Matau yabadabadu per smarkiai reaguoji i sia diskusija, as tai laikau kaip draugiska pokalbi prie alaus bokalo su zmogumi kaskiek ismananciu apie pokalbio esme. Prisimink kad as cia netycia tik uzsimiau kap butu galima padaryti si reikala, o tu puti didziuli burbula. Visgi ne mes sprendziam kaip ir ne mes darom.
Susidauziam bokalais ir tesiam toliau
Ar nebusi tiktais i politika linkes, nes kalbi labai aplinkui bet esmes taip ir nepasakai. Tai visgi konkreciai is tresio karto atsakysi i mano klausima (ne kaip politikas) "su maziausia darbo, laiko ir kitais resursais pakurti paprasta trackeri?"
Rasydamas:
bet jeigu nera resursu (kaip man pasirode) tai galima rasti ir nesunkiai pakurti variantus kurie veiks ir ant silpnesniu kompiuteriu. jeigu resursu uztenka tai valio - vaziuojam ant apache+php+mysql. kai prades strigti tada ir galvosim
Manau netaip supranti klausimo zodi "resursai" As turiu galvoje visus reikalingus resursus (zmones, darbas, laikas, technine iranga, galimybes ...) o tu vien tik kompiuterio pajegumo resursus. As nesakau kad reikia padaryti ant 486, bet tuo paciu tikrai nereikia "Quad Xeon 8GB RAM 10x100GB SCSI 15krpm HDD ....." Pradziai uztektu is po stalo istraukto tarkim "1GHz 512RAM 20GB HDD".
Trumpi pastebejimai:
atvirai pasakius neprisiminciau anei vienos siuolaikines DB kuris ant workstation suktusi su apache pagalba
Is sito sakinio suprantu kad tu isviso nezinai kas yra Apache. Pasiskaityk cia:
http://httpd.apache.org/.
web interfeisui aisku c++ nenaudojamas. beje as ir nesiuliau web interfeisui - c++ based sprendimas buvo trakeris kuris ne web interfeiso neturi...
Oho! siulai zmonems naudotis trackeriu net be interfeiso. O kaskur minejai kad zmonem per sudetinga naudotis FTP.
Aisku sakysi SU interfeisu padarytu ant PHP. isviso jau tavo projektui reiktu programuotoju komandos sugebancio programuoti C++, PHP, Perl, kurti FlatDB duomenu baze, moketu naudotis kokiu nors specifiniu http serveriu......
o kas tavo manymu yra mysql? - tai tas pats tekstinis failas ;
Greiciau trink sita savo sakini kol kiti nepamate ne is jo matosi kad apie DBVS esi mates tik per discoveri.
jeigu paskaitysit mano paskutini posta priehstai tai taip ash ir itariau :/ bet tai ten pat pasiuliau ir sprendima - dalinti ish to paties FTP serverio bet per bittorrent protokola. tada up kanalai neuzhsikishtu ir ishorinio kanalo ishsaugotumem
Sia ir kaip PAGRINDINE problema as minejau bene paciame pirmame savo poste (dar kitoje temoje) ir ne viena karta, bet tik siandien Yabadabadu prasviesejo akys.
Sprendimas daryti www interfeisa pasak Montenio jau buvo darytas kaune ir nepasiteisino. Aisku pacharinti ji i trackeri gera ideja bet siuo dalyku nesidomejau ir neisivaizduoju ar tai sunkus variantas.
uploada per trakeri o ne per ftp organizuoti
Sitas taip pat neisivaizduoju kaip butu galima igyvendinti
bet Jusu giriamas Leonas labai neige shi varianta ir palaike martinuxx ishorini trakeri :/ ir beje jeigu Jus delsit su paraboles traeriu ir netycia ishpopuleres martinuxxx trakeris tai Jus nieko pakeiti jau nebegalesit - lokaliam trakeryj galit riboti per diena parsiunciamu duomenu kieki, arba laika ar kaip jau bus geriau.
Sito sakinio arba as neuprantu ar tu nesupranti kaip veikia trackeris. Parasyk normalia lietuviu kalba.
Leonas rašo:
P.S. Yabadabadu ar esi ka nors realiai padares kas susije su sioje temoje minetais "baisiais" terminais"? Jeigu nori gali parasyti man i PM niekam nesakysiu.
tikria neisivaziduoju kursi cia terminas paciam atrodo "baisus" :/ ir ash niekada neshneku apie dalykus su kuriais nera teke susidurti. ir jau kuo kuo bet mano darbo efektyvumu nieks nera skundesis xP
Aisku, nesuptarai, kodel tas zodis kabutese ir vartaisi kaip politikas (kartoju gali ir i PM)
O, jau uzdaro bara, susitiksim ritoj. Tik buk geresnes nuotaikos o ne su skaudancia galva.
Progresas padare rozetes neprieinamas daugumai vaiku. Mirsta gabiausieji.