Nauji lankstinukai

Moderators: Leonas, steponas

Ar geras lankstinukas?

Geras
5
31%
Negeras
4
25%
Neturiu supratimo
7
44%

Total votes: 16

natrix
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by natrix »

Aš suprantu, kad geriausiai, jog būtų tik delfininkai. Bet tada reiktų palikt tik planus, kur ribojamas parsisiųstų duomenų kiekis, ir viskas tvarkoj - džiaukitės. Nemanau, kad Parabolė nori būt tokia vienpusė. Žmonės ir ateina į Parabolę, kad čia gali ir delfi skaityt, ir filmą parsisiųst. Tad nereiktų jų kaltint išnaudojant srautą - vartotojai naudojas teikiama paslauga ir tai yra jų teisė. Keisit planus, kainas - žiūrėsim, ar bus naudinga likt Parabolėj, ar ieškot laimės kitur. Sakyčiau, jog visa problema susiveda į tai, kad Telšiuos nedidelis pasirinkimas. Ateitų koks didesnis tiekėjas, būtų paprasčiau.
Ponas Steponai, įdomu, kada Plungėj optika pradės veikt, kokie su ja planai bus? Žinodami galėtume orentuotis tada, kad ir Telšiuos to sulauksim ir ramiau to laukt.
Image Image
ma43
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by ma43 »

steponas wrote:
martinuxxx wrote:is vis nebendraukit su vartotojais ir tiek
Aš ir bendrauju su jumis dėl to, kad rastume abiem pusėm priimtinus sprendimus. Kitaip iš kur aš galiu žinoti ko jums reikia. Aišku kaip daryti negalima nuspręsti greitai visiškai nevertinant ekonominių dalykų.
Kas liečia UP - kai pilnai išsiaiškinsiu visą mechanizmą kartu su ekonomika ir panaikinsiu dabartinę velniavą kada galima suvalgyti už dvigubai ... trigubai daugiau negu sumokėjai (kas man atrodo labai keista ir neprimtina) ir padarysiu, kad kiekvienas abonentas būtų ne tik srauto vartotojas (siurbikas), bet dar neštų kažkiek tai pelno ir mums, tai ir priimsiu sperndimą ką konkrečia reikia daryti :!:
jeigu jau zadat tvarkyt ta reikala tai viena varianta is mano varpines siulyciau (as irgi delfininkas, spekuliantas ir ne daugiau) .
padalint nupirktus resursus is abonentu skaiciaus ,suzinot kiek vidutiniskai tenka vienai personai ,tada ir ziuret kas tai virsija atitinkamai kaina aukstyn - kas nedatempia ,kaina zemyn .
bet tai cia tik mano subjektyvi nuomone .
nojaus laivą pastatė mėgėjas , titaniką - profesionalas .
didzioji didybe zmogaus slypi jo paprastume .
nice
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by nice »

mano nuomone didinkit upload tiek ir tereikia :D
M-artin
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by M-artin »

Na jau tikrai. Susirinkom keletas nelamingų žmogelių pakalbėt apie mažą upload, o čia vietoj jo padidinimo nori dar ir download sumažinti. :)
P.Steponai ar ne jūsų žodžiai ir apklausa buvo, kad jums lieka iš bitės daug laisvų resursų ir gali didint greitį 2x? Tai kodėl dabar nervojatės, kad juos išnaudojame? :roll:
yabadabadu
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by yabadabadu »

ma43 wrote:jeigu jau zadat tvarkyt ta reikala tai viena varianta is mano varpines siulyciau (as irgi delfininkas, spekuliantas ir ne daugiau) .
padalint nupirktus resursus is abonentu skaiciaus ,suzinot kiek vidutiniskai tenka vienai personai ,tada ir ziuret kas tai virsija atitinkamai kaina aukstyn - kas nedatempia ,kaina zemyn .
aha, viena menesi parsisiusi kelis filmus kurie dabar maziau nei 1gb neuzima ir tau kaina pakels tam kad kita menesi tik delfi teskaitytum ;D taip tikrai bordakas gausis... kaip dabar buvo visai norm. is principo tik vienas zmogus downloadinantis po 6GB per diena turejo dideliu problemu. ir jo vietoje siulyciau steponui uz didesni asmenini upload (jeigu technines salygos leidzia) duoti kazka atgal - pvz uzpildyti paraboles ftp kazkokiu svieziu turiniu ar panasiai. kai yra noro sugalvoti visada galima xP

