Nemokamas realaus IP adresas???

Moderators: Leonas, steponas

Dr4GuL4
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by Dr4GuL4 »

3dv1n4s, o kaip su tuo ipv6? Jį turint gali per jį taip pat atsekti, kaip ir per ipv4? Dar yra kažkox būdas naudojant ipv6 prisijungti prie IRC. Gal netyčia žinai kaip?
3dv1n4s

Post by 3dv1n4s »

IPv6 UAB "Parabole" nenaudoja (kol kas). Jusu tie prisijungimai vyksta pasinaudojus IPv4->IPv6 tuneli, kurio paslaugas teikia taip vadinami IPv6 brokeriai. Bet ten jusu IPv4 ip adreso dalis yra tiesiog konvertuojama i IPv6 adresa, pridedant pradzioje brokerio suteikta zona, taip kad IPv6 adresa galima laisvai paversti i IPv4 (bet tai taikoma tik tuneliui).
zhukaSS
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by zhukaSS »

3dv1n4s wrote: Rupesciai

1) Jus tampate unikalus interneto vartotojas, kuris yra atpazistamas pagal unikalu jusu, galima sakyt tapatybes, adresa. Tikrai nemanau, kad kas nors is jusu (tame tarpe ir as pats) vartojat licenzijuota programine iranga. Teisesaugos institucijos vis dazniau ir dazniau stengiasi integruoti technologijas, kurios leistu identifikuoti tokius vartotojus, besinaudojancius nelegalia programine iranga, ir butent identifikuoti pagal ip adresa.
nu chia jau bishki perdejai, tiksliau perdejai kaip reikalas, kol kas tai vyksta tik usa(ir taip pavieiniai atvejai skirti kitiems pagasdinti), iki tokios problemos mums dar kaip minimum 10 metu gyvent.
3dv1n4s wrote: 4) sudarot geresnes salygas isilauzeliams pasinaudoti jusu kompiuteryje esama informacija, panaudoti jusu kompiuteri kaip "verga", kuris atliks juodus darbus su jusu ip adresu. (Tokiu dalyku manau tikrai daugelis nesugebes irodyti, turiu omeny, kad nesugebesite irodyti, jog tai atlikote ne jus, o treciasis asmuo)
na isilauzheliai, i bet ko kompa nesilauzhia, tachiau taip, problemu tai tikrai gali pridaryti, ypach jei jie zhino ko nori. Pachiam taip buvo, ir irodyt, kad informacija buvo prarasta ne del mano kaltes, niekaip nesugebejau, dabar kelis kartus atsargesnis uzh tai esu :(
3dv1n4s wrote: 1) Kompiuteriai neturintis isorinio ip adreso gales jus pasiekti tiesiogiai, nesinaudojant tarpiniais kompiuteriais (serveriais).
tai labai aktualu zhmonems kurie zhaidzhia zhaidimus ONLINE, kurie neturi specialiu serveriu(t.y. ne cs :D ), nes dauguma ish ju prasho vieno zhaidejo tureti ishorini IP(kai kurie prasho net tureti abiems). Zhinoma tai galima apeiti pasitelkus tam tikras programas, tachiau paprastam vartotojui, tai gali pasirodyti tiesiog per sudetinga :)
3dv1n4s wrote: Kas liecia mano jau mineta problema su IRC, ir jei si problema jums tikrai yra opi, manau atsiras iniciavus zmogus, kuris parasys prasyma, gal but surinks keleta parasu, ir nunes UAB "Parabole" administracijai su prasymu:

A) Pameginti uzmegsti kontakta su Lietuvos IRC tinklo 'Aitvaras' administratoriais, prasant padeti uzmegsti rysi (link) su ju serveriais panaudojant viena is paraboles kompiuteriu/serveriu kaip paslauga, kuri tiektu IRC tinklo paslaugas.

B) Pameginti uzmegsti kontakta su Lietuvos IRC tinklo 'Aitvaras' administratoriais, prasant padidinti sesiju limita tik paraboles (routerio) isoriniam ip adresui.

