Dėl interneto kokybės Telšiuose

Moderators: Leonas, steponas

Locked

Kaip jūs vertinate Telšiuose mūsų teikiamų interneto paslaugų kokybę?

Labai gerai
3
8%
Gerai
11
31%
Patenkinamai
15
42%
Blogai
7
19%

Total votes: 36

ma43
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by ma43 »

Leonas wrote:
Vi , kad matuota buvo su pilnu pajegumu dirbanciais terrentais.
Beje del tokiu "blogu testu" gali buti kaltas ir modemas jeigu jis stovi ne pas tave bute.
atsakysiu tuo paciu ir cia ,nors jau dabar manau reikalu imsis Steponas .
o ka pasakysit ponas Leonai kad pas mane modemas bute ir as nenaudoju jokiu torentu ir jokiu programu bet i mano nusiskundimus niekas neatsake ?
po 24 val ir pas mane buna nesamones as rasiau .
nojaus laivą pastatė mėgėjas , titaniką - profesionalas .
didzioji didybe zmogaus slypi jo paprastume .
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

Kažkaip skaitau ir negaliu gerai pagauti kampo :oops:
:arrow: Supratau, kad buvo problemos su BITE ir atseit jie pasitvarkė
:arrow: Supratau, kad buvo problemos su vienu CISCO. Nustatyti kas buvo taip ir nepavyko, perkrovus atsistatė į normą
:arrow: Kažkas yra su UP kanalu, kad nuo jo išnaudojimo lygtais priklauso Dawn greitis
:arrow: Supratau, kad kažkas bando pakurti mūsų LAN'e p2p serverį ir lygtais jūs maonte, kad tas serveris turėtų būti mūsų stotyje ir mūsų administruojamas, tik nesupratau kokia iš jo nauda būtų

Aš žmogus esu nepakankamai išpruses interneto dalykuose :oops: ir dabar nesuprantu pagrindinio dalyko - internetas dabar Telšiuose veikia normaliai ar yra kokie tai trūkumai, kuriuos reikia šalinti :? Gal galima būtų paaiškinti taip, kad aš irgi suprasčiau ar čia gerai, ar čia blogai :?
UAB "Parabolė" direktorius
M-artin
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by M-artin »

:arrow: Kai kam kaip pastebėjot naktį sulėtėja internetas kelis kartus, vietoj to, kad jis padvigubėtų. Ir čia neaišku ar problema vienam iš CISCO ar Bitės. Man asmeniškai viskas gerai su naktiniais greičiais.
:arrow: Kalbant apie UP kanalus, manau čia tai pat kažkur technikoje šaknys paslėptos, kad pavyzdžiui man UP kanalas down kanalo neužslopina, priešingai nei kitiems forumo dalyviams.
:arrow: Man asmeniškai p2p trackeris nereikalingas.
O yabadabadu motyvuoja, kad trackeris reikalingas, nes bus mažiau išnaudojama trafico į išorę ir taip sutaupysit trafico... Jei nuspręsit komentuot apie trackerį tema čia: http://board.parabole.lt/viewtopic.php?t=7728&start=30 :)
Galima kitam protingai patarti, bet negalima kito išmokyti protingai elgtis.
yabadabadu
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by yabadabadu »

