I-mas nauju interneto planu projekto aptarimas

Moderators: Leonas, steponas

Locked
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

yabadabadu wrote:overbukingas 10 reiskia kad srauto nupirkta 10 kartu maziau nei parduota klientams?
Overbukingas 10 reiškia, kad plane kur abonetas turi turėti 1 mbps greitį tuo 1 mbps gali naudotis 10 abonentų, arba taip kaip jūs čia sakote, tik reikia dadėti žodį "garantuoto" saruto kur overbukingas yra 1.
Last edited by steponas on Sun Jan 13, 2008 12:18 pm, edited 2 times in total.
UAB "Parabolė" direktorius
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

stepas.b wrote:Na va, patys matot: vėl modemai, kabeliai ...
Kalba eina visai ne apie interneto ateitį arba kokiį jį mes ateityje įsivaizuojame. Kalba eina apie interneto verslą, kur už srautą reikia mokėti pinigus ir kokios kokybės internetą galima patiekti esant tokioms srautų kainoms, kurias aš moku kaip tiekėjas ir tokiais iš abonentų gaunamais abonentinias mokesčias.
Verslo esmė yra daryti biznį ir uždirbti pinigus.
O kokį internetą aš įsivaizduoju tai irgi galiu pasakyti:
turi laptopėlį, kaip dabar mobiliaką, jungies kad ir meškerę užmetęs prie Platelių ežero ir filmą per internetą apie žvejybos įpatumus Rusijoje žiūri.
Nesuki sau galvos iš kur jį kas patiekia, nes internetas yra prigimtinė tavo teisė, kaip ir žodžio laisvė ir tai garantuoja Lietuvos Konstitucija - niekam mokėti už tai nieko nereikia, viskas sukasi per Lietuvos mokesčių politiką. O kadangi sienos tarp valstybiu baigia išnykti ir pasaulis tampa vienu kaimu - tada ir Afrikos džiunglėse gali per tą patį laptopėį TV laidą "Vienam gale kablys" dykai nesukdamas iškur ir kaip tai viskas gaunasi žiųrėti.

Bet mane dabar labiau domina mano Exelinė lentelė ir mano biznis šiandieninis - ką reikia daryti, kokius planus siūlyti ir ką turės abonentai, kad uždirbčiau bent sau ant duonos.
stepas.b
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by stepas.b »

steponas wrote: O kokį internetą aš įsivaizduoju tai irgi galiu pasakyti:
turi laptopėlį, kaip dabar mobiliaką, jungies kad ir meškerę užmetęs prie Platelių ežero ir filmą per internetą apie žvejybos įpatumus Rusijoje žiūri.
Nesuki sau galvos iš kur jį kas patiekia, nes internetas yra prigimtinė tavo teisė.....
Bet mane dabar labiau domina mano Exelinė lentelė ir mano biznis šiandieninis - ką reikia daryti, kokius planus siūlyti ir ką turės abonentai, kad uždirbčiau bent sau ant duonos.
Pone šefe, jei alternatyva klientui internetą pasiimti oru per Wi-Fi, o ne kabeliu pritrauks dar daugiau vartotojų (juk tai velniškai patogu), o Jūsų exelinė lentelė pasipildys riebiais skaičiukais, manau, labai juk nesispjaudytumėt :lol: Viskas juk ir prasideda nuo idėjų ...
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

stepas.b wrote:1. Vakar buvo užsiminta apie kažkokius 5% gyvibiškai svarbių žmonių, neva stabdančių greitaveiką ir t.t. Lyg ir žadėjote plačiau apie tai paaiškinti.

2. Vakar visą dieną įrodinėjau, kad 5 mbps į užsienį nėra jau toks neįmanomai stebuklingas dalykas. Šiandien tai lyg ir pasitvirtino :lol: :lol:
:arrow: tai p2paktyviausi naudotojai, kurie yra užmiršę kur randasi kompiuterio išjungimo knopkė - torentai sukasi ištisai visą laiką mėnesiais ir ištisai valgo didelę dalį mūsų perkamo garantuoto srauto. Daugiausia tai jauni žmonės - mokiniai, kurie mokykloje labai labai apie tai daug kalba ir nuo jų kalbų kažkiek prikauso naujai besijungiančių abonentų skaičius
:arrow: viskas įmanoma, tik užtai imant 40Lt mėnesinį abonentinį mokestį, kad ir visus pinigus atiduočiau srautui pirkiti, nieko pats neuždirbčiau, o seviso ir kitas išlaidas padengtų kažkoks geras dėdė arba Valstybė mano lentelė rodo, kad Overbukingas yra 59 ir interneto tokiam tinkle be papildomų priemonių (srautu p2p naudotjams ribojimo) kaip ir nėra.
stepas.b wrote:o Jūsų exelinė lentelė pasipildys riebiais skaičiukais
Tie riebūs skaičiukai tai garantuoto užsienio srauto kaina 0.05 Lt, ar abonentinis mokestis 300 Lt/mėn ?
stepas.b
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by stepas.b »

