Todėl ir užaugome padoriais žmonėmis.
Dabar gyvenimas – ne gyvenimas. Kai grįžtu iš darbo nukankintas viršininkės, užpuola tokia pat emancipuota žmona. Po nėštumo (tai buvo prieš ketverius metus) priaugo toną lašinių, tačiau vos tik užsimenu apie dietas, iškart puola man aiškinti, kad turėčiau matyti jos vidinį grožį. To vidinio grožio aš nei matau, nei girdžiu. Kasdienės poemos „išplauk grindis... išplauk grindis... tu žadėjai... išplauk grindis... ir indai neplauti... koks tu vyras... bent šiukšles išnešk“ tikrai nelaikyčiau vidinio grožio apraiška. Mano mama kartą bandė ją atvesti į protą, aiškino: „Geriau pati išplautum per dvidešimt minučių, mažiau pavargtum nei nuo zyzimo“. Tai ji mano mamai pareiškė, kad toks mąstymas yra senamadiškas.
Bandžiau žmoną dresuoti, bet kur tu išdresuosi nuodingą gyvatę. Užšėriau visai nestipriai, jokių mėlynių neliko – tai ėmė šnypšti, kad į policiją kreipsis. Neva keliantys prieš moterį ranką vyrai kalėjimuose turi sėdėti su žmogžudžiais. „Paduosiu pareiškimą skyryboms, o butą ir vaiką man priteis, nes aš moteris“, – greitai išbėrė ir dar trenkė antausį. Man nusviro rankos. Supratau, kad ji teisi. Ji gali mane terorizuoti, o aš – ne. Tokia jau mūsų visuomenė.
Man baisu, kuo užaugs dukra, tokį pavyzdį matydama. Jau ir dabar ji nuteikta prieš tėvą. Grįžtu pavargęs, o ji laksto aplink ir klykauja. Užuot ją sudrausminusi, mano brangioji mane uja: „Pažaisk su vaiku, pažaisk. Dukryte, nunešk tėčiui tą gražią lėlytę“. Jei dar būtų pagimdžiusi berniuką, gal ir pažaisčiau. Šautuvais pasišaudytumėme ar krepšinį išmokyčiau žaisti. O dabar negi aš, po darbų išsekęs, lėlėms plaukus šukuosiu.
Šiandien užėjo noras nusipirkti revolverį ir susivaryti kulką į smilkinį. Darbo nebeturiu, žmona ragana, o dukra greičiausiai kokia nors feministe užaugs. Jokios prasmės gyventi. O gal žudytis ir neverta – vis tiek jau tuoj ateis pasaulio pabaiga. Jei pasaulį toliau valdys bobos, jis tikrai sugrius.
Vyrai, siūlau susivienyti ir kurti vyrų partiją! Jei pritariate mano mintims, rašykite man laiškus vingys@hotmail.com
UAB "Parabolė" direktorius
Stepono duotas straipsnis: http://www.lrytas.lt/-12108546111208729 ... %C4%85.htmN3xt wrote:?Saulius wrote:Tas su bobom tai nemirtingas
Nepatingėjau ir šiandien paruošiau 'UNIT' klausytojams vos ne dovanėlę,
Tie kurie vertinate šiuolaikine europos šalių muziką, kviečiu isijungti UNIT radija šiandien 18 val,
Jūsų laukia kažkur 4 valandos muzikos NON-STOP, kurią sudarys europos šalių populeriausi šį mėnesi kuriniai, daina po dainos, valanda po valandos ;]
---
Jai atsiras parabolinių asmenų kurie nores ir pas save šitoki rinkinuką, progai pasitaikius galečiau tas dainas duoti, kad jums sukeltu į 'parabolės' FTP.
Tie kurie vertinate šiuolaikine europos šalių muziką, kviečiu isijungti UNIT radija šiandien 18 val,
Jūsų laukia kažkur 4 valandos muzikos NON-STOP, kurią sudarys europos šalių populeriausi šį mėnesi kuriniai, daina po dainos, valanda po valandos ;]
---
Jai atsiras parabolinių asmenų kurie nores ir pas save šitoki rinkinuką, progai pasitaikius galečiau tas dainas duoti, kad jums sukeltu į 'parabolės' FTP.
- martinuxxx
- Aktyvus narys