martinuxxx wrote:Na nieko čia nuostabaus,kaip ir andernete,tik ten darbuotojai ne tik giminėm suteikia interneta 10 mbps bet ir draugeliam,ir yabadabadu ne už minimalu mokesti o kaip kad steponas sakė, nemokamai
Dabar žentas ieško Lietuvoje darbo ir prisiklausiau visokiu dalyku apie algas. Tame tarpe ir įvairius priedus. Užsienyje tai net kažkokį gudrų pavadinimą (benifit) turį ir dėl to su darbdaviu yra kalbama ateinant dirbti.
Pavyzdžiui dabar žentui įmonė Danijoje apmoka:
Degalų išlaidas ir į kilometražo skaitiklį nežiūri - pila žentas kurą į savo ir dukros mašinas iki mėnesiui nustatytos sumas ir nebūna taip, kad jis tos sumos neišsemtų.
Įmonė kažkokią dalį jam apmoka ir už padangas, tepalus, apžiūras, remontą ir kitokius velnius.
Taip pat apmoka visas telekomunikacijų išlaidas: mašinoje įmontuotas mobilus telefonas, darbo mobilus telefonas, asmeninis mobilus telefonas, dukros (mano) mobilus telefonas, namų stacionarus telefonas.
apmoką visas interneto išlaidas - stacionariems namų kompamas aptarnauti (3 kompai) ir jo du laptopai su mobiliu interneto ryšiu (vienas mažiukas kelioninis, kitas didelis - darbinis).
apmoka visas keliones į Lietuvą dėl mokslų - mokosi Kaune medicinos akademijoje medicinos vadybos (vasrą turėtų baigti).
už dienas, kurias praleidžia mokydamasis (atrodo po savaitę į ketvirtį ir dar mažiausiai svaitę prasitrina po draugus), įmonė moka algą.
Kaip sakė žntas, kai kur dar į benifitus įeina ir tarnybinis butas ar namas šeimai ir mašina nauja šeimai ir atostogos šeimai - priklausomai kiek turtinga yra firma ir ant kiek tu esi firmai svarbus.
Nežnau kaip jam pavyks, bet ir čia Lietuvoje jis be alogos (5000 eurų į rankas) dar kaip vieną iš sąlygu iškėlė ir savo visas tokias išlaidas, kurias jo manymu turi dengti įmonė.
O aš esu ubagas ir savo darbuotojams galiu pasiūlyti tik šitiek ir tai jie tuom mažai kas naudojasi.
martinuxxx wrote:Dabartiniai laikai yra tokie kad baigęs 2 aukštuosius ir neturėdamas pažinčiu gali tekti eiti gatviu šluoti,o kitas pabaigęs vos vos 12 klasiu ir pažinodamas puse telšiu gali gan šiltoj vietoj sėdėti.Turiu daug tokiu pavyzdžių.
Tai yra ten, kur dirbti nereikia, o tik atlyginimą imti - valdiškam darbe savivaldybėje ar dar kitoje vietoje. Gali dar būti privačioje įmonėje, jeigu tėvas nenori, kad sūnus ar dukra visai dykinėtų, tai nors taip užima.
martinuxxx wrote:Na net pats savo kailiu esu patyres kaip viskas yra daroma N kartu greičiau ir pigiau jei tau paslaugų reikia iš pažystamo.
Normalus dalykas - draugas ar pažįstamas visada turi padėti savo artimui.
martinuxxx wrote:Ir pabaigai,visur yra korupcija tik ji progresuoja vienur daugiau kitur mažiau.
Privačiam versle korupcija kaip po sąvoka neegzistuoja. Čia yra tik apsimoka arba nepasimoka.
martinuxxx wrote:Jei jos nebūtų neturėtumėm Lietuvoj ~1000 milijonierių.(gal dabar yra daugiau,remiuosi senais duomenimis.)
Reikia labai džiaugtis, kad vis daugiau atsiranda mūsų tautiečių, kurie yra turtingi. Būnant šalia turtingo, o ne prie ubago, visada yra daugiau galimybių ir pačiam kažką daugiau iš to turėti.