Internetas Telsiuose

Moderators: Leonas, steponas

Locked
martinuxxx
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by martinuxxx »

steponas wrote:
martinuxxx wrote:Nesvarbu praktiskai kokie bebutu rezultatai tai ka steponas zadejo turi buti padaryta. t.y pastatyti nauji 2 CISCO ir siurbeles perjungtos i naujaji CISCO.O veliau bus matyti ar pagerejo reikalai.
Šitą tai padarysiu būtinai. Rami galva bus, o dabar vis galvoji gal garfikai ne viską rodo ar dar koks velnias įlindo, o kai įranga dirbs ketvirtadalio apkrovimu tikrai manau mažiau klausimų bus :?

Atsiras koks naujas siurbėlė - ir keliam į kitą grupę prie siurbėlių - ir jam galva neskaudės, su tokias pačiais ant vienos įrangos sėdės, ir kitiems bus lengviau be jų kvėpuoti :wink:
Taip,teisingai sugalvota 8)
M-artin wrote:Beje leecheriams bus skirti 2 CISCO ar 1?
1
Last edited by martinuxxx on Mon Jan 07, 2008 6:35 pm, edited 1 time in total.
Image
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

yabadabadu wrote:kol kas susilaikysiu nuo komentaru bet kas bus jeigu ish TEO irgi bus 10% lost packet? reiskia paraboles tinklas irgi funkcionuoja gerai ir nieko nereikia daryti? 8O
Aš ryšį suprantu taip. BITĖ turi nusipirkusi sujungimą per optiką su kažkokiu centriniu interneto mazgu Danijoje ir per šitą mazgą gauna visus kitus sujungimus su išoriniu pasauliu, tame tarpe ir su USA.
Toks TEO tikriausia yra prisijunges prie kito taško sakysim kur nors Švedijoje ir iš ten pasiekia USA. Jeigu pinginant vienu metu iš mūsų tinklo ir iš TEO rezultatai yra labai panašūs tai ką mes (Parabolė) galime įtakoti :?:
Ieškoti kas čia Lietuvoje turi nuosavą tiesioginį, labai patikimą ryšį su USA :?:
O gal čia tas guglo serveris yra ant tiek perkrautas, kad į PINGUs neatsako, kaip kad seb serveris mėnesio gale, kai visi puola mokesčius užsimokėti.
Ar aš kažką praleidau :!: :?

Manau paleides paipldomus CISCO aš nustatysiu kame čia problemos yra ir su jūsų pagalba ištirsiu šį reikalą su ryšio nestabylumais iki galo :?
UAB "Parabolė" direktorius
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

M-artin wrote:Beje leecheriams bus skirti 2 CISCO ar 1?
Naujasis CISCO aparatas su 2 DAWN ir 12 Up kanalų.
Kelsime taip pat į juos ir visus norinčius :)
martinuxxx
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by martinuxxx »

Butent,galima zaist su tais pingais,kur daugiau tu lostu kur maziau,bet pastacius papildomus CISCO aparatura dirbs lengvu apkrovimu ir galbut bus aiskiau nusatyti kame problemos.

Ogho 12 UP kanalu tai taip iseina vis del to bus kazkiek UPLOAD padidintas?Nes as jau maniau kad nebus kadangi ir taip viskas cia stringa pingai mazi ir pan.Tai kaip bus padidintas UP ar ne ?
Image
M-artin
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by M-artin »

steponas wrote:Naujasis CISCO aparatas su 2 DAWN ir 12 Up kanalų.
Kelsime taip pat į juos ir visus norinčius :)
Gal užsirašysiu į savanorius. :)
Galima kitam protingai patarti, bet negalima kito išmokyti protingai elgtis.
yabadabadu
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by yabadabadu »

tiek bite tiek teo turi tikrai ne po viena kanala i uzsieni. ir ne po 2. ir netgi tie kanalai i ta pacia danija nera tolygus. ta prasme kad ten eina ne per viena skaidula gi. tai sakykim VIP klientus galima kabinti ant maziau apkrautos, o paprastus mirtinguosius ant...
esme tame kad jau pries menesi laiko Jums i PM siunciau tracert is paraboles ir is anderneto. buvo aiskiai matyti kad kanalai visishkai identishki. pas anderneta tiek pingas mazesnis tiek lost beveik nera. whatever. laukiu kol tie CISCO bus sustatyti - gal kas pasikeis...
beje pastacius atskirus CISCO kodel nebus daroma skirtingu planu? kodel norima permetineti siurbeles uz praeito menesio griekus bet nenorima to organizuoti oficialiai? nes dabar jeigu neduok dieve kazka prisisiuntei praeita menesi tai sekanti eini i taip sakant "gaidyna" ir neiasku kada ish ten tave ishtrauks jeigu ishvis kas malones ishtraukti. ar ne paprasciau butu sukurti p2p planus ir ne p2p planus? ne p2p planams butu ribojams menesinis duomenu kiekis ir jie sedetu ant vieno CISCO. p2p planai butu neribojami duomenu kiekiu bet rysio kokybe butu kazkiek plaukiojanti. netgi ir apie kainas galima shneketi. ir nedaryti to atgaline data. o sakykim uz 3 menesiu - visi tures laiko apsvarstyti kas jiems naudingiau... nes tas neaishku pagal kokius kriterijus permetimas ant siurbeliu liniju tai... manau bus nepatenkintu... nesuprantu kodel tuo martinuxx taip dziaugiasi...
lietuvis lietuviui pats geriausias uzkandis
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

