Abonentu lojalumo programos variantai

Moderators: Leonas, steponas

Kokia nuolaidų sistema geriausia?

I-ma
16
53%
II-ra
1
3%
III-čia
5
17%
IV-ta
1
3%
Keli litai man esmės nekeičia, svarbu paslaugos kokybė
7
23%

Total votes: 30

steponas
Šefas
Šefas

Abonentu lojalumo programos variantai

Post by steponas »

Dabar po visų BITĖS batalijų atsirado daugiau laiko ir galima būtų pakalbėti gana įdomia tema - abonentinio mokesčio nuolaidas (lojalumo programa), kad būtų patenkintos abi pusės - ir abonentai ir Parabolė.
Artėja diena, kai Plungės ir Telšių KTV ir interneto tinklai bus optika sujungti į vieną tinklą (planuoju darbus baigti rugsėjo 1 d.) ir aišku norėtūsi, kad ir mokėjimo sąlygos būtų abiejuose miestuose vienodos.
Dabar svarstau variantus:
:arrow: I-mas variantas - būtų toks kaip dabar Plungėje - nuolaida priklausomai nuo kiekvieno abonento stažo, kiekvienam abonentui atskirai nuo 5 iki 10 ... 15 % taikoma ir KTV ir interneto abonentiniam mokesčiui.
Šitos sistemos pliusas yra tas, kad senesni abonentai prieš palikdami mus gal pagalvos ir pasvarstys ar tikrai verta rizikuoti, nes jeigu nepasiseks, grįžus reikės vėl mokėti daugiau - stažas 0.
Minusas - nėra kaip skatinti naujus abonentus, kad jie pas mus norėtų ateiti ir minusas dar yra, kad pasiekus 3 metų stažą nuolaida jau nebedidės.
:arrow: II-ras variantas - nuolaida visai laiptinei arba visam namui nuo to kiek % butų naudojasi mūsų paslaugomis. Pavyzdžiui jei naudojasi 20...30% visų namo ar laiptinės butų - 5% nuolaida.
Ir taip nuolaida tolygiai didėtų iki 20 ... 25 %, kol prisijungs koks 80 ... 90% namo butų.
Kai prisijungusių butų kiekis name pasiekia šia 80 ... 90% ribą, nuolaida visiems namo abonentams ryškiai padidėja iki kokių 35 ... 40%.
Aišku nuolaidų sistema taikoma tiek internetui, tiek KTV paslaugai.
Jeigu neišeina susiorganizuoti visam namui, ar laiptinei, tai gal pavyktų nors susiorganizuoti visam aukštui. Prie namo, ar laiptinės nuolaidos dar taikyti papildomą nuolaidą ir visam aukštui, jeigu visi to aukšto butai prisijungė.
Pliusas čia jau yra tas, kad nuolaida galėtų didėti priklausomai nuo pačių abonentų. Gal tada atsiras kaimynų agitacija, nes norint gauti didžiausią nuolaidą jau kaimynams reikės ir susitarti ir jau jeigu kuris norės palikti Parabolę jau gal jam bus nepatogu prieš kaimynus, kad juos pavedė.
Minusas - gal biškį negerai man gausis - kuo daugiau name prisijungusių butų - tuo mažiau uždirbsiu nuo vieno buto, bet gal sumoje ir visai neblogai gali gautis.
:arrow: III-čias variantas būtų mišrus ir apjungiantis visas nuolaidas.
Aš mokėjimo pranešime pateikčiau konkrečias sumas pavyzdžiui:
Mokėjimo pranešimas wrote: Priskaičiuota:
Abonentinis mokestis už kabelinę televiziją .... 27.80 Lt
Abonentinis mokestis už internetą ................. 40.00 Lt
Priskaičiuota VISO ........................................ 67.80 Lt
Nuolaidos:
1. Nuolaida už stažą ........................................ 0.00 ... 2.00 Lt
2. Nuolaida, kad naudojiesi abiem paslaugom ... 2.00 Lt
3. Nuolaida nuo to kiek procentų namo butų naudojasi mūsų paslaugomis... 0.00 ... 5.00 Lt
4. Nuolaida, jeigu name daugiau kaip 80% butų naudojasi mūsų paslaugomis ... 5.00 Lt
5. Nuolaida, jeigu laiptinėje daugiau kaip 80% butų naudojasi mūsų paslaugomis ... 3.00 Lt
6. Nuolaida, jeigu aukšte visi butai naudojasi mūsų paslaugomis ... 2.00 Lt
Nuolaida VISO ... nuo 0.00 iki 19 Lt
Tada turint maksimalias nuolaidas MOKĖTI už KTV ir internetą reikėtų tik 48.80 Lt, o be nuolaidų - 67.80 Lt

Manau, kad dirbant šia kryptimi galima pasiekti, kad bendra nuolaida pasiektų net 40%.
Mokestis tokiam abonentui tada kistų gana ryškiai - nuo 40 Lt iki 67.80 Lt.

