Interneto greicio testavimas
- yabadabadu
- Aktyvus narys
neisivaizduoju ish kur tu zinai apkrauta ji ar ne :/ bet jeigu tu sedi kartu su martinuxxx ant to pacio cisco pas kuri 1k global session uzshstatyta tai neisivaizduoju kaip ji gali buti neperkrauta. cisco tas pats kompiuteris tik specializuotas. pabandyk panarsyti su 1 explorer atidarytu ar kad ir su 10 o paskui su 1000, ar bent 200. tie visi matavimai kur leonas bruka yra niekiniai - visiems iskaitant leona jau atsibodo dirbti darba ir ziuri tik kaip atsifutbolinti. o tu begi puti i ta pacia duda ir sauki kad tau viskas chiki... na chiki tai chiki - daugiau forume nebesiskusk tada :/
ir atgailauju kad anksciau nesigilinau i tas lenteles kur cia visi ish lubu daret... bet rezultatas buvo aiskus sekancia diena kai martinuxxx (kuris berods bus cia protingiausias ish visu) nubego i ta pati nauja plana - neishgasdinbot jo visai. ir nesuprantat kur yra p2p blogybe...
ash irgi tada bbd - man uztenka ka gaunu uz tuos pinigus kuriuos moku. bet tegul nei Stepoans neverkia kad babkiu ant optikos neturi su tokiais planais, nei likusieji neverkit kad tos optikos dar ilgai nebus :/
ir atgailauju kad anksciau nesigilinau i tas lenteles kur cia visi ish lubu daret... bet rezultatas buvo aiskus sekancia diena kai martinuxxx (kuris berods bus cia protingiausias ish visu) nubego i ta pati nauja plana - neishgasdinbot jo visai. ir nesuprantat kur yra p2p blogybe...
ash irgi tada bbd - man uztenka ka gaunu uz tuos pinigus kuriuos moku. bet tegul nei Stepoans neverkia kad babkiu ant optikos neturi su tokiais planais, nei likusieji neverkit kad tos optikos dar ilgai nebus :/
lietuvis lietuviui pats geriausias uzkandis
martinuxxx niekur neperėjo tebesėdi ant I-2(M3). Juk Steponas minėdavo, kad CISCO apkrauti ne daugiau 50%, ar čia tie rodikliai nieko nereiškia?
Va paėmiau tą patį failą ir siunčiau į 2 skirtingus hostingus, vienas užsieny, kitas LT.
Va paėmiau tą patį failą ir siunčiau į 2 skirtingus hostingus, vienas užsieny, kitas LT.
Galima kitam protingai patarti, bet negalima kito išmokyti protingai elgtis.
Man čia padėti gali tik paslaugos kainos padidinimas, o sumažinus sesijų skaičių abejoju ar nuo to daug mažiau srauto pirkti reikės, kad kažkas realiai pasijaustų.yabadabadu wrote:bet tegul nei Stepoans neverkia kad babkiu ant optikos neturi su tokiais planais, nei likusieji neverkit kad tos optikos dar ilgai nebus :/
O visos įrangos apkovos matosi įrangos monitoringo grafikuose ir dar nemačiau, kad CISCO procesoriai būtų apkrauti daugiau kaip 60% ar RAM pritrūktų. Realiai beveik visada piko metu pocesorius balansuoja ties 40 ... 50% riba.
UAB "Parabolė" direktorius
- yabadabadu
- Aktyvus narys
atsakykit i viena paprasta klausima: kiek ishviso bendrai man priklause upload speed spalio menesi?steponas wrote:Man čia padėti gali tik paslaugos kainos padidinimas, o sumažinus sesijų skaičių abejoju ar nuo to daug mažiau srauto pirkti reikės, kad kažkas realiai pasijaustų.
P.S. martinuxxx tikria plano i spartuji nepasikeite?
- yabadabadu
- Aktyvus narys
Jo mane irgi sunervino, kad vėl vienodą košę padarė neatskyrę. Jis tiesiog perėjo ant kito CISCO, nes buvo skirstomi visi abonentai daugmaž vienodai ant kiekvieno CISCO ir kas norėjo taip galėjo IP pasikeist...yabadabadu wrote: tai tiesiog ant kito cisco isejo be plano keitimo? taip irgi buvo galima? kokia prasme buvo tada tuos cisco atskirti?
Galima kitam protingai patarti, bet negalima kito išmokyti protingai elgtis.
Nuo spalio mėnesio niekas nesikeitė, o ir iki spalio tik pasikeitė kada buvo dvigubai padidinti greičiai naktį.yabadabadu wrote:kiek ishviso bendrai man priklause upload speed spalio menesi?
Šitie planai yra sudaryti kokiais 2002 ... 2003 metais ir nuo to laiko nieks juose lyg nekito, išskyrus padidintą greitį nakį.
Nekažinkiek aš to srauto sutaupyčiau atskyręs katilus ir siublius prispaudęsM-artin wrote:Jo mane irgi sunervino, kad vėl vienodą košę padarė neatskyrę.
Pinigine išraiška būtų nedaug, o triukšmo patikėkit labai daug ir konkurentai tuoj tuo pasinaudotų.
Jau ir dabar pagrindinis konkurentų argumentas yra - "pas mus nėra jokių ribojimų".
Pasitariau su Šiaulių "Splius" vadais, nes jie pirmieji tą pradėjo ir visą laiką apribojimus taikė. Dabar jau jų nuomonė pasikeitė ir tas duomenų skaičiavimas beveik neapsimoka, o ateityje, kai plačiai įsigalės visokios video paslaugos, iš viso bus nesąmonė.