o visiems didelio upload padaryti neleidzia technines tinklo salygos - cia kabeline TV ir leidzia daug down ir mazai up. todel ir planai tokie o ne kitokie ;)

beje cia gal jau zaidziama su upload kanalais kad man internetas dingineja? apie ziadimus net nesneku - anskciau buvo max 250ms dabar 5000+ms ^^ bet kad net puslapiai vel norm nebesivarto :|
lietuvis lietuviui pats geriausias uzkandis
M-artin
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by M-artin »

Viskas normoje man daugiau 30ms nepakyla, gal tu prie kito CISCO? :roll:
martinuxxx
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by martinuxxx »

yabadabadu wrote:
ma43 wrote:jeigu jau zadat tvarkyt ta reikala tai viena varianta is mano varpines siulyciau (as irgi delfininkas, spekuliantas ir ne daugiau) .
aha, viena menesi parsisiusi kelis filmus kurie dabar maziau nei 1gb neuzima ir tau kaina pakels tam kad kita menesi tik delfi teskaitytum ;D taip tikrai bordakas gausis... kaip dabar buvo visai norm. is principo tik vienas zmogus downloadinantis po 6GB per diena turejo dideliu problemu. ir jo vietoje siulyciau steponui uz didesni asmenini upload (jeigu technines salygos leidzia) duoti kazka atgal - pvz uzpildyti paraboles ftp kazkokiu svieziu turiniu ar panasiai. kai yra noro sugalvoti visada galima xP

o visiems didelio upload padaryti neleidzia technines tinklo salygos - cia kabeline TV ir leidzia daug down ir mazai up. todel ir planai tokie o ne kitokie ;)

beje cia gal jau zaidziama su upload kanalais kad man internetas dingineja? apie ziadimus net nesneku - anskciau buvo max 250ms dabar 5000+ms ^^ bet kad net puslapiai vel norm nebesivarto :|
pagaliau kaip zmogus prasnekai,pasakysiu tik tiek down mazinsit,mazes ir klientu skaicius,o kad upload neleidzia tech.galimybes padidint tiek jau to.Nes kaip matau nera noro padaryti planu su didesniu upload ir uz tai moketi daugiau,tai jau jusu problemos.Svarbu download geras.Kas del PING 25 ms
nice
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by nice »

ISKLAUSYKIT MANES :D JUG KAI PADIDINO DOWNLOAD GREICIUS 2X IR UPLOADAS TADA KELIAS DIENAS BUVO X2 KODEL JIS SUMAZEJO JUG VISKAS TADA VEIKE IDEALEI?
M-artin
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by M-artin »

Nieko čia nesuprasi. Kad ir šitoje temoje, jei gerai supratau, Steponas jau buvo nupirkęs naujos aparatūros, kuri turėjo leist išvystyt didesnį upload.
http://board.parabole.lt/viewtopic.php? ... &start=135
steponas wrote:Razman ir JazzMen matau, kad plevesuojat po pievas ir be reikalo garą leidžiat
Parabolės kanalai iš tiesų asimetriši, bet TRICOM aparatūra naudojama Plungėje ir Telšiuose yra modulinės sistemos ir mes nupirkome papildomai modulius (po du kanalus) UPLOAD ir greičius padidinsime. Dabar kaip tik vyksta diegimas.
Leonas
Narys
Narys

Post by Leonas »

