I-mas nauju interneto planu projekto aptarimas

Moderators: Leonas, steponas

Locked
stepas.b
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by stepas.b »

MonteniS wrote:
stepas.b wrote:Per dideli skirtumai tarp LT (kur irgi kanuoja pinigus) ir užsienio greitaveikų. Štai pavyzdys: į Lietuvą 10MB, i užsienį - 2 MB. Padarius po 5 MB visur, sumažintos greitaveikos kaina į LT, kažkiek kompensuotų padidintos greitaveikos kainą į užsienį.
Sveiki, uzsienio srautas zymiai brangesnis nei lietuvos, tai Jusu siulytas variantas praktiskai nera imanomas.
Mielasis, aš ir sakau, kad K-A-Ž-K-I-E-K kompensuotų...

O tiems, kurie baiminasi, kad dėl užsienio nukentės Lietuva pasakyčiau: tam ir yra planų įvairovė. Pvz. aš, anot Leono, vieną dieną esu tik "delfistas", kitą - "siurbėlė", todėl ir ieškau planų, kur viskas būtų vienodai: vienodas greitis visą parą į Lt ir užsienį (5MB man visiškai pakanka), be apribojimų, be nuolaidų mokant avansu, be įvairių kitų lojalumo programų, už 30-35 lt. mėnėsinį mokestį.

Kam reikia didesnio greičio į Lietuvą - prašom siūlykit. Be to, aš visada kalbu ne vien apie šviesolaidį, bet ir apie dabartinius planus :lol:
Last edited by stepas.b on Sat Jan 12, 2008 9:05 pm, edited 1 time in total.
stepas.b
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by stepas.b »

Leonas wrote:
martinuxxx wrote:
Jeigu būtų atsižvelgiama į daugumą tai butų atsisakytą kokiu 5% klientų nešančių nuostolius ir likusiems vartotojams greitaveika pakelta 3 kartus neišledus nė veino papilodomo lito :D :D :D
taip ir nesuprantu, kas tie klientai, stabdantys greitaveiveiką ir nešantys nuostolius?
TnX
Narys
Narys

Post by TnX »

stepas.b wrote:
M-artin wrote:
stepas.b wrote: Parabolės tinklalapyje nematau plano už 40 lt, su 10MB į Lietuvą ir 2MB į užsienį...
Jei viskas gerai, greitai pamatysi. Atsiversk šios temos 1-ą puslapį. ;)
Buvo parašyta: Siaip patenkintas esu, gavau tai, ko norejau - uz 40LT 10mbps lietuvoje ir bent 2mbps su uzsieniu, bent jau man, sito pilnai uztenka ;] Taigi kalbama esamuoju laiku, ne "jei viskas bus geerai.... netolimoj ateity...." Apie numatomus planus pakalbėsim kai jie bus realūs :lol:
Kokius numatomus planus? Optika jau vedziojama.
Leonai, kada pasirodysit pas mane? ;>
nitro
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by nitro »

stepas.b wrote:Kam reikia didesnio greičio į Lietuvą - prašom siūlykit. Be to, aš visada kalbu ne vien apie šviesolaidį, bet ir apie dabartinius planus :lol:
Dabartiniau jau ir dabar lubas siekia, o daugiau kelt tiesiog nemanau kad yra galimybiu
90% dėl avarijų kalti vyrai - Kodėl? Nes mašinų raktelius duoda moterims!
MonteniS
Forumo administratorius
Forumo administratorius

Post by MonteniS »

Planai dar nera oficialus, optika vedziojama bet tai nereiskia kad kazkas keiciasi suo momentu apart 100mb/s vidiniame tinkle. Kai planai bus oficialus, juos bus galima rasti www.parabole.lt
stepas.b
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by stepas.b »

nitro wrote:
stepas.b wrote:Kam reikia didesnio greičio į Lietuvą - prašom siūlykit. Be to, aš visada kalbu ne vien apie šviesolaidį, bet ir apie dabartinius planus :lol:
Dabartiniau jau ir dabar lubas siekia, o daugiau kelt tiesiog nemanau kad yra galimybiu
tada laikas aukštinti lubas :lol: :lol: :lol: Kažkaip darosi keista ir apmaudu: po Plungę šviesolaidis tampomas tik tam kad turėtume 10Mb į Lietuvą ir 2MB į užsienį? Čia pasaka ir baigiasi?
nitro
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by nitro »

Ot plungieciai nosi uzriete :) mes isvis su 152kb/s sedim realiu greiciu o jiem 10mb maza :)
Leonas
Narys
Narys

Post by Leonas »

stepas.b wrote: O tiems, kurie baiminasi, kad dėl užsienio nukentės Lietuva pasakyčiau: tam ir yra planų įvairovė. Pvz. aš, anot Leono, vieną dieną esu tik "delfistas", kitą - "siurbėlė", todėl ir ieškau planų, kur viskas būtų vienodai: vienodas greitis visą parą į Lt ir užsienį (5MB man visiškai pakanka), be apribojimų, be nuolaidų mokant avansu, be įvairių kitų lojalumo programų, už 30-35 lt. mėnėsinį mokestį.