Vinintelis teisingas kelias yra srautų valdymo sistema pagal servisų prioritetus, bet šiuo metu tai mums neįkandama - 40 ... 50 tūkstančių eurų. Pirma reikia Plungę su Telšias sujungti ir optiką Telšiuose įvesti, o jau tada bus galima ir šią sistemą nusipirkti ir pasikurti.
- yabadabadu
- Aktyvus narys
kaip mes skirtingai mastome...steponas wrote:Nekažinkiek aš to srauto sutaupyčiau atskyręs katilus ir siublius prispaudęs
Pinigine išraiška būtų nedaug, o triukšmo patikėkit labai daug ir konkurentai tuoj tuo pasinaudotų.
Jau ir dabar pagrindinis konkurentų argumentas yra - "pas mus nėra jokių ribojimų".
Jums atrodo kad pagrindinio puslapio dizainas nesvarbu, svarbu kiek ten visokiausiu uzkaboriu yra kuriuose neimanoma susigaudyti. man atrodo kad svarbiau aiskus ir paprastas dizainas su pagrindinemis funkcijomis o ne velyku kiausinis.
Jums atrodo kad kazkoks triukshmas tarp keliu nenaudingu klientu yra svarbiau nei visu likusiu klientu gerove... jeigu tie visi triukshmautojai isheis tai nedaug ir prarasit ka - srauto tik sutaupysit. mano durna galva mazai sunaudoajntys klientai yra kur kas svarbiau nei tie garsiai sukaujancios siurbeles. idomu, jeigu tie 10% siubeliu isheitu kiek Jus prarastumete per menesi ir kiek galetumete sutaupyti ant kanalo pirkimo? nebandet skaiciuoti? ir galu gale niekur jie neisheitu - ner geriau vistiek...
o siauliu kabelinej kita situacija nelabai tinkanti lyginti su mumis :/
Kad prie gerai veikiančios įrangos ir prie nesikišančio BITĖS kanalo visiems turi būti gerai ir tie riboti planai neturi jausti jokio skirtumo. Mantas seka įrangos monitoringo, BITĖS tinklomato ir PING'ų grafikus ir žiūri, kad visur būtų tvarka ir reikalui esant užsako srauto. Čia tik paskutiniai BITĖS fokusi privedė prie to, kad visokius velnius pradėjau galvoti.yabadabadu wrote:Jums atrodo kad kazkoks triukshmas tarp keliu nenaudingu klientu yra svarbiau nei visu likusiu klientu gerove... jeigu tie visi triukshmautojai isheis tai nedaug ir prarasit ka - srauto tik sutaupysit. mano durna galva mazai sunaudoajntys klientai yra kur kas svarbiau nei tie garsiai sukaujancios siurbeles. idomu, jeigu tie 10% siubeliu isheitu kiek Jus prarastumete per menesi ir kiek galetumete sutaupyti ant kanalo pirkimo? nebandet skaiciuoti? ir galu gale niekur jie neisheitu - ner geriau vistiek...
o siauliu kabelinej kita situacija nelabai tinkanti lyginti su mumis :/
Finale viskas atsiremia tik į planų greičius ir į perkamo srauto kiekį. Aišku, jeigu ne siurbliai, būtų galima ribotiems planams greičius didinti, tik čia vėl problemą - mėnesio pradžioje visi turi neišnaudotus GB ir įjungs pompas. Tada vėl bus sena dainelė - tūks srauto.
Kai įsigysiu srautų valdymo sitstemą, iš viso atsisakysiu bet kokio valdymo pagal atsisiūstų duomenų kiekį.
Aš nežinau visų techninių plonybių, bet kad siurbikai būtų kažkuo naudingi ir su jais reikėtų taikstytis - tikrai darosi keistoka. Prieš kokį mėnesį mūsų temose tie atskiri katilai buvo linksniuojami kaip koks išganymas - šiandieną pasirodo jie ne tokie jau ir naudingi. Akibrokštą davėt patys: šiandieną visko lyg ir pakanka, bet juk įsibėgėja visokie video, reikalaujantys didelių pralaidumų - taip, kad lūžti galim bet kada... Ar tik ta 50 000 eurų kainuojanti aparatūra ir nebūtų kartais prioritetiškesnė, nei mums atrodo dabar? Bet šviesolaidis jau pradėtas ir įsibėgėjęs - o viskam lėšų - nėra... Tikrai nesaldi verslininko duona
Šitų video servisų Lietuvoje dar nėra, apie kuriuos čia kalbate ir aš suspėsiu dar ir optiką pasatyti ir srautų valdymo įrangą įsigyti, nes KTV tinkle tokie servisai iš viso negali eiti.stepas.b wrote:bet juk įsibėgėja visokie video, reikalaujantys didelių pralaidumų - taip, kad lūžti galim bet kada... Ar tik ta 50 000 eurų kainuojanti aparatūra ir nebūtų kartais prioritetiškesnė, nei mums atrodo dabar? Bet šviesolaidis jau pradėtas ir įsibėgėjęs - o viskam lėšų - nėra... Tikrai nesaldi verslininko duona
- yabadabadu
- Aktyvus narys
tai Jus zhadate uzpirkti pakankamai srauto kad netgi piko metu nesijaustu trukumas? o likusia paros dali koks kanalo apkrovimas tada bus? ish mano puses tai skambes keistokai, bet man visa tai atrodo kazkoks kosmosas... ta prasme ishlaidavimas... jeigu 10% vartotoju butu kazkaip atskriti ir jiems ribojamos sesijos ar srautai ar dar kas nors, tai ir dabartinio kanalo uztekotu kiaura para delfistams juk ar ne? kazkaip neitiketinai skamba kai Jus zhadate del 10% abonentu tureti maziau pelno... man kazkaip nesuprantami tie dalykai :/