Manau variantas A labiau patrauklesnis. Bet turbut svarbiausias sakinys butu sis: Niekas is paraboles administracijos nieko nesiims daryti, nes i tokias rasliavones nieks nekreipia demesio, ir teisingai daro!
visu pirma, paprastas zhmogutis, kuris nelabai gaudos kompuose, o "pamirkint" megsta, net nesupras kame problema ir zhinoma apkaltins ne parabole, o aitvaro irc tinkla ir jo adminus :twisted: Ir greichiau atsijungs, nei kad susipras prashyt paraboles kazhko.
Btw, panashi problema buvo dokedoj priesh pora metu, buvo kiles didelis azhiotazhas, nes killino praktishkai daugiau kas antra. Problema buvo ishspresta pastachius dokedos aitvaro irc serva, t.y. A budu.
Vis del to, imho greichiau ir mazhiau paraboles resursu eikvojantis butu B variantas, man rodos ten net yra tam tikru LANu(t.y. zhmoniu naudojanchiu tik viena IP) registracija ir sesion limitas yra ishplechiamas :)
Image
TRIUMF
Narys
Narys

Post by TRIUMF »

3dv1n4s, nu tu cia pavarei:) aisq as siuos visus dalykus gerai zinau (nzn kaip kiti). Siaip ir as manau kad pagrinde tai jo visi nori del irc, nes kazkaip uzknisa ieskotis visokiu proxy ir tt. IPV6 butu manau nebloga iseitis, taciau cia nieks nezaidzia- 5Lt ir darykis ka tik nori. Na as moku tuos 5Lt... tik as siaip pastebejau, kad fortakas, skynet duoda ip nemokamai ir tiek. Tai man pasidare idomu kaip del "Paraboles". dar karta pasikartosiu: paraboles adminas rase kad vyksta derybos(kas mane labai domina) ir kiek pamenu, tai kalbejo apie kelis menesius. Na tai galvoju, gal kas uzsuks ir papasakos situacija. Del tu + ir - ip adreso, tai manau kiekvieno reikalas zinot savo atsakomybe, pareigas, o ne kazkam uz juos nusprest-aj cia tu tipo naudaoji warezed programs, tai jei duosim IP tai gali prigaut. Kaip jau minejau, cia kiekvieno asmeninis dalykas. Beja visi nori visko kuo pigiau ir kuo geriau-tai skatina konkurencija tarp imoniu ir tai manau yra sveikintinas dalykas. Be jos ir greiciai interneto nedidetu. Galbut ateis laikas ir turresim visi tuos real ip. Gal kam ir nereikia(bet kaikuriem ir interneto nereikia)nes vistiek nieko nesupranta. Na ka, manau, kad reik laukt toliau, galbut tos derybos pasibaigs sekmingai ir bus visi laimingi. Sakyciau reikia rakint sita tema, nes daugiau nieko cia ir nebepasakysi :)

P.S.Dr4GuL4, jei neturi real ip, tai ipv6 pasidaryt tikrai nepavyks. Patikek, bandziau. viena karta isejo, dvi paras paveike, ir matyt parabole nujunge. Tai tiek :)
3dv1n4s

Post by 3dv1n4s »