:arrow: IV-tas variantas - priklausomai nuo naudos, kurią Parabolė gauna iš konkretaus namo.
Tai yra nuo sumos dydžio, kurią sumoka visi namo gyventojai kartu paėmus. Kuo daugiau abonentų, kuo daugiau visi ima paslaugų ir kuo daugiau visi sumoka - tuo visiems didesnis nuolaidos procentas.
Sakysim visiems namo gyventojam kartu paėmus per mėnesį už mūsų paslaugas (ir internetą ir KTV) išeina sumokėti be nuolaidų 200 Lt, tada kiekvienam taikoma nuolaida būtų 2 ... 5%.
Jeigu suma didesnė - sakysim namas bendrai turėtų sumokėti 2000 Lt - tada nuolaida kiekvienam jau būtų didesnė taikoma - gal koks 15 ... 20%.

Dėl konkrečių skaičių dar reikia skaičiuoti. Aš tik patį principą noriu jums išaiškinti. Manau mane suprasite. Jei nesuprasite - pasiklauskite.
Aišku aš skaičiuodamas pasistengčiau įvertinti, kad perėjimo momentu plungiečiai praktiškai nepatirtų jokio nuostolio dėl nuolaidų sistemos pasikeitimo.

Čia buvau pateikęs konkrečius skaičius kiek kuriame name procentų butų naudojasi mūsų paslaugomis, bet man kai kurie žmonės pataria to nedaryti ir aš dabar pateikiu tik apibendrintus skaičius. Mūsų paslaugomis besinaudojančių būtų kiekis name svyruoja:
:arrow: Plungėje nuo 20 iki 85 %
:arrow: Telšiuose nuo 10 iki 70 %

Prieš balsuodami pagalvokite ir apie tai, kad pasirinkus I-mą variantą naujam abonentui iki metų reikėtų mokėti pilną kaina ir maksimali nuolaida būtų 15 ... 20 % turint 3 metus stažą ir čia jau viskas - daugiau nedidėtų, o pasirinkus II-rą, III-čią ar IV-tą variantą ir naujas abonentas jau gautų nuolaidą ir priklausomai nuo žmonių aktyvumo galima būtų pasiekti gal net iki 40% nuolaidą.
Gal verta rizikuoti :?:
Negi geriau žvirblis saujoj, negu briedis miške :)
Last edited by steponas on Thu Apr 24, 2008 8:05 pm, edited 27 times in total.
UAB "Parabolė" direktorius
M-artin
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by M-artin »

Man asmeniškai labiau pirmas variantas patiko, kiek "užsidirbai" stažo tiek ir turėsi nuolaidos.
O gal vertėtų dar padaryt kokią nuolaidėlę ir KTV paslaugoms, arba: imant internetą + ktv ta nuolaida taikoma interneto ir ktv sumai, pvz jei imi Spartųjį - 3 ir mažajį ktv paketą tai 40+13,18=53,18 ir jei abonentas turi daugiau negu kokius 8m. stažą tarkim jam taikoma 15%, tai išeitų nuolaida apie 8Lt. :D O jei turima tik internetas, tai tada ir skaičiuojama 15% nuo interneto.
Galima kitam protingai patarti, bet negalima kito išmokyti protingai elgtis.
martinuxxx
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by martinuxxx »

Visiškai pritariu M-artin ,nors mano name tikrai nemažai pasijungusių parabolę.Kiek pats užsidirbi tiek ir turi 8)
Image
stepas.b
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by stepas.b »

Žinoma, pirmasis variantas. Nes jauti, kad yra kreipiamasi ne į avių bandą, o į kiekvieną individualiai.
nice
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by nice »

stazas pas ane 7m :lol: idomu idomu pirmas geresnis bet antras irgi mano namui tiktu renkuosi antra
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

Iš pirmų atsiliepimų jau matau, kad nelabai aiškiai surašiau ir jūs nesupratote pagrindinio dalyko - nuolaidos taikomos ir KTV ir internetui.
Iš žmonių, kurie nenori rašyti viešai gavau pasiūlymą padaryti dar ir trečią varijantą ir gerai išaiškinus padaryti balsavimą iš naujo. Todėl prašau pirma gerai įsigilinti į varijantus ir pasvarstyti ne tik savo naudą, bet ir ta linkme koks varijantas Prabolei neštų didžiausią naudą - didintų abonentų kiekį ir gaunamas pajamas.
jumakavec
Naujokas
Naujokas

Post by jumakavec »

Manau, kad 2 variantas netinka, nes jei gyveni tokiame name, kur vien tik seni gyventojai, tai gali verstis per galvą, bet tu jų neprikalbinsi jungtis, ir jokios nuolaidos negausi, nors tu pats ir turėtum prisijungimo stažo. Todėl man labiau priimtinas 1 variantas.
ma43
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by ma43 »

man visi variantai vienodai "sviecia" .del manes 2,3 litai esmes nekeicia ,svarbu kad inetas dirbtu normaliai ir as jausiuos normaliai . o jums manau reiketu skatint naujus abonentus ateiti . gerai kai visi kaimynai draugiski ,bet deja siais laikais ..........bijok vaika perspet kad spjaudosi kaip ... kur papuola o tai mama pati atkersys .rasi masina nulauztu veidrodziu .
nojaus laivą pastatė mėgėjas , titaniką - profesionalas .
didzioji didybe zmogaus slypi jo paprastume .
M-artin
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by M-artin »