steponas wrote:Kažkaip skaitau ir negaliu gerai pagauti kampo :oops:
:arrow: Supratau, kad buvo problemos su BITE ir atseit jie pasitvarkė
dar priesh Jums ishvykstant prasidejusios bites problemos mano durna galva neishsprestos galutinai iki pat shiol. vienu metu buvo pablogeja labai smarkiai:
http://board.parabole.lt/viewtopic.php? ... ht=#123063
poto reikalai pagerejo bet kiek zinau dauguma zmoniu kuriu ISP ima kanala ish bites keikiasi iki pat siol. Jums paciam turetu buti lengviau persneketi su kokiu kitu bites klientu kaip reikalai pas ju siandien :|
steponas wrote: :arrow: Supratau, kad buvo problemos su vienu CISCO. Nustatyti kas buvo taip ir nepavyko, perkrovus atsistatė į normą
prasidejo viskas sekmadieni nuo:
http://board.parabole.lt/viewtopic.php? ... ht=#123044
poto man greitis nukrito iki 30-50%. kitiems buvo dar blogiau. ketvirtadieni buvo bandoma kazka veikti bet atsigavo tik po:
http://board.parabole.lt/viewtopic.php? ... ht=#123163
ir taip, laikinam problemos sprendimui tai priimtina ir neretai padeda. bet kai po to sakau kad reikalai tik dar labiau pablogejo gincijamasi kad viskas chiki ir nesvarbu kad anksciau veike gerai. svarbu atsakyti techniniais terminais ir pageidautina tureti CCNA sertifikata ;D
kitas darbuotojas pats nelabai apie tai nusimanydamas ishvis juokingus sulyginimus rasho ;D
steponas wrote: :arrow: Kažkas yra su UP kanalu, kad nuo jo išnaudojimo lygtais priklauso Dawn greitis
pradziai siektiek statistikos su mano speedtest.net rezultatais (virsutiniam desiniam kampe matosi laika ir data):
nudiena:
Image
priesh ketvirtadienio cisco isjungima:
Image
priesh elektros dingima serverinej:
Image
kaip akivaizdziai matosi pries menesi up kanalo pakrovimas neitakojo down kanalo ishvis. po sekmadieninio elektros dingimo telsiu serverinej down greitis nukrito iki 30-50%. po ketvirtadienio cisco perkrovimo up kanalas uzmusa down kanala praktishaki i 0. buvo kaltinama kad pas mane generuojama labai daug sesiju ir tipo delto greitis krenta. kai jau numazinau savo sesijas iki 53 (kas yra tikrai juokingai mazai, bet anyway sumazinau iki minimumo) o reikalai nepasikeite tai daugiau atsakymu nesulaukem kodel yra taip. tikiuosi Jums BADASS atsakys kiek sesiju leistina kad neuzsimushtu down kanalas. o as tiek ir uzhstatysiu ir esu isitikines kad niekas nepasikeis. nes anksciau viskas veike su tokiais pats nustatymais pas mane.
steponas wrote: :arrow: Supratau, kad kažkas bando pakurti mūsų LAN'e p2p serverį ir lygtais jūs maonte, kad tas serveris turėtų būti mūsų stotyje ir mūsų administruojamas, tik nesupratau kokia iš jo nauda būtų
asmenishkai man tai neaktuali tema. keista kad parabolej nieks to nesupranta. as pradejau ta tema dometis po Jusu gryzimo ish konferencijos Lenkijoj. tikiuosi dar atsimenat grafikus kas surija srautus daugiausiai? jeigu bus lokalus trakeris tai suris lokalu srauta o ne ishorini. kurio akivaizdziai truksta. nenorit ir neusprantat ka jums duotu lokalus trakeristai uzpirkit ishorinio trafiko pakankamai. nes dabar jo akivaizdziai truksta. laikai kai buvo galima ishgyventi su 20% nu parduoto srauto jau praejo. dabar dauguma suvalgo pilnai kas jiems priklauso... nebent pasispausit ir optika telsiuose atsiras per pusmeti. tada visi pakentes. priesingu atveju netgi teo jau siulo geresnius planus nei pas jusu :|
lietuvis lietuviui pats geriausias uzkandis
martinuxxx
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by martinuxxx »

yabadabadu wrote:priesingu atveju netgi teo jau siulo geresnius planus nei pas jusu Neutralus
Kategoriskai nesuntinku telsiuose niekas geriau nesiulo nei parabole palyginimui:
Erdves down/up 128 kbps 49 lt,
Teo optimalus down 1024 kbps up 768 kbps 49+19 uz telefona viso 68 lt
Andernetas down 384 kbps upload kur optika 3 mbps 40 lt
Andernetas down 512 kbps upload kur optika 3 mbps 54 lt

Parabole: down 1280 kbps up 128 kbps - 40 lt

Parabole: down 2560 kbps up 128 kbps - 60 lt

Tai kur tu cia matai geriau uz parabole ? Turint omeny down greiti kuris manau svarbiausias
Image
yabadabadu
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by yabadabadu »

nepradesiu paraboles forume reklamuoti kitu tiekeju. jeigu reikes pats susirasi ka turejau omenyj.
ir beje netgi jeigu snekam apie teo optimalu tai tas 1mbs yra i uzsieni ne tik lietuva. o parabolej siai dienai geriausiu atveju as turiu 300kbs ar ish lietuvos ar ish uzsienio. kiek suprantu kad kai pas mane buvo gerai pas kitu buvo blogai. itariu kad juodai neuztenka srauto ir koks seipingas durniuoja. nes jeigu tiketi BADASS kad konfiguracijso metu metais nekeistos ir bite veikia kaip turi veikti tai kishasi kanalas o seipingas gryba pjauna ir tai vieni prisukti tai kiti o realiu poreikiu ne pati parabole jau nebezino turbut...
lietuvis lietuviui pats geriausias uzkandis
BADASS
Pradedantis
Pradedantis