yabadabadu wrote: ne juokas nebeima - vietoj to kad kazhka taisyti vis ieshkoma budu kaip ishsissukti ir mundura ishsaugoti :/
Aš bandau aiškintis tokias būdais, kurie man yra prieinami ir rezultatai dar yra nežinomi :!:
Apie mundūrus nėra ko ir kalbėti. Pirma reikia išsiaiškinti problemos esmę. Parabolė neįtakos ryšio iš Danijos į USA ar konkrečių serverių apkrovos. Manau, kad viską parodis matavimai, tai turėkime biški kantrybės ir pasitardami tiesiog palaukime.
martinuxxx
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by martinuxxx »

Yabadabadu as nesidziaugiu tiesiog vyliuosi jog jums pageres pingai,o man sius visalaika 300 kB/s
Image
yabadabadu
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by yabadabadu »

martinuxxx wrote:Yabadabadu as nesidziaugiu tiesiog vyliuosi jog jums pageres pingai,o man sius visalaika 300 kB/s
pasvajok - dabar tu sedi su delfistais, kai sedesi su tokiais paciais leecheriais tai... laikas parodys :/
ir laukiu nesulaukiu tu testavimo rezultatu. bet man jau kvepia demagogija :D
martinuxxx
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by martinuxxx »

Jei ne,tada pasimazinsim plana nes apie 20 diena eisiu susimoketi,tai jei bus nors vienas vakaras kai kelias valandas vilksis 40-60 kB/s pradedant skaiciuoti nuo kito pirmadienio tada keiciu i A-1 ir sedziu ramiai,sius 60 kB/s ir bus gerai vis geriau negu andernetas,tai tiek.
Last edited by martinuxxx on Mon Jan 07, 2008 6:53 pm, edited 1 time in total.
Image
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

yabadabadu wrote:ar ne paprasciau butu sukurti p2p planus ir ne p2p planus? ne p2p planams butu ribojams menesinis duomenu kiekis ir jie sedetu ant vieno CISCO. p2p planai butu neribojami duomenu kiekiu bet rysio kokybe butu kazkiek plaukiojanti. netgi ir apie kainas galima shneketi. ir nedaryti to atgaline data. o sakykim uz 3 menesiu - visi tures laiko apsvarstyti kas jiems naudingiau... nes tas neaishku pagal kokius kriterijus permetimas ant siurbeliu liniju tai... manau bus nepatenkintu... nesuprantu kodel tuo martinuxx taip dziaugiasi...
Pasiūlymas sakyčiau labai geras. Dabar yra tokie planai kaip I-4 ir I-5 su didesniais greičias ir su ribotų duomenų kiekiu, bet šių planų naudotojų Telšiuose yra nelabai daug - visi nenori jokių ribojimų. Gal sakau pakelti jiems duomenų kiekį ir traukinys pajudės, juk praktiškai pakėlus iki 10 GB į šią grupę paluola apie 75% abonentų :!:
Taip ir rūšiavimą prie kurio CISCO jungti būtų lengva daryti - riboti planai prie vieno, neriboti - pirie kito :?
martinuxxx
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by martinuxxx »

Na su tais ribojimais man vienodai,nes neimciau jo net jei ir duotumet 100 mbps su 20 GB duomenu kiekiu.
Image
yabadabadu
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by yabadabadu »

tau kaip siurbelei geriau parabolej. man jau dabar andernete geriau :/ beje tie visi matavimai ish skirtingu tinklu net juokingi, kai vakar pinginant ta pati IP ish skirtingu parabole vietu lost packet buvo nuo 4% iki 15%. nezinau ant kokios aparaturos kybo stoties rajonas bet tokiam nice nera jokiu problemu. kas arciau paraboles serverines tiems ir lost packet daugiau ir siaip greiciai lievesni. na bet matuokim, matuokim - idomu paskaityti ishvadas bus :D
M-artin
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by M-artin »

martinuxxx wrote:Na su tais ribojimais man vienodai,nes neimciau jo net jei ir duotumet 100 mbps su 20 GB duomenu kiekiu.
Duokit man - paimsiu. :)
Galima kitam protingai patarti, bet negalima kito išmokyti protingai elgtis.
nitro
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by nitro »

Na nepasakyciu kad plunu su limitu ir be kurimas yra geriausia iseitis mat buna menuo kai reikia parsisiust ir 100gb, o kartais i menesi vos 10gb prasuki, tai manau butu ne ka geriau, jei uz tai kad nori siust siek tiek daugiau nei limitas turi sedet su siurbelem.
Locked