Kam reikia didesnio greičio į Lietuvą - prašom siūlykit. Be to, aš visada kalbu ne vien apie šviesolaidį, bet ir apie dabartinius planus :lol:
Ir dabar yra toks planas I-6. Dieną 4Mbps, naktį 8Mbps. Bet jis nepopuliarus dėl kainos ir ribotu MB. Įvairioms pramogoms youtube, online tv/radio, skype, kokia dainuška parsisiūsti pilnai užtenka 1Mbps. Filmus ir kitokia "sunkia" medžiagą reikia siustis iš lietuviškų šaltinių. Aiškų kitas reikalas jeigu reikia retkarčiais ka nors staigiai didelio nusiūsti/parsisiūsti, tokiam atvejui ir buvo I-6 planas.
Progresas padare rozetes neprieinamas daugumai vaiku. Mirsta gabiausieji.
Leonas
Narys
Narys

Post by Leonas »

TnX wrote:Leonai, kada pasirodysit pas mane? ;>
Jaigu neateisi alaus pasimti tai teks nori ne nori aplankyti tave, tuo pačiu ir įvesti :D . O gal nežadi pasiimti, tai po savaitėlės kaip, neradusį šeimininką alų "nurašyti" į skrandi :D
Progresas padare rozetes neprieinamas daugumai vaiku. Mirsta gabiausieji.
stepas.b
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by stepas.b »

Leonas wrote:
stepas.b wrote: O tiems, kurie baiminasi, kad dėl užsienio nukentės Lietuva pasakyčiau: tam ir yra planų įvairovė. Pvz. aš, anot Leono, vieną dieną esu tik "delfistas", kitą - "siurbėlė", todėl ir ieškau planų, kur viskas būtų vienodai: vienodas greitis visą parą į Lt ir užsienį (5MB man visiškai pakanka), be apribojimų, be nuolaidų mokant avansu, be įvairių kitų lojalumo programų, už 30-35 lt. mėnėsinį mokestį.

Ir dabar yra toks planas I-6. Dieną 4Mbps, naktį 8Mbps. Bet jis nepopuliarus dėl kainos ir ribotu MB. Įvairioms pramogoms youtube, online tv/radio, skype, kokia dainuška parsisiūsti pilnai užtenka 1Mbps. Filmus ir kitokia "sunkia" medžiagą reikia siustis iš lietuviškų šaltinių. Aiškų kitas reikalas jeigu reikia retkarčiais ka nors staigiai didelio nusiūsti/parsisiūsti, tokiam atvejui ir buvo I-6 planas.
Nesuprantu, kam tada ir tą optiką tampyti po Plungę - 1mbps galima išgauti ir su Jūsų duodamu gražaus dizaino modemu
nitro
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by nitro »

Stepas.b neviskas sukasi apie isore, optikos pagalba ziaurus greiciai vidiniame tinkle, didesni greiciai i lietuva ir taipogi i uzsieni, o ir apsidraudi kad atejus daugiau zmoniu yranga streikuot neprades del mazo pralaidumo
stepas.b
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by stepas.b »

nitro wrote:Stepas.b neviskas sukasi apie isore, optikos pagalba ziaurus greiciai vidiniame tinkle, didesni greiciai i lietuva ir taipogi i uzsieni, o ir apsidraudi kad atejus daugiau zmoniu yranga streikuot neprades del mazo pralaidumo
Na va, man kasdienei "pusiau siurbėlei" pasirodo yra šansų gauti 5 megabitus su santykiu 1:1 - bent jau pagal jus taip išeina. Bet yra manančių kitaip :twisted:
M-artin
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by M-artin »

Plungėje gyveni, o ne Vilniui ir tokiame mieste tokie greičiai jau yra labai gerai, pasižiūrėk kiek kiti interneto tiekėjai duoda iš užsienio greičio. Be to kaip jau minėjo užsienio srautas daug brangesnis už Lietuvos, tad jei duos tus 2Mbps ir tai jau bus labai gerai.
Galima kitam protingai patarti, bet negalima kito išmokyti protingai elgtis.
yabadabadu
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by yabadabadu »

stepas.b wrote:Prieš porą metų dirbau laikraščio redakcijoj tad apie 60 megabaitų sveriantį laikraščio index tekdavo pamėtyti tai vienur, tai kitur. Su 2MB greičio (kuris retai būna 100%) padėtis dažnai būdavo apverktina. Internetu naudojasi ne tik jaunimas, bet ir diedukai su pypkėmis dantyse :lol: :lol: :lol:
60mb??? 8O cia video zurnalas ar laikrashtis? 6mb suprasciau, bet 60mb 8O

ir ishvis dziaukites placiu leituvos kanalu. o uzsienis kol kas dar kainuoja ziauriai. jeigu norite 2mbs uzsienio pabandykit paskambinti i omnitel ir paklausti kiek tai kainuos :D fantazija turetu atsokti kai suprasite kad ir ta uzsienio kanala kuri dabr gaunate apmoka tie delfistai kurie to uzsienio isvis nenaudoja beveik. paraboles ikainiai musu provincijoj yra labai geri. iskaitant rysio kokybe. jeigu prades tiekti po 2mbs uzsienio tai realiai minute turesit 2mbs o paskui 0.
ir ishvis kas do per ishmislas - 2mbs uzsienio :O 1mbs ir tai nesuprantu kam :/
lietuvis lietuviui pats geriausias uzkandis
stepas.b
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by stepas.b »

M-artin wrote:Plungėje gyveni, o ne Vilniui ir tokiame mieste tokie greičiai jau yra labai gerai, pasižiūrėk kiek kiti interneto tiekėjai duoda iš užsienio greičio. Be to kaip jau minėjo užsienio srautas daug brangesnis už Lietuvos, tad jei duos tus 2Mbps ir tai jau bus labai gerai.
Žmonės visur vienodai civilizuoti - tiek Plungėj, tiek Vilniuj. Jau ir taip bėda būti pririštam prie kabelio :evil: o čia dar šviesolaidis tik su 2 megabitais... Kita vertus, pavydžiu mokantiems džiaugtis mažais dalykais, jie turbūt yra labai laimingi :roll:
Locked