Pone šefe, aš asmeniškai nemanau, kad planas su 5 mbps ir 1;1 santykiu būtų labai populiarus, todėl, atsidūręs kitų planų kontekste, pastebimai reursų nesurytų - juk siurbikai visviena rinksis 20MB greitį nors tas greitis bus tik į Lietuvą. Nuo pat pirmo posto ir stengiuosi prakišti idėją, kad iš kokių penkių naujų planų toks būtų tik vienas, skirtas (Leono terminais kalbant) Delfisto ir Siurbėlės hibridams - labiau populiarus tarp pavienių vartotojų. Juk nelabai populiarių planų ir dabar turite, pvz. I-6. Ar šis planas labai apkrauna tinklą??? Be to, neišmeskime idėjos, kad galima kažkaip labai subtiliai apriboti tuos p2p naudotojus, jų labai nenuskriaudžiant
:lol:
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

stepas.b wrote:Be to, neišmeskime idėjos, kad galima kažkaip labai subtiliai apriboti tuos p2p naudotojus, jų labai nenuskriaudžiant
:lol:
Subtiliai neišeis :lol:
Jie iš karto pamatys kokiais greičias jų Torentai pumpina, bet būdų, kad juos dar išlaikyti yra - ką aš ir ruošiuosi padaryti.
Jau anksčiau šioje temoje yra rašyta, tik vargas tarp tiek postu ką nors greitai surasti, kad ruošiuosi neribotų planų abonentus atskirti nuo ribotų ir srautus padalinti pagal iš jų gaunamus pinigus.
Sakysime yra 100 abonentų iš kuriu 50 abonentų yra I-5 riboto plano vartotojai ir 50 abonentų yra A-1 neriboto plano vartotojai.
Kadangi aš iš jų uždirbu po lygiai (sakysime abonentiniai mokesčiai yra lygūs), tai ir srautą dalinu per pusę. Riboti planai, kadangi varto tik puslapius ir mažai kas naudoja torentus, turės geras sąlygas ir greičiai jiems beveik visada bus arti I-5 plano maximumo, jie jausis komfortiškai.
O neribotuoe planuose jokių prognozių daryti negali. Jeigu ten bent 50% iš jų pastoviai per torentus pumpuos, tai greitis bus ne koks.
Aišku jie bus manim nepatenkinti, bet ribotų planų abonentų dauguma apie 24:00 nueina miegoti ir išjungia kompus. Jų srautas kaip ir nenaudojamas, kurį aš atiduosiu neribotų palnų abonentams ir jų greičiai žymiai pagerės. Dabar belieka A-1 plano abonentui pasidairyti ar kitas tiekėjas (sakysim TEO) už tą pačią kainą į jo butą gali paduoti ką nors geriau, jeigu negali išvada aiški, o jeigu gali - man ne kas gausis - tokie kaip jis išeis ir jų taip paprastai pažadais nesulaikysi.
Čia ir yra šito verslo esmė - reikia ir pačiam kažką dar uždirbti, ir abonentui duoti tiek, kad jam apsimokėtų pas tave būti.
Last edited by steponas on Sun Jan 13, 2008 3:13 pm, edited 2 times in total.
martinuxxx
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by martinuxxx »

steponas wrote:Čia ir yra šito verslo esmė - reikia ir pačiam kažką dar uždirbti, ir abonentui duoti tiek, kad jam apsimokėtų pas tave būti
Butent,o tu stepas.b kaip is menulio iskrites,kalbi apie belaidi interneta,kuris dabar mum neaktualus,kai turesim kosminius greicius pagalwosim ir apie ji,dabar svarbu kad su laidais ateitu,greitas internetas.
Image
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

