I-mas nauju interneto planu projekto aptarimas
Alu brolis paims pirmadieni, kai bus jam pietu pertrauka ;D nereiks paciam vargintis po treniruociuLeonas wrote:Jaigu neateisi alaus pasimti tai teks nori ne nori aplankyti tave, tuo pačiu ir įvesti . O gal nežadi pasiimti, tai po savaitėlės kaip, neradusį šeimininką alų "nurašyti" į skrandiTnX wrote:Leonai, kada pasirodysit pas mane? ;>
Jei jau tiksliai zinai/zinosi kada vesit pas mane, parasyk. Zinosiu, kada namuose but ir pan.
- yabadabadu
- Aktyvus narys
as Pagemaker jau daug metu neciupinejau. bet jeigu pats pagemaker nespaudzia tai su winrar reikejo spausti :/ nebent tas laikrastis 500psl buvo? :/stepas.b wrote:Čia Pagemaker pilnai pakrautas šablonas. .... Sakai, paklausti Omnio? Aš klausčiau Zebros - visgi interneto lyderis Bet viską atperka jūsų sąmojingasis parašas
pagal klientu skaiciu zebra gal ir lyderis. pagal kokybe tai toli grazu. todel pasirase ant 2mbs realiai kie kturesit visishkai neprognozuojama. gali ir auksciau tu 2mbs kilti o galite ir ant 128kbs sedeti savaitemis. paskambines omnitel suzinotumet tikraja 2mbs uzsienio kanalo kaina. suma gali buti keturzenkle jeigu uzsiprasysite ne tik 2mbs, bet ir svaraus 2mbs. nors gal ash ir neteisus - labai seniai nesidomejau kiek uzsienis bekainuoja siandien :/
o tai iki kur optika tada? utp ribota 100m siaip. pradejo namuos statyti dezutes panasiai kaip pvz parabole daro?M-artin wrote:Jie taip buvo žadėję daryt, bet kiek girdėjau iki butų nebeveda.nitro wrote: Beje martin teo veda skaidula i pati buta, ten keitikli pastato ir is jo iseina UTP
lietuvis lietuviui pats geriausias uzkandis
- yabadabadu
- Aktyvus narys
o kodel ne? per siena ilindus ishkart i dezute ir saugu. o jeigu kas prades landzioti tai ir utp uzgnybsnitro wrote:taip rusiuose rengia o anksciau ut buvo vos metro ilgio, bet optika ne butuose tiest del to ir teko jiem atsisakyt
nors siaip tai aisku vidutiniam vartotojui optika bute tikrai nereikalinga. ir brangu siaip - i nama padavus optika ir paskui per utp kur kas pigiau.
lietuvis lietuviui pats geriausias uzkandis
- martinuxxx
- Aktyvus narys
- martinuxxx
- Aktyvus narys
Jei užsienietišką gausite mažiau negu 0.4 Lt už 1 kbps, o lietuvišką mažiau negu 0.1 Lt už 1 kbps be PVM sakitykite jums labai pasisekė.yabadabadu wrote:labai seniai nesidomejau kiek uzsienis bekainuoja siandien :/
Matau, kad kalbos gana rimtos gaunasi, bet šiandien jau laikas miegoti.
Kadangi fizikos dėsniai manau nepasikeitė ir turėtų Žemėje galioti visur vienodai - tame tarpe ir Lietuvoje, rytoj aš jums pateiksiu pačią IT verslo širdį - Excel'inę lentelę matematinės formulės, kurios pagalba jūs patys galėsite 10 ... 15 % tikslumu nustayti kokios kokybė internetą kas teikia.
Kaip sako - teorija akla ir į dantis nežiūri - jos neapgausi.
Šaip tokią lentelę manau turi visi interneto tiekėjai - ji nėra slapta, bet randasi nuo abonentų užrakinta po devyniais užraktais - niekas niekur jos nėra paminėjes.
UAB "Parabolė" direktorius
- martinuxxx
- Aktyvus narys
Ne kosmosasmartinuxxx wrote:...o i uzsieni is vis kosmosas...
