Kaip elgtis patekus i beda del virusu?

Moderators: Leonas, steponas

Ar gerai elgiasi PARABOLE atjungdama virusais uzkrestus kompus?

Gerai
52
53%
Blogai
46
47%

Total votes: 98

BADASS
Pradedantis
Pradedantis

Post by BADASS »

TRIUMF gal gali pasakyti bent viena portu skanavimo veiklos pavyzdi, kai portu skanavimas nepazeistu LR istatymu? :)
TRIUMF
Narys
Narys

Post by TRIUMF »

skanavimas draugo portu su jo leidimu :P
Javac
Pradedantis
Pradedantis

Post by Javac »

TRIUMF wrote:Pozymius... bet jei as noriu skanuot portus :) ir ka jus man :?: :?: tada gal mane pati atjunkit nes as VIRUSAS :lol:
Portu skanavimas yra draudziamas veiksmas jei ka. Uz tokius darbus tau gali isvis atjungt interneta.
Savaime portu skanavimas nera joks hackinimas, cia tik pasiruosimas tam :)
O jei draugo portus nuskanuosi tai parabolej net nepastebes, virusai visa broadcast'a skenuoja, todel ir paraboles servus praskanuoja :) va del to ir atjungia :)
Tik tas ijungimas poto net'o turetu buti siek tiek kitoks, jog galetum ir nakties metu isijungt, nes kartais tiesiog REIKIA interneto
Javac
Pradedantis
Pradedantis

Post by Javac »

Beje kiek patirtis rodo, tai apsisaugot nuo virusu neuztenka vien super-duper antivirusines, jei ant peciu kopustas tai nepades jokios antivirusines.
Stai keletas paprastu taisykleliu kurios padeda isvengti bent jau dideles dalies virusu:
1. Kadangi nemaza dalis virusu plinta per web puslapius, tai vertetu naudoti saugesne narsykle (saugesne galima laikyte maziau populiare narsykle, nes exploitai labai jautrus net narsykliu versijoms, todel jei naudosit maziau populiare narsykle, paprasciausiai jei exploitu bus kurkas maziau), vienu zodziu nenaudokit IE :)
2. Beveik 90% zmoniu namuose ant windowsu sedi su administratoriaus useriu, to daryti nevertetu, susikurkit atskira vartotoja (Limited) iprastam naudojimui, ir uzdrauskit rasyma i C:/Windows kataloga (NTFS atrodo jog ta leidzia). i administratoriaus useri jungites tik ka nors instaliuodami
3. e-mail'as, NEATIDARINEKIT neiprastu laisku, juo labiau prie ju prisegtu failu.
4. naudokite firewalla
5. updatinkit windowsus
6. antivirusine irgi gerai
Jei laikytumetes siu punktu galetumet ilgam pamirsti virusus

arba

1. naudokite linux arba *bsd :)
sun-man
Naujokas
Naujokas

Post by sun-man »

Kad atjungia virusuotus kompus manau gerai. Tik galėtų įspėti apie tai SMS ar skambučiu. Ir pajungti būtų galima greičiau. Mane dėl virusų atjungė penktadienį vakare. Tą pačią dieną perinstaliavau windows'us, taigi virusai buvo išnaikinti. Bandau prisijungti prie interneto nepavyksta, pagalvojau ryšio sutrikimai. Rytojaus dieną pasiskambinau, sako gerai pažiūrėsim. Visą dieną ryšio nėra, žinių iš "Parabolės" irgi. Sekmadienį skambinu klausiu kame reikalas, sako žinom problemą tuoj pažiūrėsim. Po valandos paskambina ir sako taigi tu atjungtas dėl virusų. Ir tuoj po to ryšys buvo atstatytas. Taigi 2 dienos be ryšio, negi buvo sunku informuoti :roll:.
Nors bendrai paėmus "Parabolės" darbu tikrai esu patenkintas :lol: . Manau tikrai pas jus geras kainos/kokybės santykis. Sėkmės jums :wink:
steponas
Šefas
Šefas