martinuxxx wrote: o tu stepas.b kaip is menulio iskrites
Gerbiamas stepas.b nėra "iš Mėnulio iškritęs" ir jis kalba visai apie realius dalykus, kurie gyvenime tokie yra ir žmonės tuo naudojasi, tik jis, kaip interneto naudotojas nežino ir neturi žinoti kaip čia viskas ir kodėl taip yra - kodėl Parabolė ką nors panašaus negali pasiūlyti.
Kad tai paaiškinti ekonominias skaičiavimai, o ne tik lozungais tipo Nikitos Chruščiovo
http://lt.wikipedia.org/wiki/TSRS_istorija laikų populiarus lozungas "Mes Amerika iki 1980m. pavysim ir aplenksim - Komunizmas nugalės"
(skaitykite 7-tą eilutę skyriaus "Šaltasis karas") aš ir ištraukiau Orverbukingo koeficijento paskaičiavimo lentelę. Pagal ją lengva paskaičiuoti kokios kokybės internetą klijentai turės, nes nuo Overbukingo dydžio priklauso visi interneto kokybiniai parametrai. Jeigu nesiimama jokių priemonių srautų ribojime, tai gausis kaip aš sakau - overbukingas daugiau 10 - internetas nestabylus, greitis ir PING'as šokinėja ir visos kitos iš to išeinančios bėdos. Jeigu bus gudraujama - pavyzdžiui ribojamas p2p srauto greitis jį prioretizuojant taip, kad jo paketai būtų perduodami tik tada, kai nėra balso, www, žaidimų ir kitų pirmos eilės mažai srauto naudojančių paketų (dabartinė tam reikalinga įrangos kaina skirta apie 1000 abonentų srautams kontroliuoti ir valdyti yra apie 40000 Eurų), tada visi išskyrus p2p naudotoją bus laimingi, jausis komfortiškai ir jiems www greičio matuokliai rodys maximalius jų turimo plano greičius.

O kalbėti apie ateitį tėsiog būtina, juk visokios naujos įdėjos kartais tampa progreso varikliu :wink:
stepas.b
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by stepas.b »

Šiandieną atidžiau pasižiūrėjau į pirmame puslapyje esančią numatomų planų lentelę ir pasirodė viskas ne taip jau blogai. Bet akį rėžia tie planų pavadinimai ir 256 bei 512 greičiai. Jei būtų tiksliai išlaikytas santykis Lietuva- užsienis nors 1:2, sakyčiau, viskas dar gana normalu. Bet užsienio spartos grafa lentelėje, turėtų prasidėti tik nuo 1024 ir atitinkamai kilti.

Apie interneto perdavimą oru kalbėjau ne šiaip sau - jei parabolė nieko negalės čia padaryti, už ją tai padarys (ir jau daro) kiti, o to mes juk labai nenorėtume. Be to, juk Dievas iš dangaus nėra prisakęs, kad Parabolė būtinai savo internetą turi tiekti laidais ir tik laidais. Pvz. mano name, kur kabeliai vedami tiesiai nuo stogo (pragręžus lauko sieną) į butą, pačiai Parabolei būtų žymiai paprasčiau naudoti mišrią techonologiją: iki stogo kabelis, nuo stogo į butus - oru. Tokių namų Plungėje daugybė ir šviesolaidis jų aplenkti negalės.

Be to, sekantį kartą prisijungęs norėsiu pakalbėti ir apie esamų planų numatomus keitimus, jei tokie bus, apie galimybę klientui pačiam padaryti On-Off norimą planą.

Aš irgi nesu technologijų specas, bet bandau susivokti, vertinti, siūlyti, domėtis...
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

stepas.b wrote:Apie interneto perdavimą oru kalbėjau ne šiaip sau - jei parabolė nieko negalės čia padaryti, už ją tai padarys (ir jau daro) kiti, o to mes juk labai nenorėtume. Be to, juk Dievas iš dangaus nėra prisakęs, kad Parabolė būtinai savo internetą turi tiekti laidais ir tik laidais. Pvz. mano name, kur kabeliai vedami tiesiai nuo stogo (pragręžus lauko sieną) į butą, pačiai Parabolei būtų žymiai paprasčiau naudoti mišrią techonologiją: iki stogo kabelis, nuo stogo į butus - oru. Tokių namų Plungėje daugybė ir šviesolaidis jų aplenkti negalės.
Man atrodo, ad jūs kalbate apie bevielio ryšio technologiją „WiMax”, kuri yra licenzijuojama. Biški iš konkurso eigos sužinosite čia http://www.delfi.lt/news/economy/ITbuss ... d=14304657
Vienas iš pasibaigusio šio konkurso nugalėtojų yra Kalipėdos kabelinė televizija Balticum.
Deja nieko dar negaliu pasakyti ką mes darysime, kad mūsų abonentai nepabėgtų, bet matomai viską išspręs ta pati mano pateikta Exelinė lentelė. Jiems irgi viskas kainuos manau nemažai - gal daug daugiau kaip mums kabelistams. Todėl manau abonentinis mokestis už tokios pat kokybės internetą bus gerokai aukštesnis ir žmonės tai įvertins - kam ta kaina bus įkandama ir bus didelis poreikis turėti bevielį internetą, tas iš mūsų tikrai išeis.
Man kapų duobę kai kas ruošė kai atėjo Telekomo DSL'as, bet kaip matote nieko panašaus neįvyko - tikiuosi pragyventi ir prie WiMax :roll:
stepas.b wrote:Be to, sekantį kartą prisijungęs norėsiu pakalbėti ir apie esamų planų numatomus keitimus, jei tokie bus, apie galimybę klientui pačiam padaryti On-Off norimą planą.
Jeigu Parabolė būtų didelė ir turtinga įmonė ir būtų galima skirti pinigų ne tik optinių tinklų plėtimui, tai šitas dalykas stovėtų pirmoje vietoje.
Dabar su tokiu mažu personalu sunku suspėti diegti visas reikalingas naujoves, o nusipirkti gatavus sprendimus mums yra per brangu.
Aš pastoviai seku abonentų poreikius, pastabas ir pretenzijas ir stengiuosi kiek įmanoma greičiau viską daryti, nes suprantu, kad viską darau dėl savo gerovės, bet viskam reikia laiko ir pingų. Todėl tenką visus darbus prioretizuoti:
:arrow: avarijų ir gedimų šalinimas
:arrow: naujų abonentų pajungimas ir tinklų plėtimas
:arrow: nauji techniniai sprendimai