Kai pradėjau šį verslą Kaune Šilainiuose, Omniteliui mokėjau daugiau kaip 2 Lt už 1 kbps
Atsiversk, kad ir BITĖS garantuoto srauto kainas http://www.bite.lt/lt/bc/office/datacom/internetpro
ir pamatysi, kad mano anksčiau nurodytos kainos yra labai ir labai gerai.
O dabar kaip ir žadėjau panagrinėsiu šio IT verslo širdį kaip aš ją suprantu. Gal aš rašydamas šį postą ir labai rizikuoju, kad daugiau jau man šitame forume rašyti nieko nebereikės, bet ...
Visur galioja visokie dėsniai - Omo dėsnis, Niutono dėsnai ir taip toliau. Ką aš toliau rašysiu aš suprantu irgi kaip dėsnį - interneto verslo dėsnį. Be dėsnių tik Hatapičius stebūklus daryti gali.
Gal kiti labiau mokyti žmonės jį ir kitaip vadina, bet aš nesu IT technologijų didelis žinovas ir manau, kad ūkiškai jis turėtų vadintis būtent taip.
Jūs galite su tuo ir nesutikti, bet tą nesunkiai galite pasitikrinti, kad ir KTU informatikos fakultete pas studentus - manau jie tai turėtų žinoti.
Kad toliau būtų apie ką kalbėti, Plungės ir Telšių FTP patalpinau Excel lentelę, kur yra įrašyti duomenys, kai Parabolė pradėjo tiekti internetą Kaune Šilainių mikrorajone. Tai buvo gal kokiais 2000 metais kai tik pasirodė Izraelio firmos CMTS'as NEMO, skirtas tiekti internetą KTV tinklu. Jis turėjo po vieną UP ir DAWN kanalą. Jo prametrai atrodo buvo tokie: 9 mbps DAWN ir 1 mbps UP. Su NEMO mes startavome Plungėje, o dabar jis guli sandėlyje ant lentynos.
Tuo laiku buvo tik max 54 kbps internetas per telefono linijas ir mūsų pasiųlytas palanas I-1(buvo tik vienas šis planas) piko metu nuo 8:00 iki 24:00 greitis 64 kbps, ne piko metu nuo 0:00 iki 8:00 greitis 128 kbps buvo kaip ir kosmosas.
Srauto kainos tada buvo kiek pamenu tokios (su PVM):
- piko metu 3 Lt 1 kbps
- ne piko metu 2 Lt 1 kbps
Abonentinis mokestis už šį planą (dabartinis I-1) buvo 90 Lt su PVM.
Tada grubiai primečiau, kad atmetus visas serviso ir kitokias išlaidas ir negaunant jokio pelno, srautui pirkti galiu skirti ne daugiau kaip 40% abonentinio mokesčio sumos.
Nemanau, kad tai yra mažai ir kad kiti skiria daugiau.
Kai pirkau iš žydų NEMO aišku iškilo pagrindinis klausimas kiek srauto reikės pirkti ir ar išeis man koks iš to biznis.
Tada ir sužinojau, kad yra toks keiksmažodis "Overbookingas", kuris ūkiškai pasakius reiškia keliems abonetams tu parduodi tą patį srautą.
Iki tol aš apie internetą žinojau tik tiek, kad toks daiktas yra - mano žinios ir baigėsi pavadinimo "Internetas" žinojimu.
Tada žydelis man išaiškino, kad jeigu aš noriu turėti gerą vardą, kad žmonės jungtusi į mano tinklą, šitas Overbukingas turi būti ne daugiau kaip 10. Tada greitis paros bėgyje abonentui keisis nedaug. O jeigu noriu, kad abonentas viasada įsijungęs kompą turėtų nurodytą plane greiti, tai reikia rėžti Overbukingą dar per pusę, t.y. iki 5.
Kaip matote FTP esančioje Overbukingo lentelėje įrašius mano IT verslo aušros parametrus matosi, kad aš tikrai laikiausi žydelio rekomendacijų ir Overbukingas dieną buvo tik 5, o naktį tik 4.
Parabolės tiekiamas Internetas buvo super geras ir nors tada įrengimo mokstis buvo 200 Lt, nes NEMO modemas tada kainavo 1200 Lt be PVM, bet abonentų sakčius augo kaip ant mielių. Tas pats buvo ir kituose miestuose, kur dirbo kiti KTV operatoriai - Šiauliuose, Klaipėdoje ir kitur.
