Įtampos šuoliai belenkokie

Moderators: Leonas, steponas

Post Reply
latras
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Įtampos šuoliai belenkokie

Post by latras »

Vakar vakare pasitaikė keletas tokių, kad šviesa normaliai pritemo, bet kompas kažkodėl net neišsijungė. Naktis lyg ir rami buvo, ryte dar veikė kompas. Prieš einant į mokyklą persikrovė, pagalvojau, kad čia dėl tam tikrų bėdų su hardwaru. Db pareinu iš mokyklos, įsijungiu kompą, išgirstu vos ne iškart kažkokį traškesį kolonkėse, ir lūžta. Po 5 min dar kartą, po 10 dar ir dar... Tikką šaldytuvas atsijungęs net buvo. Čia man vienam tokie marazmai 1-uose šiluose netoli Parabolės pastato ar yra ir daugiau likimo nuskriaustųjų?
MonteniS
Forumo administratorius
Forumo administratorius

Post by MonteniS »

O kodel i sefo kampeli rasai ? :wink: Seip pasitaiko, gana daznai tokiu dalyku.
latras
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by latras »

nėr daugiau kur rašyt, todėl ir rašau čia. Man pirmas kartas kad taip žiauriai dinginėja. Po kiek laiko verta skambint elektros tinklams jei tęsiasi tokie dinginėjimai?
eXFeaR
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by eXFeaR »

Yra skiltis Ivairu. Siaip manyciau jei isvis tokie dalykai vyksta, reikia elektrika kviest, kad nebutu ko blogiau, uz atsijunginejima prietaisu.
|5zU1RaW|
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by |5zU1RaW| »

latras, isjunk kompa porai dienu, kol cia aprims viskas, nes tokie suoliai maitekui / hdd papildomu veikimo valandu tikrai nepriduoda. Man cia seniau viena diena per ~2h kompas luzo 6 kartus, po to jau isjungiau, nes galejo buti ir dar blogiau...
Kick_the_BUCKET
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by Kick_the_BUCKET »

As tai pamenu kad kazkas panasaus buvo praejusia vasara, ir tikrai ne 6 kartus per valanda kompas nuluzdavo, o turbut 6 kartus per pusvalandi =] ir kaip tik tuo momentu, kai sugalvodavau koki kompakta issikept :lol:
Fire-Strip
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by Fire-Strip »

Nu tokiose situacijose tai UPS rulezz.. Juolab, kad ~100-150lt gali ysigyt pilnai poreikius patenkinanty saltiny..
Image
latras
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by latras »

eXFeaR, jei pastebėjai, tai skiltis "Įvairu" yra kitoj skiltį, "Parabolės FTP". Aš gyvenu ne Parabolės pastate berods

|5zU1RaW|, pas mane stovi lievas prailgintuvas Trusto apsaugantis nuo įtampos šuolių, su automatiniu saugikliu, tai maitekui nebaisu.

Kick_the_BUCKET, aš va šiandien irgi krūvą CD sukept turėjau, tai kažkaip pataikiau normaliai... Vieną kartą lūžo vos baigus verifaint kompiliaciją;]
Kick_the_BUCKET
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by Kick_the_BUCKET »

as tai verifieint ne megejas, laika taupau =]
Neziniukas
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by Neziniukas »

Mano draugei viena karta nuo itampos suolio buvo nusproges saldytuvas, mikrobange ir telikas...
Vyne - tiesa, aluje - jega, o vandenyje - mikrobai.
Numerus stultorum infinitus est,- kvailiu skaicius yra begalinis.
Hamann
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by Hamann »

kaip taip galibut;) tai kokia paskirti tada saugikliai atlieka?
Image
3dv1n4s

Post by 3dv1n4s »

saugikliai apsaugo tik nuo per didelio sroves stiprio ;) bet ne potencialu skirtumo(itampos), butent todel su saugikliais neapsisaugosi nuo zaibo :)
RaDist
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by RaDist »

Jo paskutiniu metu itampa sokineja gan daznai, vien siandien 20060326 ryte 3 kartus UPS-as suveike.
Prasau nepykti ir nerekaut cia tik mano nuomone
Post Reply