Suprantama, bus visai kiti prioritetai, jeigu atsiras kokia tai grėsmė verslui.
M-artin
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by M-artin »

O jei paprasčiau paaiškinus: tarkim aš gaunu 4Mbps ir kiek per mėnesį aš turėčiau prasukt MB, kad aš nebūčiau nuostolingas klientas?
Galima kitam protingai patarti, bet negalima kito išmokyti protingai elgtis.
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

M-artin wrote:O jei paprasčiau paaiškinus: tarkim aš gaunu 4Mbps ir kiek per mėnesį aš turėčiau prasukt MB, kad aš nebūčiau nuostolingas klientas?
Man atrodo, kad ribotų planu overbukingo koeficientas gali būti gerokai didesnis. Aš tikslai nežianu, bet jei visai išjungti p2p tai manau koks 50. Bet dar kartą sakau šį skaičių imu iš lubų - tik spėju ir reikės pasidomėti pas specus ar kitas KTV įmones koks jis praktiškai gali būti.
Iki šiol prieš skirdamas ribotiems planams limitus duodavau viską paanalizuoti protingesniems nei aš žmonėms ir jie man pasakydavo - galima taip daryti, ar jau ne.
Atvirai pasakius planų projekte ribotų palnų MB limitai kol kas yra tik mano fantazijos vaisius ir dar gali man juos rekomenduoti mažinti, ar įvesti kokias tai p2p ribojimo priemones piko metu ir juose.
Bet reikia tikėti, kad aš nenusifantazavau į lankas ir viskas yra gerai.
nice
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by nice »

kas cia sendien daros nuvaziuoju pas zmogu perasau win ir neto nera 8O skambinu parabolieciams niekas nekelia vargais negalai s kasininkei prisiskambinau tai sake paziures ka galima padaryti beto galetumet meistram pranest vilniaus g. 22 29 nera interneto. ir tegu meistrai neaiskina jog esu atjungtas nuo serverio nes be service pack rasiau win tegu galva prasiplauna. pries rasima jau nebuvo. kiek jau kartu sake kad del mano kaltes. nu zodziu :lol: pasakykit jei galit kad ten interneta pajungtu zmones zedi ir liudi :lol:
M-artin
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by M-artin »

O kada ketinate pristatyti oficialius planus?
Galima kitam protingai patarti, bet negalima kito išmokyti protingai elgtis.
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

nice wrote:kas cia sendien daros nuvaziuoju pas zmogu perasau win ir neto nera 8O skambinu parabolieciams niekas nekelia vargais negalai s kasininkei prisiskambinau tai sake paziures ka galima padaryti beto galetumet meistram pranest vilniaus g. 22 29 nera interneto. ir tegu meistrai neaiskina jog esu atjungtas nuo serverio nes be service pack rasiau win tegu galva prasiplauna. pries rasima jau nebuvo. kiek jau kartu sake kad del mano kaltes. nu zodziu :lol: pasakykit jei galit kad ten interneta pajungtu zmones zedi ir liudi :lol:
Paskambinau abiem meistrų telefonais - vienas išjungtas, kitas natsako. Paskambinau Tešių KTV direktoriui Rimui Alčiauskui, kad išsiaiškintų prižąstį kodėl nėra budinčio meistro ir man paskambintų.
Jeigu priežąstis bus niekinė - teks daryti rimtas išvadas.
Dabar užsikroviau įrengos valdymo programą ir pasižiūrėsiu ar ten tikrai nedirba modemas. Gal modemas dirba o tiesiog kompas su modemu nesusiriša.

Berašant paskambino Rimas ir pranešė priežąstį - meistras paskandino telefoną ir niekam apie tai nepranešė. Manau šitą meistrą Parabolėje matėte paskutinį kartą :evil:
Locked