zhukaSS wrote:
3dv1n4s wrote: Rupesciai

1) Jus tampate unikalus interneto vartotojas, kuris yra atpazistamas pagal unikalu jusu, galima sakyt tapatybes, adresa. Tikrai nemanau, kad kas nors is jusu (tame tarpe ir as pats) vartojat licenzijuota programine iranga. Teisesaugos institucijos vis dazniau ir dazniau stengiasi integruoti technologijas, kurios leistu identifikuoti tokius vartotojus, besinaudojancius nelegalia programine iranga, ir butent identifikuoti pagal ip adresa.
nu chia jau bishki perdejai, tiksliau perdejai kaip reikalas, kol kas tai vyksta tik usa(ir taip pavieiniai atvejai skirti kitiems pagasdinti), iki tokios problemos mums dar kaip minimum 10 metu gyvent.
Neperdedu, o tiesiog pateikiu, kaip galbut net gyva pavyzdi. Vienas Paraboles abonentas jau yra gaves ispejamaji laiska is teisesaugos pareigunu, kuriame (laiske) buvo nurodytas abonento ip adresas. Tokie dalykai istikruju vyksta, tik ne tokiu mastu kaip kitose salyse, ir turnt omeny, kad po mazu jau yra daromos kazkokios sankcijos, gal but neuzilgo gal po metu ar dvieju pades pasikeis visiskai. Tik zinoma retai kad apie tai kalba viesai, nes deja informacijos ar faktu tikrai stinga, ir zmogus, ypac interneto vartotojas gal but net paauglys, kuris dar pilnai nesuvokia ka daro, niekad apie tai nesusimasto, visada nusiteikes optimistiskai, neva draugai/kiti zmones tai daro, kodel to nepadarius ir man? Zinoma mes dabar juokiames is tu, kurie nusipirke yra licenzijas Windows operacijos sistemoms, bet gal but po keliu metu ateis ta akimirka , kai sie zmones juoksis is musu. :roll:
M-fucker
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by M-fucker »

TRIUMF wrote: aisq as siuos visus dalykus gerai zinau (nzn kaip kiti).
visi mes zinom... Teorija be praktikos, tas pats kaip sexas be moters (moterims be vyro)...
TRIUMF wrote: tik as siaip pastebejau, kad fortakas, skynet duoda ip nemokamai ir tiek.
tai lek pas juos ir dziaukis tuo nemokamu isoriniu IP... cia ziuriu daugelis galvoja, kad jej jau turiu isorini IP, tai esu labai sustras ir su isoriniu (dar ir statiniu) IP visi keliai visur atviri...
Aciu uz demesi...;)
UAB "Fybyr-Vybyr" :D :drinking:
P.S. Ieskau paneles (Jau susiradau)
P.S.S. Jus man nesakykit ka as turiu daryti, ir as jums nesakysiu kur jus turite eiti...
TRIUMF
Narys
Narys

Post by TRIUMF »

M-fucker, nebesvaik ir tu. N* man lekt kazkur. tu perskaityk visus postus mano jopsikmat!!! as cia del derybu, o tu cia b* apie : bek kitur kazkur. Neduok dieve pasakyk kazka pries parabole. Kritika niekam nepakenke, beje as kazkaip cia lyg ir niekur nieko nevariau ant jos. vat. :evil: rrrr kai nepatinka kai zmones tiesmukiskai viska supranta :evil:
Fire-Strip
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by Fire-Strip »

Nepyk ant M-fucker.. Jis tiesiog kitoks.. :D :D :D
Image
gintaras71
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by gintaras71 »

Na as tai del softo legalumo kolkas nepergyvenu.O po 10metu ar pan,tai
Linux bus pakankamai gal issivystes ir zaliems(tokiems kaip as) :D .
Na truputy atsiprasau kad bisky cia ne y tema.
Pirmiausia ieškokite Dievo karalystės ir jo teisumo,o visa kita jums bus pridėta.
777
Dr4GuL4
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by Dr4GuL4 »

Sapro_Sou, žiūriu tu visada turi ką pasakyt, kad ir kokia bebūtų tema :)
M-fucker
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by M-fucker »