cia man vistiek neaisku jei as moku daugiau pinigu uz interneta kazkaip up kanalas prasiplecia ir didesni upload praleidzia o jei moku mazesnius pinigus tada neimanoma to padaryt
Sunku praplesti ne abonento taske, o toje vietoje kur visi srautai susisumuoja. Kei vienas kitas pasididina plana tai bendram srautui itakos beveik neturi.
jeigu ziureti tik i parsiustu duomenu kieki tai irgi nevisai teisingai - as per nakti galiu parsisiusti 3GB xP bet tai as siunciu nakti - srautas neishnaudotas naktimis anyway. taip kad dar atkreipkit demesi i laika. va tie kas dienomis visa down kanala sunaudoja ir vercia jus pirkti didesnius kanalus is didmenininku turetu maziau triuksmauti forume ir dziaugtis tuo ka turi kol kazkas nepasikeite
Pilnai pritariu, kaip ankciau ir sakiau riboti P2P reiktu TIK PIKO metu.
kad jums lieka iš bitės daug laisvų resursų ir gali didint greitį 2x? Tai kodėl dabar nervojatės, kad juos išnaudojame
Problema ne srauto trukume, o kabelinio interneto technologijoje, t.y. del asimetrinio srauto, tesiog sunku pekelti del techniniu priezasciu.
pasakysiu tik tiek down mazinsit,mazes ir klientu skaicius
jeigu ne visiems mazinti, o tik priversti susimoketi uz suvalgytus pietus taigi skaicius jeigu ir sumazetu pajamos kogero padidetu, o jeigu tie nenorintys moketi uz suvalgytus pietus iseitu pas konkurentus, kaip Steponas sake tai dar geriau :D. Deja yra ir kita puse, del imones gero vardo issaugojimo, kuo manau Parabole pasizymi tenka tempti si sunku balasta ant kaklo.
ISKLAUSYKIT MANES JUG KAI PADIDINO DOWNLOAD GREICIUS 2X IR UPLOADAS TADA KELIAS DIENAS BUVO X2 KODEL JIS SUMAZEJO JUG VISKAS TADA VEIKE IDEALEI
Del sito mazai ka galiu paskyti, pamenu, kad viena diena buvo labai isauges uploado srautas, bet pasekmiu neuzfiksavau.
Progresas padare rozetes neprieinamas daugumai vaiku. Mirsta gabiausieji.
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

natrix wrote:Ponas Steponai, įdomu, kada Plungėj optika pradės veikt, kokie su ja planai bus? Žinodami galėtume orentuotis tada, kad ir Telšiuos to sulauksim ir ramiau to laukt.
Šiandien kaip tik buvau savo akimis pasižiūrėti Plungėje kas konkrečiai yra padaryta. O padaryta daug kas:
:arrow: Baigtas vedžioti optinis kabelis TEO kanalais.
:arrow: Jucio gatvės rajone įrengti namų tinklai - išvedžioti visi kabelai po laiptines ir įrengtos dėžės aparatūrai tiek rūsiuose, teik ir laiptinėse.
:arrow: Baigiami įrengti tinklai Mačernio ir Vaišvilos gatvių rajonose.

Kad paleisti optinį tinklą liko padaryti:
:arrow: Rūsiuose į rūsio dėžes pajungrti elektrą.
:arrow: Suvirinti optinius kabelius. Suvirinimo aparatas jau pas mus, suvirintojas yra ir kitą savaitę turėtų jau pradėti virinti.
:arrow: Pastatyti rūsiuose swičus ir pajungti kabelius.
:arrow: Paleisti ir išbandyti tinklą
:arrow: Perjungti abonentus, kurie to tikrai nori

Manu, kad pirmieji abonentai spalio gale ar iki lapkričio vidurio jau galės bandyti optinio tinklo galimybes.

Skambino iš Skaidulos ir pranešė, kad jau pradėti kabelio tiesimo darbai, kuriame yra numatyta vieta (skaidulos) ir mums sujungti į vieną tinklą Plungę ir Telšius. Tada bus tik viena KTV ir interneto stotis Plungėje ir viskas iš jos maitinsis. Telšiuose liks tik serviso grupė ir kasa. Jeigu viskas bus pagal Skaidulos planus, tai kitą vasarą Telšių stočių turėtų nebebūti.

Kad Telšiuose bus statomas optinis tinklas tai tikrai, nes nedaug ir tetrūksta. Pagrindinės magistralės sunkiai praeinamai TEO kanalais jau senai yra nutiestos ir veikia. Liko sujungti kabeliais tik namus. Po Naujų Metų turėtų paaiškėti kaip bus su finansais ir tada gal jau bus galima pakalbėti konkrečiau ir apie terminus.