Post by BADASS »

yabadabadu:
Image

M-artin:
Image

vienas mazytis skirtumas tarp situ matavimu:
yabadabadu up - 9 kbps (ping 685 ms)
M-artin up - 70 kbps (ping 42 ms)

skiriasi 7.5 karto.

M-artin up kanalas nera uzmustas.
Isvadas darykites patys.

Kitas dalykas. Paslaugas mes teikiame asimetriskas. up kanalo mes duodame tiek, kad abonentas galetu isnaudoti duodama down kanala. musu prioritetas - geras down abonentui.
M-artin
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by M-artin »

Tikiuosi internetas dingo dėl jo tvarkymo darbų. Gal šįkart taisymas buvo sudėtingesnis nei CISCO perkrovimas. :D
O apie UP, man u-torrent rodo, kad uploadina 25-30kB/s, tai norit pasakyt Parabolės upload dar didesnis? Aš ne kaltas, kad speedtest rodo jog pas mane dar laisvo up yra likę...
BADASS
Pradedantis
Pradedantis

Post by BADASS »

gal toks pavyzdys bus aiskus:
yra du klanai: torrent ir speedtest. is alaus backos bega alus, 128 lasai per sekunde. abu klanai geria is tos backos.
1 variantas. geria du torrentai, abu dalinasi po 64, sumoje 128. prisijungia vienas speedtest, dalinasi tryse po 42 lasus. torrent klanas sumoje gauna 84 lasus, speedtest - 42.
2 variantas. 127 torentai geria, gauna po 1,xxxx laso, sumoje torrent klanas isgeria 128 lasus per sekunde. prisijungia vienas speedtest, kiekvienas torrent gauna po viena lasa ir vienas speedtest gauna viena lasa. sumoje torrent gauna 127 lasus, o speedtest tik 1 lasa per sekunde (kaip ir nuskriaustas :) )
Last edited by BADASS on Mon Oct 29, 2007 1:01 pm, edited 2 times in total.
BADASS
Pradedantis
Pradedantis

Post by BADASS »

del gedimo. musu darbuotoju klaida. atsiprasome.
M-artin
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by M-artin »

BADASS wrote:gal toks pavyzdys bus aiskus:
yra du klanai: torrent ir speedtest. is alaus backos bega alus, 128 lasai per sekunde. abu klanai geria is tos backos.
1 variantas. geria du torrentai, abu dalinasi po 64, sumoje 128. prisijungia vienas speedtest, dalinasi tryse po 42 lasus. torrent klanas sumoje gauna 84 lasus, speedtest - 42.
2 variantas. 127 torentai geria, gauna po 1,xxxx laso, sumoje torrent klanas isgeria 128 lasus per sekunde. prisijungia vienas speedtest, kiekvienas torrent gauna po viena lasa ir vienas speedtest gauna viena lasa. sumoje torrent gauna 127 lasus, o speedtest tik 1 lasa per sekunde (kaip ir nuskriaustas :) )
Ir kaip tai susiję su download?
BADASS
Pradedantis
Pradedantis

Post by BADASS »

susije taip, kad jei uzmusi savo up negali tureti down. internetas yra dvipuse komunikacija.
M-artin
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by M-artin »

Tai čia priklauso nuo sesijų skaičiaus ar kaip?
BADASS
Pradedantis
Pradedantis

Post by BADASS »

grubiai kalbant priklauso nuo programos "naglumo", kuri naglesne, ta ir daugiau trafiko uzsigrobti sugeba. visos p2p programos (torrent ju tarpe) yra labai "naglos" ("naglumas" priklauso nuo siunciamu, parsisiunciamu failu kiekio, nuo to kiek zmoniu ta faila siunciasi/issiuncia ir t.t.), naglesni tik kai kurie virusai.
M-artin
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by M-artin »

Tai taip išeina, kad dabar yra viskas normos ribose?
Locked