Post by steponas »

sun-man wrote:..Tik galėtų įspėti apie tai SMS ar skambučiu. Ir pajungti būtų galima greičiau. Mane dėl virusų atjungė penktadienį vakare. Tą pačią dieną perinstaliavau windows'us, taigi virusai buvo išnaikinti. Bandau prisijungti prie interneto nepavyksta, pagalvojau ryšio sutrikimai. Rytojaus dieną pasiskambinau, sako gerai pažiūrėsim. Visą dieną ryšio nėra, žinių iš "Parabolės" irgi. Sekmadienį skambinu klausiu kame reikalas, sako žinom problemą tuoj pažiūrėsim. Po valandos paskambina ir sako taigi tu atjungtas dėl virusų. Ir tuoj po to ryšys buvo atstatytas. Taigi 2 dienos be ryšio, negi buvo sunku informuoti :roll:
:arrow: Teoriškai tokia tvarką ir esu nustates - turi skambinti arba SMS, bet kaip matosi "gavosi kaip visada..." :oops:
:arrow: Šeštadieniais ir sekmadieniais yra budintis technikas (8-682-47192) ir turėtų bent tokius "defektus" naikinti... :?
Matomai seniai pirtį kurenau... :roll:
UAB "Parabolė" direktorius
zhukaSS
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by zhukaSS »

steponas wrote:Matomai seniai pirtį kurenau... :roll:
vargshai darbuotojai 8) 8)
Image
Rimas
Naujokas
Naujokas

Post by Rimas »

Kiekvieną rytą yra patikrinami sąrašai abonentų, kurie atjungti dėl virusų ir visiems pranešama tuo telefonu, kuris abonento buvo nurodytas darant sutartį. Labai dažnai būna telefonai išjungti, neatsako ir pan. 8O
Šiuo atveju, kaltės neprisiimam. Jei pasikeitėt telefono nr. prašom pranešti į abonentinį skyrių.
ecoz
Narys
Narys

Post by ecoz »

gerai kad atjungia ,bet galėtų pranešti telefonų apie atjungimą,juk kiek pamenu pasirašydamas sutartį ,nurodai ir savo telefono numerį.kažkada ir man buvo atjungę internetą,tai galvojau gal šiaip kas su netu,po paros tik paskambinau į parabolę ir sutvarkė viską.
ecoz
Narys
Narys

Post by ecoz »

Rimas wrote:Kiekvieną rytą yra patikrinami sąrašai abonentų, kurie atjungti dėl virusų ir visiems pranešama tuo telefonu, kuris abonento buvo nurodytas darant sutartį. Labai dažnai būna telefonai išjungti, neatsako ir pan. 8O
Šiuo atveju, kaltės neprisiimam. Jei pasikeitėt telefono nr. prašom pranešti į abonentinį skyrių.
tas ir yra kad nepranešat :!:
nelloxx
Naujokas
Naujokas

..

Post by nelloxx »

na man irgi buvo atjunge interneta del virusu ir tai supratau tik po skambucio is paraboles, tas yra gerai :) , tada staigiai windows perinstaliavau ir jiems paskambinau atgal ir po keliu minuciu vel internetas buvo gyvas ir tas yra labai gerai :D :roll:
nice
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by nice »

naudok avast ir viskas veiks :D :D :D o jei nebeveike vistiek windowspersirasyk ir tada tikrai veiks :n00b:
Neziniukas
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by Neziniukas »

Yra pilna geru nemokamu antivirusu asmeniniam naudojimui: antivir, avast, avg ir pan... O manes kadangi per 10 metu del virusu nebuvo atjunge tai nieko negaliu pasakyt sia tema daugiau...
Vyne - tiesa, aluje - jega, o vandenyje - mikrobai.
Numerus stultorum infinitus est,- kvailiu skaicius yra begalinis.
prikolinam
Naujokas
Naujokas

Post by prikolinam »

Na nežinau man nors ir yra buve problemu su virusiais bet nk rimto visada antivirus pagaudavo
krotek
Narys
Narys

Re: Kaip elgtis patekus i beda del virusu?

Post by krotek »

Sveiki!Turiu toki klausima negaliu paleisti antirutkito skanerio GMER,nors busenoj safe mode pasiledžia bet žinau šitam režime ju neaptiksiu.Jau galvojau kad nepasileidžia del to kad rutkitu jau yra kompe ir kai kurie gali blokoti paleidima antirutkitu skaneriu.Bet kai pameginau paleisti VBA32 tai pasileido be problemu,dar meginau su AVZ tai irgi pasileido.Kažin del ko tai yra?O gal užtenka kad skanoji su antivirusine juk ten yra šitu virusu aptikimui sukurta tehnologija, ir nereikia dar atskirai su specialiom programom ju eškoti?Nors kai padare skenavima su AVZ ar VBA32 tai nelabai aš ten supratau ar ka aptiko ar ne,gal kas išmanot nusiuščiau ataskaita skenavimo.Ir aplamai kokia patartumet tureti antivirusine?Esu turejas avast,bitdefender,dabar turiu Norton Internet Security 2011ir kolkas nežinau ar pasilikti ja ar pereiti prie kitosJi man patinka del vieno daliko nes beveik nestabdo naršimo internete,o del virusu aptikimo tai jos visos pilnai neapsaugos. :?
Post Reply