Kiti klausimai man atrodo jau yra visiems pabodę (UP), tuo labaiu, kad ne aš čia pirmu smuiku groju. Kaip pasakys technikai galutinę ušvadą taip ir bus :!:
Juk jeigu paėmus ne tap senai jau buvo greičiai pakelti, tame tarpe ir UP :?
Pagal tą seną anekdotą dabar reikėtų daryti taip, kaip buvo seniau :)

Ar aš nusišneku :?:
UAB "Parabolė" direktorius
martinuxxx
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by martinuxxx »

Leonas wrote:Pilnai pritariu, kaip ankciau ir sakiau riboti P2P reiktu TIK PIKO metu.
Gal nebegaruojam ka ?Padarytumet P2P tik nakti,tai parabole ne tik gero vardo nebetektu bet bent jau as asmeniskai siusciausi su andernetu 384 kbps greiciu negu cia is vis diena neveiktu
Leonas wrote:Problema ne srauto trukume, o kabelinio interneto technologijoje, t.y. del asimetrinio srauto, tesiog sunku pekelti del techniniu priezasciu.
Taigi pats saket kad jei keli vartotojai turetu didesni upload nieko blogo nenutiktu,o kas liecia download VISKAS YRA GERAI,NIEKO NEKEISKIT
Leonas wrote:jeigu ne visiems mazinti, o tik priversti susimoketi uz suvalgytus pietus taigi skaicius jeigu ir sumazetu pajamos kogero padidetu, o jeigu tie nenorintys moketi uz suvalgytus pietus iseitu pas konkurentus, kaip Steponas sake tai dar geriau :D. Deja yra ir kita puse, del imones gero vardo issaugojimo, kuo manau Parabole pasizymi tenka tempti si sunku balasta ant kaklo.
Aciu,susiprotejot kad down mazindami prazusit.Bent tiek daug.
nice wrote:ISKLAUSYKIT MANES JUG KAI PADIDINO DOWNLOAD GREICIUS 2X IR UPLOADAS TADA KELIAS DIENAS BUVO X2 KODEL JIS SUMAZEJO JUG VISKAS TADA VEIKE IDEALEI
Leonas wrote:Del sito mazai ka galiu paskyti, pamenu, kad viena diena buvo labai isauges uploado srautas, bet pasekmiu neuzfiksavau.
na tai jei pasekmiu nebuvo,tai bent jau nauju planu padarykit su didesniu upload,jau ka bekalbeti kad ta karta visiem buvo 100 kB/s ir niekas neuzluzo...
steponas wrote:Pagal tą seną anekdotą dabar reikėtų daryti taip, kaip buvo seniau :)

Ar aš nusišneku :?:
Aisku kad nusisnekat :D :D O jei rimtai UP niekas nepadidins kaip matau,o download palikit toks koks yra ir fsio.
yabadabadu
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by yabadabadu »

steponas wrote: :arrow: Perjungti abonentus, kurie to tikrai nori

Manu, kad pirmieji abonentai spalio gale ar iki lapkričio vidurio jau galės bandyti optinio tinklo galimybes.

Skambino iš Skaidulos ir pranešė, kad jau pradėti kabelio tiesimo darbai, kuriame yra numatyta vieta (skaidulos) ir mums sujungti į vieną tinklą Plungę ir Telšius. Tada bus tik viena KTV ir interneto stotis Plungėje ir viskas iš jos maitinsis. Telšiuose liks tik serviso grupė ir kasa. Jeigu viskas bus pagal Skaidulos planus, tai kitą vasarą Telšių stočių turėtų nebebūti.
1. as jau visai atsilikau ir dabar tikrai kiekvienam i namus sviesolaidi duosit ar visgi sviesolaidis tik i nama o toliau jau vyta pora? :?
2. negi savo opt kabeli prasitiesti is plunges i telsius yra pigiau nei naudotis jau praklota optika? 8O
lietuvis lietuviui pats geriausias uzkandis
perliux
Naujokas
Naujokas

Topas

Post by perliux »

sweiki,esu paraboles vartotas, ir tikrai noreciau pritart upluad padidinimui :D :) :) 8) :roll: :roll:
M-artin
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by M-artin »

Tai Telšiuos paliksit Alčiauską porą Giedrių ir kasininkę? :) Jei kas suges, tai neveiks abiems miestams? Ir beje kodėl Telšiuose nebuvo pabaigtas tiesti optinis tinklas, o pradėtas Plungėje?
Post Reply