Sapro_Sou wrote:Nepyk ant M-fucker.. Jis tiesiog kitoks.. :D :D :D
teisingai pasakej... ir man delto negeda... as esu as, ir man pujku... Triumf, permeciau akim visus tuos postus ir man jie beveik visi pasirode nieko verciai, nes cia zmones is nieko bando dideli burbula ispust...kazkas (neprisimenu kas, tyngiu ieskot) pasake, kad daugkas net nezino kas tai yra isorinis IP, kad tik del bandos kalba (tokie kaip Bolik, Dragula(ar kox ten su ketvertu nicko viduri) ir kiti), tegu jie neisizeidzia, bet jie flooderiai dolbani... Cia ziuriu susirinke daug piketuotoju (tokiu kaip buvo sustausko "xebroj" pries trejeta metu, kai jis buvo ubagu karalium)....;) baikit viena syki zmones nesamones kalbet, ir visa gruza stumt ant paraboles... kazkas cia uzstume apie skynet, manau, jej parabole turetu tiek pinigo kiek skynet turi, tai tikrai gal net ir geriau butu...zinokit viskas atsiremia i pinigus...
P.S. negalvokit, kad as cia kox paraboles fanas ar ka (mane irgi ji daznai uzknisa), bet jew uzkniso jusu vapaliones ir svajuko drambliones... aiskiai pasakyta - nori isorinio IP - mokek pitaka...;)
P.S.S. MonteniS rakink greiciau sita tema...
P.S.S.S Jus nesakykit ka as turiu daryt ir as jums nesakysiu kur jus turit eit....
UAB "Fybyr-Vybyr" :D :drinking:
P.S. Ieskau paneles (Jau susiradau)
P.S.S. Jus man nesakykit ka as turiu daryti, ir as jums nesakysiu kur jus turite eiti...
TRIUMF
Narys
Narys

Post by TRIUMF »

Galiu tik pasakyt: KAROCIA.
Bolik
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by Bolik »

M-fucker, baikit viena karta visur kur kazka norit apie flooderius pasakyt rasyt mano nick'a . Netiek daug as dabar ir rasau. Gal anksciau ir rasydavau nesamones bet dabar tiek daug postu nerasau. Reiketu tau bana uzdet kokiam menesiu ir butu gerai nes as ant taves nieko nesakiau ir tu cia ant manes kazko uzsirovei.
Image
Dr4GuL4
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by Dr4GuL4 »

M-fucker wrote: kazkas (neprisimenu kas, tyngiu ieskot) pasake, kad daugkas net nezino kas tai yra isorinis IP, kad tik del bandos kalba (tokie kaip Bolik, Dragula(ar kox ten su ketvertu nicko viduri) ir kiti), tegu jie neisizeidzia, bet jie flooderiai dolbani...
[/size][/b]
nu čia tai pavarei...dėl "bandos jausmo" man to IP reik... Žinai tu dėl ko man reik :splat:
Jei mokėtum skaityt, tai gal būtum kaip nors pastebėjęs, kad aš jau ne kartą rašiau, kad man reik to išorinio IP (arba priversti veikti mIRC per ipv6) kad man mIRC veiktų.
o dėl floodinimo, tai floodinau aš tik kai prisijungiau prie šito forumo. Surask kokį mano beprasmį postą nedaugiau kaip mėnesio senumo
Ateini čia į forumą pats nežinodamas ko nori ir protestuoji prieš protestuotojus. Koks tau skirtumas, jei tau nereik nemokamo IP, tai ir tylėk. Man reik, todėl aš netyliu. O kuo didesnis burbulas bus išpūstas, tuo tik geriau, gal Parabolė greičiau sureaguos ir pradės kokias derybas su Lietuvos IRC tinklo 'Aitvaras' administratoriais arba pasielgs kaip Dokeda. Tu kaip nors asmeniškai nukentėsi nuo to, kad kiti nemokamus IP gaus arba bent sieks juos gaut? Edvians paaiškino nežinantiems, kuo blogai išorinis IP, taigi, daugeliui perskaičiusių to išorinio i turbūt tikrai reik
Ar
Aktyvus narys
Aktyvus narys

Post by Ar »

3dv1n4s, čia nelanbai į temą, bet KTV tiekimas jau nebe pagrindinis Parabolės prioritetas, tik pradžioje internetas buvo kaip papildoma paslauga, beveik be problemų teikiama esamais KTV tinklais. Dabar didesnis pelnas gaunamas iš interneto paslaugos tiekimo, todėl buvo šiek tiek atnaujinamas tinklas (vadinama optika 1 Šilainiuose, ir kt.), gerinami planai ir kt.
Image
Post Reply