Greitieji traukiniai ir arkliniai vežimukai

Moderators: Leonas, steponas

Ar perskaitėte mano kurybos "šedevrą" iki galo?

Perskaičiau ir patiko
17
63%
Persakaičiau, bet nelabai ką supratau
6
22%
Pradėjau skaityti ir mečiau - niekus čia tauziji
1
4%
Net nepradedu tokių ilgų skaityti - nuobodu baisiausiai
3
11%
 
Total votes: 27

User avatar
natrix
Aktyvus narys
Aktyvus narys
Posts: 507
Joined: Tue Jul 18, 2006 4:15 pm
Location: Telšee

Post by natrix »

Radau tokią naujieną:
,,Bangoro universiteto Velse (D. Britanija) mokslininkai pranešė sukūrę itin sparčią plačiajuosčio interneto technologiją, kurią naudojant duomenys parsisiunčiami 100 kartų greičiau, nei naudojant dabartinius spartaus ryšio kanalus.
Pasak universiteto mokslininkų grupės atstovo Jianmingo Tango, labai svarbu, kad naujoji technologija yra suderinama su dabartine optinių tinklų infrastruktūra, todėl fiziškai keisti šalyje veikiančių šviesolaidžių tinklų nereikės.
Atradimas padarytas vykdant ES finansuojamą nuotolinio darbo projektą „Alpha“, skelbia „The Inquirer“. Kai kuriuose Velso regionuose beveik ketvirtadalis gyventojų (beveik 23 proc.) neturi galimybės naudotis plačiajuosčiu ryšiu.
Aiškindami naujosios technologijos pranašumus Bangoro universiteto mokslininkai pateikia tokį pavyzdį – naudojantis ja vos per 1 minutę galima parsisiųsti 15 įprastinės trukmės Holivudo filmų. Tyrėjų grupė taip pat pranešė, kad ši technologija gali iki 75 proc. atpiginti vartotojams teikiamas plačiajuosčio interneto paslaugas. Galinė šios technologijos įrangos kaina, pasak jos kūrėjų, neturėtų viršyti dabartinio mokesčio už plačiajuosčio ryšio paslaugas.
Naujosios technologijos kritikai atkreipia dėmesį į tai, kad vartotojams reikalingas ne tik asimetrinis ryšys. Pasak jų, duomenų išsiuntimo sparta šiuo metu tampa ne mažiau svarbi, nei jų parsisiuntimo greitis. Kritikų teigimu geras pavyzdys galėtų būti itin asimetriškas „Prestel“ duomenų perdavimo tinklas. Jis esą gerai užsirekomendavo kai kuriose verslo srityse, pavyzdžiui, draudimo ir kelionių šakose, tačiau nesusilaukė didelės sėkmės masinėje rinkoje.".
Image Image
User avatar
steponas
Šefas
Šefas
Posts: 5109
Joined: Thu Aug 08, 2002 12:22 pm
Location: Kaunas
Contact:

Post by steponas »

natrix wrote:Radau tokią naujieną:
,,Bangoro universiteto Velse (D. Britanija) mokslininkai pranešė sukūrę itin sparčią plačiajuosčio interneto technologiją, kurią naudojant duomenys parsisiunčiami 100 kartų greičiau, nei naudojant dabartinius spartaus ryšio kanalus...
Čia vat ir suveikia lietuvių liaudies patarlė: neskubėk ir būsi pirmas :!:
Yra didelis menas viską padaryti laiku:
:arrow: paskubėsi padaryti, atsiras koks nors naujas dalykas ir jeigu jis bus plačiai naudojamas - turėsi keisti visą įrangą
:arrow: ilgai svarstysi, neskubėsi daryti - kiti nusineš tavo kąsnį

Rusiškai šitas dalykas vadinamas "imeet niuh", o lietuviškai būtų "turi uoslę", bet rusiškas pasakymas kažkaip lyg ir stipriau skamba :?
Kažkaip iki šiol aš velniškai laiku viską padarydavau ir tikrai tas rusiškas pasakymas man kaip ir tiko :)
UAB "Parabolė" direktorius
User avatar
N3xt
Aktyvus narys
Aktyvus narys
Posts: 413
Joined: Sat Mar 08, 2008 5:42 pm
Location: Telšiai
Contact:

Post by N3xt »

Taip, labai taiklus pasakymas jog negali lekt, bet negali ir snaust.
Kad ir atlikes viska laiku ir sakykim sekmingai, negali uzmerkt akiu, o priesingai turi buti budrus dalyvis visur, ziureti kas kur vystosi ir paciam vystitis pagal naujoves.
Priesingu atveju atsibusi, kada busi nebeidomus, o kada reiks iskart viska dasigint iskart, retas atlaikys ta, geriau jau pastoviai, bet palaipsniui ir svelniai keliauti kartu :]
Cia mano zodziais 'lizinginis' gyvenimas - kada pastoviai save investuoji, kad pasiekt tiksla, o ne iskart bandai atsiskaityt (siuo atveju viska uzgrobt)
Image
Post Reply