Visų KTV operatorių verslas vystėsi žaibiškai - klijentų eilės buvo kilometrinės ir įrengimas per 1 ar 2 mėnesius buvo laikomas labai greitu.
O toliau atėjo DSL era.
"Lietuvos telekomas" pradėjo tiekti DSL internetą, prasidėjo žiauri konkurencinė kova ir prasidėjo ...
duodu 512 kbps už 60 Lt/mėn.
jau kitas - duodu 1 mbps už 40 Lt/mėn.
anas pamatęs, kad gali klijentai pabėgti - duodu 2 mbps už 35 Lt/mėn.
atlekia avantiuristas, pasistato ant snarglių orinį tinklą, pristato savo tinkle pigiausių nevaldomų buitinių swičų ir rėkia duodu 10 mbps už 40 lt/mėn.
Ir kas vyksta toliau
Pareina vaikai iš mokyklų, kurie yra pagrindiniai mano interneto naudotojai ir sako tėvui - tėvai mano darugas įsivedė internetą - greičiai kosminai, einam ir mes ten. Ir iš tikrųjų persijungia žmogelis - greičiai palyginus pasakiški, tiesiog skraido, vaikas pumpina ir trina, pumpina ir trina - HDD juk negumis.
Rankas iš džiuagsmo trina, mokykloje visiem draugeliam pataria - junkitės prie ano - tiesiog pasaka.
Toliau įstatykite dabartines planų reikšmes į mano lentelę ir jeigu dar norėsite su manimi kalbėtis - rašykit.
Tiesa užmiršau esminį dalyką.
Kai žydelis mane mokino sakydamas, kad Overbukingas turi būti mažiau už 10, nebuvo visokų p2p - emulių, torentų, kazų ir kitokių zarazų, kuriomis dabar vaikai ištisai sriaubia ir naudoja srautą ištisą parą.
Esant dabartinėm sąlygom su tokiu procentu p2p naudotojų ir norint, kad greitis nekistų, manau šis koeficientas turi būti žymiai mažesnis
UAB "Parabolė" direktorius
- yabadabadu
- Aktyvus narys
Na va, patys matot: vėl modemai, kabeliai (jei ne vienos rūšies, tai kitos), skirstytuvai, atšakotuvai.... mano galva, kabeliai, kokie jie bebūtų, pamažu baigia savo erą ir netolimos ateities internetą įsivaizduoju labai paprastą:
Stovi daugiaibutis namas, ant jo stogo lėkštė (ar kokia tai antena)ir kabelis (koks jis bebūtų) ateina tik iki lėkštės, toliau jo kelionė - baigiasi. vartotojai internetą pasiima nuo lėkštės per wi-fi, apsieidami be jokio laido - naujuose kompuose si technologija jau yra, o sėdintiems prie desktopų teireikia įsigyti wi-fi adapterį...... Juk ir dabar mano kompas yra puikiausiame ryšyje su KOMPIUTERINIU LANGU ir ERDVĖMIS - pairašei su jais sutartį ir - pirmyn neabejoju, kad ir Parabolės internetą galėsime pagauti iš oro, būdami betkurioje miesto dalyje. Tačiau yra tam tikri etapai ir Parabolė, kaip ir kiekviena įmonė, turi juos praeiti
Stovi daugiaibutis namas, ant jo stogo lėkštė (ar kokia tai antena)ir kabelis (koks jis bebūtų) ateina tik iki lėkštės, toliau jo kelionė - baigiasi. vartotojai internetą pasiima nuo lėkštės per wi-fi, apsieidami be jokio laido - naujuose kompuose si technologija jau yra, o sėdintiems prie desktopų teireikia įsigyti wi-fi adapterį...... Juk ir dabar mano kompas yra puikiausiame ryšyje su KOMPIUTERINIU LANGU ir ERDVĖMIS - pairašei su jais sutartį ir - pirmyn neabejoju, kad ir Parabolės internetą galėsime pagauti iš oro, būdami betkurioje miesto dalyje. Tačiau yra tam tikri etapai ir Parabolė, kaip ir kiekviena įmonė, turi juos praeiti