Bet IV - tas variantas irgi toks nelabai man aiškus. Vienam name gali būti 2 laptinės po 2 butus, o kitame 4 laiptinės po 3 ar net 4 butus. Tai kuo didesnis namas, tuo didesnė tikimybė, kad jis daugiau ir "atiduos" Parabolei pinigų. Nebent reikėtų visą tą sumą dalint iš butų sakičių ir kiek gaunasi kiekvienam butui... :roll:
O šiaip man labiausiai patiko I-mas ir 3 -čias.
Galima kitam protingai patarti, bet negalima kito išmokyti protingai elgtis.
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

M-artin wrote:Bet IV - tas variantas irgi toks nelabai man aiškus. Vienam name gali būti 2 laptinės po 2 butus, o kitame 4 laiptinės po 3 ar net 4 butus. Tai kuo didesnis namas, tuo didesnė tikimybė, kad jis daugiau ir "atiduos" Parabolei pinigų. Nebent reikėtų visą tą sumą dalint iš butų sakičių ir kiek gaunasi kiekvienam butui... :roll:
O šiaip man labiausiai patiko I-mas ir 3 -čias.
Aišku čia didžiausią nuolaidą gaus dideli namai su daug abonentų, bet galima paskaičiuoti nuolaidą ir taip, kad įvertinti kiek vidutiniškai vienas namo butas atiduoda naudos
Pavyzdžiui:
:arrow: yra 50 butų namas, kuriame 20 abonentų moka po 25 Lt ir viso gauname 500 Lt/mėn.
Tada vieno santykinio buto naudingumas būtų 500/50=10 Lt
:arrow: yra 10 butų namas kuriame 7 abonentai sumoka irgi po 25 Lt ir viso gauname 175 Lt. Tada vieno santikinio buto naudingumas yra 17,50 Lt
Aišku pagal tokią metodiką skaičiuojant naudingesnis yra šis mažesnis namas ir nuolaida jame gyvenantiems būtų didesnė.
nitro
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by nitro »

Pasirinkau pirmaji varianta del keletos priezasciu, bet svarbiausia is ju kad naudojames paslaugomn individualiai tai ir nuolaidos tegu buna individualios
90% dėl avarijų kalti vyrai - Kodėl? Nes mašinų raktelius duoda moterims!
martinuxxx
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by martinuxxx »

Tik pirmas variantas,kadangi jus P.Steponai,nežinot kokie dabar yra kaimynai,bent jau mano,visi žiuri sau naudos,ir tikrai nieko nedarys kad kažkam butu kažkas pigiau,dar specialiai padarys antraip kad tik negautum nieko.Taigi aš už pirmą variantą.Jau anksčiau apie tai buvau minėjęs kai buvo kalba apie 50 lt už naujai atvestą abonentą.
Image
stepas.b
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by stepas.b »

Matau, kad pasiūlymai redaguoti ir tokiu atveju pats individualiausias variantas mano galva dabar yra trečiasis - žmonės migruoja, keičia gyvenamas vietas, todėl yra labai svarbu visur su savim nešiotis tą užsitarnautą stažą. :roll:

Antra vertus, dabartinė situacija Parabolėj mane absoliučiai tenkina (kaip išimtis galėčiau paminėti nebent keletą smulkmenų).

Trečia vertus, ar šis klausimas dabar Parabolei prioritetinis? Juk turim neišspręstą WEB dizainą, neišnaudotas galimybes diegiant klientų savitarną ir t.t. Todėl čia ir dėčiau visas pastangas, nenukreipdamas dėmesio kitur. Bet šefas čia ne Stepas, o Steponas :lol:
N3xt
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by N3xt »

Tikrai protingas varijantas kaupti staza, bei siuliti nuolaidas net nuo bendro namo naudojimo, tai stimulas rekomenduoti kaimynams naudotis 'Paraboles' paslaugomis, beto tikrai tokias rekomendacines sistemas vertetu isitvirtint, bei pasiuliti uz tai premijas. Tai teikia stimula zmogui naudotis pigesnemis paslaugomis, bei kelti sau stazuote - tai savotiskas zaidimas, konkurencija pries kitus ir panasiai, nera ko slept, nevienas tikrai del reitingo pasistengtu, juk tai kazkoks pasiekimas, nesvarbu kad ne versla suka, bet pvz zaidzia internete online zaidimus, is ju irgi jokios naudos bet tai populeru, tad kodel sau lygi nepasikelus ir uz tai negasvus siokiu tokiu nuolaidu :] Geriau galva pasukus galetu susikurt kazkokia sistema lygiams, ka tai butu naudinga tiek UAB 'PARABOLE' imonei, bei vartotojui ;]
Image
_LArX_
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by _LArX_ »

N3xt wrote:bet pvz zaidzia internete online zaidimus, is ju irgi jokios naudos bet tai populeru,
Oj klysti :lol:
Locked